Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Quadral Vulkan VIII

Stereo és házimozi frontok, centerek, surroundok, subok, sokpontegy szettek
Lezárt
kandur
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 16

Re: Quadral Vulkan VIII

Hozzászólás Szerző: kandur »

Elkelt koszonom :napsut:

kandur
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jégen 7.6. -ig
:inbox:

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 467

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Érdekes a Titán szín téma, sok gyártónál az ilyen szín pont, hogy feláras. :rolleyes:

Ez is baromi jól néz ki ebben a színben! :smile32:

Amúgy sok jó árú termék hónapokig nem kel el, amik 5-6 éve 1-2 hét alatt elkeltek. Nagyon nincs pénze az embereknek erre a hobbira.

Olcsóbban ne nagyon add, ennyit bőven ér, főleg amilyen árakat az ehhez képest nevetséges hangfalakért kérnek. :smile51:

barduk
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: barduk »

djtarajos írta:
2026.05.19., kedd 08:51
Talán a szín, ami szokatlan kis hazánkban.
De reméljük, hamar gazdára talál.
Valószínűleg a kert/nyaralás projektek nagyobb prioritást élveznek a legtöbb embernél. Majd ősz vége felé, mikor visszaszorulunk a nappaliba, megjön a vételi kedv. Én legalábbis így működök. :D

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1438

Hozzászólás Szerző: -CB- »

djtarajos írta:
2026.05.19., kedd 08:51
Kis hazánkban minden szokatlan, ami nem fekete vagy fehér.

djtarajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: djtarajos »

Alex81
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: Alex81 »

Nagyon durva h ennyire nincs erre érdeklődés...Vajon mi lenne az az ár amire megmozdulna vmi??

kandur
Nincs visszaút
Nincs visszaút

:quetionmark:

kandur
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Beszmitas: monitor audio gold 300 g5 (lak dio/fekete gondolkodik.gif )

kandur
Nincs visszaút
Nincs visszaút

36_3_1.gif

kandur
Nincs visszaút
Nincs visszaút

UP…

kandur
Nincs visszaút
Nincs visszaút

3300 euro

kandur
Nincs visszaút
Nincs visszaút

kandur
Nincs visszaút
Nincs visszaút

beszámítás lehetséges:

Fyne Audio F501SP idealis dió

kandur
Nincs visszaút
Nincs visszaút

beszámítás lehetséges:

Fyne Audio F502SP /Zongoralakk dió/ esetleg fekete

Sonus Faber Venere S (Signature)

kandur
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jelenleg ezen kívül csak egy párat hirdetnek Európában (a világon)... nagyon ritkák.

https://www.hifishark.com/search?q=quadral+vulkan+viii

kandur
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vajon felgyújtaná a hallgatószobánkat, tűnődtem? Hmm...

Hangszórótervezőként magam is értem a különböző megközelítéseket és azok indokait, és érzem, mit akartak a Vulkan VIII tervezői ezzel a hatalmas, nem kevesebb, mint 1,27 méter magas szörnyeteggel. A menetes magassugárzó és a fém kúpos középsugárzó együttesen „gyorsan” szól, de hangzás szempontjából nem könnyű ugyanolyan „gyors” basszust elérni, amely képes lépést tartani, és egy kétrészes hangszórót kapunk. Ha két 8 hüvelykes meghajtóegységet használunk, mint például a Tannoy DC8T-jében, mély basszust lehet kicsikarni az interfészekből, és rengeteget.

Ez a megoldás soha nem adja vissza a basszus dübörgését, vagy egy 15 hüvelykes mélynyomó beépítését egy óriási, 12 hüvelykes szekrénybe. Ez valami olyasmi, amit ha egyszer hallottak, általában nagy, régi, a seprűszekrényre emlékeztető hangszórókból, amire sokan vágynak. Miután éltem együtt a 2075-ös, majd a 3090-es és s-es leakekkel, majd a Tannoy Yorkminsters-szel, tudok egyet-mást erről a seprűszekrény-élményről. Olyan, mintha rád dobnának egyet!

Mégis, ha egy 12 hüvelykes mélynyomót használsz, akkor szembesülsz egy élőlénnyel a nappaliban és egy hangszóróval. Elég csak megnézni Adam Smith közreműködőt és az Escape 2075-öseit, akik a Leak Sandwich 13 hüvelykes mélynyomóikkal vannak felszerelve. Nagyszerűek, nem igaz? De egy ilyen hangszóró eleje a szekrény szélességéig nyúlik, hogy elférjen benne egy 13 hüvelykes szendvics mélynyomó, és nem mindenki elégedett a vizuális eredménnyel, különösen a többiek. Ráadásul a széles előlap rosszul borítja a képet.

Így 100 Hz felett semmit sem tud kezelni, bár ezzel a problémával szembesülve a gyártók hajlamosak a mélynyomót a hangszóró jobb vagy bal oldalára helyezni. Ez a stratégia lehetővé teszi számukra, hogy az elülső hangterelőt elfogadhatóan keskenyen, mindössze 29 cm-en tartsák, ami csökkenti a közelség érzetét.

Tehát bár nem láthatod, a nagy Vulcan VIII egy háromutas, és egyben nehéz is, darabonként 55 kg-ot nyom. Kifúvós, és ezt sem láthatod, mivel a kifúvó alul található. Úgymond egy lábazat tartja a szekrényt a padló felett, hogy légteret biztosítson.

Tehát a Vulkan VIII egy háromutas, reflexrendszerrel ellátott, „30 cm-es” mélynyomó, amely úgy van elrendezve, hogy ne nézzen ki seprűszekrénynek. A hatalmas mélynyomók ​​alacsony torzítást generálnak, a méréseink azt mutatják, és tisztább, feszesebb basszust adnak, mint a Vulkan VIII hasonló 8 hüvelykes egységei.

Mindazonáltal valóban tiszta is, ahogy a szalagos magassugárzó is, ami meghatározza a tempót, mivel ezek a dolgok gyorsan történnek.

A Vulkan VIII a Quadral saját tervezésű változata, melyet nemrégiben továbbfejlesztettek, hogy hangosabb és mélyebb legyen, állítólag 10 dB-lel hangosabb.

Az összes korábban használt szalagos magassugárzóm lefelé ért, és egy kínos rést hagyott maga után, amit azzal töltöttem ki, hogy túl sokat vártam el a középsugárzótól. A Celestion Graham Bankje már megtette ezt korábban, nevezetesen hatalmas, mélyre ható ribbonokkal, amelyek azonban drágák és nehezen gyárthatók.

A miénk mélyfényű fekete színben érkezett, bár úgy tűnik, öt különböző felületkezeléssel rendelkezik. A hátlapi csatlakozópanel strapabíró csavaros csatlakozókkal rendelkezik, amelyek csupasz kábeleket vagy 4 méteres csatlakozókat is befogadnak, és lehetővé teszik a kettős kábelezést. Ahogy az várható volt, a Vulkan nagyon jól összeszerelt és lezárt.

HANGMINŐSÉG

Nincs semmilyen rövid bevezető a hangminőségről, mert – szerencsére – a tesztmintáink már megérkeztek. 24 órán át a Monitor Audio Detox lemezével játszottam őket, én pedig az Icon Audio 845 csöves monoblokk erősítőinkkel kezdtem hallgatni, 4 ohmra állítva. Ebben az esetben a basszus kissé egyhangúnak és dübörgősnek, és nem egészen korrektnek tűnt. Mivel van egy bemeneti jelblokkoló kondenzátor, ennek valószínűleg „látnia” kellene az alacsony forrásimpedanciát, amit nem látott. Így helyezték el, és pontosan a térbe mélyítették a hangszórókat, így értékelték a Vulkanokat.

A Quadral nagy hangsúlyt fektetett egy kiegyensúlyozott hangszóró létrehozására, amit nagyra értékelek, és a szubszonikus hangzás filozófiáját a Vulkanok is követik.

A hangszóró felé nézve fel-le haladva nagyon jó függőleges integrációt tapasztaltam átlagos hallgatási távolságokon – jóval jobbat. A legjobb fülmagasság közvetlenül a ribbonok alatt volt, de a hangegyensúly változása nem volt jelentős, ahogy egyre feljebb vagy lejjebb mentem. A menetes egység középső tengelyén, azaz magasan hallgatva, erős magas hangok sziszegését tapasztaltam, ami időnként magas, de csak a sok magas frekvenciájú tartalmat tartalmazó CD-k esetében.

Angelique Kidjo „Agolo” című számának nyitó dobütése tompa volt a szubszonikus tartalom tekintetében. Gyorsan jött és ment, erősnek, de jól csillapítottnak tűnt. Nem volt benne az a rezonáns dübörgés, amit rendszeresen hallok a port hangszórókból. A hangtér mennyei minőségű, amit mindig is szerettem, a magas hangszalagokkal, 10 cm-rel a padló felett. A színpadról visszaverődő magas hangok oldalfalai szélesnek tűnnek, pedig hatalmas akusztikus csillapítólapokat használunk a falakon a szoba kanapéjának részeként. A lábdob is szorosan volt szabályozva és erőteljes volt. De a hangszórók időnként enyhe, dobozszerű puffanást hallatnak, ha így lenyomjuk őket, és itt határozottan feltételezem, hogy a dobozszerűséget nem engedik át a hatalmas basszusmembránok, amit a közeli terelőlemez sem segít. A basszus feszes, száraz és erős, erőteljes lökést adva a hatalmas Vulkanoknak. Adele énekhangja minden elvárható erővel rendelkezett, és jól kidolgozott volt.

Nigel Stradivariusa nagyméretűnek és masszívnak, simának és mélyen átfogónak tűnt – bármilyen mércével mérve lenyűgöző. Nem volt meg bennük az a fázisosság, ami a dóm magassugárzós versenyeken megszokott, feltehetően a szalagos magassugárzónak köszönhetően. Az egyetlen apró aggodalmam itt az volt, hogy a hegedűjéből hiányzott a fa testű, bélhúros hangszerek hangszínjegye; erős volt. Méréseink szerint csúcsok, mélyedések vagy mesterséges hangsúlyok nélkül, ízletesen simán és természetesen szóltak, ami ritka a szalaggal felszerelt hangszóróknál, amelyek tervezői szeretik megemelni a magas hangokat, csak hogy bemutassák a szalagos magassugárzók lenyűgöző tulajdonságait – hihetetlen sebesség, részletesség és metszés. A Quadral ellenállt ennek, így rájöttem, hogy imádni tudom a csodálatos szalagos egységüket anélkül, hogy összerezzentem volna a hanglándzsáknál, a szalagos magassugárzók pedig kihívást jelenthetnek, ha túl élesek. A középtartományú egység jól integrálódik, a crossover karakterének megváltoztatása nélkül rontja a hangváltást, a basszust pedig feszesre és gyorsra tervezték, nem pedig túl hangsúlyosra és erőteljesre. Az erős basszus energiája megtartotta az ilyen nagy hangszórókhoz képest; a Vulkanok nem Tannoy-ok! Ennek elérését segíti a hangszóró játékának lassúvá tétele egy akusztikus basszus dallam-szétesés feldolgozással. A maracák tisztán szóltak, és a nagyszerű fémes ütőhangszerek gyönyörűen lógtak a térben.

Komplex részletek sokasága kísérte a háttérénekeseket, valamint Kidjo kísérőzenekarának réteges hangszereit, ami egy lebilincselő, kellemes hangulatot kölcsönöz a darabnak. A Vulkan hangja tiszta és torzításmentes, mégis nyugodt, miközben élénk tempóban mozog. Képes feloldani az erős dinamikus kontrasztokat egy olyan hangszóróban, amely gyorsan mozog, és magával ragadóan dinamikus is, ez teszi.

Amikor feltekertem a hangerőt Adele „Rolling in the Deep” című számával, a Vulkans kegyetlenül hangossá vált, de tiszta és nyugodt maradt, majdnem visszaverve a hangot a túl fémes jellegű szín miatt. Az Eminent Technology LFT-16-osokat használtam referenciaként, mivel ezek a tulajdonságok bizonyítják, hogy a felvételen is léteznek ilyen tulajdonságok. Az English Chamber Orchestra buján és erőteljesen szólt Nigel mögött, a hangszerek és egymás jól megkülönböztethetőek voltak.

Beleláttak ebbe a lemezbe, jelzésekkel vették körül, a stúdiót körülvevő apró részletek miriádjaival, egy olyan előadásban, ami egyszerűnek, erőltetettségmentesnek, mégis erőteljesnek tűnt. A kartondoboz színeit mély férfi énekhangok emelik ki, és ismét felfigyeltem némi dobozszerűségre, ami szinte határozottan a hatalmas basszusgitárból jött. Ez azonban nem volt tolakodó, és viszonylag szerény hatást keltett.

DÖNTÉS

A nagy hangszórók gyakran túlzott magas hangokkal, erőteljes basszussal és erőteljes funkciókkal rendelkeznek.

A Quadralnak többnyire sikerült nagyléptékű, de nagyszerűen kontrollált hangzást produkálnia, és ezt a Vulkan VIII-ban is megkísérelték – nem olyan tulajdonságokat, amelyeket könnyű lenne egyesíteni. Tisztán szól, túlzott hangsúly nélkül a teljes hangtartományban, a legnagyobb magas hangoktól egészen a legmélyebb mélyekig. Ez valóban egy száraz, kontrollált, finoman kiegyensúlyozott, mégis precíz hangszóró. Bőséges dinamikájával nagylelkű is, mégis szokatlanul gyorsan vált a hangostól a halkig. Ez olyan sima hangzást biztosít, amely dacol más hangszórókkal.

A tervezésbe fektetett rengeteg erőfeszítésnek, beleértve a különböző elemek szubjektív módon történő összekapcsolásának kiváló ismeretét egy koherens egész elérése érdekében, ahelyett, hogy a hangzásbeli részek szétszórt halmazát alkotnák, a Vulkan VIII egy figyelemre méltó hangszóró. Ezt mindenképpen hallanod kell, ha egy modern, szépen megtervezett hangszórót szeretnél hallgatni, kiváló képalkotással és lenyűgöző részletességgel, valamint mély, gyors basszussal. Örömmel jelentem, hogy nem robbant fel, így öt gömböt kapsz. A Vulcan talán nem túl boldog - de én az voltam.

(by google translate)

kandur
Nincs visszaút
Nincs visszaút

3400 €
NEM gyerekszobaba valo...
80+ m2 nevetve...
ha van SUB batran el lehet adni... (ennek van ketto)
Műszaki paraméterek
Folyamatos teljesítmény 250 W
Csúcsteljesítmény 400 W
Hangszóró típusa3-utas
Frekvenciaátvitel 20 - 65000 Hz
Impedancia 4 ohm
Hatékonyság 90 dB

Magasság 1265 mm
Szélesség 290 mm
Mélység 518 mm
Mérleg 55 kg

kandur
Nincs visszaút
Nincs visszaút

kandur
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Quadral Vulkan VIII

Eladó a második legmagasabb szériájú Quadral Aurum Vulkan VIII hangszóróim.

Németországban gyártott Quadral Aurum Vulkan VIII (high-end) hangszórók.
A hangszórók rendkívül részletes, dinamikus és tekintélyt parancsoló hangzást biztosítanak mély, precíz basszussal és kiváló térbeli megjelenítéssel.

A 320 mm-es basszusmeghajtóknak, a legendás quSENSE® szalagos magassugárzónak és a masszív hangdoboznak köszönhetően a Vulkan VIII könnyedén betölti még a nagyobb szobákat is. A hangzás semleges hangolású, nagyon precíz, de ugyanakkor muzikális - ideális az igényes hallgatók számára.

Állapot: kiváló majdnem mint az uj
Szín: ezüst lakk
Súly: 55 kg / darab
Csak személyes átvétel!
Természetesen kipróbálhato akár saját erősítővel is...
További információ a neten, vagy vedd fel velem a kapcsolatot…
Új ár 7500€

Kevesebb, mint féláron adom el őket 3500€

A hangszórókat nemdohányzó, háziállatmentes környezetben használtam, minőségi elektronikával…

+421 903 733 101

szlovakia (Győrtől 55 km-re) Vezekeny
Csatolmányok
IMG_2465.HEIC_compressed.JPEG
IMG_1863.HEIC_compressed.JPEG
IMG_1826.HEIC_compressed.JPEG
IMG_1818.HEIC_compressed.JPEG
IMG_2379.HEIC_compressed.JPEG

Lezárt

Vissza: “Hangsugárzók”