Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tüű Károly/Alisca Orange féle hangfal

Stereo és házimozi frontok, centerek, surroundok, subok, sokpontegy szettek
William
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 261

Hozzászólás Szerző: William »

"Talán vannak akik emlékeznek a "feteke gyöngyszem" c. topicodra."

Emlékszünk. Csudajó volt, ment is a helyére.   

NAD T778

illarom
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: illarom »

"Talán vannak akik emlékeznek a "feteke gyöngyszem" c. topicodra."

Emlékszünk. Csudajó volt, ment is a helyére.   

apacuka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 506

Hozzászólás Szerző: apacuka »

Hatalmas tévedésben vagy, ami évek óta tart. Hogy biztosan és jól értsd, pontokba szedem:
1. mi nem ún. small paraméterekről beszéltünk, így nem is QTS tényezőről, hanem jósági tényezőről (amit Q-nak írtunk le).
2. Ez nem azonos nemcsak a QTS-sel, sem a QMS-sel, de: nem meglepő módon a QS-sel sem. Sőt, semmi mással sem.
3. Ezúton növelem tájékozottságod azzal az információval, hogy bizony a magas hangszóróknak is van QTS tényezője, ami fontos szempont.

El kellene döntened, hogy mivel van bajod.

- Úgy érzem, hogy az eladó termékhez pozitívan álltam, pedig nem sok közöm van hozzá, sem az eladójához. 
- Kérdeztek róla egyet-kettőt, amit megpróbáltam összefoglalóan megválaszolni úgy, hogy utána kérdeztem stb.; (azt hiszem, a legtöbbet én jártam utána, hogy minél jobb válasz szülessen a fórumtagok számára)
- a hangfal láthatóan téged nem érdekel, csak a pocskondiázás és fikázás: X-edszerre jössz a Tüű-topikokba feleslegesen nyáladzani, ill. arról előadást tartani, hogy a barátfülét cukorral, nem sóval kell megszórni. Spanyol viasz? Gratulálok.
- tudjuk, hogy velem van bajod évek óta, ezzel büszkén együtt lehet élni: de értelmes embereknél ez nem azt jelenti, hogy szét kell trollkodni egy olyan hirdetést , ami téged teljesen hidegen hagy
Sikerült újra ritka emberi jellemedről tanúbizonyságot adni 
A dolog nem szorul magyarázatra. Mi évek óta ugyanazt mondjuk, és ezen nem változtatunk a "felkent szagértők" kedvéért sem: 
egy hangfalat elsődlegesen meg kell hallgatni, az dönti el, hogy utána érdekel-e a tovább vagy sem.

Aki QMS, QTS, QS, mérési görbe stb. alapján választ magának hangfalat: tegye, és nyugodtan cserélgesse.
Mi nem zavarjuk ebben a "szakmailag megalapozott" tevékenységben.
Próbálj meg elférni mellettünk úgy, hogy te sem piszkítasz bele abba, ami nem is érdekel + láthatóan fogalmad sincs róla 

Egy szóval nem bántottam a mestert, sem a dobozt, kérlek értelmezd amit írtam.
Abszolút nem tartom magam felkent szakértőnek, józannak annál inkább.

Nem kell eldöntenem, hogy mivel van bajom, tudom pontosan:

- ha valaki filléres hangszóróból farag milliós hangot...na azzal nagyon nagyon bajom van
 - azzal is, ha valaki mindezt valamilyen áhitatos marketingtevékenységgel tolja tolja és tolja, bár erre senki sem kéri
 - ha mindenki hülye aki a fentieket nem fogadja el
 - ezt a jósági tényezőt a múltkor is erőltetted, akkor ha jól emlékszem kalmi javított ki, de téged az sem érdekelt, mert ugye mindenki hülye, lásd előző pont
 - igen, számomra valóban irritáló, amit és ahogyan itt a fórumon képviselsz, de hidd el nem így kezdődött. Talán vannak akik emlékeznek a "feteke gyöngyszem" c. topicodra.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

ha érdekel a dolog, meghallgatod a dobozt.
ha érdekel a koncepció, felhívod a készítőjét, a telszáma publikus.

nem tudom, ki beszélt itt tévedhetetlenségről, vagy arról, hogy az a baj, ha nem tetszik valami.
Ha nem érdekel, akkor nem foglalkozol vele, nem? 

Felteszek egy több éves kérdést, amin akkor sem ártott volna elgondolkodni - de még most sem késő:
szerinted milyen lenne a fórum, ha mindenki belekloákázik abba a topikba, ami nagyon nem érdekli?

Őszintén kívánom, soha ne legyen nagyobb bajod a "Károlyunk"-nál. Akkor nagyon boldog ember leszel.

Nem tudom meghallgatni a dobozt, messze van.
Nem szoktam ismeretlen embereket telefonon a kérdéseimmel zaklatni.
Érdekel, ezért foglalkoznék vele. Értelmezésemben ezért van a fórum.
Ezért írtam, rövid, egymondatos kérdést.
A "Károlyunk" pedig annak az ostobaságnak a tünete, melyet te is nagyban propagálsz ezen a fórumon. Bajom van vele, de ettől még boldog ember vagyok, köszi, hogy aggódtál, ha csak egy pillanatra is.
Most pedig kérnék egy takarítót.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 804

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Akkor mi az a "jósági tényező" (azt már tudom, mi nem)? Hallható csak vagy mérhető is? És hogyan viszonyul a két tweeter választásához? Ezekre a kérdésekre továbbra sem kaptam választ, pedig akár érdekes is lehet. Mint ahogyan a hangfal is szólhat(na) akár jól is.
A hangnemmel pedig tényleg baj van. Csak nekem az olyan kifejezések bántják a fülemet - és nem csak ebben, vagy a Tüű-témákban, eladásokban, de máshol is, itt a fórumon -, mint "Károlyunk", meg hogy "a dolog nem szorul magyarázatra". Hogy az emberek agyára ráborul a kultikus köd, és nem akarnak és/vagy nem képesek egy egyszerű kérdést egyszerűen megválaszolni. Vagy elismerni, hogy az általuk vallásos hit vehemenciájával tisztelt tárgy másnak nem tetszik, a készítője pedig nem tévedhetetlen.
Mindezek mellett sikeres eladást kívánok, és remélem: a vevőjelölt(ek) el tudják majd dönteni, kell-e nekik a portéka, mert adottak lesznek a feltételek ahhoz, hogy jól megfontolt döntést hozzanak.

ha érdekel a dolog, meghallgatod a dobozt.
ha érdekel a koncepció, felhívod a készítőjét, a telszáma publikus.

nem tudom, ki beszélt itt tévedhetetlenségről, vagy arról, hogy az a baj, ha nem tetszik valami.
Ha nem érdekel, akkor nem foglalkozol vele, nem? 

Felteszek egy több éves kérdést, amin akkor sem ártott volna elgondolkodni - de még most sem késő:
szerinted milyen lenne a fórum, ha mindenki belekloákázik abba a topikba, ami nagyon nem érdekli?

Őszintén kívánom, soha ne legyen nagyobb bajod a "Károlyunk"-nál. Akkor nagyon boldog ember leszel.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Vendég

Akkor mi az a "jósági tényező" (azt már tudom, mi nem)? Hallható csak vagy mérhető is? És hogyan viszonyul a két tweeter választásához? Ezekre a kérdésekre továbbra sem kaptam választ, pedig akár érdekes is lehet. Mint ahogyan a hangfal is szólhat(na) akár jól is.
A hangnemmel pedig tényleg baj van. Csak nekem az olyan kifejezések bántják a fülemet - és nem csak ebben, vagy a Tüű-témákban, eladásokban, de máshol is, itt a fórumon -, mint "Károlyunk", meg hogy "a dolog nem szorul magyarázatra". Hogy az emberek agyára ráborul a kultikus köd, és nem akarnak és/vagy nem képesek egy egyszerű kérdést egyszerűen megválaszolni. Vagy elismerni, hogy az általuk vallásos hit vehemenciájával tisztelt tárgy másnak nem tetszik, a készítője pedig nem tévedhetetlen.
Mindezek mellett sikeres eladást kívánok, és remélem: a vevőjelölt(ek) el tudják majd dönteni, kell-e nekik a portéka, mert adottak lesznek a feltételek ahhoz, hogy jól megfontolt döntést hozzanak.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

"Beteg is lett volna, ha "tűű-féle" témába nem szól bele valamilyen szakmainak tűnőt. (Fogadtam is rá, amit természetesen megnyertem.)  :D"

"Megint a Tanczi-féle bájolás ezzel a jósági tényezővel..."

Asszem az avatar-om feletti két sor még marad egy ideig.

A topikgazdától ezúton is elnézést kérek - a ti nevetekben is -, akinek sikeres eladást kívánok.
Az új tulajnak pedig boldog zenehallgatással töltött időt    Lesz neki.
TÜŰ Bendegúz

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Megint a Tanczi-féle bájolás ezzel a jósági tényezővel. Ugye úgy elsőre simán benyalja az ember, hogy ha magas egy hangszóró jósági tényezője (QTS) akkor az nagyon "jó" hangszóró, ha meg kettőt raknak egymás felé, akkor 2X jobb lesz a QTS, ha meg 100-at akkor hajajj. Pedig ugyanarról a kis eccerű hangszóról van szó, önmagában nem lesz az se jobb se semmilyenebb, akármennyit tesznek belőle akárhova.

A QTS különben is leginkább mély és mélyközép hangszórók esetében érdekes, megtudhatjuk belőle pl. a felfüggesztés merevségét, vagy azt hogy zárt vagy reflex ládába való stb. Olvassatok utána...

"Van még egy nagyon fontos paraméter, ez pedig a hangszóró teljes jósága, amit Qts-ként jelölnek. Minél kisebb a paraméter értéke, annál kisebb lesz a hangszóró érzékenysége a mélytartományban. Ugyanakkor ha ez túl nagy, a hangszóró mélyben ki fog emelni. Általánosan elfogadott tény, hogy zárt dobozba a 0,5-0,6 körüli Qts a kedvező, reflex dobozba a 0,3-0,4 körüliek, persze ettől el lehet térni, ha a felhasználási terület úgy kívánja (a hangolásról még később esik szó). A túl magas jóság (0,9 és felette) nem jó, nagyon erős kiemelést okoz, ami miatt a hangdoboz basszusa búgós lesz, egy bizonyos hangon nagyon fog szólni, ami hosszú távon fárasztó. Ez a három paraméter együtt már megadja, hogy milyen átvitelre számíthatunk."

Hatalmas tévedésben vagy, ami évek óta tart. Hogy biztosan és jól értsd, pontokba szedem:
1. mi nem ún. small paraméterekről beszéltünk, így nem is QTS tényezőről, hanem jósági tényezőről (amit Q-nak írtunk le).
2. Ez nem azonos nemcsak a QTS-sel, sem a QMS-sel, de: nem meglepő módon a QS-sel sem. Sőt, semmi mással sem.
3. Ezúton növelem tájékozottságod azzal az információval, hogy bizony a magas hangszóróknak is van QTS tényezője, ami fontos szempont.

El kellene döntened, hogy mivel van bajod.

- Úgy érzem, hogy az eladó termékhez pozitívan álltam, pedig nem sok közöm van hozzá, sem az eladójához. 
- Kérdeztek róla egyet-kettőt, amit megpróbáltam összefoglalóan megválaszolni úgy, hogy utána kérdeztem stb.; (azt hiszem, a legtöbbet én jártam utána, hogy minél jobb válasz szülessen a fórumtagok számára)
- a hangfal láthatóan téged nem érdekel, csak a pocskondiázás és fikázás: X-edszerre jössz a Tüű-topikokba feleslegesen nyáladzani, ill. arról előadást tartani, hogy a barátfülét cukorral, nem sóval kell megszórni. Spanyol viasz? Gratulálok.
- tudjuk, hogy velem van bajod évek óta, ezzel büszkén együtt lehet élni: de értelmes embereknél ez nem azt jelenti, hogy szét kell trollkodni egy olyan hirdetést , ami téged teljesen hidegen hagy
Sikerült újra ritka emberi jellemedről tanúbizonyságot adni 
A dolog nem szorul magyarázatra. Mi évek óta ugyanazt mondjuk, és ezen nem változtatunk a "felkent szagértők" kedvéért sem: 
egy hangfalat elsődlegesen meg kell hallgatni, az dönti el, hogy utána érdekel-e a tovább vagy sem.

Aki QMS, QTS, QS, mérési görbe stb. alapján választ magának hangfalat: tegye, és nyugodtan cserélgesse.
Mi nem zavarjuk ebben a "szakmailag megalapozott" tevékenységben.
Próbálj meg elférni mellettünk úgy, hogy te sem piszkítasz bele abba, ami nem is érdekel + láthatóan fogalmad sincs róla 
TÜŰ Bendegúz

William
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 261

Hozzászólás Szerző: William »

"Beteg is lett volna, ha "tűű-féle" témába nem szól bele valamilyen szakmainak tűnőt. (Fogadtam is rá, amit természetesen megnyertem.)  :D"

"Megint a Tanczi-féle bájolás ezzel a jósági tényezővel..."

NAD T778

illarom
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: illarom »

Megint a Tanczi-féle bájolás ezzel a jósági tényezővel. Ugye úgy elsőre simán benyalja az ember, hogy ha magas egy hangszóró jósági tényezője (QTS) akkor az nagyon "jó" hangszóró, ha meg kettőt raknak egymás felé, akkor 2X jobb lesz a QTS, ha meg 100-at akkor hajajj. Pedig ugyanarról a kis eccerű hangszóról van szó, önmagában nem lesz az se jobb se semmilyenebb, akármennyit tesznek belőle akárhova.

A QTS különben is leginkább mély és mélyközép hangszórók esetében érdekes, megtudhatjuk belőle pl. a felfüggesztés merevségét, vagy azt hogy zárt vagy reflex ládába való stb. Olvassatok utána...

"Van még egy nagyon fontos paraméter, ez pedig a hangszóró teljes jósága, amit Qts-ként jelölnek. Minél kisebb a paraméter értéke, annál kisebb lesz a hangszóró érzékenysége a mélytartományban. Ugyanakkor ha ez túl nagy, a hangszóró mélyben ki fog emelni. Általánosan elfogadott tény, hogy zárt dobozba a 0,5-0,6 körüli Qts a kedvező, reflex dobozba a 0,3-0,4 körüliek, persze ettől el lehet térni, ha a felhasználási terület úgy kívánja (a hangolásról még később esik szó). A túl magas jóság (0,9 és felette) nem jó, nagyon erős kiemelést okoz, ami miatt a hangdoboz basszusa búgós lesz, egy bizonyos hangon nagyon fog szólni, ami hosszú távon fárasztó. Ez a három paraméter együtt már megadja, hogy milyen átvitelre számíthatunk."

Beteg is lett volna, ha "tűű-féle" témába nem szól bele valamilyen szakmainak tűnőt. (Fogadtam is rá, amit természetesen megnyertem.)

apacuka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 506

Hozzászólás Szerző: apacuka »

b_t
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 372
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: b_t »

Ez a párhuzamos magassugárzó megoldás mindig kérdéseket vetett fel bennem. Pedig csinálja a Dynaudio is...

Van azonban egy viszonylag egyszerű, fizikai probléma vele. Amennyiben a lesugárzott frekvencia hullámhossza kisebb, mint a két hangszóró középpontja közti távolság, akkor kioltások jönnek létre. Ez leginkább magasfrekvenciánál probléma, hiszen 20KHz-nek például 1,7cm a hullámhossza. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az érintett frekvenciatartományban nem kiegyenlített a hangnyomás ahogy mozgunk például a szobában (ahogy éppen létrejönnek a kioltások).

Nyílván valahogy meg lehet ezt kerülni például úgy hogy a két magassugárzó megosztja a frekvenciatartományt. Ezzel főként terhelhetőséget nyerünk. Talán. Meg talány
http://carbon4copy.blogspot.com/

carver
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: carver »

Vasárnapig jegelném a hirdetést,mert egy kedves fórumtársat érdekelné a doboz.
Addig nem eladó!
Üdv:Mtib

Vendég

Bocsanat az elozoert, a taperolos tablet es a razkodas egyuttes hatasa volt. :-)
Szoval koszonom szepen a hozzaszolasokat, valaszt kaptam nehany kerdesemre, amiket fel sem tettem :-)
Qvik

Vendég

A megfejtéshez szinte mindenki hozzátett egy kicsit az előttem szólók közül. Károly is megerősítette:
- a megoldással - sorosan kötve a két magast - nőtt a jósági tényező (Q-tényező).
A megnövelt membránfelületnek köszönhetően így testesebb, energikusabb magas hang jött létre ennél a doboznál anno.
- a dobozok rétegelt lemez + MDF anyagból készültek, ezáltal az átlaghoz képest sokkal jobban csillapítottak
- valamint mindegyik hangszóró Audax gyártmány

Ez a doboz egy korábbi fejlesztés eredménye, természetesen az azóta eltelt időben 1-2 dolgot még kikísérletezett Károlyunk.
Az új tulaj eldönti, hogy ezt a dobozt élvezi így, vagy átnézésre elviszi hozzá Érdre.
Bárhogy is dönt, jól fog járni   

Még mindig up a doboznak, az érdeklődőket bátorságra, azaz legalább meg- vagy összehallgatásra buzdítom!

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

A megfejtéshez szinte mindenki hozzátett egy kicsit az előttem szólók közül. Károly is megerősítette:
- a megoldással - sorosan kötve a két magast - nőtt a jósági tényező (Q-tényező).
A megnövelt membránfelületnek köszönhetően így testesebb, energikusabb magas hang jött létre ennél a doboznál anno.
- a dobozok rétegelt lemez + MDF anyagból készültek, ezáltal az átlaghoz képest sokkal jobban csillapítottak
- valamint mindegyik hangszóró Audax gyártmány

Ez a doboz egy korábbi fejlesztés eredménye, természetesen az azóta eltelt időben 1-2 dolgot még kikísérletezett Károlyunk.
Az új tulaj eldönti, hogy ezt a dobozt élvezi így, vagy átnézésre elviszi hozzá Érdre.
Bárhogy is dönt, jól fog járni   

Még mindig up a doboznak, az érdeklődőket bátorságra, azaz legalább meg- vagy összehallgatásra buzdítom!
TÜŰ Bendegúz

Vasti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 373

Hozzászólás Szerző: Vasti »

Hát, nekem is van elképzelésem a két magasról...
Szerintem berendeltek egy csomót, és el kellett adni.

Csak viccelek, természetesen ;-)

Én azt GONDOLOM, hogy ha két magas van, akkor külön-külön kisebb teljesítménnyel hajtva hozzák együtt a kívánt hangnyomást. Előnye lehet: lejjebb lehet engedni a váltási frekvenciát, kisebb torzítás, stb. Szóval biztosan jó oka van a dolognak, a választ viszont a konkrét esetben természetesen csak az alkotója tudja.

Üdv: Vasti

size
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: size »

Nem akarok bele szólni a nagyok dolgába.
Inkább csak megjegyezném.
A válasz igen egyszerű, szerintem.
A magasoknál is számít a hangok lesugárzásánál a membrán felület.
Ha rendesen be van hangolva sokkal homogénebb lesz 2db magassal, mint egyel lett volna.
Még egyszer le szögezném, ez csak egy általam felvetett egyszerű megfejtés.

Vendég

Szerintem erre a kérdésére ettől, szakmaibb választ várt.
Valóban a koncepció érdekelt volna,

hocus-pocus
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 272

Hozzászólás Szerző: hocus-pocus »

Nem mintha lényeges lenne, de emlékeim szerit ezt a típust AS 2+1 nem Focallal, hanem Audax szénszálas méllyel készítették.

Biztos jobban emlékeztek, mint én!

Én úgy emlékszem vagy 15 évvel ezelőtt volt egy choquito (nem túl szép, de annál jobb) Alisca Orange hangsugárzó amelyet Audax hangszórókkal szereltek. Ez volt talán az ASP 2+1.  Az egy fekete szövetborítású hangsugárzó volt, speciális belső rezonancia csillapítással. A sorozat talán első darabja már az is audiofil karakterű volt.

Ez nagyon-nagyon nem hasonlít arra. Nyilván a hivatkozottat és a hirdetettet is Károly készítette, hiszen az Alisca-n belül - remélem nem tévedek- ő készítette egyedül az igen kiváló, világszínvonalú hangsugárzókat. Az Alisca ezen, hivatkozott hangsugárzón kívül a többi modelljét Focal hangszórókkal szerelte legalábbis azon szériából.  Egy biztos ez az egyik best buy ajánlat a hangsugárzók terén. Feltételezem Károly manapság már rendkívüli magasságokba vitte a hangsugárzó készítést. Aki meghallgatja az biztos meg is tartja.

"Holdra bámulj, vakablak."

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Vajon a Quad 11 L-nek miért van két kipufogója? 

Mindennek van oka.
A korrekt választ valószínűleg Tüű és Bese urak tudják helyettünk...

De gyanítom, hogy jó a cucc...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2169

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Komoly a válasz: koncepció.
Nem vagyunk egyformák, a dobozok koncepciója sem: van, akinek 2 is sok (Opera Callas), másnak sok is kevés (Swans 2.3BF).

Up a doboznak 

Szerintem erre a kérdésére ettől, szakmaibb választ várt.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Komoly a kérdés: minek ebbe két tweeter?

Komoly a válasz: koncepció.
Nem vagyunk egyformák, a dobozok koncepciója sem: van, akinek 2 is sok (Opera Callas), másnak sok is kevés (Swans 2.3BF).

Up a doboznak 
TÜŰ Bendegúz

carver
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Elnézést így már jók az adatok!

Eladóvá vált egy  Tüű károly/Alisca Orange által fejlesztett és gyártott Remek hangfal .Nem szeretnék regéket írni.
Aki ismeri ezeket a dobozokat annak nem-hiszem,hogy be kéne mutatni.
Aki nem ismeri még őket de szeretne jó hangfalat az hallgassa meg. 
Magasság: 95 cm.
Mélység   : 35 cm.
Hangfal Súlya : 35 kg /db

Hangszóró készlet :1 db 21 cm Audax szénszálas mély                            :2 db 100-as  tweeter.

Ára:150ezer ft

carver
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Nem mintha lényeges lenne, de emlékeim szerit ezt a típust AS 2+1 nem Focallal, hanem Audax szénszálas méllyel készítették.
Nem szedtem szét még soha,én ezt az infót kaptam róla ezért írtam bele ilyen bátran de szerintem igazad van.
Köszi.

Lezárt

Vissza: “Hangsugárzók”