Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Elac Vela BS403

Stereo és házimozi frontok, centerek, surroundok, subok, sokpontegy szettek
Lezárt
Archibald
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 41

Re: Elac Vela BS403

Hozzászólás Szerző: Archibald »

Nem haragszom a hozzászólásért, természetesen!
Csak azért reagálok, hogy jelezzem a hozzászólót nem ismerem és nem is kértem,hogy promontáljon a hirdetésemben! (azért köszönöm az abszolút pozitív hozzászólást, jó hogy ilyen is van)
Egyébként nálam a komolyzene-klasszikus zene is jól szól rajta, ez azért már a rendszer többi tagjától is nagyban függ.
Ezek a monitorok azért nem nagyon keringenek itt a fórumon körbe-körbe mint sok agyon hájpolt méregdrága vetélytársa.
Jó szívvel ajánlom bármilyen rendszerbe, biztosan nem fog csalódást okozni.

Nobian
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Nobian »

Remélem Archibald nem haragszik meg, de nekem már jó ideje egy ilyen Vela zenél otthon, és úgy gondoltam marketingelek egy picit. A Vela BS403 előtt volt még pár hangfalam, illetve jelenleg is van egy Xavian Piccola. Azt kell mondjam, hogy a Vela BS403 az első olyan hangfal, aminél nem érzem azt, hogy hiányzik belőle valami. Immár több mint 1 éve van nálam, és a hifi-bogár azóta nem látogatott meg. Korábban minden hangfalnál éreztem néhány hónap után, hogy ez mégsem az... Nyilván ízlés kérdése, de a Vela BS403 szakít a korábbi Elac tradícióval, és nem tolja az arcodba a zenét (hallgattam jó pár Elac-ot a korábbi szériákból, mind nagyon megnyerő első hallásra, de hosszú távon fárasztóak). A tere megfelelően szellős, a hangzása iszonyat feszes, különösen jól érzi magát a metál zenével, az akusztikus zene pedig egyszerűen lenyűgöző. Klasszikussal is jól elboldogul, de ott személy szerint a Xavian nekem jobban tetszik egy bizonyos színezet miatt. Úgy tudnám megfogalmazni, hogy klasszikus zenével hallgatva picit a zene teste hiányzik (nincs megtolva a mély mint a Xaviannál), de ez egy méretből fakadó limitáció is, amit viszont a hihetetlen tisztasága kompenzálhat. A hangzást én szinte neutrálisnak érzem, nem tolakodik sem a magas, sem a közép, sem a mély, egy nagyon jól hangolt dobozról van szó, ami ráadásul baromi jól is néz ki. Összefoglalva, nekem egyedül a klasszikus zenénél van apró hiányérzetem, de semmi olyanról nincs szó, amit más polchangfal jobban tudna. Több összehasonlításban is megállja a helyét a tőle másfélszer, illetve kétszer drágábban árazott hangfalak zömével is. Szinte tökéletes, ajánlott vétel. E fölött a hangfal fölött az én személyes tapasztalatom szerint már nagyon befigyel a megtérülési csökkenés szabálya, azaz nagy pénzeket kell fizetni viszonylag kevés hozományért.

Archibald
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Köszönöm a csere ajánlatokat, de jelenleg nem tudok beszámítani semmit.
Többen kérdezték 200-as sorozatú Elac tulajok, hogy ez a 400-as Elac hogyan teljesít?
Nálam zenélt a szinte teljes 200-as széria a 249.3-ig. Illetve a teljes 400 sorozat is. 403-407-409.
Azt mondhatom a BS VELA 403 a 200-as széria minden tagjától jobban szól. Csodálatos doboz, és ez nem elvtelen fényezés!
Meg kell hallgatni őket, akár a hazai forgalmazónál, döntse el mindenki maga. Több monitorom volt előtte, drágábbak és jobb marketingel rendelkező dobozok is, mindig maradt. Teljes mozi 7.0 szettem is ezek alkották, igen, a center is 403 volt és a frontok is. (most már csak sztereózok, ezért adogatom el a 403-okat, már csak ez a VELA maradt)
Nagyon korrekt mozi hang volt, sőt. Sztereo hangban meg a 249-től is jobban szerettem, még a mély hangoknál sem veszik el, nagyon jól hangolt doboz.
Persze egyáltalán nem meglepetés, hogy a 400 sorozat jobb a 200-astól, árban is feljebb pozícionálta a gyártó őket, nem véletlenül.

Archibald
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Csütörtökön, Budapest-Hatvani átvétel lehetséges. (12óra körül tartózkodom Bp.-en)

KIZÁRÓLAG erre az időpontra az árat 470eFt-ra csökkentem.

Egyéb feltételek nem változtak, hibátlan műszaki állapotban, dobozában tudom átadni.

Archibald
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kimondottan szép frevencia átvitel, önmagáért beszél. Persze fülre is hozza, igazi Elac hang a 400-as szériából.
2019-04-30-TST-ELAC-Vela-BS403-3.jpg
2019-04-30-TST-ELAC-Vela-BS403-3.jpg (57.96 KiB) Megtekintve 2562 alkalommal
2019-04-30-TST-ELAC-Vela-BS403-m1.png
2019-04-30-TST-ELAC-Vela-BS403-m1.png (96.74 KiB) Megtekintve 2562 alkalommal
elac2.gif
elac2.gif (49 bájt) Megtekintve 2562 alkalommal
elac 3.gif
elac 3.gif (49 bájt) Megtekintve 2562 alkalommal

Archibald
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

:napsut:

Archibald
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hétvégén, Hatvan-Debrecen útvonalon át tudom adni, ha ez segít a logisztikában vagy a döntésben.
Elac_Vela_BS403_Aufmacher_01.jpg
Elac_Vela_BS403_Aufmacher_01.jpg (82.67 KiB) Megtekintve 3218 alkalommal
elac-403-cutout-01.png
elac-403-cutout-01.png (1.87 MiB) Megtekintve 3218 alkalommal

tbaracsi
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: tbaracsi »

Üdv mindenkinek, én vagyok az a szerencsés aki megvásárolta ennek a párját és elődjét, egy pár Elac BS403-at.
Egy régebbi típusú háromszor akkora 2 és fél utas Martin Logan álló hangfalat váltott.
A magas és közép szekció nagyon részletgazdag, nagy térben, pontosan helyezkednek el a hangszerek.
A mélytől egy kicsit tartottam, de nem tartom kevésnek, anak ellenére, hogy ez jóval kisebb hangfal.
Ezen nagyon meglepődtem. Minden zenén szépen szól, de az akusztikus hangszerek azok félelmetesen
élethűen szólalnak meg. Én nagyon meg vagyok elégedve vele, szerintem itt meg is érkeztem ami a hangfalat illeti.
Ennyit a BS403-ról, a Vela ennak az utódja, nem tudom ezt még hová tudták fokozni :-) .
Ha valaki ebben az árkategóriában keres hangfalat, egy meghallgatást mindenképpen megér.

Vavi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: Vavi »

Volt szerencsém hallani az új Vela BS403-t.
200-szériájú sorozatú Elac-jaim voltak, több is.
Azt kell mondjam, Elac fan-ként, egészen különleges amit ezek a dobozok tudnak nyújtani hangban és vizuálisan is. Szinte mindenben jobbak mint pl. az én jelenlegi BS 247.3 nagy dobozaim. (jet 5 magas, van den hul belső vezetékek, igényes hangváltó, WBT csatik stb.)
Arról nem is beszélve, hogy alig hittem el, hogy nincs mellé bekapcsolva a szubláda,a demo szobában. (meg kellett érintenem a szub membránt mert azt hittem meg akarnak viccelni.) :rolleyes:
Szóval ha valaki Elac-ot keres és nem szeretne nagydobozokat feltétlenül, hallgassa meg ezt a típust. Sztereóban, még a 407 mellet is simán alternatíva lehet!
Szerintem, ez a darab árban is jó, új modell lévén még a külföldi oldalakon sem találni olcsóbbat jelenleg.(Pl. hifishark)
Jár neki egy nagy: :tutiok:

Archibald
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Telefon tényleg lemaradt:
o63o9043724
(Hibátlan, új állapotban. Most futó, új modell.
Holnap budapesti átvétel, lehetséges.)

Archibald
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Egy teszt vélemény. (google fordítás)

"Kiváló" besorolás - Németország Audio Test Magazine
"Sok energiával és pontossággal mutatják meg erősségeiket"
Az Elac VELA BS 403 könyvespolc-hangszórója figyelemfelkeltő, modern dizájnnal büszkélkedhet, amely a kiváló hangzás teljesítményét szolgálja. Ideális hangszóró sok rendszerhez, ideértve a teljes tartományú kétcsatornás hifi-t is. A többcsatornás zene- és házimozirendszerben az elülső csatornás feladatokhoz választott hangszóró is, és sokak számára nem lesz szükség nagyobb fõhangszórókra, mert a BS 403 olyan lenyûgözõ hangzattal rendelkezik.

"Amit az ELAC kínál a Vela BS 403-val, az egyszerűen kiemelkedő" - számol be Thomas Kirche a németországi Audio Test magazin 2018. júliusi áttekintésében , amely a BS 403-nak a legjobb minősítést kapta. "Minden zenei műfajban jól érzik magukat, és sok energiával és pontossággal mutatják meg erősségeiket. Pontosságuk ellenére soha nem hangzanak elemző módon, és órákig megengedik a fáradtságmentes hallgatást."

A Vela BS 403 basszusreflex kivitel 6 "átmérőjű AS XR alumínium-szendvics kúpos meghajtóval és az Elac új nagy teljesítményű, villámgyors JET 5 magassugárzójával.

Szombati, budapesti, átvétel lehetséges.

Archibald
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Up,
Vasárnap Budapestre utazom, átvétel megoldott lehet. Dobozában, szállítás megoldott.
Nagyon jó hangú dobozok, egy teszt, összehasonlítás az elődjével:

https://av-magazin.hu/semmi-sem-valtozo ... 403-teszt/

https://www.av-online.hu/hangfal/elac-v ... teszt_2897

Archibald
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Elac Vela BS403

Eladó!
Hibátlan állapotban.
Jelenleg futó, új széria.

Ár: 499000ft (szuper akciós, jelenlegi ára: 765eFt)

Egy teszt, műszaki adatokkal: https://www.av-online.hu/hangfal/elac-v ... teszt_2897

Nógrád megyében meghallgatható, pontosabb cím privátban.
big_Vela-BS403-01.jpg
big_Vela-BS403-01.jpg (67.83 KiB) Megtekintve 4730 alkalommal
Vela 2.jpg
Vela 2.jpg (38.98 KiB) Megtekintve 4730 alkalommal

Lezárt

Vissza: “Hangsugárzók”