Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audiovector QR1 - fehér - garanciális

Stereo és házimozi frontok, centerek, surroundok, subok, sokpontegy szettek
szeni
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Re: Audiovector QR1 - fehér - garanciális

Hozzászólás Szerző: szeni »

Beszereztem a D-osztályú erősítőim mellé egy vintage, japán, AB-osztályú erősítőt és a kis Audiovectorok egészen más arcukat mutatják! Hihetetlen, de tisztességesen megjáratja a levegőt a sugárzó, konkrétan a testemen érzem a zenét. Soha nem hallottam még így szólni ezeket a dobozokat, így néhány napra felfüggesztem az eladást (lezárni még nem zárom le), tesztelgetem az új felállásban, de lehet maradnak (ilyen minőségű dobozok ezen az áron nagyon jók, nem is találtam mást mostanság, amire cserélném őket) :-)))

Persze mindenki tudja, hogy a párosítás fontos, én is tudtam... de erre nem számítottam! Ez valami elképesztő! Lehet az all in one megy majd a piacra egy másik sugárzóval :-)

szeni
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mivel ez egy szakmai fórum (is), fontosnak tartom az eladás mellett az ismeretterjesztést és a pontos információkat.

Mea culpa! .... NEM ribbon, hanem AMT a magassugárzó!

Összehasonlítás
- Fizikai kialakítás: A ribbon technológia egyszerűbb, de potenciálisan érzékenyebb a mechanikai sérülésekre ezzel szemben az AMT robosztusabb és kevésbé érzékeny a hangerő változásokra.

- Hangminőség: Mindkettő kiváló magas frekvencia választ és részletességet kínál, de a ribbon magassugárzók híresek a kiemelkedően tiszta és pontos hangzásukról, míg az AMT-k nagyobb hangnyomást és szélesebb terjedést

Érdekességek, működési alapok:

Dr. Oskar Heil (egy rendkívül tehetséges német fizikus és villamosmérnök ) fejlesztette ki, az AMT technológia alapjait az 1970-es években. Az AMT - Air Motion Transformer egy olyan magassugárzó, amely egy összehajtogatott membránt használ a hang létrehozásához.
Az AMT az elektrosztatikus hangszórókhoz hasonló elven működik, de azoktól eltérően nem sík, hanem hajtogatott membránt alkalmaznak a gyártók. A membrán anyaga könnyű, általában műanyag vagy kompozit.
Amikor az elektromos jel áthalad a membránra felvitt vezetőn, az áram hatására a membrán mozgásba jön, és a hajtogatott részek gyorsan összenyomják és tágítják a levegőt, így létrehozva a hangot.
A membrán hajtogatott struktúrája lehetővé teszi, hogy a levegő nagyobb sebességgel mozogjon, mint amilyen sebességgel maga a membrán mozog. Ez a kialakítás csökkenti a torzítást, miközben nagyon részletgazdag és tiszta magas frekvenciákat képes létrehozni.

szeni
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kedves Fórumtársak!

Extrém nagy érdeklődés volt a kis állványra, amit végül is megértek...ezt már ne keressétek, lecsaptak rá! Mindenkinek köszi az érdeklődést!

Frontosa
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Frontosa »

Tisztelt Eladó!
Érdekelne az eladó állvány, budapesti átvétellel.
Udv.Robi

szeni
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Audiovector QR1 - fehér - garanciális

Kedves Sorstársak!

Hosszú gondolkodás után eladom a tárgyban jelzett - GARANCIÁLIS – hangsugárzóm. Műszakilag kifogástalan, esztétikailag egy picike (alig látható) makula található az egyik doboz oldalán (fotózva, jelölve). A szövetek állapota kifogástalan, mágneses rögzítésű.

Számla (Gedeon), dupla doboz és Budapesti szállítás adott, de át is tudod venni Óbudán, egyeztetett időpontban.

Milyen a hangja és kinek ajánlom?

A QR1 mélytartománya extrém dinamikus és erőteljes egy ilyen kisméretű kompakt állványos sugárzóhoz képest, egy jól párosított erősítővel (igényektől függ ki mit szeret, de szerintem, az én igényeimnek egy melegebb hangú erősítő jobban illik ehhez a kis ékszerhez) az állad leesik! A ribbon sugárzójának köszönhetően különösen részletező (gyors, precíz,nagyon-nagyon sok részlet!) és levegős magasakat nyújt a dobozka.

A tökéletesen asszony/feleség/barátnő barát. Az Audiovector QR1 modern, elegáns kialakítású, így a modernebb környezet nyilván jobban áll neki, de szolidan (amíg be nem kapcsoljuk) megbújuk gyakorlatilag bárhol. A finoman kidolgozott burkolatokkal és elegáns részletekkel szerintem szemet gyönyörködtető. Előnyben a minimalista eszméket követők!

A QR1 sokoldalú közvetítő, különösen, ha dinamikusabb, basszusközpontú, modern zenéket hallgatsz, mint például elektronikus zene vagy rock. A ribbon magassugárzónak köszönhetően a klasszikus- és modern zenei műfajokban is jól teljesít, különösen ott, ahol fontosak a részletek és a dinamika.

További infók, itt:
https://gedeonaudio.hu/product/audiovec ... yjVznmzqIr

Ára: 290 eFt
ugyanitt ha szeretnéd, Kanto SP6 fehér állvány + Viablue Absorber M (az állványra ragasztva) eladó (25 eFt), vagy feketére cserélhető (tök jó asztali vagy bútorállvány, csak a fekete hangfallal nem olyan jól néz ki, de végül is meg tudok vele barátkozni)!
Csatolmányok
Fajl_000.jpeg
Fajl_00.jpeg
Fajl_001.jpeg
IMG_9406.jpg

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”