Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Etalon Supraton 30 hangfal eladó
Re: Etalon Supraton 30 hangfal eladó
A forgalmazó tudhatja.
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.
- harcsapapa
- Fórumlakó

- Értékelés: 55
Erősítő: naim Supernait1.
MAGNEPLANAR SMGa
Musical Fidelity M3SCD.
RCA.Emanation-little gold.
Hangfal kábel.bordor DIY.Fine Line 2000+
Linn K400
Táp kábel.bordor DIY.muréna.
MAGNEPLANAR SMGa
Musical Fidelity M3SCD.
RCA.Emanation-little gold.
Hangfal kábel.bordor DIY.Fine Line 2000+
Linn K400
Táp kábel.bordor DIY.muréna.
-
Hovanszki
- Nincs visszaút

- Értékelés: 63
Sziasztok !
Elég jól kiveséztétek a dobozzal kapcsolatos dolgokat . Köszönöm a hozzászólásokat.
Összefoglalva : A hangfal még meg van . Valóban Fakopáncs készíti dobozainkat, ami már régen köztudott. A hangszórókról annyit kell tudni, hogy az Etalon megrendelésére
készítette egy gyártó. Ez mindig is így volt , akár Focal, Wiga, Scanspeak stb... motorokat használtunk. Soha nem gyári modell lett beépítve, azokat mindig modifikálták a mi igényeinknek megfelelően .Hiszen tudjuk, hogy Sallay László mindent kicsit másképp csinál, mint a megszokott. Ráadásul tudja is , hogy mit , miért .A furnér rózsafa . A hangját kifejezetten jónak mondják , de mint minden hangfalnál , nagyon fontos az akusztikai környezet. Meghallgatás nélkül egyébként értelmetlen erről beszélni. Ez is, mint általában az összes Etalon doboz könnyedén meghajtható mindenfajta erősítővel. A közelmúltban egy 15 W csöves remekül ki tudta szolgálni. Végeredményben azt gondolom, hogy ez a szépség arra hivatott, hogy mind esztétikai , mind pedig zenei értelemben elvarázsoljon egy olyan embert, akinek igénye van a minőségi zenehallgatásra . kb. 15- 25 m2 -es szobába ajánlom . Ideális esetben kicsit talán nagyobba is.
Szép napot kívánok mindenkinek !
Zsolt
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6554
On 2018. 04. 14. at 8:29 PM, Hat Te said:
Ha ez segít az Etalon famunkáját, itt a fórumon jól ismert Fakopáncs mester készíti. Ha valaki nem ismeri érdemes átlapozni a topikját. Hozzállása, fanatizmusa a minőségbe vetett hite garancia a dobozok kifogástalan kidolgozására. Szakmai elismerésként pl. már az “Év asztalosa” címet is megkapta.
Meg a Heed-ét is... azt hiszem ha ez a két gyártó elégedett a munkájával, akkor nem nagyon lehet benne hiba.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
-
Hat Te
- Fórumlakó

- Értékelés: 501
Ha ez segít az Etalon famunkáját, itt a fórumon jól ismert Fakopáncs mester készíti. Ha valaki nem ismeri érdemes átlapozni a topikját. Hozzállása, fanatizmusa a minőségbe vetett hite garancia a dobozok kifogástalan kidolgozására. Szakmai elismerésként pl. már az “Év asztalosa” címet is megkapta.
- Muszklismick
- V.I.P.

- Értékelés: 229
Ez nem a te hangfalad lesz, pedig az semmi bonyolult nincs az egészben. Én sem ismertem az Etalon erősítőket, saját rendszerben meghallgattam és meg is vásároltam, ennyi az egész. Nem érdekel kinek tetszik kinek nem tetszik, mi van benne miből készült és hogyan lehet majd eladni, én csak zenét hallgatok vele úgy ahogy nekem tetszik. Ha majd egyszer tovább akarok lépni megint el fogok kérni egy komolyabb Etalon erősítőt meghallgatásra. Csak a saját meghallgatás aminek értelme van, minden más csak találgatás és időpocsékolás.
nyilván egy idő után a megunás, vagy a technika továbbhaladása miatt megválik az ember egy eszköztől.... amit megvesz AZ, aki erre fejleszt fel, ....
De, hogy a jó hangot kedvelő zenehallgatónál eleve a "jövedelmezőséggel együtt járó eladás" milyen igazolható ZENEI CÉL lenne,....?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

10 minutes ago, Attilag001 said:
1 millios hangfalnal mar eleg sok dolog ami szamit, a hang talan az ami mar elvarhato hogy tobb ezer euros jelenleg ~900 ezres hangfalnal jo legyen.
Sok jol szolo hangfal van ilyen arsavban, nem hinnem hogy a meghallgatas amivel el lehet valakit csabitani, de ez csak az en velemenyem, nem marketinges a szakmam...
A hangzason tul sok egyeb ami miatt valoban megveszi valaki.
A fa felulete, fa szerkezete, furner minosege, szinezes minosege, hangszoro keszlete, esztetikai kinezete, kesobbi eladhatosaga stb...
Szerintem meg pont a (saját rendszeres) meghallgatás az amivel el lehet valamit adni.
Én anno pont úgy vettem az Etalon Supramplimat, hogy fogalmam sem volt hogy hogyan néz ki.Erősítőket keresetem (neten 2-3 típust megadva hirdettem) és Zsolt felhívott, hogy letét ellenében oda tudja adni a már bejáratott demo példányukat-ha opció.Az volt-elmentünk érte, otthon bekötöttem, és pár óra hallgatás után tudtam hogy ez kell nekem...fel sem merült bennem, hogy ha el akarom adni, akkor mennyire lesz könnyű dolgom-a mai napig szolgál-csak a fa oldallapokat cseréltem le az asztalosommal készíttetett amerikai dió oldalakra, hogy jobban menjen design-ban a Chario dobozaimhoz.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- Attilag001
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 59
1 millios hangfalnal mar eleg sok dolog ami szamit, a hang talan az ami mar elvarhato hogy tobb ezer euros jelenleg ~900 ezres hangfalnal jo legyen.
Sok jol szolo hangfal van ilyen arsavban, nem hinnem hogy a meghallgatas amivel el lehet valakit csabitani, de ez csak az en velemenyem, nem marketinges a szakmam...
A hangzason tul sok egyeb ami miatt valoban megveszi valaki.
A fa felulete, fa szerkezete, furner minosege, szinezes minosege, hangszoro keszlete, esztetikai kinezete, kesobbi eladhatosaga stb...
- Muszklismick
- V.I.P.

- Értékelés: 229
A hangjáról lenne jó tudni valamit, nem a faanyagról. Az meg nagyon könnyen kideríthető mert csak el kell menni meghallgatni.
- Attilag001
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 59
A Supraton 20 a katalogus szerint 80 W a Supraton 30 pedig 140 W.
Ehhez kepest a Supraton 30-as hangfalon a foton is csak 80 w a norm.teljesitmeny.
Valoban nem ismert ez a marka, ezert a hangszoro keszleterol, faanyagarol is jo lenne tudni valamit, mar ha lehetseges kiadni ezt az informaciot.
Koszonom
Attila
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

2 hours ago, eevoox said:
Szép napot
Vagyis az Etalon Supraton 30 hangfal eladva, 890E-ért megvásárolva?
Ha értelmezed a szöveget akkor:valaki akinek már van egy, éppen méltatja a tulajdonságait...
Szép napot
Vagyis az Etalon Supraton 30 hangfal eladva, 890E-ért megvásárolva?
Én mint egy pár Supraton 30 boldog tulajdonosakét szólnék hozzá a témához. Elnézést kérek,hogy nincsenek pontos írásjelek, nem az enyém a gép.
Nos, nem tudok elfogulatlanul írni,de azért igyekszem. Nagy Jm Lab rajongó voltam (most is), majd az Etalon becsoppent az eletunkbe.
Nem untatnek senkit hogyanmitmerremeddig, csak azt tudom mondani,hogy jó pár hasonszoru hangfalat meghallgattunk (nevet nem említenék),de ez valahogy olyan élethu zenei élményt hozott a szobába,ami a tobbiekbol hiányzott. A végletekig precíz hang, kituno színpadkép es olyan frekvenciatartomány jellemzi,ami mai napig meglep.A hangja mellett a kulseje sem elhanyagolható, 56 kg-os súlyával pedig igencsak tekintelyt parancsoló.
Hallgassátok meg, nem veszítetek semmit. A hangfal éppen be van járatva, nem volt sem kiállításon,sem máshol, így tényleg újnak mondható. Igen,amikor az ember belegondol ebbe az árba,akkor ledermed és kiveri a víz. Pár évet szántam én is erre a projectre, de minden fillért megér ez a gyonyoruség. Persze nálam ez szerelem lett elsore.
Megtaláltam én is a cikket,amit Zsolt beszkennelt, csatolom.
Legjobbakat mindenkinek, zenésmosolygós napot!
hoererlebnis.pdf
Nos, nem tudok elfogulatlanul írni,de azért igyekszem. Nagy Jm Lab rajongó voltam (most is), majd az Etalon becsoppent az eletunkbe.
Nem untatnek senkit hogyanmitmerremeddig, csak azt tudom mondani,hogy jó pár hasonszoru hangfalat meghallgattunk (nevet nem említenék),de ez valahogy olyan élethu zenei élményt hozott a szobába,ami a tobbiekbol hiányzott. A végletekig precíz hang, kituno színpadkép es olyan frekvenciatartomány jellemzi,ami mai napig meglep.A hangja mellett a kulseje sem elhanyagolható, 56 kg-os súlyával pedig igencsak tekintelyt parancsoló.
Hallgassátok meg, nem veszítetek semmit. A hangfal éppen be van járatva, nem volt sem kiállításon,sem máshol, így tényleg újnak mondható. Igen,amikor az ember belegondol ebbe az árba,akkor ledermed és kiveri a víz. Pár évet szántam én is erre a projectre, de minden fillért megér ez a gyonyoruség. Persze nálam ez szerelem lett elsore.
Megtaláltam én is a cikket,amit Zsolt beszkennelt, csatolom.
Legjobbakat mindenkinek, zenésmosolygós napot!
hoererlebnis.pdf
Nagyon szomorúan, de módosítom az árat 890.000 Ft-ra.
Ennyiért már tényleg szinte ingyen van .
Többen szóvátették, hogy nem lehet a neten semmit olvasni a kérdéses hangsugárzóról.
Most ezt a hiányt pótolom. A német Hörerlebnis című hi-fi folyóiratban jelent meg egy teszt.
/ 74. szám, 30. old. / Sajnos az újság honlapján már nem érhető el az archívumban, de beszkenneltem,
hátha valakit érdekel.
Hörerlebnis-1.PDF
Hörerlebnis-2.PDF
Hörerlebnis-3.PDF
- pooly73
- Fórumlakó

- Értékelés: 120
Azért annyit hozzáfűznék a témához, hogy bár nem vagyok zsigeremig elfajzott hifista, de hallottam már 1-2 rendszert.
Mind a mai napig nekem egy Etalon Kreaton 2-es hangfalpáros nyújtotta azt a zenei élményt amit keresek.
A mai napig emlékszem amikor leültem elé és egyszerűen nem bírtam vigyorgás nélkül, bármilyen zenét élvezettel hallgat rajta az ember mert abszolút nem azzal van elfoglalva az agy, hogy a hibákat keresse, hanem hogy ZENÉT hallgasson.
Nagyon szeretnék egy páros tulaja lenni, bár elég valószínűtlen, hogy sikerülni fog.
Még képeket sem lehet találni róla, majd megérdeklődöm, hogy kaphattok-e.
UFF beszéltem
Ebben igazad van . Nem túl sokat adtunk el, és azt is külföldön . Viszont többször demóztunk ezzel a típussal kiállításokon . Általában
imádták és mindig a legjobb hangú kiállítók közé soroltak. Egyébként Budapesten meghallgatható . Úgy is az
dönti el , hogy kinek mi a véleménye. Szerintem az Etalon cuccokkal nem nagyon lehet melléfogni.
Persze csak akkor, ha valaki szereti ezt a hangzásvilágot .
Külföldön könnyebb eladni ezen az áron,tudjuk hogy ott a keresetek háromszor négyszer nagyobbak,ezér a magyar nyártonak és kereskedönek is
alkalmazkodni kellene a magyar keresetekhez,ennek az árnak a harmadáért is lehet kiválló hangsugárzót kapni,föleg használtan,mint ahogy ez is használt,ami természetesen nem válik a hátrányára
Szerintem a problema az, hogy nem nagyon ismert. (Konkretan nincs semmifele relevans velemeny rola az interneten.) Ez sokkal kockazatosabba teszi a vasarlast.
Ebben igazad van . Nem túl sokat adtunk el, és azt is külföldön . Viszont többször demóztunk ezzel a típussal kiállításokon . Általában
imádták és mindig a legjobb hangú kiállítók közé soroltak. Egyébként Budapesten meghallgatható . Úgy is az
dönti el , hogy kinek mi a véleménye. Szerintem az Etalon cuccokkal nem nagyon lehet melléfogni.
Persze csak akkor, ha valaki szereti ezt a hangzásvilágot .
Igazad van , valóban sok pénz . Viszont sokan vásárolnak ennél sokkal drágább high-end cuccokat.
Szerintem nagyon rossz az összehasonlítás egy autóval. Nyilván , akinek nincs autója, azt fog vásárolni.
1 M forintért egyébként nem kapsz jó autót, viszont ez egy kiemelkedő hangsugárzó .
Szerintem a problema az, hogy nem nagyon ismert. (Konkretan nincs semmifele relevans velemeny rola az interneten.) Ez sokkal kockazatosabba teszi a vasarlast.
- pooly73
- Fórumlakó

- Értékelés: 120
Sokkal drágább high-end cuccokat sem mindennap vásárolnak az emberek.
Igazad van , valóban sok pénz . Viszont sokan vásárolnak ennél sokkal drágább high-end cuccokat.
Szerintem nagyon rossz az összehasonlítás egy autóval. Nyilván , akinek nincs autója, azt fog vásárolni.
1 M forintért egyébként nem kapsz jó autót, viszont ez egy kiemelkedő hangsugárzó .
Talán azért, mert egy autó árába kerül?! Lehet,azért nem tolonganak.
Igazából nem értem , hogy miért nem csaptok le erre a gyöngyszemre .
Az ára nagyon korrekt és "értelmes" alkudozásra is nyitott vagyok .