Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
T+A Criterion TMR 160 mkII gyári állapotban
Amit írtál az úgy van ahogy írtad.
Szombaton jön1 kedves fórumos meghallgatni.
Mellé lőni nem igen lehet ezzel a dobozzal.
Mostanában hallgattam pár komolyabb összeállítást hifi stúdióban de valami nagyon hiányzott,száraz volt az egész, tér volt közép is ordított de valami nagyon hiányzott, pedig volt nem is egy akkusztikai diffúzor meg miegymás.
Ma találtam egy MIT MH-770 Twin Terminator rákötöttem...
Borzasztó mélyre megy, iszonyatosan jó lett a középtartomány, meg a magas is másként zizeg, 3D térérzet
Ja mindezt Vass Gyuribácsi erősítőjével művelte.
Nagyon jó hangfalak ezek, a hangjuk nem "németesen katonás", hanem simogatóan barátságos, és persze oda is üt ha kell. Érzékenysége folytán könnyű meghajtani, én egy Audio Innovations 700-al nagyon élveztem a muzsikáját.
Sok sikert az eladáshoz.
A kornak megfelelő modellje (2013) a TCD 110S(5 méter TMRcsatornával) volt ami 8000Euró.
-Ez csak egy mellékes infó-
Sajna nem mert be van dobozolva.....
Megnyugtatlak, hogy ugyan ebben az állapotban és minőségben van.
Jöv. hétvégén tudom kibontani és lefényképezni.
Régóta követem a T+A hangfalakat kint és itthon is.1989-ben a Stereoplay igazi referencia modellje a Quadral Titan MkIII. és a T+A TMR 230 volt. A TMR 160 az az alatta levő kategóriában szerepelt referenciaként. A németek még most is jó hangfalnak tartják.
A másik oldali hangfalról is tudnál képet adni?
"Szeretném tudni, miért vannak a zenészek a színpadon, és nem azt, hogy hol". (John Farlowe)
- takiszer
- Fórumlakó
- Értékelés: 101
- Kapcsolat:
Könnyen hajtható csövessel nem háklis német teknika.....UP neki!!
Avantgarde Uno Nano 572B SE DIY amp. Townshend Allegri Jadis JD1 drive-Lumin U1 mini akkus táppal JS1 MKIII DAC Wireworld Platimun mains Zensati hangszóró és összekötők meg pár ANSUZ
Townshend Elite Rock-Excalibur Benz Glider Borbély phono
- takiszer
- Fórumlakó
- Értékelés: 101
- Kapcsolat:
Könnyen hajtható csövessel nem háklis német teknika.....UP neki!!
Avantgarde Uno Nano 572B SE DIY amp. Townshend Allegri Jadis JD1 drive-Lumin U1 mini akkus táppal JS1 MKIII DAC Wireworld Platimun mains Zensati hangszóró és összekötők meg pár ANSUZ
Valaki kérdezte, h műfajfüggő-e?
Ennek a T+A-nak mindegy, hogy templomi orgona szól vagy deephaus, jazz vagy blues vagy netán valami más.
Nincs az, hogy az egyik műfajjal jobban szólna mint a másikkal.
A Stereoplay egykori referencia-hangfaláról van szó ugyebár.
Azóta sok minden változott tudom a hangszórófejlesztés, stb, stb terén, de ami anno jól szólt az most is megállja a helyét.
A fülünk mint érzékszervünk, sajnos azóta sem változott illetve én személy szerint sehol nem olvastam, h publikálták volna.
Az adattábla
Akkor pár rossz minőségű kép
Természetesen a másik oldal is ugyan így néz ki.
A csöves erősítők szerelmeseinek is jó választás lehet....
Engem érdekel... :-)
cd: Advantage/Bladelius CD1 erősítő: BAY Chaconne integrált/80w hangfal: T+A TMR160 mkII
Eladóvá vált ez a Herford-ban gyártott hangfalóriásom.
2. tulajdonosa vagyok.
Vásárlás dátuma: 2014.08.30 15:24:50
A mélysugárzó peremei kb. 2 hónapja lettek felújítva, így még 10 hónap garancia van rájuk.
Fekete színűek.
Gondos gazdától került hozzám, aki anno az első fizetéséből vette ezt a dobozt.
A vásárlás napjától míg hozzám nem került nagy elégedettséggel hallgatta egy kis sztereó erősítővel kb.30% zene 70% tv-nézés közben mikor ideje engedte.
Aztán jött a költözés miegymás majd az "Asszonyfaktor": nagy is csúnya is....
Így kénytelen volt sok-sok idő után eladni, majd venni egy modernebb külsejű dobozt szintén a T+A-tól.
Megjegyezte: az új doboz mélyei sajnos a közelében sincsenek a régi TMR 160-nak...
40.000-es szériaszám már igen csak a gyártás vége.
A hangról is írnék néhány szót aki nem ismeri annak is legyen azért valami kiindulópontja.... hol is kell ezt elhelyezni.
Természetesen a puding próbája az evés, viszont még olyannal nem találkoztam akinek ez a Herford-i puding ne ízlett volna.
Kis hangerőnél is azonnal elénk tárul a teljes hangspektrum, beleértve a mélyet is .
Régebben sok dobozkával barátkoztam de a hátrányuk sajna az volt, hogy a mély csak egy bizonyos hangerő után kezdett megjelenni amit már én hangosnak találtam...
Na itt azonnal ott van.
A mély szabályosan kigurul belőle,egészen a pince mély tartományba ereszkedik, gyors,feszes mélyek egyfajta testet adnak,egyfajta dimenziót az egésznek.
A közép tartománya nem rejt el semmit nincs függöny effekt, artikulált részletező.
Magas tartomány részletező nem megy 50-100 KHz-ig ennek ellenére baromi tiszta, nagy teret varázsol.
Hangja hosszan hallgatható akkor sem fárasztó.
Ez nem az a doboz ami a végtelenségig részletez, hogy-hogy nem 1 óra után már inkább kikapcsolod.
Szeretném ha jó helyre kerülne, ahol további sok-sok örömmel teli órát szerezne az új tulajdonosának.
Beszámítás, csere-bere nem érdekel.
Hamarosan itt a Karácsony a fa alá is ideális ajándék(max az alsó ágait kell egy picit felnyírni)
Rendszerbe kötés megoldható.
Tesztpilóták kíméljenek!!!
Ára:330.000 Ft
Teszek képet is...
Valamit kihagytam
Érd: Priviben