Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vandersteen Model 1B audiofil hangfalpár
A hangfal elkelt.
Nagykőrös, Nagykőrös, volt valamikor Kecskeméten egy kis pipás csapat is, ugye emlékszel még? )
no, ennyit az offról.
Sikeres eladást!
emlékszem hát!
Köszi!
Nagykőrös, Nagykőrös, volt valamikor Kecskeméten egy kis pipás csapat is, ugye emlékszel még?)
no, ennyit az offról.
Sikeres eladást!
Elvileg szombaton elmegy. Gyakorlatilag meglátjuk.
Most 3 db "100%-os" érdeklődő van, kiderül ebből lesz -e egy komoly aki tényleg viszi....
Sajnos elég szkeptikus lettem.
Megvan még.
- prando
- V.I.P.

- Értékelés: 160
Ahogy írtam korábban, nekem 1c van. Tegnap sonny fórumtárs átjött, hozta a laptopot és a mérőmikrofont, azrán megjegyezte, hogy igen kiváló, egyenletes a frekvenciamenete, főleg a magasnak. Egyedül 45Hz-nél volt valamennyi beszakadás mindkettőnél, de mivel a Triangle pár is hajszál pontosan ugyanott, ugyanazt produkálta, abban maradtunk, hogy a szoba, mivel az ránézésre is problémás a hangsugárzók elhelyezésével együtt. Úgy gondolom, ez a pár sem rosszabb. Főleg, hogy a mélyközép elhelyezkedése alapból cirka 30 fok hátradöntve és erre még rátesz vakamennyit a gyári talp. Remélem segítettem.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
Ne add olcsóbban!
Nekem is volt 1C-m, nagyon jó kis hangsugárzó ez és ebben az árban nem hiszem hogy találnak jobbat.
100-200eFt-ért amiket adnak, azokat nem lehet a Vandersteen mellé tenni, vagyis lehet, de felesleges.
Nerm adom olcsóbban, majd ősszel elviszik.
Most mindenki nyaral gondolom.
Ne add olcsóbban!
Nekem is volt 1C-m, nagyon jó kis hangsugárzó ez és ebben az árban nem hiszem hogy találnak jobbat.
100-200eFt-ért amiket adnak, azokat nem lehet a Vandersteen mellé tenni, vagyis lehet, de felesleges.
Elképesztő, hogy még mindig megkeresnek 120ezres ajánlatokkal, mikor világosan leírtam, hogy fix áras (160 ezer)...
heti engedélyezett up.
Szombaton és vasárnap is itthon vagyok, meghallgatható korrekt rendszerben, akár 24bites HD anyagokkal is.
Ha nem megy el, az ellent mond a természettörvényeknek.
Ennyi pénzért ilyen jó hangot semmi mással nem lehet elérni.
Egy barátom, akinek (velem együtt) szintén 1B-je van, amikor meghallotta, hogy szemezek egy nagyobb Vandyval, meg akarta venni az enyémet másodkészüléknek.
Mindegy ha marad, marad.
Hát mégse volt komoly... nem hívott.
Ha nem megy el, az ellent mond a természettörvényeknek.
Ennyi pénzért ilyen jó hangot semmi mással nem lehet elérni.
Egy barátom, akinek (velem együtt) szintén 1B-je van, amikor meghallotta, hogy szemezek egy nagyobb Vandyval, meg akarta venni az enyémet másodkészüléknek.
Az első komoly érdeklődő megvolt, eljött meghallgatni, nagyon tetszett neki.
Hát mégse volt komoly... nem hívott.
Az első komoly érdeklődő megvolt, eljött meghallgatni, nagyon tetszett neki.
- prando
- V.I.P.

De, attól függ, milyen hangszórókkal szerelték.
Ilyen az enyém, 1C.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- t-z-
- Újonc fórumos

- Értékelés: 15
Igazad van, a képen látható magas is Vifa - tudomásom szerint ebben az érában a Model 1-2-3 hangfalak Vifa D25TG-85 magassal szereltek (Rvik11 által linkelt képen), illetve Vifa D25AG-46-tal (az aludómos, ami a legtöbb 1B-ben is van). Ettől függetlenül voltak Audax sugárzók (korai modellek), valamint később már Peerless és ScanSpeak is.
Érdekes, mert ránézésre az 1C magasa is ugyanúgy néz ki, azaz aludómos, de már más típusszámú Vifa, illetve Peerless.
A cég a Magic Sound volt Veszprémben, illetve Székesfehérváron, Szigethy úr vezényletével. Ők forgalmazták szinte az összes nagyobb amerikai high-end gyártó termékeit (az általad felsoroltakon túl még pl. a Jeff Rowland, Wadia is). Ők adták ki azt a kiadványt is, amire hivatkoztam előző hozzászólásomban.
Azért megfelelő környezetben nagyon kíváncsi lennék egy Model 1B - 1C - 1Ci egyidejű összehasonlítására, vinyllel, CD-vel és hálózati lejátszóval egyaránt!
bár az Rvik11 által csatolt fotón Vifa magasok vannak, attól függetlenül az 1B magasai alu dómok . nekem egy szórólap van az 1B-ről még az Absolute Sound korából (remélem, jól emlékszem a nevükre, székesfehérváriak voltak, és a '90-es években - egyebek mellett a Sonic Frontiers-sel és az Avalon-nal egyetemben - forgalmazták a márkát... ), s azon is az alu dómos 1B látható
Az alu dóm is Vifa.
- t-z-
- Újonc fórumos

- Értékelés: 15
A Model 1B-nek nem aludóm a magas sugárzója.
De, attól függ, milyen hangszórókkal szerelték. A kép, amit csatoltál, valószínűleg egy korai Model 1 vagy korai szériás 1B, amiket Audax hangszórókkal szereltek. Később váltottak Vifa-ra, nekem is Vifa sugárzós és bevilágítva egyértelműen aludómos (csatolva egy másik netes kép). Az 1B-ről szóló teszteken és a korabeli brossúrákon (és az eredeti leírásban) is az aludómos verzió szerepel.
Volt egy nagyon komoly tesztje ezeknek a hangfalaknak (nem a nyekenyóka Stereophil-es Corey Grenberg-gel - ha megnézzük az előtte levő láncot, messze nem hozta ki belőle, mait tud), a The Absolute Sound! magazin tesztelte őket, Kenneth Ihrer személyében, "Pillantás a csúcsra" címmel. Nyomtatottan megvan nekem, de elektronikusan már régen láttam a neten. Ez az úr becsülettel tesztelte és bizony keményen odapirított vele több népszerű, sokszoros árú hangsugárzónak - természetesen fáradtságos munkával beállítva a hangfalakat és a szoba akusztikáját, nem sajnálta rá az időt.
- prando
- V.I.P.

És ahogy nézem, a magassugárzó környéke sem egyezik.
Hívd fel az érdeklődőt, hogy tisztázódik a B-C kérdés.
Az én Vandim gyári száma után a rear panelen szerepel, hogy Ce, de, hogy 2Ce, az csak a dobozán.
Nagy upp. az 1B-nek!
Sok sikert az értékesítéshez!
Köszönöm!
A leírást is!
- prando
- V.I.P.

Igen ezt nem értettem én sem, volt már érdeklődő aki ezért nem vette meg mert a rear panelen csak annyi szerepel "MODEL 1", de nincs ott, hogy B vagy C és Ő mindenképpen B-t akart venni.
Senkit nem akarok megtéveszteni semmiképpen, én úgy vettem, hogy ez Model 1B és a dobozán ami megvan a mai napig is ez szerepel. Viszont nálam a hátsó panelen a gyári szám csak számokból áll, nincs ott B vagy C paraméter.
Ez a kavarodás nem jó dolog így eladhatóság szempontjából mert aki ismeri a Vandersteen-t 90%-ban olyanok jelentkeznek rá akiknek már volt valamelyik modell (nem hívott fel még olyan emberke aki nyitni akar a márka felé) és konkrét szándékuk van, hogy melyik modellt akarják venni.
Mindenesetre nagyon kellemes hangú sugárzó, én főleg jazz műfajait hallgatom vele 30 nm-en integrálttal hajtom és gyönyörű tere van.
Hívd fel az érdeklődőt, hogy tisztázódik a B-C kérdés.