Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Audio Note J /SP
- isu
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 6
Re: Audio Note J /SP
Én csak a furnérozást csináltattam meg esztétikailag szerintem sokkal szebb lett a hangszóró és membránt az előző tulaj csináltattam! De hangja nagyon rendben van! Postával vitték volna külföldre de az állványok túl nehezek így nem vállalom a szállítást de tudok benne segíteni üzemanyag árban vagy várom a vásárlót szívesen! És modósítom az árát 630 ezer forintra ! 

Nem tudom, mit tekintesz gyárinak, de még anno a Merlinben még az E - hez is itthon gyártotta az állványt gyári doksi alapján István öccse.
Cserélve volt jó eséllyel és nagyon szépen megcsinálták, mert nem látszik rajta a képekről semmi. Nekem a jóval fiatalabb AZ3-asomról is lepergett a perem.
Ez egy nagyon jó kis doboz. Jó sokat kínlódtam anno a tesójával, de annyi volt a trükkje, hogy a gyárihoz hasonló állvány nélkül nem szól sehogy. A gyári méretek alapján utángyártott állvánnyal, úgy hogy végül az ólomsörétet is ki kellett hagynom a töltéséből, bumm megjöttek a mélyhangok és kikerekedett az egész.
Ez egy nagyon jó kis doboz. Jó sokat kínlódtam anno a tesójával, de annyi volt a trükkje, hogy a gyárihoz hasonló állvány nélkül nem szól sehogy. A gyári méretek alapján utángyártott állvánnyal, úgy hogy végül az ólomsörétet is ki kellett hagynom a töltéséből, bumm megjöttek a mélyhangok és kikerekedett az egész.
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)
Az eladót ugyan nem ismerem, de a régi, 90-es évjáratú dobozokat igen. A melyközép sugárzó porvedo körüli elszinezodes szándékos, a gyártó által végzett művelet volt, ha jól tudom annak érdekében, hogy növeljék a membrán tömegét. Az összes ilyen évjáratú doboznal ilyen az eredeti hangszóró, az újabbaknal pedig már nincs ilyen. Az érdekes kérdés, hogy volt-e esetleg peremezve a melykozep, mert ezek szét szoktak menni ilyen idős korukra.
Digit: Core Audio dual PC, Core Audio Karuna Ref., Audio Note Dac 4
LP: Voyd, Paravicini TX-4, Ortofon Cadenza
Erősítők: M7 Tube DIY, Neiro DIY
Hangdoboz: AN E/Lx
LP: Voyd, Paravicini TX-4, Ortofon Cadenza
Erősítők: M7 Tube DIY, Neiro DIY
Hangdoboz: AN E/Lx
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 103
Az tulajdonost (is) maximálisan tudom ajánlani,korrekt/jóérzésű ember!
Kissé szűkszavú ugyan,de a megtévesztés nem a kenyere!

Kissé szűkszavú ugyan,de a megtévesztés nem a kenyere!

HydraSound tápellátás - Furutech e TP60E NCF - HiDiamond D3 - Naim CD5x - Naim Hi Line ic - WireWorld Platinum Electra 7 - Naim SuperNait 2 - Naim Naca5 - WireWorld Platinum 8 jumper - ProAc Response D18 - IsoAcoustics Gaia & zaZen/VibRacsi V4exex.
Kedves Kollégák!
Hasonló évjáratú J dobozaim vannak, (535-536 sorszámúak) a mélysugárzói ugyan így néznek ki, ez nem hiba...
Hasonló évjáratú J dobozaim vannak, (535-536 sorszámúak) a mélysugárzói ugyan így néznek ki, ez nem hiba...
- isu
- Lefelé a lejtőn
Engedek az árból hátha érdekes lehet valakinek az ára 640000 forint várom az ajánlatokat 

Ne vedd tolakodásnak a többiek hozzászólását, csak segítő szándék vezérli őket. Itt a fórumon többnyire így szokás.isu írta: ↑2023.05.11., csüt. 17:12Én kB 5 éve vásároltam a dobozokat a furnérokat én csináltattam meg mert nekem ez tetszik! A hangszóró membrán már így volt és hibátlan esztétikailag lehet hogy nem a legszebb de a hangja kárpótol mindenért! Akinek nem tetszik vegyen a ma kapható modellt 2 Millió forintért!
Ritkán bukkan fel Note hangsugárzó eladásra, kevesen válnak meg tőle és mindenki kiváncsivá válik.

- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1228
A mélyek papírkónuszai valószínűleg átszívták magukba a tekercs, vagy a pille ragasztójának vmi komponensét, netán impregnáló anyagát. Lehetett ez a melegtől is. Megfigyelhető sok régebbi hangfalnál, pl. a JBL le25-ös papír magasai is többnyire tipikusan "el vannak ázva".isu írta: ↑2023.05.11., csüt. 17:12Én kB 5 éve vásároltam a dobozokat a furnérokat én csináltattam meg mert nekem ez tetszik! A hangszóró membrán már így volt és hibátlan esztétikailag lehet hogy nem a legszebb de a hangja kárpótol mindenért! Akinek nem tetszik vegyen a ma kapható modellt 2 Millió forintért!
- isu
- Lefelé a lejtőn
Én kB 5 éve vásároltam a dobozokat a furnérokat én csináltattam meg mert nekem ez tetszik! A hangszóró membrán már így volt és hibátlan esztétikailag lehet hogy nem a legszebb de a hangja kárpótol mindenért! Akinek nem tetszik vegyen a ma kapható modellt 2 Millió forintért!
Csatlakozom a hozzászólás létjogosultságához.
Mindazonáltal valami rejtélyes ok miatt, az eladó még mindig nem reagált érdemben a felmerülő észrevételekre.

Kedves Vikunya!
Az ilyen kommentek adják az Avx Fórum bizalmon alapuló használtcikk rovatának az esszenciáját! Számtalan felesleges kör és esetleges hangsúlyeltolódás kerülhető el, egy-egy ilyen típusismereten alapuló észrevetellel!
Respekt,
Zoli
Az ilyen kommentek adják az Avx Fórum bizalmon alapuló használtcikk rovatának az esszenciáját! Számtalan felesleges kör és esetleges hangsúlyeltolódás kerülhető el, egy-egy ilyen típusismereten alapuló észrevetellel!
Respekt,
Zoli
- Vikunya
- Fórumlakó
- Értékelés: 354
Megtévesztő lehet az utólagos furnérozás, ami által a doboz első pillantásra egy kicsit a most futó szériához hasonlónak tűnik.
Ez a doboz nem a most futó J, hanem egy régi (előző szériájú) J doboz.
Erre utal:
- a szériaszáma (az alapján 1992 körüli lehet),
- a váltó ablakánál látható, hogy a doboz anyaga még pozdorja és nem rétegelt nyír,
- a belső kábelezése is ennek megfelelő (qssc),
- a váltó táblája
- hangfalcsatlakozói is a régi típushoz valóak
- ára
Emiatt - korából kiindulva - nem is a most futó szériához kellene hasonlítania a mélyközép porvédőjének sem, hanem a korabeli széria fényes (lakkozott) porvédőjéhez. Azt, hogy miért nem olyan, csak a tulajdonos tudhatja.
Gondolkodtam, hogy hozzászóljak-e, de a vevő szempontjából (főleg ha nem ismeri a márkát) ez így kevés. Az árucikk fontosabb jellemzőit (tudtommal a szabályzat szerint is) az eladó tartozik a hirdetés során megjelölni, s nem egy utólag bizonyítathatatlan tartalmú tájékoztatást lehetővé tévő ("bővebb felvilágosítás telefonon") hivatkozással élni.
Ez a doboz nem a most futó J, hanem egy régi (előző szériájú) J doboz.
Erre utal:
- a szériaszáma (az alapján 1992 körüli lehet),
- a váltó ablakánál látható, hogy a doboz anyaga még pozdorja és nem rétegelt nyír,
- a belső kábelezése is ennek megfelelő (qssc),
- a váltó táblája
- hangfalcsatlakozói is a régi típushoz valóak
- ára
Emiatt - korából kiindulva - nem is a most futó szériához kellene hasonlítania a mélyközép porvédőjének sem, hanem a korabeli széria fényes (lakkozott) porvédőjéhez. Azt, hogy miért nem olyan, csak a tulajdonos tudhatja.
Gondolkodtam, hogy hozzászóljak-e, de a vevő szempontjából (főleg ha nem ismeri a márkát) ez így kevés. Az árucikk fontosabb jellemzőit (tudtommal a szabályzat szerint is) az eladó tartozik a hirdetés során megjelölni, s nem egy utólag bizonyítathatatlan tartalmú tájékoztatást lehetővé tévő ("bővebb felvilágosítás telefonon") hivatkozással élni.
A közép mély hangszóró porvédője körüli szabálytalan, másszínű elszíneződésről lehet tudni valamit? Esetleg javítva volt a hangszóró, vagy nem eredeti?
A neten fellelhető példányoknál ilyen nem látható.
A neten fellelhető példányoknál ilyen nem látható.
- isu
- Lefelé a lejtőn
Audio Note J /SP
Eladó Audio Note J/Sp fangfal (QSSC belső kábelezés) a hozzá tartozó állványt is adom gyönyörű állapotban Igazi Note hang! Addig eladó amíg a kiszemelt utód megvan! Ára 680 ezer forint Balatonlellén lakik a doboz Bővebb felvilágosítás telefonon 70 /4181234 vagy emailben isuka69@gmail.com További szép napot!
- Csatolmányok
-
- IMG_20230509_075042.jpg (3.79 MiB) Megtekintve 3641 alkalommal
-
- IMG_20230509_075329.jpg (3.28 MiB) Megtekintve 3641 alkalommal
-
- IMG_20230509_075341.jpg (2.96 MiB) Megtekintve 3641 alkalommal
-
- IMG_20230509_165853.jpg (2.23 MiB) Megtekintve 3641 alkalommal
-
- IMG_20230509_165933.jpg (3.67 MiB) Megtekintve 3641 alkalommal