Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ohm F
- viny
- Újonc fórumos

- Értékelés: 12
Re: Ohm F
Üdv,
amennyiben valaki itt nálam szeretné meghallgatni a hangfalakat, és tud magával hozni ehhez szükséges komponenseket, akkor van rá lehetőség, mint már lentebb említettem az én rendszerem már elkelt, szinte csak a hangfalak maradtak.
Tisztelettel.
amennyiben valaki itt nálam szeretné meghallgatni a hangfalakat, és tud magával hozni ehhez szükséges komponenseket, akkor van rá lehetőség, mint már lentebb említettem az én rendszerem már elkelt, szinte csak a hangfalak maradtak.
Tisztelettel.
- viny
- Újonc fórumos

Üdv minden kedves érdeklődőnek!
Mivel fogynak a komponensek a rendszerből, ezért meghallgatásra nálam nincs lehetőség,
viszont a vételár letétele után elvihető, és saját rendszerben kipróbálható. és ha nem váltja be
a hozzáfűzött reményeket, abban az esetben visszaveszem őket, természetesen csak abban az állapotukban,
ahogyan én azokat átadtam,hibátlanul, és sérülésmentesen.
Tisztelettel.
Mivel fogynak a komponensek a rendszerből, ezért meghallgatásra nálam nincs lehetőség,
viszont a vételár letétele után elvihető, és saját rendszerben kipróbálható. és ha nem váltja be
a hozzáfűzött reményeket, abban az esetben visszaveszem őket, természetesen csak abban az állapotukban,
ahogyan én azokat átadtam,hibátlanul, és sérülésmentesen.
Tisztelettel.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9444
Kérek mindenkit, hogy ne OFF-oljátok szét a hirdetést!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Nem akarok sem veled, sem a gyartoval vitazni.
Ami a videoban van - mellekelve altalad - azok az uj Ohm hangfalak, amelyek mar csak nevben Walsh dobozok, de az eredeti Lincoln Walsh szabadalomhoz elegge keves koze van mar. Lehet azokat erdemes a falhoz kozel rakni, de a regieknel nem feltetlen jo. Soha nem olvastam, hogy barki a falhoz kozel installalta volna oket. Mindenki az F-et vagy az A-t tartja az igazi Walsh hangszoronak.
Igazandibol, hogy ez mennyire omnidirekcionalis az megint mas kerdes. A legegyszerusitett koznyelvben - erhetoseg miatt van az, hogy - ez egy omnidirekcionalis szelessavu hangfalnak hivjuk. De a pontos meghatarozasa Coherent Wave Transmission Line Driver/Audio Speaker. Azokat ami 360 fokban teljesen ugyan azt az "infot" sugarozza radia speaker-nek hivjuk... lasd MBL (teljesen mas elv mint a Walsh), akkor BayZ hangfalak, vagy legyen a German Physiks (amit az Ohm F ihletett)
Nem tudom fizika ide vagy oda , de az Ohm F ratolva a falra nem mukodik jol... de egyik "omni" dobozomnal sem valt be, feldusult a hang nem kulonultek el a dolgok.
Ami a videoban van - mellekelve altalad - azok az uj Ohm hangfalak, amelyek mar csak nevben Walsh dobozok, de az eredeti Lincoln Walsh szabadalomhoz elegge keves koze van mar. Lehet azokat erdemes a falhoz kozel rakni, de a regieknel nem feltetlen jo. Soha nem olvastam, hogy barki a falhoz kozel installalta volna oket. Mindenki az F-et vagy az A-t tartja az igazi Walsh hangszoronak.
Igazandibol, hogy ez mennyire omnidirekcionalis az megint mas kerdes. A legegyszerusitett koznyelvben - erhetoseg miatt van az, hogy - ez egy omnidirekcionalis szelessavu hangfalnak hivjuk. De a pontos meghatarozasa Coherent Wave Transmission Line Driver/Audio Speaker. Azokat ami 360 fokban teljesen ugyan azt az "infot" sugarozza radia speaker-nek hivjuk... lasd MBL (teljesen mas elv mint a Walsh), akkor BayZ hangfalak, vagy legyen a German Physiks (amit az Ohm F ihletett)
Nem tudom fizika ide vagy oda , de az Ohm F ratolva a falra nem mukodik jol... de egyik "omni" dobozomnal sem valt be, feldusult a hang nem kulonultek el a dolgok.
LP: Audiomeca J1/SL5 + Koetsu Rosewood Longbody Prototype + Stevens & Billington TX-103 Silver
Phono: MCRIAA by TJ
Tuner: Sequerra Model 1
CD: Philips CD100 Trial Run no NFB mod by TJ;
Erősítő: Marantz 7T V-FET mod by TJ & Hitachi HMA-8300 V-FET mod by TJ
Hangfal: Ohm F & Townshend MST
Csak egy kerdes: volt mododban ilyen hangsugarzot hallani?Hovanszki írta: ↑2021.05.01., szomb. 13:25He-he. A hirdetőnek volt jól elhelyezve a hangfal, a kommentelőnek "rosszul", de ez relatív, mindjárt írom, csak nem akartam senkit befolyásolni a vásárlásban, meg megmondani, hogy hogyan is hangzik a hangfal. Egyébkét nagyon jól, csak a technológia előnyének van hátránya is, ezért is nem terjedt el. Szóval Szasza74 szerint rosszabb lett a hangzása, Audiomeca szerint "Ez az uj Walsh omni hangszorokra igaz...". Audiomeca nem velem vitatkozik, hanem a gyártóval és a fizikával.A gyártó az Ohm F-et a Walsh sorozat első generációjának tekinti, ez önmagáért beszél ("The Ohm F was the most popular of the first generation Walsh speakers." lásd https://ohmspeaker.com/legacy-products/f/ ), az omnidirekcionális elv pedig kezdetektől jelen van az Ohm hangfalak gyártásában és emiatt a hangfal hátra / oldalra / minden irányban szórja a hanghullámokat, a Walsh nem ebben és nyilván nem is a fizikában hozott változást... (hanem a hangfal felépítésben az eredeti Ohm hangfalakhoz képest, de ezt is lépésről-lépésre). Magának az omnidirekcionális hangképzésnek az az egyik előnye, hogy a hallgató a falra verődő hanghullámokkal együtt hallja a prezentációt, sokkal szélesebbé és természetesebbé válik a hang, kitágítja a teret, de kevésbé precíz - nagyzenekari művek szólistáinak számlálásához nem éppen ideális, viszont ha valaki olyan előadásokat hallgat, ahol csak 4-5 hangszer és vokál van (és így nem kell annyira elkülönülnie az egyes előadóknak), ott ez nem annyira számít. Szasza74 szerint rosszabb lett a hangzása. Igaza is van, meg nem is, de ehhez biológiai ismeretek szükségesek. Mindig olvasni a fórumon, hogy "elhúztam a faltól és meghazudtolja a fizikát". Nem, nem, űrhajót nem gyártanak hangfalgyártók és fluxuskondenzátort sem. Arról van szó, hogy ha elhúzod a hangfalat a faltól, akkor a reflexiókat már képessé válik az agyad kiszűrni és akkor a ténylegesen érzékelt zenénél a reflexiók már nem befolyásolják az érzékelt hangképet, sokkal pontosabbá válik a hang. Ne a fizikához van köze, hanem ennyire csodálatos az emberi agy, de ehhez az kell, hogy ne legyen visszhangos a szoba, ugyanis a visszhangos szoba pont ezt jelenti: az agyad többször visszahallja ugyanazt a hangot (visszaverődve is), de nem tud különbséget tenni ahhoz képest, hogy ez az eredeti hang visszahallott verziója és ezért mutatja meg neked. (Az egyedfejlődésnél eredetileg fontos volt, hogy tudd, honnan jön a veszély, ne kapkodd a fejed, hol is lopakodik a ragadozó, mert mindenfelől hallod.) Visszatérve Szasza74 észrevételére, ha elhúzod az Ohm hangfalat a faltól, akkor megkapod ugyanazt a precíz előadást, amit más hangfaltól is ,viszont egyfelől elveszted azt a széles teret, amit a gyártó elképzelt a hangfal tervezésénél és ami a konstrukció előnye, másfelől pedig sokkal fárasztóbb lesz a hallgatása, mint egy normál hangfalé. Miért? Mert a füled és az agyad folyamatosan hallja a térből érkező összes reflex hangot, de ha nem visszhangos a szoba és el van húzva a hangfal a faltól, akkor ezeket kiszűri. Vagyis egyfelől tök feleslegesen nyomja rá a hanghullámokat az omnidirekcionális hangfal a falra (pedig erre lett tervezve!), másfelől pedig ezeket az agyad folyamatosan kiszűri, többet dolgozik és jobban fárad a hallgatás során, mint egy rendes hangfalnál. Akkor most az Ohm hangfal rossz, mert nem képes olyan szépen lokalizálni a hangokat? Mint írtam, ez egyes előadásoknál egyáltalán nem nagy probléma (de ez nyilván műfajfüggő és ízlésfüggő), másfelől pedig gondoljatok a normál hangfal gyártók bipól / dipól (nem ugyanaz!) hangfalaira, amik az effektek szélesítésére hivatottak. Na, ezt az Ohm hangfalak alapból tudják... Rosszak a bipól / dipól hangfalak? Dehogy, csak mást tudnak. Ugyanígy az Ohm hangfalak is. Nagyon jók, egyes zeneművekhez és házimozihoz kifejezetten jók. (Viszont Ohm hangszórókból szerintem senki ne építsen házimozit itt Magyarországon, mert nem igazán fog tudni hátsó hangfalakat szerezni, kivéve ha komplett szettet rendel az USA-ból.)
LP: Audiomeca J1/SL5 + Koetsu Rosewood Longbody Prototype + Stevens & Billington TX-103 Silver
-
Hovanszki
- Nincs visszaút

- Értékelés: 63
He-he. A hirdetőnek volt jól elhelyezve a hangfal, a kommentelőnek "rosszul", de ez relatív, mindjárt írom, csak nem akartam senkit befolyásolni a vásárlásban, meg megmondani, hogy hogyan is hangzik a hangfal. Egyébkét nagyon jól, csak a technológia előnyének van hátránya is, ezért is nem terjedt el. Szóval Szasza74 szerint rosszabb lett a hangzása, Audiomeca szerint "Ez az uj Walsh omni hangszorokra igaz...". Audiomeca nem velem vitatkozik, hanem a gyártóval és a fizikával.
Ez az uj Walsh omni hangszorokra igaz. Az "F" vagy az "A" teljesen mas felallas.
Nekem kb. 1 m-re vannak a faltol semmi gond vele.
Ma is van egy ceg aki csinalja a ket regi hires drivert plusz a sajat elgondolasokat. http://www.hhr-exoticspeakers.com/

Nekem kb. 1 m-re vannak a faltol semmi gond vele.
Ma is van egy ceg aki csinalja a ket regi hires drivert plusz a sajat elgondolasokat. http://www.hhr-exoticspeakers.com/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára audiomeca 2021.05.01., szomb. 12:32-kor.
- viny
- Újonc fórumos

Nekem 50-50cm-re volt a saroktól, és ott volt jó, 420cm-re egymástól, és 420cm távolságban tőlük középen, ettől a ponttól, oldal irányban nem volt érzékeny a hangzáskép eltolódásra, én ezt tapasztaltam.
Ne haragudj, de nem neked szeretnék ellent mondani, hanem a leírásnak. Ezt az elhelyezési módot én is olvastam. Gyorsan közelebb is toltam a hangsugárzókat a falhoz, de sokkal rosszabb lett a hangzás. Szerintem jó ha van mögötte egy kis tér.
-
Hovanszki
- Nincs visszaút

- Értékelés: 63
Rakok ide az érdeklődőknek némi technológiai leírást, igaz ez csak angolul érhető el:
https://ohmspeaker.com/legacy-products/f/
https://ohmspeaker.com/technology/#full-room-stereo
Ennél a hangfalmárkánál fontos tudni, hogy a hangfalat pont nem elhúzni kell a front faltól, hanem (ésszel!) rátolni a falra és a front falnak nem hangelnyelő kialakításúnak, hanem visszaverőnek és szétszórónak kell lennie, ugyanis a hangfal az akusztikai visszaverődéseket kihasználó szemlélet mellett lett tervezve. A hangfal márka rajongói ezt kifejezetten szeretik, mert könnyű a hangfalak elrendezése és modern lakásokba akusztikai kezelés nélkül is könnyen elhelyezhető. Ez nagyon jól látszik ezen a rövid szemléltető youtube videón, amit maga a gyártó készített és lehet látni, hogy közel van téve a falhoz a hangfal ( https://www.youtube.com/watch?v=9PNb68MrEFs ) illetve kifejezetten felhívja rá a gyártó a figyelmet ("We do not recommend placing the speakers more than two feet away from the front wall. For best imaging, the front wall should be reflective and dispersive – not absorptive") a termékismertetőkben is (pl. https://ohmspeaker.com/site/assets/file ... h_1000.pdf ).
A leírtak miatt a hangfalnak más is lesz a hangja, mint egy "normál" hangfalnak, a technológiának előnyei is lesznek és persze hátrányai is a hangképre nézve. Az USA-ban az Ohm hangfalakat vásárolják 5.1-es rendszerben is, mert az effekteket nem "sterilen" lokalizálva, hanem szétszórtabban adja, ez az oldal és hátsó effekteknél sokszor előnyös tulajdonság, ráadásul könnyen elhelyezhetők a hangfalak a falak mentén ( https://ohmspeaker.com/home-theater/ ) Ebben az esetben az oldalfalak sem lehetnek akusztikailag kezeltek. Üdv,
https://ohmspeaker.com/legacy-products/f/
https://ohmspeaker.com/technology/#full-room-stereo
Ennél a hangfalmárkánál fontos tudni, hogy a hangfalat pont nem elhúzni kell a front faltól, hanem (ésszel!) rátolni a falra és a front falnak nem hangelnyelő kialakításúnak, hanem visszaverőnek és szétszórónak kell lennie, ugyanis a hangfal az akusztikai visszaverődéseket kihasználó szemlélet mellett lett tervezve. A hangfal márka rajongói ezt kifejezetten szeretik, mert könnyű a hangfalak elrendezése és modern lakásokba akusztikai kezelés nélkül is könnyen elhelyezhető. Ez nagyon jól látszik ezen a rövid szemléltető youtube videón, amit maga a gyártó készített és lehet látni, hogy közel van téve a falhoz a hangfal ( https://www.youtube.com/watch?v=9PNb68MrEFs ) illetve kifejezetten felhívja rá a gyártó a figyelmet ("We do not recommend placing the speakers more than two feet away from the front wall. For best imaging, the front wall should be reflective and dispersive – not absorptive") a termékismertetőkben is (pl. https://ohmspeaker.com/site/assets/file ... h_1000.pdf ).
A leírtak miatt a hangfalnak más is lesz a hangja, mint egy "normál" hangfalnak, a technológiának előnyei is lesznek és persze hátrányai is a hangképre nézve. Az USA-ban az Ohm hangfalakat vásárolják 5.1-es rendszerben is, mert az effekteket nem "sterilen" lokalizálva, hanem szétszórtabban adja, ez az oldal és hátsó effekteknél sokszor előnyös tulajdonság, ráadásul könnyen elhelyezhetők a hangfalak a falak mentén ( https://ohmspeaker.com/home-theater/ ) Ebben az esetben az oldalfalak sem lehetnek akusztikailag kezeltek. Üdv,
- Shelby
- Törzsvendég

- Értékelés: 130
Lehet sorszámot húzni a meghallgatás hoz

"Én úgy tanultam, hogy a világ az olyan, hogy az ember Fradi-drukker. A rendes magyar ember az Fradi-drukker. Vagy még egyszerűbb dolog ez: az ember fradista, ahogy a nap süt vagy a fű nő. " ESTERHÁZY PÉTER
Itthon kb. soha... de ez nem igaz egyszer mar volt a hifipiac-on.
Meg ritkan adjak el....

Meg ritkan adjak el....

- spectral
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 65
Üdv. Régóta megvannak? Ritkán kerülnek eladásra.
Erősítők: Hitachi HMA 8300
Analóg: Lenco PTP Sony Pua286 Kiseki Blue M.J.
Cd: Philips cd 100
Phono: Higher Fidelity model 301
Doboz: Ohm f
Tuner:Fisher R200
Analóg: Lenco PTP Sony Pua286 Kiseki Blue M.J.
Cd: Philips cd 100
Phono: Higher Fidelity model 301
Doboz: Ohm f
Tuner:Fisher R200
- viny
- Újonc fórumos

Ohm F
Ohm F omnidirectional speakers
360 fokban sugároz, hangváltó nélkül, a tölcsér három különböző anyagának köszönhetően.
Nagyon kellemes, analítikus, meleg, analóg hangzás.
Eredeti porvédővel,
Indiai almafa borítással.
Megtekinthető Budapesten.
Ára 650eFt.
Dimensions:
115x46x46cm
Amplifiers Recommended
100 - 200W
Impedance (typical)
4Ω
Frequency Response
37 - 17,000 Hz (+/-3dB)
Sensitivity @2.8 Volts
86 dB
360 fokban sugároz, hangváltó nélkül, a tölcsér három különböző anyagának köszönhetően.
Nagyon kellemes, analítikus, meleg, analóg hangzás.
Eredeti porvédővel,
Indiai almafa borítással.
Megtekinthető Budapesten.
Ára 650eFt.
Dimensions:
115x46x46cm
Amplifiers Recommended
100 - 200W
Impedance (typical)
4Ω
Frequency Response
37 - 17,000 Hz (+/-3dB)