Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzók javítása
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 27
Re: Hangsugárzók javítása
Látom sokan foglalkozna a helyre állitásal.Én voltaképp egy hanyag embertől vásároltam meg a képen látható jbl 190 esekt levert élek stb.De ami jó hogy a műanyag,háló hsz mind jó nem szakadt és így tovább,most jelen állapota így néz ki.
Ha Elkészült akkor a képen látható lábak kerülnek fel,amit kintről rendelek.
Ha valakinek kell hsz láb az most szóljon mert úgy hozatok 25 euro ért /szet=4 db
nem kereskedek de ha kell csütig jelezd .
Ha Elkészült akkor a képen látható lábak kerülnek fel,amit kintről rendelek.
Ha valakinek kell hsz láb az most szóljon mert úgy hozatok 25 euro ért /szet=4 db
nem kereskedek de ha kell csütig jelezd .
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Angol hangsugárzó restauráló cég egy Videoton Minimax II felújítását mutatja be néhány képen:
https://www.anapeachloudspeakerrestorat ... -pictures/
https://www.anapeachloudspeakerrestorat ... -pictures/
- Ramble.ON
- Nincs visszaút
- Értékelés: 9
Hovanszki írta: ↑2020.11.25., szer. 10:00Üdv! Már feltettem a kérdést a hivatalos ProAc kereskedőnek, de itt is felteszem a kérdést, mert több szem többet lát és bízok a fórum tapasztalataiban. Szóval a kérdés a következő: ProAc D18 tulajdonos vagyok, melynek egyik hangfala meghibásodott (a tweeter szól, a woofer nem). Azzal a kérdéssel fordulok a fórumhoz, hogy Budapesten kit / mely céget ajánlanak a fórumtársak javításra? Igényes javítás követelmény nemcsak műszaki értelemben, de abban az értelemben is, hogy a fa furnér megóvása nyilván cél a javítás során is. A válaszokat előre is köszönöm.
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 63
Senki nem válaszolt, de a ProAc D18 időközben meggyógyult Bese Attilánál.Hovanszki írta: ↑2020.11.25., szer. 10:00Üdv! Már feltettem a kérdést a hivatalos ProAc kereskedőnek, de itt is felteszem a kérdést, mert több szem többet lát és bízok a fórum tapasztalataiban. Szóval a kérdés a következő: ProAc D18 tulajdonos vagyok, melynek egyik hangfala meghibásodott (a tweeter szól, a woofer nem). Azzal a kérdéssel fordulok a fórumhoz, hogy Budapesten kit / mely céget ajánlanak a fórumtársak javításra? Igényes javítás követelmény nemcsak műszaki értelemben, de abban az értelemben is, hogy a fa furnér megóvása nyilván cél a javítás során is. A válaszokat előre is köszönöm.

-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Üdv!
Pioneer HPM 60 mélysugárzóit szeretném valakivel felújítattni, mivel most ferde a peremezés, ezért tüzetesebb átnézést kíván, nem csak új peremet szerintem.
Tudnátok ajánlani valakit Pest megyében? Akár profin dolgozó cég is szóba jöhet.
Válaszokat előre is köszönöm!
Pioneer HPM 60 mélysugárzóit szeretném valakivel felújítattni, mivel most ferde a peremezés, ezért tüzetesebb átnézést kíván, nem csak új peremet szerintem.
Tudnátok ajánlani valakit Pest megyében? Akár profin dolgozó cég is szóba jöhet.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 63
Üdv! Már feltettem a kérdést a hivatalos ProAc kereskedőnek, de itt is felteszem a kérdést, mert több szem többet lát és bízok a fórum tapasztalataiban. Szóval a kérdés a következő: ProAc D18 tulajdonos vagyok, melynek egyik hangfala meghibásodott (a tweeter szól, a woofer nem). Azzal a kérdéssel fordulok a fórumhoz, hogy Budapesten kit / mely céget ajánlanak a fórumtársak javításra? Igényes javítás követelmény nemcsak műszaki értelemben, de abban az értelemben is, hogy a fa furnér megóvása nyilván cél a javítás során is. A válaszokat előre is köszönöm.
-
Sziasztok Szeretnek segitseget kerni. Harman hkts 220sub/230 aktiv melynyomom nem mukodik tudtok megbizhato szerelot aki ar ertek aranyban jol dolgozik?
Sajnos probalkoztak a tapegyseg javitassal de nem mukodik.
Nem akarom kukazni ha tud valki kerem segitsen. Koszonom szepen
Sajnos probalkoztak a tapegyseg javitassal de nem mukodik.
Nem akarom kukazni ha tud valki kerem segitsen. Koszonom szepen
-
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni mélynyomó javítás ügyben. Egy Yamaha YST SW 350-ről lenne szó. Egyszer durrant egyet és elhallgatott a láda. Szeretném megjavíttatni-talán a végfok mehetett ki rajta-,ebben kérnék segítséget. Hova érdemes vinnem Pesten,melyik szervízt ajánlanátok? Köszönöm!
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: -3
Sziasztok!
Keresek olyan személyt aki hangszóró peremezéssel foglalkozik....Lehetőleg szép munka érdekel!!
Üdv!
Keresek olyan személyt aki hangszóró peremezéssel foglalkozik....Lehetőleg szép munka érdekel!!
Üdv!

- igi
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 14
Szervusztok!
Érdeklődöm, hogy Yamaha NS-6900-as hangfal mély-közép hangszóró javításával kit keressek.
Most vettem használtan a ládákat, és meghallgatásnál nem derült ki egyből a hiba, visszavinni pedig már nem tudom.
Az egyik hangfal mély-közép hangszóró egyenáramú ellenállása 5,5 ohm, a másiké 8,5 ohm, a hangfal impedanciája 6 ohm.
A sztereó kép eltolódásán kívül, más hibát nem hallani.
A hangszórókon, ez a felirat olvasható: Yamaha x8079A0 06B5
A z internetet átnézve, a felirat alapján nem találtam semmit, így marad a javítás.
A hangszóró, mágnesesen árnyékolt, plusz kupak is van a mágneseken.
Segítségeteket, előre is köszönöm.
Érdeklődöm, hogy Yamaha NS-6900-as hangfal mély-közép hangszóró javításával kit keressek.
Most vettem használtan a ládákat, és meghallgatásnál nem derült ki egyből a hiba, visszavinni pedig már nem tudom.
Az egyik hangfal mély-közép hangszóró egyenáramú ellenállása 5,5 ohm, a másiké 8,5 ohm, a hangfal impedanciája 6 ohm.
A sztereó kép eltolódásán kívül, más hibát nem hallani.
A hangszórókon, ez a felirat olvasható: Yamaha x8079A0 06B5
A z internetet átnézve, a felirat alapján nem találtam semmit, így marad a javítás.
A hangszóró, mágnesesen árnyékolt, plusz kupak is van a mágneseken.
Segítségeteket, előre is köszönöm.
Sziasztok! Nem biztos, hogy hangsugárzó, de hátha. Van hálószobában egy régi (2001-es) Sony mindenes, (MHC RG-30 talán) amit kb. reggeli rádióhallgatásra szoktam hallgatni, viszont ezen a héten lassan kezdett elhallgatni a bal oldala (hol szólt, hol nem), majd most teljesen elhallgatott, bekötések jók. Van tippetek, mi okozhatja? De még inkább, hogy javíttatni mennyibe kerülhet? Bár akkor is kérdés hova tudom elvinni.
Re: Klipsch R-115SW láda
Szervíz:tib10 írta: ↑2020.10.24., szomb. 00:29Sziasztok !
Remélem jó helyen vagyok, mert kissé tanácstalanúl álltam azelőtt hova is írjak pontosan.
No de....
Van egy szép kis Klipsch R-115SW sub ami 2 év után elkezdett rosszalkodni. Pontosabban bekapcsolás után van hogy nem szólal meg aztán hirtelen megindúl pár másodpercre de kontrollálatlan brummogásként illetve huppogásosan szól.
A láda sosem volt hajtva főként régi diszkó és Jazz zenéket kapott. Szó szerint sose volt meghajtva keményen.
Egy cégtől azt az infót kaptam miszerint ki kell cserélni a hátsó panelt ami bőven 100 ezer felett van.
Én azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy van e esetleg itt valaki aki pontosan ki tudná mérni mi is a valódi hiba. Lehet nem is olyan nagy a baj, de ha mégis akkor tudjam hogy elkerűlhetetlen a nagyobb kiadás.
Természetesen más rendszerben is kipróbáltuk a ládát és ott is ugyan ez mutatkozott.
Rengetegszer kaptam már itt segítséget és bizakodva várom az esetleges válasszt akár pü-ben is !
Előre is köszönöm![]()
Sekon Szervíz Kft.
1115 Budapest Bánk Bán u.3.
tel/fax:061/229-0035
mobil:0670/297-6985
email:sekon@hazimoziszerviz.hu
- tib10
- Nincs visszaút
- Értékelés: 6
Klipsch R-115SW láda
Sziasztok !
Remélem jó helyen vagyok, mert kissé tanácstalanúl álltam azelőtt hova is írjak pontosan.
No de....
Van egy szép kis Klipsch R-115SW sub ami 2 év után elkezdett rosszalkodni. Pontosabban bekapcsolás után van hogy nem szólal meg aztán hirtelen megindúl pár másodpercre de kontrollálatlan brummogásként illetve huppogásosan szól.
A láda sosem volt hajtva főként régi diszkó és Jazz zenéket kapott. Szó szerint sose volt meghajtva keményen.
Egy cégtől azt az infót kaptam miszerint ki kell cserélni a hátsó panelt ami bőven 100 ezer felett van.
Én azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy van e esetleg itt valaki aki pontosan ki tudná mérni mi is a valódi hiba. Lehet nem is olyan nagy a baj, de ha mégis akkor tudjam hogy elkerűlhetetlen a nagyobb kiadás.
Természetesen más rendszerben is kipróbáltuk a ládát és ott is ugyan ez mutatkozott.
Rengetegszer kaptam már itt segítséget és bizakodva várom az esetleges válasszt akár pü-ben is !
Előre is köszönöm
No de....
Előre is köszönöm

Mozi:
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6194
Re: JBL SVA2100
Ha tudod már hogy mit keresel pontosan akkor itt a hangszórók keresésének a helye:
viewforum.php?f=121
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Rendben, elnézést és köszönöm!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6194
A kérdésed átkerült a helyére.Legközelebb légy szíves ott kérdezni ahol van is helye a dolognak.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Van két LE 25-2 magasom itthon sikerült is rögzíteni a tölcsérbe, jó ötlet lehet beletenni??
Igen, természetesen ezeket en is megtalaltam, csak remenykedem benne, hogy itthon is lesz valakinek elfekvoben!
- tomrider
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 110
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12
- tomrider
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 110
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12
JBL SVA2100
Sziasztok,
A minap vasaroltam egy par JBL SVA 2100ast.
Itthoni meghallgatas utan furanak tunt a hangja fokent a magasak es a gyanakvasom be is igazolodott. Nem a gyári magasak vannak mar benne, hanem ket Monacor DT-300.
Ezekhez szeretnék vásárolni két gyári magasat ( ami szinte lehetetlen ) 331940-001 vagy kulfoldi fórumon olvasva Audax TW034X0.
Illetoleg barkinek otlete vagy tanacsa van szivesen meghallgatom!
Köszönöm előre is
A minap vasaroltam egy par JBL SVA 2100ast.
Itthoni meghallgatas utan furanak tunt a hangja fokent a magasak es a gyanakvasom be is igazolodott. Nem a gyári magasak vannak mar benne, hanem ket Monacor DT-300.
Ezekhez szeretnék vásárolni két gyári magasat ( ami szinte lehetetlen ) 331940-001 vagy kulfoldi fórumon olvasva Audax TW034X0.
Illetoleg barkinek otlete vagy tanacsa van szivesen meghallgatom!
Köszönöm előre is
Sziasztok! Kit javasolnátok hangfalperemezés terén? Próbáltam itt rákeresni, de nem találtam konkrétumokat, Bese Attiláék foglalkoznak ilyennel?
Köszi
Köszi
- goodman
- V.I.P.
- Értékelés: 504
Tegnap megérkezett a csere hangszóró, így a probléma megoldódott. Köszönöm!
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 6
Preludium
Üdv Ezek a hangfalak 20 évesek a gumi kipergett a hangszóróból . Mit érdemes vele tenni felújítani a hangszórót vagy cserélni benne. mi a jobb megoldás? Köszönettel előre is a segítségért.
Szia!
Köszönöm szépen, ezt az oldalt én is néztem.
Az Amazonon találtam hasonló gumi peremet, és már meg is rendeltem:
https://www.amazon.de/Lautsprecher-Repa ... -de&sr=1-1
Köszönöm szépen, ezt az oldalt én is néztem.
Az Amazonon találtam hasonló gumi peremet, és már meg is rendeltem:
https://www.amazon.de/Lautsprecher-Repa ... -de&sr=1-1