Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DIY SB15NBAC-26CDC
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Értékelés: 69
- Kapcsolat:
Re: DIY SB15NBAC-26CDC
Köszönöm a szép szavakat!
A hangsugárzó elkelt, zárom a topikot.
A hangsugárzó elkelt, zárom a topikot.
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1338
Köszönöm szépen, hogy pár napig félre lettek téve számomra a hangsugárzók. 
Nagyon pontosak, jó értelemben "feszesek", részletezőek,
és szerencsére a kis szobámban, kényszerűen falra tolva is igencsak szépen muzsikálnak a Human Audio A42 erősítőmmel.
Egyelőre még nem próbáltam, de érzésem szerint - noha "csak" 15-ös a mélyközép - jóval nagyobb légtérben sem vallana szégyent.
Annyira már vagyok rutinos, hogy sose mondjam azt, hogy végállomás,
de biztos, hogy még sok kellemes, együtt töltött óra áll előttünk.
Nagyon pontosak, jó értelemben "feszesek", részletezőek,
Egyelőre még nem próbáltam, de érzésem szerint - noha "csak" 15-ös a mélyközép - jóval nagyobb légtérben sem vallana szégyent.Annyira már vagyok rutinos, hogy sose mondjam azt, hogy végállomás,
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Kapcsolat:
A dobozka szépségénél jobb a hangja.
Az ár marad, erről néhány szó:
SB15NBAC 35eFt
SB26CDC 26eFt
váltó alkatrészek, kábel, csatlakozó kb. 15eFt
Összesen legyen 75eFt/oldal, azaz a pár alkatrészára a 150eFt, fa, munka és egyéb költségek nélkül.
Vajon egy 150eFt-os "gyári", akár használt hangsugárzóban mennyi ezeknek a komponenseknek az értéke pénzben, minőségben?
A felhasznált anyagok minősége túlmutat az árkategóriáján, a doboz és váltó gondosan kivitelezett, ennek megfelelően a hangja is jelentősen túlmutat ezen az áron.
Csak azért árulom, hogy a befolyó forintokat kiegészítve még jobb hangsugárzót tudjak készíteni.
Az ár marad, erről néhány szó:
SB15NBAC 35eFt
SB26CDC 26eFt
váltó alkatrészek, kábel, csatlakozó kb. 15eFt
Összesen legyen 75eFt/oldal, azaz a pár alkatrészára a 150eFt, fa, munka és egyéb költségek nélkül.
Vajon egy 150eFt-os "gyári", akár használt hangsugárzóban mennyi ezeknek a komponenseknek az értéke pénzben, minőségben?
A felhasznált anyagok minősége túlmutat az árkategóriáján, a doboz és váltó gondosan kivitelezett, ennek megfelelően a hangja is jelentősen túlmutat ezen az áron.
Csak azért árulom, hogy a befolyó forintokat kiegészítve még jobb hangsugárzót tudjak készíteni.
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Kapcsolat:
Black Friday kedvért az ár marad, de néhány jobb fotó
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Kapcsolat:
Marad az ár 150
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Kapcsolat:
A hétvégén fel tudom juttatni Budapestre.
Ezen alkalommal az ára 150eFt
Ezen alkalommal az ára 150eFt
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Kapcsolat:
A dobozok nálam továbbra is megtekinthetők, meghallgathatók.
Október 21-22-én pedig lesz egy mintegy 30-40 fős hifis találkozó melyet én szervezek immár 19. alkalommal. Ott több minden más mellett ezt is meg lehet füllenteni.
Jönnek komponensek a vintage és új hullámos vonulatból, és közülük is.
A helyszín egy Tolna megyei erdei iskola:
http://gyulajzrt.hu/erdei_iskola_lengyelannafurdo
Akit érdekel a rendezvény, vagy a dobozom kérem jelentkezzen privát üzenetben.
Krizsi
Október 21-22-én pedig lesz egy mintegy 30-40 fős hifis találkozó melyet én szervezek immár 19. alkalommal. Ott több minden más mellett ezt is meg lehet füllenteni.
Jönnek komponensek a vintage és új hullámos vonulatból, és közülük is.
A helyszín egy Tolna megyei erdei iskola:
http://gyulajzrt.hu/erdei_iskola_lengyelannafurdo
Akit érdekel a rendezvény, vagy a dobozom kérem jelentkezzen privát üzenetben.
Krizsi
Kézbe véve a dobozokat, egyből feltűnik, hogy van bennük anyag. Súlyuk tekintélyes, a felhasznált anyagok kiválóak, az asztalosmunka és az összeszerelés pedig ezen az árszinten egészen meglepő.
Valóban, a Buchardtok magasabb szintet képviselnek a Signature Edition crossoverrel, de az árszintjük is bőven többszöröse ezekhez a dobozokhoz képest.
Valóban, a Buchardtok magasabb szintet képviselnek a Signature Edition crossoverrel, de az árszintjük is bőven többszöröse ezekhez a dobozokhoz képest.
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Kapcsolat:
Kissé hosszúra sikerült kiránduláson járt a dobozka Szekszárdon.
Építettem ugyanezzel a hangszóró készlettel (SB15NBAC+SB26CDC) passzív membrános dobozt is. Szekszárdon DJK fórumtársunknak van egy Buchardt Audio S400-as hangfala, mindig is érdekelt, hogy a hasonló elveken épült doboz milyen, így levittem a dobozomat (nem a passzívosat, ezt amit itt hirdetek), hogy meghallgassam a Buchardtot és a magam dobozát is hasonló körülmények közt. Aztán jó sokáig ott maradt, nem tudtam korábban érte menni, most már újra itthon.
Persze ez a kevésbé érdekes, érdekesebb az összehasonlítás.
A Buchardt finomabb, részletesebb, levegősebb …… + a mélyek összehasonlíthatatlanok. Mélyebbre megy, erőteljesebb, pontosabb. DJK nagyon jól összehangolta a helyiség – szoba akusztika – hangfal együttest.
Azért úgy érzem az enyémnek nem volt különösebb szégyenkezni valója. Nem egy ligában játszanak ugyan, de véleményem szerint megállta a helyét.
Az enyémben az S400 SB17NBAC mélyközépe helyett SB15NBAC van. 118cm2 vs 82 cm2 membrán felület. Mélyben jelentős különbség a 44%. DJK S400-asa már a piros Jantzeneket tartalmazó upgrade váltóval rendelkezik, a waveguide-ról nem is beszélve. Ezek a tényezők behozhatatlan előnyt jelentenek.
Végül is van valami, ami az enyémben jobb: az ára. Nem éri el az S400 upgrade váltó árát sem. Az ár/érték arány ugyan egy elég képlékeny fogalom a hifiben, nem is gondolom, hogy a Buchardtal kellene versenyezni, de ezért az árért nehéz jobbat kapni.
Így aztán továbbra is gazdát keres, nálam meghallgatható, illetve a korábban meghirdetett módon el is vihető meghallgatni.
Építettem ugyanezzel a hangszóró készlettel (SB15NBAC+SB26CDC) passzív membrános dobozt is. Szekszárdon DJK fórumtársunknak van egy Buchardt Audio S400-as hangfala, mindig is érdekelt, hogy a hasonló elveken épült doboz milyen, így levittem a dobozomat (nem a passzívosat, ezt amit itt hirdetek), hogy meghallgassam a Buchardtot és a magam dobozát is hasonló körülmények közt. Aztán jó sokáig ott maradt, nem tudtam korábban érte menni, most már újra itthon.
Persze ez a kevésbé érdekes, érdekesebb az összehasonlítás.
A Buchardt finomabb, részletesebb, levegősebb …… + a mélyek összehasonlíthatatlanok. Mélyebbre megy, erőteljesebb, pontosabb. DJK nagyon jól összehangolta a helyiség – szoba akusztika – hangfal együttest.
Azért úgy érzem az enyémnek nem volt különösebb szégyenkezni valója. Nem egy ligában játszanak ugyan, de véleményem szerint megállta a helyét.
Az enyémben az S400 SB17NBAC mélyközépe helyett SB15NBAC van. 118cm2 vs 82 cm2 membrán felület. Mélyben jelentős különbség a 44%. DJK S400-asa már a piros Jantzeneket tartalmazó upgrade váltóval rendelkezik, a waveguide-ról nem is beszélve. Ezek a tényezők behozhatatlan előnyt jelentenek.
Végül is van valami, ami az enyémben jobb: az ára. Nem éri el az S400 upgrade váltó árát sem. Az ár/érték arány ugyan egy elég képlékeny fogalom a hifiben, nem is gondolom, hogy a Buchardtal kellene versenyezni, de ezért az árért nehéz jobbat kapni.
Így aztán továbbra is gazdát keres, nálam meghallgatható, illetve a korábban meghirdetett módon el is vihető meghallgatni.
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Kapcsolat:
Köszönöm a dicsérő szavakat :)
-
Szgaborsz6
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 110
Csak ajánlani tudom a dobozokat! Nálam volt 2 hétig, és csak pozitívumokat tudok mondani. Nem akarok nagy szavakat használni, de 15m2-ig minden igényt kiszolgál. Hosszan hallgatható, dinamikus hangjuk van. Ilyen minőségű használt, gyári hangsugárzókat talán 4-500e-ért lehet megkapni. Példa képpen egy Chario Constelation Delhinus-nál sokkal magasabb minőséget képvilsel.
Üdv, Zoli
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Kapcsolat:
Egy hétre Szekszárdi topiktárs kíváncsiságát szolgálja.
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Kapcsolat:
Volt aki azt mondta nincs olyan szép mint a Chario, csak jobb.
Aki kíváncsi kipróbálhatja.
Aki kíváncsi kipróbálhatja.
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Kapcsolat:
Közben haza került, és igény szerint szombaton Fehérvárra utazhat.
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Kapcsolat:
A doboz közelebb került Bp-hez, egy topiktárs vitte el meghallgatni Fehérvárról Szomorra.
A korábbi feltételek szerint, 200 post feletti topiktárs elviheti tőle egy füllentésre. 27.-én Fehérvárra (vagy pár nap késéssel Siófokra, Tamásiba) kell visszahoznia, természetesen annak aki elvitte onnét.
Vagy utalni az árát :), természetesen ebben az esetben is jár a 10eFt kedvezmény.
A korábbi feltételek szerint, 200 post feletti topiktárs elviheti tőle egy füllentésre. 27.-én Fehérvárra (vagy pár nap késéssel Siófokra, Tamásiba) kell visszahoznia, természetesen annak aki elvitte onnét.
Vagy utalni az árát :), természetesen ebben az esetben is jár a 10eFt kedvezmény.
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Kapcsolat:
Érdeklődés esetén ismét Fehérvárra utazhat a doboz, most vasárnap.
Figyelem! A nyugalom megzavarására alkalmas.
Továbbra is ingyen elvihető meghallgatásra megfelelő hozzászólás számú sorstársaknak.
Figyelem! A nyugalom megzavarására alkalmas.
Továbbra is ingyen elvihető meghallgatásra megfelelő hozzászólás számú sorstársaknak.
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Kapcsolat:
A hosszú hétvégi akció lejárt, azonban hazavihető ingyenesen meghallgatni 1 hétre. Szombaton Székesfehérváron leszek, érdeklődés esetén magammal viszem, onnét elvihető. A következőekben várhatóan heti rendszerességgel fordulok erő Fehérváron, ott vissza is lehet adni.
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Kapcsolat:
Szélesség:215 mm
Mélység:245 mm
Magasság: 365 mm
A hosszú hétvégén 150eFt ha eljössz érte
Mélység:245 mm
Magasság: 365 mm
A hosszú hétvégén 150eFt ha eljössz érte
-
Csabixx
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 1
Jó napot kívánok.
Érdekelne a hangfal szélessége, magassága és mélysége illetve a belső felépítése. Rezgés csillapítás, merevités , ilyesmi?
Esetleg a hangfal tetejéről kaphatnék képet?
Köszönöm szépen.
Nagyon szép munka.
Üdvözlettel: Csabi
Érdekelne a hangfal szélessége, magassága és mélysége illetve a belső felépítése. Rezgés csillapítás, merevités , ilyesmi?
Esetleg a hangfal tetejéről kaphatnék képet?
Köszönöm szépen.
Nagyon szép munka.
Üdvözlettel: Csabi
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Kapcsolat:
Új gazdájára vár.
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 293
Volt szerencsém meghallgatni a természetes élőhelyén és saját rendszerben is. Nem hinném, hogy ennyiért, vagy akár jóval drágábban is van gyári alternatívája.
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Kapcsolat:
Re: DIY SC15NBAC-26CDC
Tamási személyes átvétel esetén -10eFt az árból
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Kapcsolat:
Re: DIY SC15NBAC-26CDC
Jég elolvadt, a 17cm-es párját vitték el.
Ismét szabad.
Ismét szabad.