Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Diy Neiro

Két csatornás elő és végfokok, integráltak, fejhallgató erősítők, phono előerősítők, csöves, tranzisztoros, digitális, hibrid és fetes konstrukciók, streaming funkciós erősítők
lehoczati
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 60

Diy Neiro

Hozzászólás Szerző: lehoczati »

Köszönöm a fórumgazdának és minden érdeklődőnek. 
Az erősítő elkelt.

lehoczati
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Diy Neiro

Meghallgatáson van kedd óta. Ahogy Viri is írta, a hangfalához történő párosítás nem sikerült, de amint ő visszalépett, újabb jelentkező kérte a meghallgatás lehetőségét.
Remélem az erősítő sorsáért aggódó fórumtársak most fellélegeznek.
Azért egy ilyen erősítőt ki is kell szolgálni és az illesztése az előfokhoz, hangfalhoz (érzékenység), tartogat problémákat, ezért is bíztattam mindenkit arra, hogy az én rendszeremben hallgassa meg előbb és ezt követően próbálja a saját rendszerébe integrálni.

vencel
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Diy Neiro

Hozzászólás Szerző: vencel »

Csodálkozom, hogy még mindig nem talált új gazdára az erősítő, vagy mégis?

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Diy Neiro

Hozzászólás Szerző: viri »

Van egy olyan érzésem, ha már itt van Bp. mellett, hamar gazdára fog lelni
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Vikunya
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 351

Diy Neiro

Hozzászólás Szerző: Vikunya »

Hát, én lennék a szerencsés szerencsétlen, aki megpróbálta áthágni a fizika határait, de nem sikerült
Mentségemre szóljon,, hogy meghallva a 2A3 triódákat borult el az elmém annyira, hogy megpróbáljam a 88dB érzéketlenségű 4 utas Vandersteen 3-hoz. Amihez egyébként a gyári ajánlás is 100-200W csatornánként. Szóval ennyi történt, nagy szívfájdalmamra, mert az erősítő gyönyörű, élőben egy ipari remekmű, full csöndes, semmi trafó zúgás vagy ilyesmi, az eladó pedig végtelenül rugalmas, szimpatikus fórumtárs, óriási ajánlás részemről!

Azok a Vandersteenek tényleg nagyon- nagyon jó dobozok - jól kiszolgálva Virinél már a 2Ce is megmutatta ezt -, de nem a 7-8 wattos triódás SE erősítők partnerei. A vevőjelölt mostani 50W-os csöves monblokkjainak leváltására egy DIY (vagy igazi) Neiro nem képes, holott biztos vagyok abban, hogy nem egy ligában játszanak.

Emiatt tartok a 12 és 4 W-os (épülő) csövesek mellett  (8 Ohmon) 150W-os  tranyós monoblokkokat is. Van olyan hangfalam, ami csak ezekkel indul meg.

A doboznak is megfelelő hajtás hiánya    még az egyébként ragyogó hangminőséget is megöli.

Ez a gyönyörű erősítő a hétköznapibb, de könnyebben hajtható dobozok világában fogja megtalálni a vevőjét, méginkább abban, amelyben megalkották (régi érzékeny hangfalak, AN, AI láncok).

lehoczati
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Diy Neiro

Nagyon drukkoltam, de ... .

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Diy Neiro

Hozzászólás Szerző: viri »

Hát, én lennék a szerencsés szerencsétlen, aki megpróbálta áthágni a fizika határait, de nem sikerült
Mentségemre szóljon,, hogy meghallva a 2A3 triódákat borult el az elmém annyira, hogy megpróbáljam a 88dB érzéketlenségű 4 utas Vandersteen 3-hoz. Amihez egyébként a gyári ajánlás is 100-200W csatornánként. Szóval ennyi történt, nagy szívfájdalmamra, mert az erősítő gyönyörű, élőben egy ipari remekmű, full csöndes, semmi trafó zúgás vagy ilyesmi, az eladó pedig végtelenül rugalmas, szimpatikus fórumtárs, óriási ajánlás részemről!
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

fireman74
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 131

Diy Neiro

Hozzászólás Szerző: fireman74 »

Szurkolok, hogy sikeres legyen az adásvétel és jó helyre kerüljön!
Én is.

vencel
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Diy Neiro

Jégen
Szurkolok, hogy sikeres legyen az adásvétel és jó helyre kerüljön!

lehoczati
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Diy Neiro

Jégen

lehoczati
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Diy Neiro

Nagyon nehéz arról írni, hogy miért szól jól egy erősítő. Úgy érzem ez nem is az én "szakmám", vannak erre kiváló bloggerek. De ahogy István barátom is korábban írta, mérésekkel válogatta össze az alkatrészeket, kábeleket, trafókat. Ahogy én tudom, ez egy hosszú, több éves folyamat volt. Ebben a többszöri Triódás találkozókon megosztott gondolatok a többi hobbytárs részéről, Gyuri bácsi segítő hozzáállása, István barátom hozzáértő tudása és a soproni barátok értő "füle", valamint a kísérletezési indíttatás és nem kevés pénz segítette.
Én végig követtem ezt több éves időszakot, de nem rendelkezem azzal a műszaki tudással, hogy ennek a kísérletezésnek minden paraméterét az itt érdeklődőknek el tudjam sorolni (talán nincs is értelme). Én "füllel" segítettem ezt a munkát. Majd a "végeredményt" megvásároltam.
(Hidrokinon alias Kovács István itt van a fórumon, aki kérdezne tőle, megtudja tenni.)
A 2a3 csövek Sovtek csövek, és kb. 600 órát mentek.
Belső képeket egy korábbi bejegyzésben tettem fel, mások most nincsenek.

vencel
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Diy Neiro

Igazat adok minden hozzászólónak abban, hogy egy erősítőt meg kell hallgatni, de nem szeretnék kamu meghallgatásra leutazni.
Nincs még konkrét vételi szándékom, de felkeltette az érdeklődésemet ez a Neiro, ezért mielőtt elhatároznám magam, szeretnék minél többet megtudni róla (elkerülendő a felesleges leutazást és az eladó idejének pocsékolását). Én így tartom tisztességesnek.

Gyuri bácsi erősítőit én is hallottam és nekem is van egy M7 klónom. Tapasztalatom szerint egy erősítőt nem kizárólag a minőségi alkatrészek és az egzotikus vasmagot (amorf, nanokristályos) használó kimenőo trafók teszik jóvá, de a helyes alkatrész összeválogatás egy jó vasmaggal rendelkező kimenő trafó párosításával sok szintet képesek javítani egy erősítő hangján.
Saját erősítő összeépítésén is gondolkozom, de az időhiány nagy úr és emiatt nézelődök kész erősítők után is.

Amennyiben nem probléma, örömmel látnék még képeket a belsejéről, illetve érdeklődnék, hogy milyen csövek vannak benne (gyártmány), kb. hány órát mentek, stb.

lehoczati
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Diy Neiro

Igen, a trafók nagy mértékben meghatározzák a kapott hangot, de Pávó Ferenc úr, -teljesen érthető okokból-, nem árulta el nekem, honnan szerzi a vasat és milyenek, így csak annyit tudok, hogy a trafó vas EI 96/45 4-8-16 ohmra.
De egy kis "színes" azoknak akik inkább olvasni szeretnek az erősítőkről , Pávó Ferenc trafókat használ a Pointe a Platinumban. Aki nem volt rest, meghallgathatta vasárnap a Púderban.
Valamint az utóbbi 1 évben Vass Andrási Gyuri bácsi is Pávó-féle trafókra váltott.  Ennyit a bulvárhoz.

wobgti
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 67

Diy Neiro

Hozzászólás Szerző: wobgti »

Bocsánat az off-ért!

Teljesen igazad van,hogy a kimenő trafó nagyban befolyásolja a kapott hangképet.
Én sokáig féltem a diy hifi termékektől, főleg azért mert nehéz reprodukálni még egyszer az adott épitett komponenst amit hallottam már egyszer. Sajnos kevesen ismerik a készítőt illetve aki a trafót készítette, de tényleg azt mondom, hogy el kell menni Sopronba, és leülni elé és meghallgatni. Eladót nem ismerem, két rendszerben hallgattam, ilyen végfokot, és igazából amikor hallgattam odaragasztott a fotelbe, csak hallgattam a zenét, nem kerestem benne semmit...és ez a lényeg szerintem!

vencel
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Diy Neiro

A kimenő trafókról meg lehetne tudni egy kicsit többet is? Ez ugyebár nagyban meghatározza egy végerősítő hangját.
Esetleg lehet tudni, hogy milyen vasmagra lett megtekerve?
Köszönöm!

lehoczati
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Diy Neiro

Köszönöm a jelzést, figyelni fogok.

lehoczati
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Diy Neiro

lehoczati
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Diy Neiro

lehoczati
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Diy Neiro

Akkor a jelentős árengedményről:

630.000,- Ft - 100.000,- Ft =  530.000,- Ft azaz ez az ára a DiY NEIRO-nak (nem irányár, a végső ár).

lehoczati
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Diy Neiro

Ha élhetnék egy javaslattal, -mert az eredeti "ötlet-ajánlat" is erről szólt-, először nálam, az én rendszeremben lehetne meghallgatni ezt a végfokot, és ha még ezután is gondolkodik benne az érdeklődő, lehetne az otthoni rendszerben tovább hallgatózni. Ha pedig a komoly szándékú érdeklődőnek már az én rendszeremben sem tetszik, amit hall és becsapottnak érzi magát, visszakapja az útiköltsége felét.
Nem bíztatnék senkit, hogy hangsugárzóval a hona alatt jöjjön, mert lehetőségem sincs egy újabb hangsugárzót installálni, nem beszélve arról, mit kapnék az asszonytól.    

ludy
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 154

Diy Neiro

Hozzászólás Szerző: ludy »

Ez tényleg nagyon korrekt ajánlat!
Annyit hozzátennék, hogy akit érdekel, mindenképp vigye el hangsugárzóját, mert a Neiro nagyszerű erősítő (volt alkalmam egyszer 3 hónapig vigyázni egy eredetire, akkor sokat hallgattam), de nem való akármilyen hangsugárzóhoz. 

Én tervezem hogy elviszem meghallgatásra a hagsugárzoimat,,a honom alá kapom,/csak 30 kg/db/ és már viszem is,,elvégrte csak 24o kilométerre vagyok.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5150

Diy Neiro

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Ezért találtuk ki, hogy ha a meghallgatás után becsapottnak érzi magát az érdeklődő, megkapja az útiköltsége felét. Szerintem ez így elég korrekt.
Ez tényleg nagyon korrekt ajánlat!
Annyit hozzátennék, hogy akit érdekel, mindenképp vigye el hangsugárzóját, mert a Neiro nagyszerű erősítő (volt alkalmam egyszer 3 hónapig vigyázni egy eredetire, akkor sokat hallgattam), de nem való akármilyen hangsugárzóhoz. 

lehoczati
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Diy Neiro

Újranyitom, mert változtak a dolgaim.
Ha valakit érdekel jelentkezzen, mert most jelentős  árengedményt is tudok adni.

mizso
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 43

Diy Neiro

Hozzászólás Szerző: mizso »

Nekem is volt szerencsém személyesen hallani ezt a remekművet, csak ajánlani tudom, mert egy kiválóan sikerült Neiro utánépítés.
Digit: Core Audio dual PC, Core Audio Karuna Ref., Audio Note Dac 4

LP: Voyd, Paravicini TX-4, Ortofon Cadenza

Erősítők: M7 Tube DIY, Neiro DIY

Hangdoboz: AN E/Lx

lehoczati
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Diy Neiro

Van érdeklődés, de még megvan.

Lezárt