Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Nubert nuBox 483

Stereo és házimozi frontok, centerek, surroundok, subok, sokpontegy szettek
Lezárt
dexlerpoppe
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 12

Re: Nubert nuBox 483

Hozzászólás Szerző: dexlerpoppe »

Elkelt a hangfal, köszönöm a lehetõséget.

A hirdetés törölhetõ.

toni222
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: toni222 »

Üdv!

Megvannak még a hangfalak? Ha igen, kérnék egy telefonszámot privátban.

dexlerpoppe
Újonc fórumos
Újonc fórumos

:rolleyes:

dexlerpoppe
Újonc fórumos
Újonc fórumos

up.

dexlerpoppe
Újonc fórumos
Újonc fórumos

up.

dexlerpoppe
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Bump.

dexlerpoppe
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Még eladó.

dexlerpoppe
Újonc fórumos
Újonc fórumos

A jég feloldódott, továbbra is eladó.

dexlerpoppe
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Jegelve.

dexlerpoppe
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Budapesten.

pooly73
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 119

Hozzászólás Szerző: pooly73 »

Merre laknak ezek a szépségek ???

dexlerpoppe
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Nubert nuBox 483

Mivel a Nubert márka kevésbé ismert itthon (meg általában Németországon kívül), ezért röviden bemutatom a hangfalat.
IMG_0487.JPG
IMG_0487.JPG (2.09 MiB) Megtekintve 3189 alkalommal
Ez egy kompakt, kétutas, álló hangfal, nagyon masszív felépítéssel: felhívnám a figyelmet a darabonkénti 20 kilós tömegre, illetve a 38 mm vastag előlapra. Az aktuális hangfal-szépségideállal szembemegy, mivel a relatív nagy (8"/220mm) mély-közép relatív széles előlapot kíván, ami ebben az esetben egy viszonylag széles, zömök dobozt fog eredményezni. (Szerintem _ettől_ csinos.)

Ami a hangját illeti: neutrális, őszinte, kiegyensúlyozott, zenében nem válogat. Élményszerű zenehallgatást kínál, megmutatja az egyes felvételek különbségeit, és igény szerint már lehet vele hifizni is, mivel képes felfedni a rendszer többi elemének sajátosságait. Ebből adódóan az első ajánlásom mindjárt azoknak szól, akiknek a célja, hogy a hangfaluk a lehető legtöbbet mutassa meg a mögöttük lévő rendszerből. Emellett jó szívvel ajánlom zenei mindenevőknek, illetve azoknak, akik az első rendszerük összeállításán dolgoznak, és nem érzik még késznek magukat, hogy egy adott hangzásideál mellett elköteleződjenek. Ez a hangfal tökéletesen alkalmas arra, hogy az ízlésünknek megfelelő hangzásvilágú forráskészülékeket és erősítőt megtaláljuk a segítségével. Utólag visszatekintve, nálam is ezt a szerepet töltötte be, amiért rendkívül hálás vagyok.

Elhelyezés tekintetében nem nagyon nyavalyás, ha a hátsó reflexnyílásra az általában elvárható módon figyelemmel vagyunk, azaz nem toljuk koccanásig a falra. Én úgy tapasztaltam, hogy 30-60 cm közötti távolságban érzi jól magát, de ez persze a konkrét szoba függvényében változhat. Mivel ez a hangfal lényegében egy megnyújtott monitor (olyannyira, a sorozatban a nuBox 383-ban ugyanaz a hangszórókészlet, keresztváltó van, csak a doboz kisebb, emiatt nem megy olyan mélyre, mint a 483-as), ezért kiválóan működik közeltéri elrendezésben is - persze ha valaki túl tud azon lendülni vizuálisan, hogy ekkora dobozok vannak 1,-1,5 méterre tőle.
Én egy kb. 30 nm-es szobában hallgattam (bőven bezenélte) 3,5 méter távolságból, és egy kissé megdöntöttem hátrafelé, hogy a hangszórók egy picit felfelé sugározzanak, a reflexnyílás pedig lefelé, a padlóra. (Az elejét kb. 2 centire emeltem meg squash labdák segítségével. Lásd az alábbi fotón, mennyire diszkrét megoldás ez.
IMG_0268.JPG
IMG_0268.JPG (1.89 MiB) Megtekintve 3189 alkalommal
Alternatív megoldásként a hangfalak alján lévő M8-as menetben lévő lábakat lehet kintebb csavarni, vagy meg lehet emelni a teljes dobozt néhány centivel. Vagy lehet hagyni úgy, ahogy van. A basszus jellemzőit és a színpad magasságát/mélységét lehet ezekkel befolyásolni, nálam az említett felállás bizonyult optimálisnak. Mondom, lehet vele hifizni.)

Az érzékenység és impedancia adatok alapján úgy tűnhet, hogy ezek a dobozok egy kraftosabb erősítőt kívánnak. A gyakorlat itt ellentmondott az intuíciónak, ugyanis kis, 20 wattos T-amppal is gond nélkül zenélt, úgyhogy azt sejtem, hogy mindkét említett adat inkább konzervatív.

A csatlakozó termináloknál látható kapcsoló gyárilag van ott (Nubert sajátosság), ezzel lehet egy kicsit a magastartományt finomhangolni: Neutral és Bright állása van, utóbbiban kicsit több magasat produkál a hangfal. Elhelyezéstől, szobától függően ez jól jöhet.
IMG_0492.JPG
IMG_0492.JPG (1.25 MiB) Megtekintve 3189 alkalommal
Első tulajdonos vagyok, csaknem pont 4 éve vásároltam, így még 1 évig érvényes garancia van rá. Ha számít: teljes mértékben európai gyártás.

Az állapota: műszakilag kifogástalan, esztétikailag van az egyik hangfal előlapján egy apró hiba - lásd a piros kiemeléses fotót. A gyakorlatban ez csak akkor látszik, ha egy adott szögben éri a fény és direkt keresed a szemeddel, egyébként nem. Lehet, soha nem is tűnne fel, de én szeretnék nyílt lapokkal játszani.
IMG_0493_mark.jpg
IMG_0493_mark.jpg (815.4 KiB) Megtekintve 3189 alkalommal
Az eladás oka: Egyrészt megragadott a szélessávúak világa, az új hangfalam ezek köré épült. Másrészt sajnos nem tudok elfogadható ürügyet/helyet találni ahhoz, hogy egy második rendszert építsek köré, amit szívem szerint tennék. Így viszont nem tudom kihasználni, nem is igazán tudom hova tenni. Máshol, másnak több örömet fog okozni, mint nekem.

Alapadatok:

- 220 mm polipropilén mély-közép
- 25 mm selyem dóm magas a nuVero szériából
- 85x24,5x30 cm (magasság x szélesség x mélység)
- 20 kg per darab
- anyaga 19 mm-es MDF, az előlapon duplázva
- 35Hz-22kHZ frekvenciatartomány
- 87 db érzékenység
- 4 Ohm impedancia

Eredeti papírjaival, eredeti csomagolásában adom. Postázni tudom. Csere, köszönöm, nem érdekel.

Ára: 100.000 Ft
IMG_0500.JPG
IMG_0500.JPG (1.96 MiB) Megtekintve 3189 alkalommal

Lezárt

Vissza: “Hangsugárzók”