Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzók javítása
Re: Hangsugárzók javítása
Sziasztok!
Van egy pár Royd Apex-em, melyek közül az egyikben nem szól (vagy csak nagyon halkan) a magassugárzó. Feltűnt, hogy olyan féloldalasan szól, először azt hittem csak képzelődöm, de sajnos tényleg. Erősítőben kicseréltem a hangfalkábelt, de úgy is fennáll a jelenség, majd maga a kábeleket is jobb bal oldal között, de ugyanaz. Így maradt a hangfal. Nem mai darabok, ráadásul nemrég költöztem, volt pakolgatva, gondolom megadta magát valami, akár váltó, forrasztás...
Tud valaki megbízható szakembert javasolni, akit megkereshetnék? Helyileg Budapest, 11 ker.
Köszi,
Robi
Van egy pár Royd Apex-em, melyek közül az egyikben nem szól (vagy csak nagyon halkan) a magassugárzó. Feltűnt, hogy olyan féloldalasan szól, először azt hittem csak képzelődöm, de sajnos tényleg. Erősítőben kicseréltem a hangfalkábelt, de úgy is fennáll a jelenség, majd maga a kábeleket is jobb bal oldal között, de ugyanaz. Így maradt a hangfal. Nem mai darabok, ráadásul nemrég költöztem, volt pakolgatva, gondolom megadta magát valami, akár váltó, forrasztás...
Tud valaki megbízható szakembert javasolni, akit megkereshetnék? Helyileg Budapest, 11 ker.
Köszi,
Robi
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 295
Ezek a mélysugárzók több sebből is véreznekJanaboy írta: ↑2024.07.12., pén. 22:06Sziasztok,
Van egy Polk psw110 es mélynyomóm.
Nem mai darab és javítva is volt már kétszer is.
3 éve hasonló sistergő hangú problémája volt, akkor elvileg cseréltek kondit és megjavult.
Most megint ezt csinálja: https://1drv.ms/v/s!AoIbBZ3HhsJC8Qa2JJAicOgIImRp
Létezik hogy megint kondi vagy más baja lehet?
Volt ugyanabban a szervizben de lényegében 5eFtert semmit nem csináltak vele.
Köszönöm előre is
Üdv
Ha gondolod írj privátban ,Budapesten a X kerületben meg tudom nézni neked.
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Sziasztok,
3 éve hasonló sistergő hangú problémája volt, akkor elvileg cseréltek kondit és megjavult.
Köszönöm előre is
Üdv
Köszönöm előre is
Üdv
Sziasztok,
Ha valakinek van behorpadt B&W magassugárzója nyugodtan keressen meg privátban, mert tudok neki segíteni.
Szakszerűen visszatudom állítani szinte gyári állapotra. Csak ak az alu dómot cserélem ki, tekercs, gumi/szivacs-perem az érintetlen marad. Minőségi, valódi aludómot használok, nem pedig silány minőségű kínai utángyártott (MPET) dómokat, amiket az ebayen, meg az alin lehet kapni...
Illetve vállalok még ferofluid utántöltést is.
Ha valakinek van behorpadt B&W magassugárzója nyugodtan keressen meg privátban, mert tudok neki segíteni.
Szakszerűen visszatudom állítani szinte gyári állapotra. Csak ak az alu dómot cserélem ki, tekercs, gumi/szivacs-perem az érintetlen marad. Minőségi, valódi aludómot használok, nem pedig silány minőségű kínai utángyártott (MPET) dómokat, amiket az ebayen, meg az alin lehet kapni...
Illetve vállalok még ferofluid utántöltést is.
Szia,Mango írta: ↑2024.04.08., hétf. 14:58Uraim!
Van egy pár hangfalam amelyeknél elmegy a magas. Ha új elem kerül a láncba egy ideig van, aztán lassan eltűnik...
A hangfalak képesek magas hang keltésre, csak nem mindig.
Mindenféle forrással, kábellel, erősítővel jelentkezik a probléma, szimmetrikusan mindkét hangfalnál egyformán.
Hangváltóra, magassugárzókra gyanakszom.
Szíves segítségüket kérem!
Ha lenne egy hozzáértő!...
Előre is köszönöm!
Hangfal pontos típusa, helyileg hol találhatóak?
Uraim!
Van egy pár hangfalam amelyeknél elmegy a magas. Ha új elem kerül a láncba egy ideig van, aztán lassan eltűnik...
Mindenféle forrással, kábellel, erősítővel jelentkezik a probléma, szimmetrikusan mindkét hangfalnál egyformán.
Előre is köszönöm!
Előre is köszönöm!
Szia!
Én szoktam B&W magasszgárzókban ferrofluidot pótolni/cserélni.
Pontosan milyen magassugárzókról lenne szó?
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valakit aki ferrofluidos
magassugárzót tud rendbe tenni,feltöltődés?!
Gondolom az a problémája a magasaknak.
De ha ferrofluid lenne valakinek,azt is átvenném.
Köszönök minden infót!
Tudnátok ajánlani valakit aki ferrofluidos
magassugárzót tud rendbe tenni,feltöltődés?!
Gondolom az a problémája a magasaknak.
De ha ferrofluid lenne valakinek,azt is átvenném.
Köszönök minden infót!
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 13
Sziasztok!
Szükségem lenne egy hozzáértő szakemberhez. Van egy REL S/5 mélysugárzóm. Egyik bekapcsoláskor a visszajelző LED villogott párat és elaludt. A REL nem ad ki hangot. Azóta ha tovább hagyom kikapcsolva, áramtalanítva majd újra áram alá és bekapcs, ismét világít pár másodpercig majd elalszik és nem szól. Hátha valaki ért hozzá és tudja, hogy mit kell kicserélni benne. Aki úgy érzi, hogy tud segíteni, kérem jelentkezzen nálam!
Köszönöm!
Szükségem lenne egy hozzáértő szakemberhez. Van egy REL S/5 mélysugárzóm. Egyik bekapcsoláskor a visszajelző LED villogott párat és elaludt. A REL nem ad ki hangot. Azóta ha tovább hagyom kikapcsolva, áramtalanítva majd újra áram alá és bekapcs, ismét világít pár másodpercig majd elalszik és nem szól. Hátha valaki ért hozzá és tudja, hogy mit kell kicserélni benne. Aki úgy érzi, hogy tud segíteni, kérem jelentkezzen nálam!
Köszönöm!
Audia Flight Three S -- Lumin T2 -- Powergrip yg-2 -- REL S/5
HiDiamond D8HK/D3XLR/D5RCA/D3POWER -- Dynaudio Contour 20i
Samsung HW-Q950 -- OPPO UDP 203
HiDiamond D8HK/D3XLR/D5RCA/D3POWER -- Dynaudio Contour 20i
Samsung HW-Q950 -- OPPO UDP 203
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3167
Igen, nyugodtan.bratyesz74 írta: ↑2023.11.30., csüt. 12:17Üdv Hozzáértő fórumtársat kérdeznék. 68uf régi bipoláris elko amin 40 vac feszültség van feltünteve. Cserélhetem e mundorf ecap plain 50vdc feszültségű kondira? Köszi.

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- bratyesz74
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 3
Üdv Hozzáértő fórumtársat kérdeznék. 68uf régi bipoláris elko amin 40 vac feszültség van feltünteve. Cserélhetem e mundorf ecap plain 50vdc feszültségű kondira? Köszi.
Sziasztok,
Sikerült feldonteni az 1 hetes KEF Q950-esemet, igy nez ki a sarka. Lehet ezzel valamit csinalni, es ha igen kihez fodulhatnek? Koszonom!
Sikerült feldonteni az 1 hetes KEF Q950-esemet, igy nez ki a sarka. Lehet ezzel valamit csinalni, es ha igen kihez fodulhatnek? Koszonom!
Gulka. írta: ↑2023.09.13., szer. 13:35
Próbáld esetleg itt, én 3 éve vettem:
(bár a honlap ebben a pillanatban nem működik, remélem, nem ugyanaz a forrás...)
EIRL COLLIN RICHARD / AARV
Accessoires Acoustique Réparation Vente
La Vitrine du Haut-Parleur
Net: www.aarv.fr
Tél: 06.06.97.07.85
Email: aarvcollinrichard@orange.fr
Pontosítok: a hangfalak dobozait kéne rendbetenni, fóliázni, vagy furnérozni. :)
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
Hangszóró javítással kapcsolatban csak egy embert ismerek: http://yaltonaudio.com/ Zsoltot keressétek!
www.nanoenergizer.hu
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Sonofer SF6 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Sonofer SF6 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Tisztelt urak
Leharcolt külsejű polcsugárzó pár esztétikai rendbetételével, kihez fordulhatok?
Előre is köszönöm!
Leharcolt külsejű polcsugárzó pár esztétikai rendbetételével, kihez fordulhatok?
Előre is köszönöm!
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
- Gulka.
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 372
Segítséget szeretnék kérni. Vásároltam egy JPW Sonata hangdobozt.
Sajnos a magasok nem jók benne. :( Valaki tudna segíteni, hogy honnan tudnék szerezni?
Elvileg ez van benne...
https://en.toutlehautparleur.com/dome-t ... front.html
Sajnos a magasok nem jók benne. :( Valaki tudna segíteni, hogy honnan tudnék szerezni?
Elvileg ez van benne...
https://en.toutlehautparleur.com/dome-t ... front.html
Lindemann Limetree Network I + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee Anniversary + Beyerdynamic DT-990 + Takstar Pro 70 + TCL 65C728.
Pro-Ject DAC Box E + Zu Audio Birth + Canare 4S10F + HiDiamond D2/D3 + QED QE8174 + QED QE8104 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike.
Pro-Ject DAC Box E + Zu Audio Birth + Canare 4S10F + HiDiamond D2/D3 + QED QE8174 + QED QE8104 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike.
Az új erősítőm tesztelése során vettem észre, hogy az egyik hátsó surround hibás. Nem könnyű észre venni, mert csak bizonyos frekvencián, és hangerővel jön elő.
Polk Audio RTi A1
https://polkaudio.hu/polk-audio-rti-a1- ... te-szinben
Használtan vettem, de külsérelmi nyom nem látszott rajta, a membránon sem, a a peremen sem, makulátlan az egész.
A jelenség az recsegő hangot lehet hallani, mint amikor egy erősítő torzít. Amikor merőjellel szoba akusztikát hangoltam hallottam ezt, de azt gondoltam a hangszóró rács rezonált be. Egy többcsatornás zenénél jött elő, amikor az egyik hangszer hátra lett keverve, és a szokottnál intenzívebben szólt.
Hová vigyem Budapesten? A XVII. lakom jó lenne valami ami viszonylag közel van, és megbízhatóan dolgoznak stb.
Polk Audio RTi A1
https://polkaudio.hu/polk-audio-rti-a1- ... te-szinben
Használtan vettem, de külsérelmi nyom nem látszott rajta, a membránon sem, a a peremen sem, makulátlan az egész.
A jelenség az recsegő hangot lehet hallani, mint amikor egy erősítő torzít. Amikor merőjellel szoba akusztikát hangoltam hallottam ezt, de azt gondoltam a hangszóró rács rezonált be. Egy többcsatornás zenénél jött elő, amikor az egyik hangszer hátra lett keverve, és a szokottnál intenzívebben szólt.
Hová vigyem Budapesten? A XVII. lakom jó lenne valami ami viszonylag közel van, és megbízhatóan dolgoznak stb.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Sziasztok! Hangszórók peremezéséhez keresek szakembert Szolnok és környékén,ha valaki tudna,köszönöm a segítségét.
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 123
Segítségeteket kérném!
Monitor Audio Silver RS8 hangfalamban elszállt az egyik magassugárzó. (szakadás)
Tudtok-e ajánlani megbízható szakembert aki megjavítja?
Köszönöm!
Monitor Audio Silver RS8 hangfalamban elszállt az egyik magassugárzó. (szakadás)
Tudtok-e ajánlani megbízható szakembert aki megjavítja?
Köszönöm!
Ha nem volt túlhajtva a hangsugárzó, akkor csak a ferrofluidot kell kicserélni a magassugárzóban. 20 éves hangszóróknál már simán ki tu száradni.szabo zsolt írta: ↑2023.07.04., kedd 16:44Sziasztok! Lenne 1 pár Bowers CDM1-es hangszóró pár és a magassugárzók nem működnek megfelelően. Halkak és nem szólnak szépen. Javítás ügyében merre induljak el?
Köszönöm a segítséget előre is.
Zsolt
- szabo zsolt
- Fórumlakó
- Értékelés: 70
Sziasztok! Lenne 1 pár Bowers CDM1-es hangszóró pár és a magassugárzók nem működnek megfelelően. Halkak és nem szólnak szépen. Javítás ügyében merre induljak el?
Zsolt
Zsolt
Aki húszévesen nem szép, harmincadik évében nem erős, negyvenévesen nem okos, ötvenévesen nem gazdag, annak már nincs reménye.
Re: Dali concept 6
Tivcsi3 írta: ↑2023.05.30., kedd 18:31Sziasztok!
Dali concept 6 jobb oldali front sugárzom egyik közép sugárzója ragasztva van így vásároltam. Szeretném cseréltetni vagy bontottra vagy új hangszóróra. Tud valaki segíteni ebben ,hogy hol tudok venni hozzá normál áron?
Olvastam, hogy valaki profin tuningolt ilyet elérhetőségét szeretném Köszönöm
- Csatolmányok
-
- 20230529_114727_01.jpg (2.53 MiB) Megtekintve 5246 alkalommal
-
- 20230529_114727_01.jpg (2.53 MiB) Megtekintve 5246 alkalommal
Dali concept 6
Sziasztok!
Dali concept 6 jobb oldali front sugárzom egyik közép sugárzója ragasztva van így vásároltam. Szeretném cseréltetni vagy bontott vagy új hangszóróra. Tud valaki segíteni ebben ,hogy hol tudok venni hozzá normál áron?
Dali concept 6 jobb oldali front sugárzom egyik közép sugárzója ragasztva van így vásároltam. Szeretném cseréltetni vagy bontott vagy új hangszóróra. Tud valaki segíteni ebben ,hogy hol tudok venni hozzá normál áron?
Jamo Concert 11
Kedves Forumozók!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Hosszú ideje nagy megelégedéssel hallgatok egy Jamo Concert 11-es hangfalpárt.
Most az egyik közép sugárzója elkezdett recsegni nagyobb hangerőn. Próbálkozom majd esetleg megjavíttatni, de nem
vagyok biztos benne, hogy sikerülni is fog. Emiatt gondoltam arra, hogy eljött az ideje annak, hogy egy másik dobozt
is kipróbáljak. Abban kérnék segítséget, hogy aki ismeri, volt neki a megjelölt hangfalpárból, merre lépett tovább, milyen dobozban érdemes gondolkodni. Hasonló kategóriában gondolkodom, tehát ahogy a 11-es az, egy "mindenevőt" keresek, tehát ami minden zenei stílusban megállja a helyét.
Ha esetleg van valakinek eladó 11 - e, úgy az is érdekel.
Üdv:
Csaba
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Hosszú ideje nagy megelégedéssel hallgatok egy Jamo Concert 11-es hangfalpárt.
Most az egyik közép sugárzója elkezdett recsegni nagyobb hangerőn. Próbálkozom majd esetleg megjavíttatni, de nem
vagyok biztos benne, hogy sikerülni is fog. Emiatt gondoltam arra, hogy eljött az ideje annak, hogy egy másik dobozt
is kipróbáljak. Abban kérnék segítséget, hogy aki ismeri, volt neki a megjelölt hangfalpárból, merre lépett tovább, milyen dobozban érdemes gondolkodni. Hasonló kategóriában gondolkodom, tehát ahogy a 11-es az, egy "mindenevőt" keresek, tehát ami minden zenei stílusban megállja a helyét.
Ha esetleg van valakinek eladó 11 - e, úgy az is érdekel.
Üdv:
Csaba