Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzók javítása

Stereo és házimozi frontok, centerek, surroundok, subok, sokpontegy szettek
tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Re: Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: tanczi »

olymind1 írta:
2019.06.05., szer. 11:26
...
150 Hz alatt hallhatóan torzít, recsegősen szól. Kikapcsolt állapotban ha óvatosan benyomom a membránt mintha ellenállásba ...
Ha m ég aktuális a hangfaljavítás, akkor Tüű Károly, Érden.
Érd.: +36702813249
viewtopic.php?f=159&t=51220
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Kriss
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Kriss »

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy Kéri Zoltán a 18. ker.-ben foglalkozik még h.sz. javítással?

kripo100
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: kripo100 »

THX...
"Bánj mindennel és mindenkivel úgy, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak."

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

kripo100 írta:
2019.06.15., szomb. 11:20
Telefonon 1 alkalommal sikerült elérnem amikor is ugyanez az ígéret hangzott el a postázással kapcsolatban, utánna 3x is kerestem és a telefont sem vette fel.

Sajnos a tények makacs dolgok s az írott szöveg mögötti szándékot elég nehéz magyarázni (25 év rendőrségi múlttal - bü. nyomozó - hidd el tudom, h mit írok)...

Ezért is írtam ide ahol rövid 12 év alatt s jó pár üzlettel a hátam mögött még nem sikerült ilyen hozzáállásba és üzleti inkorrektségbe belefutnom.

Ha olvassa - és remélem olvassa is - remélem az igazat (47 emailt elég nehéz cáfolni) fogja reagálni...

Moderátornak : köszi az áthelyezést!
Sajnálom. Nem hangzik túl jól.

Mi lenne ha felhívnád a Hangszóró 2000 Kft-t?
http://hangszoro.net/elerhetoseg
Nekik is bedolgozik P.L., fent van a neve az oldalukon. Hátha tudnak vele kommunikálni, hogy rendezze a dolgot.

Ha visszaszerezted a hangszórókat és még szükséges a javítás, esetleg próbáld meg Marosi Istvánt, tel: 06 20 943 8336‬

Good luck.

kripo100
V.I.P.
V.I.P.

Telefonon 1 alkalommal sikerült elérnem amikor is ugyanez az ígéret hangzott el a postázással kapcsolatban, utánna 3x is kerestem és a telefont sem vette fel.

Sajnos a tények makacs dolgok s az írott szöveg mögötti szándékot elég nehéz magyarázni (25 év rendőrségi múlttal - bü. nyomozó - hidd el tudom, h mit írok)...

Ezért is írtam ide ahol rövid 12 év alatt s jó pár üzlettel a hátam mögött még nem sikerült ilyen hozzáállásba és üzleti inkorrektségbe belefutnom.

Ha olvassa - és remélem olvassa is - remélem az igazat (47 emailt elég nehéz cáfolni) fogja reagálni...

Moderátornak : köszi az áthelyezést!

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Re: Hangsugárzók javítása, károsult keresés

kripo100 írta:
2019.06.15., szomb. 09:46
Történet röviden:
A feni mezőkövesdi székhelyű céget azaz Pázmándi László Úrat (http://pazmandi.hangszoro.net/hangszorojavitas) azzal kerestem meg, hogy a JBL TLX3 Gi mélyközép hsz-it megjavítaná illetve az előlapokat ujra selymezné nekem úgy, hogy korábban elvégzett VIFA hsz. peremezését tökéletes minőségben és a vállalt határidőre elvégezte.

Rövid egyeztetés után feladtam a csomagot, melyet április 11-n át is vett.

Eltelt a vállalt 2-3 hetes javítási határidő és innentől kezdve kezd érdekes lenni:
- többszőr kérdeztem rá, hogy hogyan áll a javítás
- kértem, hogy mielőbb adja postára az állítólagosan elkészített hsz-kat legalább
- a selymezés felmondására vonatkozó 2 emailre semmit mondó választ kaptam
- rákérdztem, hogy egyáltalán megvannak még az ávett egységek
- figyelmeztettem, hogy a már 2 hónapja nála vannak a dolgok s a határidő réges régen letelt
- türelmem elfogyott levelemre azt válaszolta, hogy neki mennyi hsz-t kell javítani az országból ami nem véletlen s ez őt nem érinti
stb stb stb

Bemásolom a legutolós email és az arra kapott választ, hogy egyértelmű legyen:

jún. 13., Cs 16:19 (2 nappal ezelőtt)
címzett: Pázmándi

T. Cím!

Sajnos ismét felületesen olvasta el a levelemet, azaz a selymezésre vonatkozó megbízásomat az Ön részére visszavontam s arra kértem, hogy a csomagomat a héten adja postára! Holnap péntek van és ismét nem fogom megkapni a csomagomat, melyért egyértelműen és kizárólagosan Önt terheli a felelősség!

Konkrétan ez írtam Önnek:
„ Mivel az előző 2 levelemet válaszra sem méltatta így kérem, hogy mai napon adja fel nekem az állítólagosan elkészített 2 db HSZ-T!
A selymezésre nem tartok igényt, mert sosem fog elkészülni, mert 2 hónap már bőven túllépi a vállalt 2-3hetes javítási vállalását.!!!!!

A 2 db fém lógórol sem feledkezzen meg a csomagoláskor!
GR

Tehát az engem nem érint és abszolút nem is érdekel, hogy Önnek mennyi és milyen hangszóróval kell foglalkoznia!!!!!

Én kötöttem Önnel egy polgári szerződést, melyet Ön több alkalommal és súlyosan megszegett és ez tény!!!

Többször kértem, hogy adja postára a csomagomat s ezen kérésem Önt egyáltalán nem érdekelte s így erős kételyeim vannak Önnel szemben, holott a hírneve nem ezen viselkedését és szakmai illetve vállalkozói hozzáállását engedte selytetni pláne úgy, hogy már dolgozott nekem!

Mint korábban írtam én nem fogok Önnek könyörögni s többször nem is fogom kérni illetve további haladékot illetve kifogását nem áll módómban elfogadni s amennyiben holnap nem kapom meg a postától az értesítést a csomagom feladásáról kénytelen leszek egyéb lépéséket tenni…

Tisztelettel:
mélységesen csalódott és kiábrándult megbízó

Válasz:

2019. jún. 13. 17:22 (2 nappal ezelőtt)

Kedves Róbert, igyekszem, de nem lehet minden tökéletes. :-)

A levél végén nevető smile ami kiveri a biztosítékot...

Nem tudom, hogy egyetlen vagyok vagy más is hasonló cipőben topog, de engem mélységesen felháborít és elkeserít a fenti eset pláne annak fényében, hogy hifis berkekben egy jól ismert szaki ezt megengedi magának.

Ha nem vagyok egyedül akkor kérem keressetek emailben vagy a 0hat 30 2egy79nyolc4kettő mobilomon a tovább lépések egyeztetése miatt.

Hangsulyozom, hogy nem lejáratás a célom, de hifis berkekben ez nem megengedhető üzleti magatartás pláne ha egy országosan elismert szaki csinálja, aki feltételezésem szerint ebből él!!!! 47 email váltásre került sor ebben a témában amit lementetten és fel is fogok használni...

Elnézést ha hosszú voltam (elütési hibákért felindulásom okán elnézést kérek) és ha nem jó a topik nyitásom akkor kérem T. Moderátort, hogy rakja a megfeleő helyre!

Köszönettel:
kripo100
Sajnálom, hogy ilyen helyzhetbe kerültél. Nem irigyellek. Szerintem jó, hogy megosztottad a tapasztalatod itt a fórumon.
Nem tudom, hogy Pázmándi László olvassa-e aktívan a fórumot...? gondolkodik.gif
Hátha ő is megszólal a dologgal kapcsolatban.

Lehet naív a kérdés:
Telefonon, szóban nem lenne lehetésges békés módon rendezni a helyzetet?

Nem hinném, hogy nagyon sokáig kellene, hogy tartson a hangszóród peremezése, ha van alkatrész és van szándék/idő.

Remélem találtok megnyugtató megoldást békésen.

:smile53:

kripo100
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzók javítása, károsult keresés

Történet röviden:
A feni mezőkövesdi székhelyű céget azaz Pázmándi László Úrat (http://pazmandi.hangszoro.net/hangszorojavitas) azzal kerestem meg, hogy a JBL TLX3 Gi mélyközép hsz-it megjavítaná illetve az előlapokat ujra selymezné nekem úgy, hogy korábban elvégzett VIFA hsz. peremezését tökéletes minőségben és a vállalt határidőre elvégezte.

Rövid egyeztetés után feladtam a csomagot, melyet április 11-n át is vett.

Eltelt a vállalt 2-3 hetes javítási határidő és innentől kezdve kezd érdekes lenni:
- többszőr kérdeztem rá, hogy hogyan áll a javítás
- kértem, hogy mielőbb adja postára az állítólagosan elkészített hsz-kat legalább
- a selymezés felmondására vonatkozó 2 emailre semmit mondó választ kaptam
- rákérdztem, hogy egyáltalán megvannak még az ávett egységek
- figyelmeztettem, hogy a már 2 hónapja nála vannak a dolgok s a határidő réges régen letelt
- türelmem elfogyott levelemre azt válaszolta, hogy neki mennyi hsz-t kell javítani az országból ami nem véletlen s ez őt nem érinti
stb stb stb

Bemásolom a legutolós email és az arra kapott választ, hogy egyértelmű legyen:

jún. 13., Cs 16:19 (2 nappal ezelőtt)
címzett: Pázmándi

T. Cím!

Sajnos ismét felületesen olvasta el a levelemet, azaz a selymezésre vonatkozó megbízásomat az Ön részére visszavontam s arra kértem, hogy a csomagomat a héten adja postára! Holnap péntek van és ismét nem fogom megkapni a csomagomat, melyért egyértelműen és kizárólagosan Önt terheli a felelősség!

Konkrétan ez írtam Önnek:
„ Mivel az előző 2 levelemet válaszra sem méltatta így kérem, hogy mai napon adja fel nekem az állítólagosan elkészített 2 db HSZ-T!
A selymezésre nem tartok igényt, mert sosem fog elkészülni, mert 2 hónap már bőven túllépi a vállalt 2-3hetes javítási vállalását.!!!!!

A 2 db fém lógórol sem feledkezzen meg a csomagoláskor!
GR

Tehát az engem nem érint és abszolút nem is érdekel, hogy Önnek mennyi és milyen hangszóróval kell foglalkoznia!!!!!

Én kötöttem Önnel egy polgári szerződést, melyet Ön több alkalommal és súlyosan megszegett és ez tény!!!

Többször kértem, hogy adja postára a csomagomat s ezen kérésem Önt egyáltalán nem érdekelte s így erős kételyeim vannak Önnel szemben, holott a hírneve nem ezen viselkedését és szakmai illetve vállalkozói hozzáállását engedte selytetni pláne úgy, hogy már dolgozott nekem!

Mint korábban írtam én nem fogok Önnek könyörögni s többször nem is fogom kérni illetve további haladékot illetve kifogását nem áll módómban elfogadni s amennyiben holnap nem kapom meg a postától az értesítést a csomagom feladásáról kénytelen leszek egyéb lépéséket tenni…

Tisztelettel:
mélységesen csalódott és kiábrándult megbízó

Válasz:

2019. jún. 13. 17:22 (2 nappal ezelőtt)

Kedves Róbert, igyekszem, de nem lehet minden tökéletes. :-)

A levél végén nevető smile ami kiveri a biztosítékot...

Nem tudom, hogy egyetlen vagyok vagy más is hasonló cipőben topog, de engem mélységesen felháborít és elkeserít a fenti eset pláne annak fényében, hogy hifis berkekben egy jól ismert szaki ezt megengedi magának.

Ha nem vagyok egyedül akkor kérem keressetek emailben vagy a 0hat 30 2egy79nyolc4kettő mobilomon a tovább lépések egyeztetése miatt.

Hangsulyozom, hogy nem lejáratás a célom, de hifis berkekben ez nem megengedhető üzleti magatartás pláne ha egy országosan elismert szaki csinálja, aki feltételezésem szerint ebből él!!!! 47 email váltásre került sor ebben a témában amit lementetten és fel is fogok használni...

Elnézést ha hosszú voltam (elütési hibákért felindulásom okán elnézést kérek) és ha nem jó a topik nyitásom akkor kérem T. Moderátort, hogy rakja a megfeleő helyre!

Köszönettel:
kripo100

olymind1
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: olymind1 »

Használtan vettem és kibontás után vettem észre belülről a csomagoláson, hogy mintha a futár is leejtette volna, mert az egyik sarka egy picit nyomott volt.

Illetve közelebbről alaposabban megnézve a kosár és a nem is tudom mi a neve külső árnyékolás gondolkodik.gif között van egy kis hézag, legalábbis a ragasztó is hiányos és nem is teljesen párhuzamos, hanem picit ferdén áll rajta.

Nem tudom mennyire látszódik a képen:

Kép

tomrider
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: tomrider »

Szia!

Valószínűleg levált a tekercs egy része a csévetestről (túlterhelés?), javítható. Mestertől függően 7-12 ezer között.

olymind1 írta:
Sziasztok!

Segítenétek nagyjából behatárolni, hogy mi lehet az Edifier R1900 TII hangszórópárom egyik mélyközepének a hibája, hogy lehetséges-e vagy érdemes javíttatni? Mivel már kifutott modell, így ha viszonylag olcsón meg tudnák javítani, akkor inkább nem vennék újat, mint ahogy a gyártó javasolta. :rolleyes:

150 Hz alatt hallhatóan torzít, recsegősen szól. Kikapcsolt állapotban ha óvatosan benyomom a membránt mintha ellenállásba ütközne, vagy koszontolódna valamihez, ilyen kaparós hangot ad ki (a membrán egyik részénél jobban hallani mint a szemközti oldalon), míg a jobb oldali ellenállás nélkül hangtalanul benyomódik.

Fizikailag nem látok rajta hibát.

Segítséget előre is köszönöm! :smile53:
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

olymind1 írta:
Sziasztok!

Segítenétek nagyjából behatárolni, hogy mi lehet az Edifier R1900 TII hangszórópárom egyik mélyközepének a hibája, hogy lehetséges-e vagy érdemes javíttatni? Mivel már kifutott modell, így ha viszonylag olcsón meg tudnák javítani, akkor inkább nem vennék újat, mint ahogy a gyártó javasolta. :rolleyes:

150 Hz alatt hallhatóan torzít, recsegősen szól. Kikapcsolt állapotban ha óvatosan benyomom a membránt mintha ellenállásba ütközne, vagy koszontolódna valamihez, ilyen kaparós hangot ad ki (a membrán egyik részénél jobban hallani mint a szemközti oldalon), míg a jobb oldali ellenállás nélkül hangtalanul benyomódik.

Én a helyedben felhívnám a korábban a topikban javasolt szerelőket, legalább kettőt, és megkérdezném, hogy ők mit javasolnak és mennyiért. Ez alapján szerintem majd eltudod dönteni, hogy javítás vagy csere. Én arra tippelek a leírtak alapján, hogy javítható. Remélem sikerrel jársz.

olymind1
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: olymind1 »

Sziasztok!

Ruben
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: Ruben »

BLX írta:
2019.05.20., hétf. 22:43
Ruben írta:
2019.05.20., hétf. 18:12
Üdv mindenkinek. Egy Infinity reference MK II közép sugárzóját kellene peremezni. Tudtok valakit ajánlani? Maglód, Gyömrő vonzáskörzetében vagy Budapesten.
Köszönöm
Nehéz kérdés szerelőt javasolni, mert mindenkinek más "jön be".

Nekem már javított hangszórót és az szépen elkészült, Marosi István, BP, 06 20 943 8336‬

Korábban, amikor keresgéltem még ezek a nevek merültek fel:
Pázmándi László http://pazmandi.hangszoro.net/hangszorojavitas
Aubeck Ferenc, BP, ‭06 70 223 2066‬
http://www.hangfalepites.hu/index.php/kapcsolat

Ha van rá lehetőséged érdeklődj több helyen.

Majd esetleg írd meg, hol és hogyan sikerült a felújítás.

Ok- Köszönöm.

kistibcsi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 80

Hozzászólás Szerző: kistibcsi »

BLX írta:
2019.05.20., hétf. 22:43
Ruben írta:
Üdv mindenkinek. Egy Infinity reference MK II közép sugárzóját kellene peremezni. Tudtok valakit ajánlani? Maglód, Gyömrő vonzáskörzetében vagy Budapesten.
Köszönöm

Nekem már javított hangszórót és az szépen elkészült, Marosi István, BP, 06 20 943 8336‬

Tegyük még ide Tüű Károlyt Érden, +36702813249

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Ruben írta:
Köszönöm

Ruben
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Ruben »

Köszönöm

nehezfiu
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: nehezfiu »

Nem!
JVC QLY 55F,Luxman L510,Luxman D01,Martin Logan Clarity,teljes Power R kábelezés.

elkann
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: elkann »

Köszönöm az ötleteket!
Szemrevételezéssel a magas hangszórót kiszerelve kiszűrhető valamelyik jelzett probléma?
IsoTek Syncro Uni -> IsoTek Titan One -> IsoTek Genesis One -> ALAC tápkábel -> Auralic Aries G2.1 (+Hoer-Wege mod) ->ALAC tápkábel -> Audio Research GSI75 -> ALAC hangfalkábel -> Sonus Faber Grand Piano Home

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4970

Hozzászólás Szerző: pärt »

Jó eséllyel a deformálódott tekercs a légrésben, enyhén súrolja a pólust.
A zongora tényleg igazi "vallató" hangszer. Egy régi Audax dómomnál én is zongoránál szúrtam ki először ilyen hibát.

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Hozzászólás Szerző: Red75 »

elkann írta:
2019.05.03., pén. 19:34
Az egyik doboz magassugárzója legfőképpen zongorás zenéken, illetve ez által bizonyos frekvencián sistereg..
Nem hinném, hogy kontakthiba lenne. Meglehet, hogy a dóm előtti kondi a ludas a hangváltóban.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

elkann
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: elkann »

Sziasztok!
Adott egy B&W CM1 monitor hangfalpár. Az egyik doboz magassugárzója legfőképpen zongorás zenéken, illetve ez által bizonyos frekvencián sistereg.. (egyéb zenén nem hallani a problémát, vagy legalábbis nem olyan mértéken). A magas hangok ugyanúgy "távoznak" belőle, de van egy mellékzöngéje is, ami egyértelmű, hogy nem normális. A hangszóró kívülről makulátlan.
Csere érett a magassugárzó vagy tudtok ajánlani 1-2 dolgot amit érdemes előtte megnézni ellenőrizni (csatlakozások pl..) ?
Előre is köszönöm!
IsoTek Syncro Uni -> IsoTek Titan One -> IsoTek Genesis One -> ALAC tápkábel -> Auralic Aries G2.1 (+Hoer-Wege mod) ->ALAC tápkábel -> Audio Research GSI75 -> ALAC hangfalkábel -> Sonus Faber Grand Piano Home

nehezfiu
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: nehezfiu »

Alisca Orangénél keresd Bese Attilát.
Üdv. Nehézfiu.
JVC QLY 55F,Luxman L510,Luxman D01,Martin Logan Clarity,teljes Power R kábelezés.

Daszkalosz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Daszkalosz »

Üdvözletem az uraknak!
Adott egy B&W CC6 S2 center.
Nos olyan rosszul szól,hogy el sem hiszem!
Doboz hangja van,mintha egy házilag összeeszkábált hangfal lenne! Ráadásul az egyik hangszóró sokkal gyengébben szól,a magasat meg alig lehet hallani!
Tud valaki egy szerelőt aki ránézne?
Köszönöm a válaszokat!

kripo100
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Elég "kalandos" úton hozzám került egy JBL TLX3 GI monitor, melyet szeretnék restaurálni...

A dobozt megoldom, a hangváltó és a titán magas rendben van...

Viszont a 2 db 65436 673 TNC felíratú mélyközép sugárzókkal bajban vagyok, mert:
- mindkettő impregnált membránja sugár irányban kb 5 cm nagyságban szakadt (porvédő ép)
- mindkettőt perezmezni is kellene...

A neten elég kevés az infó, de kb a hsz-t újonnan beszerzni képtelenség (ha jól tudom).

Segítséget kérnék akár a az újak beszerzéshez vagy a rentábilis javításhoz illetve helyettesítő hsz. javaslatra is! leborulok.gif

Előr is köszi s elnézést, ha hosszú voltam...

audiofill
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: audiofill »

Megoldódott a magassugárzó problémám. Örök hálám miczo fórumtársnak az önzetlen segítségéért. Valahogy erről kéne szólnia egy fórumnak. Még egyszer köszönöm.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Hozzászólás Szerző: tanczi »

kalmanlorant írta:
2019.03.13., szer. 15:09

Elnémult magas sugárzóm javítására tudnátok valakit ajánlani?
Tüű Károly, Érden. Érd.: +36702813249 :D
memberlist.php?mode=viewprofile&u=32042
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”