Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Harbeth M40

Stereo és házimozi frontok, centerek, surroundok, subok, sokpontegy szettek
Lezárt
vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1552

Re: Harbeth M40

Hozzászólás Szerző: vazze »

Köszi srácok !
A következőket csak azért írom le, hogy másnak már ne kelljen bosszankodni ha hasonló helyzetbe kerül.
Tehát: delikvens kapcsolatba lép velem és rögtön kötekedéssel kezdi miszerint olyan ,hogy M40 nincs is mert az ismerőse jobban tudja . Szerinte ez csak sima 40.
Küldök képet a hátúljáról ahol látszik a felirat , vagyis M40.
Ezután kérdezi van-e beszámítás , mire én válaszolok , hogy van de csak pár dolog érdekel.
Megírom azt a pár dolgot. Ő azt mondja az ár felét adná kp-ban a többiért "cuccokat" tud adni.
Aztán felajánl egy olyan készüléket ami nekem nem kell 525e ft-ért plusz 750e kp (ez a kp része) plusz a maradékért még válasszak valamit a termékei közül.
Megköszönöm és jelzem , hogy ezzel sajnos nem tudok mit kezdeni és inkább megvárnám amíg valaki megveszi egy az egyben.
Erre besértődik és beszól , hogy "ki ne találd már , hogy el fogod adni azon az áron" , meg "amúgy sem vennék kisállatos helyről" . Őőőőő gondolkodik.gif
Gondolom a stílusból már sokan rájöttek kiről is lehet szó , de ha nem privátban bárkinek megírom.
Közben kiderült az is , hogy már másokat is többször megkörnyékezett a sajátos stílusában.
Nekem is többször írt már de valahogy mindíg hasonló konfliktusba fordul a dolog.
Komolyan mi a baj az emberekkel ?

Na mindegy...
De , hogy legyen itt érdemi információ is:
A 16nm nem túl nagy és ott lehetnek problémák a mélyhanggal. Valószinűleg kicsit sok lesz de persze függ az elektronikától és a szobaakusztikától. Ha jól van csillapítva a szoba akkor még akár jó is lehet.
Azért ez nagyon más világ mint az SHL5 plus. Nálam volt a teljes Harbeth paletta és nem véletlenül a 40-es a csúcsmodell.
Ezek nálam is egy kb 16nm-es helyen vannak és nekem tetszik :rolleyes:
A kis szobában nagy (vagy néha gigantikus) dobozokat egyébként a japánok szeretik nagyon. Csak meg kell nézni mekkora JBL-eket pakolnak be 20-30nm-re. Na ők az igazi elvetemültek :D
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 624

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

jabba306 írta:
2021.04.21., szer. 08:16
Hány nm-es szobában tudja igazán kifutni magát ez a doboz? Pl. egy 16 nm-es szoba elég lehet neki? Van erre vonatkozóan valami ajánlás?
OFF: Azért kérdezem, mert egyrészt nekem kis szobám van, másrészt pár éve még a Mariottban ki volt állítva egy ilyen doboz egy nagy teremben. Az a terem annak a doboznak már nagy volt és gyanúm, hogy nem is ez a modell volt. Az biztos, hogy nagyon természetes megszólalása volt, döbbenetesen jó hang. Pontosan megmutatta, hogy mi van a lemezen. Abban a teremben a mélye volt kicsit kevés, de mondom majdnem biztos, hogy nem ez a modell volt kiállítva és az egy hodály terem volt.
Nem, az egy Super HL5 Plus volt.
Aurender - Marten Design

jabba306
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Hozzászólás Szerző: jabba306 »

Hány nm-es szobában tudja igazán kifutni magát ez a doboz? Pl. egy 16 nm-es szoba elég lehet neki? Van erre vonatkozóan valami ajánlás?
OFF: Azért kérdezem, mert egyrészt nekem kis szobám van, másrészt pár éve még a Mariottban ki volt állítva egy ilyen doboz egy nagy teremben. Az a terem annak a doboznak már nagy volt és gyanúm, hogy nem is ez a modell volt. Az biztos, hogy nagyon természetes megszólalása volt, döbbenetesen jó hang. Pontosan megmutatta, hogy mi van a lemezen. Abban a teremben a mélye volt kicsit kevés, de mondom majdnem biztos, hogy nem ez a modell volt kiállítva és az egy hodály terem volt.

Hovanszki
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 63

Hozzászólás Szerző: Hovanszki »

vazze írta:
2021.04.20., kedd 12:51
Sikerült elérni , hogy mostmár van olyan akinek nem eladó!
Csak őmiatta az ár mostantól fix és beszámítás nincs!...
Szerintem ne bosszantsd fel magad és haragudj az egész világra egy-két bolond miatt. Majd jön valaki, aki megveszi. Sőt, nagyon valószínű, hogy valaki már komolyan is gondolkozik rajta, csak még kaparja rá össze a pénzt. Üdv, :smile29:

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Sikerült elérni , hogy mostmár van olyan akinek nem eladó!
Csak őmiatta az ár mostantól fix és beszámítás nincs!
Ha valaki talál olcsóbb M40-et akkor hajrá,lehet szaladni érte!

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Szolgálati közlemény!

Az állványok benne vannak az árban tehát adom hozzájuk.
Nem cnc marógépen készültek de nem rossz.
Egy csiszolás és újrapácolás rájuk férne de ez már az új tulaj projektje lesz.

Research
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 91

Hozzászólás Szerző: Research »

Én így hallgatom :D , és nem tudok betelni 4-5óra hallgatás után sem:D
Havi 1400ft hibátlan minőségben,..nincs is az a pénz amiért adnám ezt a lehetőséget, semmilyen dac-médialejátszó stb..-ért:)
DC128264-03DE-41A8-961F-27F88350F2BF.jpeg
DC128264-03DE-41A8-961F-27F88350F2BF.jpeg (1.91 MiB) Megtekintve 2832 alkalommal

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Közben másodrendszerré léptek "elő" a csöppségek.
Ez az a rendszer ami semmilyen átlag hifis elvárásnak/szabálynak/dogmának nem felel meg.
Túl közel vannak egymáshoz , a falhoz , a hallgatási pzícióhoz.
Egy alap Denon erősítő "hajtja" őket (ez mekkora bullshit :fekverohog: ).
A forrás meg egy első generációs iPod.
És mégis órákat tudok itt ülni és hallgatózni...
IMG_0463.jpg
IMG_0463.jpg (3.14 MiB) Megtekintve 2959 alkalommal

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Ismerősök unszolásának engedve megosztanék néhány gondolatot-tapasztalatot.
Rengeteg hangsugárzóm volt az utóbbi kb tizenöt évben.
Ilyen-olyan okokból végül a Harbeth-nél maradtam.
Persze van olyan aminek jobb a mélye/közepe/magasa/tere....stb de igazából zenét hallgatni nekem ezek váltak be a legjobban.
Közben azért arra is rá kellett jönnöm,hogy (számomra) a hangsugárzó kiválasztása a legfontosabb és (nekem) a hangélmény legmeghatározóbb eleme. Volt már kisméretű agyonhájpolt csúcs szuper dobozom tonnányi elektronikával de előbb-utóbb mindíg fészkelődni kezdtem a fotelben.
Egy egyszerű példa: vegyünk egy ezer euro-s dobozt egy tízezer euro-s erősítővel vagy egy tízezer euro-s dobozt egy ezer euro-s erősítővel. Vajon melyik fog jobban szólni?
Na jó , nem a legjobb példa de az hiszem valamennyire érzékelteti mire is gondolok.
Ezeket a dobozokat hallgattam már Quad QMP -vel , Quad Artera-val, Luxman M200-al , Roksan-al , Cyrus 1-el , olcsó Kínai erősítővel , AI Series 300-al , Naim NAP180-al.
Ezek közül egyikkel sem szólt rosszul.
Megmutatta mindegyik elektronika hangját és közben zenélt , szórakoztatott.
Jellemző duma a kisdobozoknál , hogy "méretét meghazudtoló mélye van" .
Itt nincs ilyen, ez nem kelti azt az illúziót mintha testes hangja lenne , ennek AZ van !
Nem csak rezgéseket kelt , levegő tömeget mozgat meg.
Itt nincs a manapság divatos hat és fél collos kínlódás :rolleyes:
Egészen egyedi élmény úgy hallgatni egy koncertet , hogy nem fogy el az anyag a hang mögött.
Tavaly kerültek hozzám és most csupán azért eladó mert megérkezett a 40.2 ráadásul Rosewood színben.
És igen , jogos a kérdés : jobb a 40.2 ?
Nem. Nem jobb csak másabb egy kicsit.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára vazze 2021.04.02., pén. 14:27-kor.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

IMG_0331.jpg
IMG_0331.jpg (2.52 MiB) Megtekintve 3496 alkalommal
IMG_0332.jpg
IMG_0332.jpg (2.59 MiB) Megtekintve 3496 alkalommal

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

A dobozok jelenleg Svédországban vannak.
A vevőnek haza tudom küldeni vagy előre egyeztetett időpontban Békés megyében átvehetőek.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Harbeth M40

Eladó egy szabad szemmel is jól látható dobozka.
Jó állapotban van és hibátlanul működik.
Olyan a hangja amilyen erősítőt kötsz rá.
Nagyon jól szól már egy relatíve kis teljesítményű elektronikával is , de bármit rá lehet akasztani , csak a pénztárca szab határt.
Ára: 45.000SEK vagy 4400€ vagy 1.600.000ft. (nem valami barátságos a forint értéke de ez van,akinek euro-ban van a pénze jobban jár , most még...)
Képek:
IMG_0036.jpg
IMG_0036.jpg (2 MiB) Megtekintve 4257 alkalommal
IMG_0038.jpg
IMG_0038.jpg (2.06 MiB) Megtekintve 4257 alkalommal
További képeket tudok küldeni email-ben.

Lezárt

Vissza: “Hangsugárzók”