Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Spendor BC 3
Re: Spendor BC 3
vegye, vigye
Vagyok :) A terminál nem szép ez igaz, gyenge mentség, de így lett megvásárolva. Az árát nem én határoztam meg, ha nem a gazdája. Ő négyezer euróért vette, a képen látható állapotban. Gyorsan rákerestem a hifisharkon ott is 4000 volt kint árnak, bő három éve. Nem gyakori a feltűnése. :) És azt is aláírom, hogy nem mai modern hangzásvilágot képviseli...
Az utolsó posztja óta, tehát 3 hónapja nem volt aktív.
Ha a 980.000.- az Forint, akkor az itt az AVX - en árult SP1/2 R2 jobb ajánlatnak tűnik, de majd a piac eldönti. 

- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1211
De lehet, hogy ott cseh koronában volt az ár.
Èn gondolkodtam ezen a dobozon,de akkor mèg 380e.ft volt .1 hete az apro.tk volt 390.Èrdekes!!!!!
- harcsapapa
- Fórumlakó
- Értékelés: 55
980 000 Ft.Nem kevés pénz.
De azt az igénytelen tákolmányt én biztosan újragondolnám a hátsó terminálon.
Döbbenet ahogy a fotót nézem.
Amúgy sikeres eladást kívánok.
A leendő vevônek meg hatalmas esztétikai élményt.
De azt az igénytelen tákolmányt én biztosan újragondolnám a hátsó terminálon.
Döbbenet ahogy a fotót nézem.
Amúgy sikeres eladást kívánok.
A leendő vevônek meg hatalmas esztétikai élményt.
Erősítő: naim Supernait1.
MAGNEPLANAR SMGa
Musical Fidelity M3SCD.
RCA.Emanation-little gold.
Hangfal kábel.bordor DIY.Fine Line 2000+
Linn K400
Táp kábel.bordor DIY.muréna.
MAGNEPLANAR SMGa
Musical Fidelity M3SCD.
RCA.Emanation-little gold.
Hangfal kábel.bordor DIY.Fine Line 2000+
Linn K400
Táp kábel.bordor DIY.muréna.
- -CB-
- Beköltözött
980 Kopejkát írt az elején.
Szia!
Milyen pénznemben árulod?
Milyen pénznemben árulod?
föl föl ti rabjai..
fel
Én is ezt tudom alátámasztani. Nagyon sok hangdobozt hallgattam az elmúlt 30 évben. Tavaly sikerült beszereznem egy 1978-as Acoustic Research AR-12 es nagymonitort.
Itt még komoly tervezői munka volt. Bármilyen stílusú zenével nagyon jó. Halkan is dinamikus. Mindig mosolygok, miközben hallgatom. Miért nem ezzel kezdtem...?
Itt még komoly tervezői munka volt. Bármilyen stílusú zenével nagyon jó. Halkan is dinamikus. Mindig mosolygok, miközben hallgatom. Miért nem ezzel kezdtem...?
- -CB-
- Beköltözött
Az összes "modern" (max. 20 éves) hangfalamat lecseréltem 80 előtti vintage darabokra. Jobban szólnak, jobban néznek ki, időtállóbbak. Én hallgatok modern, elektronikus zenéket is az 1974-es Tannoy HPM-en, az elektronikus zene rendkívül könnyű pálya egy normális hifinek. Nyilván házibuliba nem ezeket kell vinni pezsgővel locsolni...
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 63
Érdekes, hogy mennyire szubjektívek ezek a tesztek, a fickó végülis arra a megállapításra jutott, hogy a hosszas fejlesztések ellenére a BC III nincs olyan jó, mint a BC I... , viszont mégis milyen jó annak, akinek ilyen van

Mindig azt mondják, hogy az ember füle dönt, de szerintem meg nem. Én úgy hiszem, hogy az ember zenei ízlése mutatja meg azt, hogy milyen hangfalak közül érdemes választani, s a szóba jöhető hangfalak közöl pedig a füle választ. Az ideális persze az lenne, ha mindenkinek lenne vintage hangfala vintage erősítővel "vintage" zenéhez és egy külön hangfal+külön erősítő párja modern zenéhez. Ezt ugyanis biztosan nem Daft Punk-hoz tervezték.

Van itt egy Youtube videó, ami kifejezetten azt a kérdést feszegeti, hogy a régi hangfalak vannak-e olyan jók, mint az újak. ("Do the high-end audio products of yesterday bring the same level of satisfaction as today's?") Érdemes megnézni:
https://www.youtube.com/watch?v=FeihwO2I3Zg
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2719
Egyszer hallottam ilyet minimum 10 évvel ezelőtt LP-ről etetve, de megjegyeztem mert nagyon megtetszett. Sok sikert az eladónak és a vevőnek is 

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 229
Nagyon is van a mai napig is ilyen, a spendornál is, ahol a doboz rezgés "bele van számolva". Pl SP 2, 2/2.
De ilyen az Audio Note, vagy a Harbeth is.
De ilyen az Audio Note, vagy a Harbeth is.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
- -CB-
- Beköltözött
A vékony falú, rezgéseket közvetítő doboz a Regánál is megvan.
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 63

"The Spendor BC 3 Studio Monitor is one of the most interesting speaker systems build in the past millenium. The concept is unique, as this speaker uses the whole "corpus" to produce a extremly rich and harmonic sound. Usually, the enclosure has to be as stable as possible to avoid resonances of the corpus. Spendor ignored this tenet and integrated the "harmonic overtone range" with an amazing result. Just like well built musical instruments, this strategy resulted in a very unique character and charme, without loosing naturality." - Ha ez igaz, akkor pont hogy nem BBC iskola, hiszen a mögötte álló koncepció teljesen egyedi, a hangszóró szerkezetét nem kívánja megerősíteni a rezonanciák kiküszöbölésére, sőt, a doboz rezonálására épít (?). Azt nem tudom, hogy ez mennyire működik, mert élőben nem hallottam, de azt igen, hogy a gyártók nem követték ezt a fejlesztési irányt. Sőt, azt hiszem, hogy maga a Spendor sem... HÁTHA VALAKI MAJD TAPASZTALATOKAT IS MEGOSZT!

- -CB-
- Beköltözött
Akkor mondhatjuk, hogy a Tannoyt kivéve szinte minden brit doboz BBC iskola?
"Az európai gyártókra általánosságban jellemező az analógosabb hangzás, ami a középtartomány hangsúlyát, a sávszélek enyhe lekerekítését, azaz a mély és magas hangok kismértékű visszafogottságát jelenti, valamint az emberi fül számára kellemes torzítások jelenlétét, hosszan hallgatható formában.
Ezen belül megkülönböztethetjük az angol vagy BBC iskolát, melynél a fent vázolt jellemzők erőteljesebben jelennek meg (például Naim, Spendor, Rega, Royd Audio, Wilson Benesch, Musical Fidelity),,,"
Ezen belül megkülönböztethetjük az angol vagy BBC iskolát, melynél a fent vázolt jellemzők erőteljesebben jelennek meg (például Naim, Spendor, Rega, Royd Audio, Wilson Benesch, Musical Fidelity),,,"
- -CB-
- Beköltözött
Mi is volt a BBC iskola?
Spendor BC 3
Klasszik. Telibe a BBC iskola, kiváló hang a mai napig. Németországból behozott darabok, gyári xlr csati átalakítva.
IÁ: 980K
Megbízásból hirdetem.
Érd.: 20 415 91 hetvenegy
Helyileg Kecskemét mellett.
IÁ: 980K
Megbízásból hirdetem.
Érd.: 20 415 91 hetvenegy
Helyileg Kecskemét mellett.
- Csatolmányok
-
- IMG-1736.JPG (3.54 MiB) Megtekintve 5486 alkalommal