Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

T+A Criterion TMR 100

Stereo és házimozi frontok, centerek, surroundok, subok, sokpontegy szettek
Joekeen
Isten Hozott! :)
Értékelés: 6

T+A Criterion TMR 100

Hozzászólás Szerző: Joekeen »

Köszönöm a segítségeteket, a TMR-100 megtalálta új gazdáját, és remélem sok örömét leli majd benne ! 

Joekeen

T+A Criterion TMR 100

Szia Mindenki,

MOST PEDIG JÖN AZ ÁRZUHANÁS: AKI TISZTESSÉGES HANGDOBOZT AKAR VÁSÁROLNI MÉG KARÁCSONY ELŐTT, AMI HOZZA AZ IGAZI KONCERTÉLMÉNYT, ANNAK MOST

10.000 FT ENGEDMÉNY

TEHÁT  A DOBOZOK ÁRA MOSTANTÓL 109.900 FT ÉS AKI MEGVESZI, NAGYON JÓL JÁR VELE !

Joekeen

T+A Criterion TMR 100

Szia Early,

Jól jól van, igazad van, ez a doboz nagyon könnyen megszólal, bár megtaláltam egy kedves fórumtárs kérdésére, és ki is írtam, hogy 90 dB az érzékenység. Valóban nagyon könnyen hajtható, hasznosan alakítja át hanggá az amptól kapott energiát. Valószínűleg félreérthető volt, amikor azt mondtam, hogy a csövesnél kell a power, de az illető úrral már megkonzultáltuk, hogy neki 2x25W-os az a DIY erőlködője, de már sajnos elköltötte a pénzét valami bazi nagy TV-re. De mindenesetre csöves erősítővel rendelkező és T+A hangdobozra áhitozók se csüggedjenek !    

early
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 34

T+A Criterion TMR 100

Hozzászólás Szerző: early »

Szia,
Igazán nem akarlak lebeszélni a T+A-ról (sem erről, sem pedig a TAL-110-ről), de abban a csöves végfokban, legyen power, mert pár watt nem fogja kihozni a lényegét!

Hello Joe !

Azért ebben is lenne egy kis különvéleményem. Most látom csak , hogy a hangfalad specifikációjánál nálad nincs feltüntetve az érzékenység . A hangszórók adatai alapján (90-90-91 dB ) , ill. hogy már láttam milyen minőségi alkatrészekből épül fel a váltó ,azonban nem kell technikai gurunak lenni, hogy könnyedén hozza a 89 dB-t.Tehát nem egy nehezen hajtható doboz. Ne felejtsük el , hogy a "csöves watt " más mint a tranzisztoros.Ha én épp a csövesemmel hajtottam a 160-ast , akkor 11óra potméter állásnál már koncerthangerő van. Egyszóval a csöves erősítő 2x5 w-nál kellemes szobahangerőt  , 2x10 w-nál pedig tisztességes hangerőt produkálhat a hangfallal. Persze , ha nem akarod eladni akkor csak írjál ilyen sületlenségeket , neked azt is megbocsátjuk. Van ötletem arra is , hogy a kisebb helységben hogyan lehetne az akusztikáját változtatni , de változatlanul az a véleményem , hogy nálad egy minőségi monitor lenne a legjobb. Ezek a dobozok azért igényelnek egy kis levegőt maguk körül.

Joekeen

T+A Criterion TMR 100

Sziasztok!

Kecskeméten, vagy környékén van valakinek a címben szereplő párosból meghallgatásra, rövid tesztelésre? Sajnos ezek messze vannak, de ha bejönne a hangjuk komolyan érdekelnének. Egy DIY csövessel szeretném meghajtani őket.
Előre is köszi, és bocs az Off-ért!

Tamás (olitomi@freemail.hu, vagy privát)

Szia,
Igazán nem akarlak lebeszélni a T+A-ról (sem erről, sem pedig a TAL-110-ről), de abban a csöves végfokban, legyen power, mert pár watt nem fogja kihozni a lényegét!

apacuka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 506

T+A Criterion TMR 100

Hozzászólás Szerző: apacuka »

Ember állj már le, hova uppolsz??? Tegnap este óta  5 feltolás két felhasználótól. 

romanmiki

T+A Criterion TMR 100

Hozzászólás Szerző: romanmiki »

Upp!

olitomi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 16

T+A Criterion TMR 100

Hozzászólás Szerző: olitomi »

Sziasztok!

Kecskeméten, vagy környékén van valakinek a címben szereplő párosból meghallgatásra, rövid tesztelésre? Sajnos ezek messze vannak, de ha bejönne a hangjuk komolyan érdekelnének. Egy DIY csövessel szeretném meghajtani őket.
Előre is köszi, és bocs az Off-ért!

Tamás (olitomi@freemail.hu, vagy privát)

Joekeen

T+A Criterion TMR 100

Sőt, megoldja azt a dilemmáját a zenehallgatónak, hogy vagy szép közepeket akar hallgatni vagy 60 Hz alatti hangokat is ki akar hozni a rendszerből. Egy alkalommal összehasonlításra került hasonszőrű dobozzal, amin egy Hammond orgona szóló teljesen eltűnt, ezen a belevaló TMR-100-ason pedig gyönyörűen ott volt. Nagyon szép a hegedű hangja, a zongoráé, de mondanom sem kell, ha a nagybőgőn húzzák a vonót, akkor nem kell kagylózni, hogy történik e valami. Ha meg a basszusgitár szólal meg a lábdobbal, akkor lehet kapaszkodni !

Joekeen

T+A Criterion TMR 100

Hozzuk fejebb ezt a jó "kis" dobozt mert mind az ára
mind a minősége nagyon baráti!

Sőt, megoldja azt a dilemmáját a zenehallgatónak, hogy vagy szép közepeket akar hallgatni vagy 60 

romanmiki

T+A Criterion TMR 100

Bocs az előbb lemaradt egy "L" betű, viszon az a lényeg 
hogy ti ne maradjatok le egy jó vételről!

Üdv!

romanmiki

T+A Criterion TMR 100

Hozzuk fejebb ezt a jó "kis" dobozt mert mind az ára
mind a minősége nagyon baráti!

Joekeen

T+A Criterion TMR 100

Sziasztok!

Csak annyi tennék hozzá az előttem szólókhoz, hogy a már említett mélysugárzó
csere ami a gyártó javaslatára történt konrétan ezt a típust javasolta mert amivel
régen szerelték azt a típust már nem gyártják.
Erről úgy tudom, hogy a T+A cégtől hivatalos levél is létezik!

Véleményem szerint egy kiváló hangsugárzó!
Persze Accuphase erősítővel van hajtva így egy jó erősítő nem
árt neki!

Joe!
Neked meg sikeres eladást!

Köszönöm a támogató hozzászólást barátom.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

T+A Criterion TMR 100

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Pedig teljesen gyári állapotú, megnéztem nagyobb felbontásban és aztán élőben is.

Köszönöm.

romanmiki

T+A Criterion TMR 100

Sziasztok!

Csak annyi tennék hozzá az előttem szólókhoz, hogy a már említett mélysugárzó
csere ami a gyártó javaslatára történt konrétan ezt a típust javasolta mert amivel
régen szerelték azt a típust már nem gyártják.
Erről úgy tudom, hogy a T+A cégtől hivatalos levél is létezik!

Véleményem szerint egy kiváló hangsugárzó!
Persze Accuphase erősítővel van hajtva így egy jó erősítő nem
árt neki!

Joe!
Neked meg sikeres eladást!

Joekeen

T+A Criterion TMR 100

Értem. Akkor lehet a kép csalóka, mert a közép porvédője nem gyári állapotúnak  tűnik.
Pedig teljesen gyári állapotú, megnéztem nagyobb felbontásban és aztán élőben is.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

T+A Criterion TMR 100

Egyik sugárzó sem volt javítva. A mélysugárzó volt kicserélve mintegy 12 évvel ezelőtt a gyártó javaslata alapján Vifára.

Értem. Akkor lehet a kép csalóka, mert a közép porvédője nem gyári állapotúnak  tűnik.

Joekeen

T+A Criterion TMR 100

A középsugárzó is volt javítva?
Egyik sugárzó sem volt javítva. A mélysugárzó volt kicserélve mintegy 12 évvel ezelőtt a gyártó javaslata alapján Vifára.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

T+A Criterion TMR 100

A középsugárzó is volt javítva?

Joekeen

T+A Criterion TMR 100

Hey Joe!

Ennek az eladásnak már a fele sem tréfa. Kiváncsi vagyok mit néztél ki helyette ? Favoritom Usher vagy Sonus Faber lenne. Persze érdekes lehet egy Dynaudio is az Accuphase-hez.
A hangszóró kicsavarozása bár rövid idő , de felesleges volt, szerintem Cs..g barátunk még azt is elintézte ,hogy a régiek helyett a következő sorozatszámúakat kapja meg ( persze ez tréfa).
A vevőjelölteknek üzenet ,hogy ez egy teljesen "egészséges" hangfal, jó árral ! Ha kell lefújja a hajadat , de érzelmesen is tud zenélni. Bár én is T+A-t hallgatok csak a 160-t , Joe döntése reális (nem is emlékszem  már mondtam-e neki olyat , hogy ide egy nagyobb monitor jobb lenne ,hmmm.. ?) 
Sok sikert az eladáshoz !

Szia Early,

Most megkaptam a barackot a fejemre, de jogos. Tényleg mondtad, hogy kellene ide egy nagyobb monitor, de én későn érő típus vagyok. Most értettem meg .
Hogy mi lesz helyette, még nem tudom. Sonus Faber-es kollégával már értekeztem, de ő ébresztett rá, hogy a Concertino, az talán elég kicsi ezután. Persze van más is. És valóban kellene azért egy 50 cm magasság. Az Ushert nem ismerem, de ígérem utánanézek, szóba jött egy Spendor SP 2/2. Ez sem mai darab, de lehet érdemes meghallgatni. A kínálat nem túl nagy ebben a kategóriában (használtan), de csak sikerül találni a valamit, bár a büdzsé nem közelít a végtelenhez, ami megkönnyítené a választást. De itt az AVX-en van választék rendesen, és úgy látom ez a sok jó ember majd ad nekem valamit, hogy ne maradjak zene nélkül.

Köszi a szurkolást !
Üdv.    

Joekeen

T+A Criterion TMR 100

Köszönöm az észrevételt, jogos, valóban nem szerepel sem a dobozon, sem a specifikációban. Próbálok találni, és ha meg van máris jövök az infóval.
Sikerült találnom egy német honlapot, ahol 90 dB érzékenységet írnak.  

Joekeen

T+A Criterion TMR 100

Egy infót nem találtam, az érzékenységét (dB), a hajthatósága okán tán mást is érdekel. Köszi!
Szép napot!

Köszönöm az észrevételt, jogos, valóban nem szerepel sem a dobozon, sem a specifikációban. Próbálok találni, és ha meg van máris jövök az infóval.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

T+A Criterion TMR 100

Hozzászólás Szerző: audioline »

Egy infót nem találtam, az érzékenységét (dB), a hajthatósága okán tán mást is érdekel. Köszi!
Szép napot!
.

early
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 34

T+A Criterion TMR 100

Hozzászólás Szerző: early »

Hey Joe!

Ennek az eladásnak már a fele sem tréfa. Kiváncsi vagyok mit néztél ki helyette ? Favoritom Usher vagy Sonus Faber lenne. Persze érdekes lehet egy Dynaudio is az Accuphase-hez.
A hangszóró kicsavarozása bár rövid idő , de felesleges volt, szerintem Cs..g barátunk még azt is elintézte ,hogy a régiek helyett a következő sorozatszámúakat kapja meg ( persze ez tréfa).
A vevőjelölteknek üzenet ,hogy ez egy teljesen "egészséges" hangfal, jó árral ! Ha kell lefújja a hajadat , de érzelmesen is tud zenélni. Bár én is T+A-t hallgatok csak a 160-t , Joe döntése reális (nem is emlékszem  már mondtam-e neki olyat , hogy ide egy nagyobb monitor jobb lenne ,hmmm.. ?) 
Sok sikert az eladáshoz !

Joekeen

T+A Criterion TMR 100

Köszönöm a segítséget ! Hol találok arról infót, hogy pl. egy képet hogyan lehet levenni ?

Lezárt

Vissza: “Hangsugárzók”