Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Csöves fejhallgató erősítő

Két csatornás elő és végfokok, integráltak, fejhallgató erősítők, phono előerősítők, csöves, tranzisztoros, digitális, hibrid és fetes konstrukciók, streaming funkciós erősítők
Lezárt
toti71
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: toti71 »

Elkelt. Nem a külsejéért, a hangjáért.....
Akkor neked kell zárni a hirdetést.

zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA

showpen
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: showpen »

Ez a készülékelkelt?
Láttam másik topikban is, a galériában a rút külsővel rendelkező Hi-Fi komponenseknél.

Elkelt. Nem a külsejéért, a hangjáért.....

toti71
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: toti71 »

Ez a készülék elkelt?
Láttam másik topikban is, a galériában a rút külsővel rendelkező Hi-Fi komponenseknél.

zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA

showpen

A vékony -éles- fémházon kikandikáló vezeték létjogosultságát lehet magyarázni valahogyan?
Remélem nem 400 volt anódfeszültség folyik abban a vezetékben.

6,3V és védőcsőbe van fűzve.

Kalmani
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: Kalmani »

A vékony -éles- fémházon kikandikáló vezeték létjogosultságát lehet magyarázni valahogyan?
Remélem nem 400 volt anódfeszültség folyik abban a vezetékben.

showpen

Lehet hogy ronda a cucc, meg lehet hogy máshova kéne a bemenetet helyezni, de azt nem gondoltam hogy szakmai vitát gerjeszt....Talán ennek ennyi a haszna. Abba miért nem köt bele senki hogy kettőstriódák osztoznak a sztereó két oldalán? Az áthallás legalább olyan gáz mint egy rosszul elhelyezett bemenet. (De amúgy nem hallható áthallás).

showpen

A tápot jelen állapot szerint kb. 40 cm-re lehet odébb tenni, ill. oldalt is helyezhető, és ha igény támadna rá akkor messzebb is mehetne kábelcserével. Egyébként egy átlag ember nem hall táp-zajt akkor sem ha a legközelebb teszem a csövekhez a tápot.

KisTücsök
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: KisTücsök »

2. Mert ronda.....

Az enyémen is elől van. Furcsa volt, de szokható, most meg már esztétikailag is tetszik. Általánosságban nem jelenteném ki, hogy ronda. De kábel szempontjából nem praktikus, az biztos.

A rövid jelutat és a zavarmentesítést pedig meg lehet úgy is tervezni, hogy hátul van a bemenet, ez tehát nem érv.

Abszolút laikusként, csak logikázva, akkor viszont a többinek is hátra kéne kerülnie, nem? És akkor ugyan ott vagyunk. Javítson ki valaki nyugodtan.

showpen:  A tápot milyen messzire lehet elrakni? Mennyit engednek a kábelek?

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

miért nem jó ötlet a bemeneti csatlakozót az előlapra tenni? Mert én elhiszem, hogy nem jó ötlet, csak nem tudom, hogy miért.

1. Mert a kimenetek 99 százaléka a készülékek hátulján van (a maradék 1 százalék sem elöl, hanem oldalt), következésképp legalább két olyan "kurflira" van szükség az előlapi csatlakoztatáshoz, ami elég macerás és helyigényes, főleg egy masszívabb IC kábelnél.

2. Mert ronda.....

A rövid jelutat és a zavarmentesítést pedig meg lehet úgy is tervezni, hogy hátul van a bemenet, ez tehát nem érv.

Az RCA elosztónál a "komoly" jelzőt én is arra értettem, hogy leválasztó kapcsolós. Ezzel együtt én se tartom jó megoldásnak, legfeljebb alternatívának a ki-be húzogatás helyett.

bkercso
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 75

Hozzászólás Szerző: bkercso »

Én azért tettem előre a bemenetet, mert hátul van a táp.Az előfok legkisebb jelű részét ami a leginkább zavar érzékeny a lehető leg messzebb teszem a trafóktól és az 50 Hz-es vezetékektől. A tápot azért készítettem elmozdíthatóvá hogy ha van hely, minél messzebb lehessen tenni a bemenettől ill. a bemenő fokozattól.
Na ezért jó előre tenni.
(Az erősítő meg nem pofázik vissza, mert nem reaktív terhelés. Kikapcsolva pláne nem.)

showpen

Én azért tettem előre a bemenetet, mert hátul van a táp.Az előfok legkisebb jelű részét ami a leginkább zavar érzékeny a lehető leg messzebb teszem a trafóktól és az 50 Hz-es vezetékektől. A tápot azért készítettem elmozdíthatóvá hogy ha van hely, minél messzebb lehessen tenni a bemenettől ill. a bemenő fokozattól.

Vendég

Hát ez nagyon új. Fülelek ilyet írt volna?! Ne.. Szerintem keversz valamit de nagyon.
Előlapra hifi erősítőnél meg azért tesznek csatit, hogy rövid legyen belül a jelút.

Nézze, mi van idézőjelben,
"visszapofázik"
azaz, ami azt jelzi, hogy mire vonatkozik az:
 -ahogy fülelek szokta írni-
Egyébként, erről a Kábelezzünk topikban írt már többször, és ha valóban félreértettem valamit azzal kapcsolatban, amit fülelek írt, akkor kérem magyarázza el, hol tévedtem, de inkább ott, mint itt, hogy ezzel ne offoljuk még tovább a topikot.

De beszéljünk a kérdésem lényegi részéről, azaz, hogy
 miért nem jó ötlet a bemeneti csatlakozót az előlapra tenni? Mert én elhiszem, hogy nem jó ötlet, csak nem tudom, hogy miért..
Mert ez a kérdés közvetlenül kapcsolódik az itt hirdetett erősítőhöz.

.

bkercso
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 75

Hozzászólás Szerző: bkercso »

Ráadásul az RCA elosztónál, az éppen nem hallgatott erősítő is "visszapofázik" -ahogy fülelek szokta írni- a forráskészülékre.
Hát ez nagyon új. Fülelek ilyet írt volna?! Ne.. Szerintem keversz valamit de nagyon.
Előlapra hifi erősítőnél meg azért tesznek csatit, hogy rövid legyen belül a jelút.

Vendég

És ha valaki egy forrás készüléket felváltva akar fejhallgatós és hangsugárzós rendszerben is hallgatni,

Az betesz egy minőségi RCA elosztót. Az összekötő kábel állandó kirángatása ugyanis sem elölről, sem hátulról  nem túl egészséges módszer, különösen egy masszív (szoros) kábelvég csatival. De persze kinek a pap, kinek a paplan...

Érdekes, mert ez a folyamatos kábel kirángatás, bedugdosás a pro területeken teljesen elfogadott "egészséges" módszer, és mint írtam, még a Hi-Fi erősítők nagy részén is van ilyen bemeneti csatlakozó az előlapon. Ráadásul az RCA elosztónál, az éppen nem hallgatott erősítő is "visszapofázik" -ahogy fülelek szokta írni- a forráskészülékre. Azaz, akkor lenne korrekt megoldás, ha egy olyan kapcsoló is be van iktatva, ami a hidegponti vezetékeket is megszakítja. Ekkor ellenben már a kapcsoló is beleszól a hangba, és nem tudom, az mennyivel szerencsésebb. 

De a kérdésem nem is erre vonatkozott, hanem arra, hogy mi a baj az előlapi bemenettel, azaz, miért nem jó ötlet a bemeneti csatlakozót az előlapra tenni? Mert én elhiszem, hogy nem jó ötlet, csak nem tudom, hogy miért.

.

showpen

Az áramkört meg tudom építeni, dobozolás szerelvényezés nekem nem megy. Ha valaki tud dobozolni de elektronikában kevésbé jártas, Vele ketten összehozhatnánk a tutit. Tudok nyáklapot tervezni, kivitelezni, van műszerparkom, alkatrészeim, elkészíteném "board" szintig.

Vendég

És ha valaki egy forrás készüléket felváltva akar fejhallgatós és hangsugárzós rendszerben is hallgatni,

Az betesz egy minőségi RCA elosztót. Az összekötő kábel állandó kirángatása ugyanis sem elölről, sem hátulról  nem túl egészséges módszer, különösen egy masszív (szoros) kábelvég csatival. De persze kinek a pap, kinek a paplan...

Vendég

Abban egyetértünk, hogy
 ez finoman szólva nem egy szépségdíjas darab
 Sőt! De mi a baj az előlapi bemenettel? Elég sok erősítőnél van az előlapon is bemeneti csatlakozó. Igaz, általában nem RCA, hanem pl. 6,3-as Jack. És ha valaki egy forrás készüléket felváltva akar fejhallgatós és hangsugárzós rendszerben is hallgatni, akkor annak kimondottan praktikus, ha nem a készülék hátuljánál kell sűrűn kihúzkodni-bedugdosni az IC kábelt. Szerintem.

.

Vendég

Ne vedd rossznéven, de ez finoman szólva nem egy szépségdíjas darab. Az elrendezése sem szerencsés: a bementet nem jó ötlet az előlapra tenni.

Én például valami ilyesmit keresek, de az ár bármennyire baráti, a műszaki paraméterek bármennyire passzolnak a fülesemhez, ezt a cuccot bizony nem tenném a készülékeim mellé....

Ha sorozatban akarod készíteni, akkor gondold át a dizájnt, és tervezd újra. Olcsó anyagokból is lehet szépet alkotni. Ha a hangja jó ennek az erősítőnek, akkor egy elfogadható külsővel ebben az ársávban tarolhatsz a piacon. Ha csak ezt az egyet akarod eladni, akkor sikeres eladást!

showpen

Minőségi nagy impedanciájú fejhallgatókhoz ajánlom.A kimenete 200 ohm illesztésű, 200-600 ohmig kb. 100-200 mW a teljesítménye csatornánként.A tápegység rész mint a képeken is látszik egy külön mozgatható doboz.Bemenet: 2xRCAKimenet 6,3mm jack aljzat.Bekapcsolás 3 állású fokozatkapcsolóval: 1) kikapcsolt állapot2) fűtés3) fűtés+Anód
Ár: 20EFt

Lezárt

Vissza: “Sztereó erősítők”