Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzók javítása
- Aladdin25
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 5
Re: Hangsugárzók javítása
Sziasztok.
Van egy pár Rft 3402-es hangszóróm aminek a membránját cserélni kellett nehezen de találtam az eredetihez hasonlót. Kicsit kellett rajta alakítani de jónak tűnik. Remélem segítettem annak aki ilyen membránt keres.
Van egy pár Rft 3402-es hangszóróm aminek a membránját cserélni kellett nehezen de találtam az eredetihez hasonlót. Kicsit kellett rajta alakítani de jónak tűnik. Remélem segítettem annak aki ilyen membránt keres.
- Csatolmányok
-
- IMG-640bc2cb240b6a815cc28fe21566cb51-V.jpg (2.36 MiB) Megtekintve 6887 alkalommal
-
- IMG-d118909720e0278b73b78b5da6b5cf65-V.jpg (3.22 MiB) Megtekintve 6887 alkalommal
-
- 20220220_134843.jpg (2.24 MiB) Megtekintve 6887 alkalommal
- membrana-tympani
- Nincs visszaút
- Értékelés: 23
Sziasztok!
A suliban, ahol tanítok, az osztályokban a számítógépek mellett pár ezer forintos, számítógéphez való aktív hangsugárzók vannak, teszik a dolgukat, jók arra, amire kell. De egy idő után elfáradnak, és a páros egyik fele elnémul.
(Belenéztem, összes vezeték a helyén.)
Mielőtt vadiújat vennék, szeretném megpróbálni megjavíttatni.
Keresek olyan szervízt Budapesten, ahol ilyen darabokra is szívesen ránéznek.
Köszönöm a segítségeteket!
A suliban, ahol tanítok, az osztályokban a számítógépek mellett pár ezer forintos, számítógéphez való aktív hangsugárzók vannak, teszik a dolgukat, jók arra, amire kell. De egy idő után elfáradnak, és a páros egyik fele elnémul.
(Belenéztem, összes vezeték a helyén.)
Mielőtt vadiújat vennék, szeretném megpróbálni megjavíttatni.
Keresek olyan szervízt Budapesten, ahol ilyen darabokra is szívesen ránéznek.
Köszönöm a segítségeteket!
-
- Újonc fórumos
- Értékelés: 12
Jártam helyben és lefotóztam hogy milyen selyem van.
Kb másfél méter széles.
Kb másfél méter széles.
-
- Újonc fórumos
- Értékelés: 12
Sziasztok!
A H2000-et is hívhatjátok selyem ügyben. Van fent telefonszám. Megmondják hogy milyen van...
A H2000-et is hívhatjátok selyem ügyben. Van fent telefonszám. Megmondják hogy milyen van...
- GARFIELD13
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Szia!
Remélem még működik:
http://hangszoroshop.hu/spl/473272/HANGFAL-SELYMEK
A H2000-nél megmaradt anyagokból lehet(ett) itt rendelni. A logotech.hu oldalon már nem megy a dolog (az oldal megy, de a termékek linkek már nem elérhetőek), de itt legalább egy kérdést megérhet.
Pár éve én itt vásároltam hangszóróselymet (is) emberi áron.
Üdv.
Remélem még működik:
http://hangszoroshop.hu/spl/473272/HANGFAL-SELYMEK
A H2000-nél megmaradt anyagokból lehet(ett) itt rendelni. A logotech.hu oldalon már nem megy a dolog (az oldal megy, de a termékek linkek már nem elérhetőek), de itt legalább egy kérdést megérhet.
Pár éve én itt vásároltam hangszóróselymet (is) emberi áron.
Üdv.
AKUSZTIKAI SZÖVET ÉS FRONT SZIVACS: https://sonopart.hu/akusztikai-szovet
Magyar bolt, nem ismerem ennek a szövetnek a minőségét (kép alapján valami sűrű szövésű lehet).
Magyar bolt, nem ismerem ennek a szövetnek a minőségét (kép alapján valami sűrű szövésű lehet).
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6172

Mármint a weboldalt (túrtam), de ott nem találtam a selymet.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1209
https://www.hangszorobolt.hu/
Kb. 3 éve voltam az üzletben más ügyben, mikor valaki jött a kész selymekért. Lehet, nem ők csinálják csak bevállalják a munkát.
Kb. 3 éve voltam az üzletben más ügyben, mikor valaki jött a kész selymekért. Lehet, nem ők csinálják csak bevállalják a munkát.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Köszi.cannonball írta: ↑2022.01.03., hétf. 12:33A Szondi utcában a hangszóró boltban van. fel is teszik a keretre.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1209
A Szondi utcában a hangszóró boltban van. fel is teszik a keretre.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Igen, valamire emlékeztem én is, de nem találom...

- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Ha jól emlékszem, Füleleknek is volt korábban ajánlása ilyen anyaggal kapcsolatban.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Szigony takarókat készített, nem újrahúzta a selymet (legalább is tudtommal). Viszont a takarói tényleg minőségiek

- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Rottel3D írta: ↑2022.01.03., hétf. 00:46
Prémium minőség: https://www.ebay.com/itm/282315741995?s ... 1438.l2649

Ez jól néz ki, UK eladó, úgyhogy megtaláltam az angol ebayen is, az ára biztatónak tűnik.Lehet, hogy megveszem neki itt és hazaküldöm.
Köszi.Sajna elég hulladék a weblapjuk, se kép, se normális termékismertető árakkal...
Esetleg ha van még valakinek mo-i ötlete azt szívesen fogadom!

Anno, jó néhány éve még a Marion kft-nél vettünk ilyen szövetet. Olyasmi volt mint a rács,csak szövet.... most sajnos nem találok képet róla....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Egy barátom felújítaná a most beszerzett vintage dobozait és fekete, akusztikailag jól áteresztő de normális minőségű selyemre lenne szüksége hozzá.Valaki tud segíteni honnan lehetne ezt beszerezni? Köszönet. 

- silboy
- Nincs visszaút
Igen, az.
Nem az enyém.
Eladó és ilyet szeretnék venni, de inkább elengedem.
HÁZIMOZI & HIFI - TV: Sony KD-60XF8305 AVR: Denon AVR-X2500H AMP: Audiolab 6000A front: Dali Opticon 2 & Dynaudio Emit M20 center: Dali Opticon Vokal rear: Dali Zensor 1 minidisc deck: Sony MDS-JE640
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 830
Természetesen lehet. Persze előfordulhat, hogy nem hallasz belőle semmit. Szerintem ne piszkáld, csak baj lesz belőle.
Dyno? Azok szoktak így kinézni valamiért.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
- silboy
- Nincs visszaút
Sziasztok,
a képen látható benyomódásnak lehet hatása a hangzásra?
Lehet ezt az esztétikai (ha valóban csak az) hibát valahogy javítani (vákuummal, tűheggyel kihúzni)?
a képen látható benyomódásnak lehet hatása a hangzásra?
Lehet ezt az esztétikai (ha valóban csak az) hibát valahogy javítani (vákuummal, tűheggyel kihúzni)?
HÁZIMOZI & HIFI - TV: Sony KD-60XF8305 AVR: Denon AVR-X2500H AMP: Audiolab 6000A front: Dali Opticon 2 & Dynaudio Emit M20 center: Dali Opticon Vokal rear: Dali Zensor 1 minidisc deck: Sony MDS-JE640
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 6
Üdvözletem!
Van (volt?) egy Q Acoustic 3020 (nem i) hangfalam, János bevizsgálta (köszi szépen!) és a diagnózis: leégett a hangszórója. Lehet ezzel kezdeni valamit, vagy kuka? A párjának semmi baja, de nyílván ugyanúgy kéne szólnia.
A másik feladvány, hogy mitől égett le, nem értem a dolgot. Ez volt a lánc:
PC --(USB)-> Konverter --(HDMI)-> DAC --(XLR)-> Előerősítő --(RCA)-> Sztereó erősítő --(hangfalkábel)-> Hangfal
Kezdetben minden áramtalanítva, nullára tekerve, alacsony gain beállításon. Majd a hátlapi főkapcsolókat felkapcsolva és bedugva a hálózatba feszültség alá helyeztem szép sorban mindegyiket, de az előerősítőt kihagytam véletlenül, a hátlapi főkapcsolója nem, csak az előlapi lett felkapcsolva. Itt már nem emlékszem, hogy elindítottam-e a lejátszást, és/vagy csak elkezdtem feltekerni a szeteró erősítőn a hangerőt, mindenesetre azonnal leégett.
Az előerősítő egy Topping A90, ami 9Vpp (low gain) vagy 25Vpp (medium gain) kimeneti feszültséget küld az RCA-n az erősítőnek, ami egy Musical Fidelity M2si. Nem teljesen kizárt, hogy mediumon volt és nem low-n. Ez lehet baj? De ugye nem volt áram alatt. Lehet, hogy kikapcsolt elektronikával még rosszabb? Nem értem.
Van (volt?) egy Q Acoustic 3020 (nem i) hangfalam, János bevizsgálta (köszi szépen!) és a diagnózis: leégett a hangszórója. Lehet ezzel kezdeni valamit, vagy kuka? A párjának semmi baja, de nyílván ugyanúgy kéne szólnia.
A másik feladvány, hogy mitől égett le, nem értem a dolgot. Ez volt a lánc:
PC --(USB)-> Konverter --(HDMI)-> DAC --(XLR)-> Előerősítő --(RCA)-> Sztereó erősítő --(hangfalkábel)-> Hangfal
Kezdetben minden áramtalanítva, nullára tekerve, alacsony gain beállításon. Majd a hátlapi főkapcsolókat felkapcsolva és bedugva a hálózatba feszültség alá helyeztem szép sorban mindegyiket, de az előerősítőt kihagytam véletlenül, a hátlapi főkapcsolója nem, csak az előlapi lett felkapcsolva. Itt már nem emlékszem, hogy elindítottam-e a lejátszást, és/vagy csak elkezdtem feltekerni a szeteró erősítőn a hangerőt, mindenesetre azonnal leégett.
Az előerősítő egy Topping A90, ami 9Vpp (low gain) vagy 25Vpp (medium gain) kimeneti feszültséget küld az RCA-n az erősítőnek, ami egy Musical Fidelity M2si. Nem teljesen kizárt, hogy mediumon volt és nem low-n. Ez lehet baj? De ugye nem volt áram alatt. Lehet, hogy kikapcsolt elektronikával még rosszabb? Nem értem.
Kaladjaim eddig:
Forrás: Fiio Q5, Topping DX7 Pro, HA Muto X, Limetree Network, AN CD2, EarMen Angel
Amp: MF M2si, Hegel H190, AN OTO SE Sig.
Hangsugárzó: QA Q3020, FA F500, AN-E/SPx
Fejhallgató: AKG K3003, Sennheiser HD 660S, Beyerdynamic T5p (2nd Gen.)
Forrás: Fiio Q5, Topping DX7 Pro, HA Muto X, Limetree Network, AN CD2, EarMen Angel
Amp: MF M2si, Hegel H190, AN OTO SE Sig.
Hangsugárzó: QA Q3020, FA F500, AN-E/SPx
Fejhallgató: AKG K3003, Sennheiser HD 660S, Beyerdynamic T5p (2nd Gen.)
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: -3
Sziasztok!
Magas hangszórót szeretnék megjavíttatni, tudna valaki ajánlani aki meg tudja tekercselni ? Vifa magasról lenne szó. Üdv
Magas hangszórót szeretnék megjavíttatni, tudna valaki ajánlani aki meg tudja tekercselni ? Vifa magasról lenne szó. Üdv
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 873
Sziasztok!
Ha jól tudom butyl anyagú hsz peremet át lehet / érdemes átmenteni egy másik hangszóróra? Jelenleg papír membránon van, 30+ éves Wharfedale Shelton xp2.
Köszönöm!
Ha jól tudom butyl anyagú hsz peremet át lehet / érdemes átmenteni egy másik hangszóróra? Jelenleg papír membránon van, 30+ éves Wharfedale Shelton xp2.
Köszönöm!
Nem szotkam hibázni.
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 27
Hát ennél vérlazítóbb infót nem kaphatok ,előre is köszönöm János .hogy ilyen kimerítő választ kaptam tőled,még egyszer köszönöm

béres-jános írta: ↑2021.12.03., pén. 17:11Erre gondoltál? Remélem ez segítség.manman12 írta: ↑2021.12.03., pén. 16:24Sziasztok,egy kérdésem lenne.Mégpedig az hogy szeretnék egy hangteknikát az autómba és váltót építenék ,mert a bolti mint gagyi minőségű.Kipróbáltam egy jbl es 80 as váltóval és megdöbben ö minőség jött ki a hangszórókból ami meg is felel nekem.Ami a gondom hogy a folytó tekercsek milyen értékűek lehetnek.elöre is kösszönöm
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 295
Erre gondoltál? Remélem ez segítség.manman12 írta: ↑2021.12.03., pén. 16:24Sziasztok,egy kérdésem lenne.Mégpedig az hogy szeretnék egy hangteknikát az autómba és váltót építenék ,mert a bolti mint gagyi minőségű.Kipróbáltam egy jbl es 80 as váltóval és megdöbben ö minőség jött ki a hangszórókból ami meg is felel nekem.Ami a gondom hogy a folytó tekercsek milyen értékűek lehetnek.elöre is kösszönöm
- Csatolmányok
-
- Screenshot_2021-12-03-17-08-03-762_com.android.chrome.jpg (516.57 KiB) Megtekintve 2731 alkalommal
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum