Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

ESS AMT-1 – Heil Air Motion Transformer hangfalak | felújított állapot

Stereo és házimozi frontok, centerek, surroundok, subok, sokpontegy szettek
marantzfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Re: ESS AMT-1 – Heil Air Motion Transformer hangfalak | felújított állapot

Hozzászólás Szerző: marantzfan »

Nagy UP ennek a csodás hangfalnak! Ez nem egy “Frankenstein” ez egy felújított eredeti hangfal!

marantzfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kihagyhatatlan lehetőség: 650.000Ft

Ez nem egy “Frankenstein” ESS hanem a “real deal” - annak aki erti!

marantzfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Akciós ár: 670.000Ft

marantzfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Egy brutál high-end hangfal valakinek?

marantzfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Előrehozom a hangfalat, mert kár lenne, ha tovább parlagon maradna ez az ikonikus ESS AMT-1 pár. A Heil Air Motion Transformer magas-közép sugárzó miatt vált legendává: a gyári AMT driver ma is etalon gyorsaságban, felbontásban és természetes hangszínben, nem véletlen, hogy önállóan is külön hivatkozási pont a high-end világban. Az új fóliák miatt a magas-közép tartomány tiszta, levegős és dinamikus, abszolút high-end karakterrel.

A 690.000 Ft-os irányár egy felújított, ritka, komplett szettre vonatkozik: maga a hangfalpár ebben az állapotban önmagában is komoly érték, a Heil-alapú ESS modellek a mai napig keresettek a vintage és high-end piacon, az AMT-1D „utód” újonnan is több ezer dolláros ligában játszik. Erre jön rá a két Synergistic Research Orange biztosíték értéke ami használtan is komoly tétel és nehezen beszerezhető, az új fóliák amik szintén nehezen beszerezhetőek, a tüskék, és az, hogy grillekkel együtt adom – utóbbit külföldön is szinte lehetetlen így, komplett formában találni. Nem túlárazott „nosztalgia-cucc”, hanem tudatosan összerakott, nagy hangú, ikonikus konstrukció, ésszerű alkulehetőséggel komoly érdeklődőnek.

marantzfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A ’70-es évek kultikus amerikai szörnyetege, Dr. Oskar Heil eredeti Air Motion Transformer közép-/magassugárzójával. Olyan levegősséget, tranzienst és térábrázolást ad, amit modern dómoktól hiába vársz – egyszerűen más liga.
A felújítás után úgy szól, mintha most gurult volna le a gyártósorról – csak épp már „beérett”, muzikális hangzással. Hosszú évekre szóló élmény annak, aki a tömegtermékeken túl keres valamit.
🔧 Felújított állapot | 🎶 Eredeti, ép AMT szalagok | 🏠 Meghallgatás megbeszélés szerint Fóton

marantzfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Szia!

Igen, valóban nagyon nehéz már jó állapotú vagy pláne felújított példányt találni már!

Itt a hozzá használt erősítők hirdetése:

viewtopic.php?f=32&t=229820&p=3013481&h ... t#p3013481

Ha valaki egyben vinné a hangfalakat az erősítőkkel annak jelentős külön kedvezményt adok és a hangfalakhoz megveheti a hozzá használt referencia hangfalkábeleket is és 7N tisztaságú ezüst rca kábeleket is amennyiben érdekesek lehetnek számára. Hosszú idő volt mire összeválogattam az egymáshoz jól illeszkedő komponenseket. Ez is érték ha valaki egyben vinne mindent… Szerintem együtt elképesztően szólnak… A kábeleket még nem hirdettem meg külön.

Ha érdekel valami közülük akkor keress privi üzenetben légyszi!

szabcsi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: szabcsi »

Helló

Nekem az ESS Tempest lab serie 1 van... az is csodás, de ez az AMT 1! Régebben sokat kerestem de nem találtam normálisat.

Lenne egy kérdés, a végfoknak mi az ára külön ? ha esetleg úgy is eladó...

( bocsi, nem bírtam ki, hogy ne írjak ezekhez a hangfalakhoz... )

marantzfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ha a hangszóróra gondolsz akkor azt a Yalton audio. A biztosítékot 2 mozdulat cserélni, a grillekkel pedig természetesen egy asztalos foglalkozott.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1103

Re: ESS AMT-1 – Heil Air Motion Transformer hangfalak | Felújított állapot

Hozzászólás Szerző: BLX »

Megkérdezhetem, hogy melyik műhelyben újíttattad fel?

marantzfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Re: ESS AMT-1 – Heil Air Motion Transformer hangfalak | Felújított állapot

Képek a hangfalról és a SR Orange biztosítékokról
Csatolmányok
IMG_8677.jpeg
IMG_8676.jpeg
89F48E84-9B94-4530-90E4-B57A112CCB03.jpeg
ADF2DFF5-2D50-4A0C-98C0-671D76F2055D.jpeg

marantzfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

ESS AMT-1 – Heil Air Motion Transformer hangfalak | felújított állapot

Eladó egy pár legendás ESS AMT-1 hangfal, amely a HiFi történelem egyik legkülönlegesebb és legzseniálisabb konstrukciója. Dr. Oskar Heil szabadalmaztatott Air Motion Transformer magassugárzója egy olyan technológia, amelyet azóta sem tudott senki igazán felülmúlni – és ezek a példányok teljes körű felújításon estek át.

Elvégzett munkák:

Heil AMT fóliacsere (~100.000 Ft érték) – Ez a felújítás legkritikusabb és legértékesebb eleme. Az AMT magassugárzó lelke a hajtogatott Kapton fólia, amelyre az alumínium vezetősávok vannak gőzölve. Évtizedek alatt ez a fólia elfárad, megrepedezik, és a sugárzó elveszíti azt a páratlan mikro-dinamikát és levegősséget, amiért az AMT-t istenítik. Az új fóliával ezek a Heil-ek úgy szólnak, mint gyári újkorukban – sőt, a modern fóliaanyagok minősége miatt talán még jobban is.

Mélysugárzók professzionális peremelése – A gyári szivacs surround az évek során szétmállik, ez minden vintage hangfalnál természetes. A mélynyomók profi szakemberrel lettek újraperemelve, így a basszus pontos, feszes és torzításmentes. Megjegyzés: a mélysugárzók porvédő sapkái benyomódtak (már így vettem) – ez kizárólag esztétikai jellegű, a hangzást semmilyen mértékben nem befolyásolja. A javításuk kockázatos lett volna (a membrán sérülhet), ezért ezt tudatosan nem végeztettem el.

Restaurált előlaprácsok – A hangfalakhoz járnak az eredeti, szépen restaurált védőrácsok (grillek) is. Ez komoly érték, mivel a piacon elérhető ESS AMT-1 példányok túlnyomó többségéhez már rég elvesztek ezek a rácsok, és utángyártott nem létezik. A rácsokkal felszerelve a hangfalak gyönyörűen mutatnak – igazi nappali-barát megjelenés, ami a dió furnérral együtt ma is lenyűgöző látványt nyújt.

Synergistic Research Orange biztosíték – A gyári üvegbiztosíték audiofil minőségű Synergistic Research Orange-ra lett cserélve. Aki szkeptikus az ilyen apróságokkal szemben, annak mondom: a különbség egyértelműen hallható. Tisztább, nyitottabb hang, jobb mikro-részletesség.

Fém tüskék – A gyári műanyag lábak helyett fém spike-ok kerültek a hangfalakra, amelyek stabilabb, rezgésmentes kapcsolatot biztosítanak a padlóval, és érezhetően javítják a hangszínpad fókuszát és a basszus kontrollját.

A gyári hangváltó érintetlen – A crossover módosításáról nagyon vegyes véleményeket lehet olvasni a fórumokon: van aki szerint javít, van aki szerint tönkreteszi az eredeti hangolást. Én úgy döntöttem – és szerintem helyesen –, hogy nem nyúlok hozzá. A hangfalak eredeti jellegét így őrzik meg, a felújítás pedig ott történt, ahol tényleg szükség volt rá.

A hangzásról:

Aki még nem hallott Heil AMT-t, annak nehéz szavakba önteni, mi történik, amikor megszólalnak. Az Air Motion Transformer nem úgy mozgatja a levegőt, mint egy hagyományos hangszóró – kipréseli magából, elképesztő sebességgel és precizitással. Az eredmény egy olyan hangkép, amelyben az énekesek és zenészek szó szerint kilépnek a dobozokból. A színpad háromdimenziós, a hangszerek kézzelfoghatóan jelen vannak a szobában. A magasak selymesek, légiesek és végtelenül részletgazdagok – mindezt az a fajta természetesség jellemzi, amit dóm tweeterrel egyszerűen nem lehet elérni. A felújított mélynyomók pedig méltó alapot adnak ehhez: mély, kontrollált, zenei basszus, ami sosem „lóg ki” az összképből.

Meghallgatás:

Komoly érdeklődés esetén a hangfalak meghallgathatók Fóton, A osztályú Vincent előfok/végfok párral és 3 méteres Audioquest Mont Blanc hangszórókábellel – ameddig az erősítők és a kábel megvannak.

690.000 Ft – csak személyes átvétel. Hely: Fót

Nem csomagolom, nem postázom. Aki ismeri ezeket a hangfalakat, az tudja, hogy ez az ár a befektetett felújítás és az AMT-1 piaci értéke alapján korrekt.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”