Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Unison Research S6 mkII

Két csatornás elő és végfokok, integráltak, fejhallgató erősítők, phono előerősítők, csöves, tranzisztoros, digitális, hibrid és fetes konstrukciók, streaming funkciós erősítők
gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 867

Re: Unison Research S6 mkII

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Érdekes dolog ez a hifi.... bekötöttem az S6-ot a Stradivarihoz és egyrészt jobb szinergiát mutatnak együtt, mint pl. a Performance-szal, másrészt meg míg a 25W-os Sinphoniaval azért a mélyek kontrolláltsága hagyott maga után némi kívánnivalót, a 35W-os S6-tal semmi terjengősség, nyúlós mély, semmi ilyen nincs. gondolkodik.gif :smile53: Mindegy is, a lényeg, hogy tök jól hajtja és még a szinergia is meg van. :napsut:
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

spiegel82
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 46

Hozzászólás Szerző: spiegel82 »

Tisztelt Publikum!

Egy ideig nálam vendégeskedett a portéka a kedves tulajdonos jóvoltából (amit itt is nagyon szépen köszönök) és gondoltam írok róla egy pár sort. Azzal kezdeném, hogy csak kíváncsiságból hoztam el, de még a vétel is felmerült bennem, annyira megszerettette magát velem ez a "kis" erősítő. Igazából csak amiatt beszéltem le magam róla, mert hangfal ügyben most olyan irányba tekintgetek, mely meghajtásához ez sajnos nem lenne alkalmas.

Na de akkor jöjjön inkább az izgalmasabb rész, az erősítővel való tapasztalataim. Két forrás, két hangfal és két helyszín volt a tesztelésben a segítségemre. Az egyik hely nagyjából 50nm légtér (amerikai konyhás nappail) a másik pedig a jóval kisebb és akusztikában sem feltétlenül legjobb, nagyjából 15nm elektronikai műhelyem.

A hozzárendelt berendezések az elejétől a végéig: Linn DS/1 renew streamer/DA kombó, egy Iancanada streamer egy Auralic Vega dac társaságában, hangfalakból az egyik egy Xavian XN270 Evo, a másik pedig egy TMP Kolibri volt. A kábelezés elég vegyes volt, Nordost, WireWorld, Audio Note, Zu, kínai kábelek, tehát volt olcsó is és drága is a készülékek között.

A meghallgatás a nagyobb helyiségben kezdődött meglepő módon (valószínűleg amit többek nem is tartanának jó ötletnek) a kisebbik TMP hangfallal és Linn lejátszóval, illetve a már említett vegyes kábelcsomagból válogatottakkal.

Nagyjából hagytam egy 20-30 percet melegedni az erősítőt az első zene előtt. Mikor elkezdtem a meghallgatást vegyes érzelmeim voltak az összeállítással kapcsolatban, de inkább pozitívak mint negatívak. Talán egy kicsit lehetett volna magávalragadóbb és kevésbé sablonos a megszólalás, de rá kellett jönnöm, hogy ennek az erősítőnek egy kicsit több idő kell a "bemelegedésre". Úgy 40-50 perc után azt vettem észre, hogy jár a lábam a zenére és egymás után dobom a lejátszási sorba egyik számot a másik után. Megnyílt az egész prezentáció, iszonyatosan jó lüktetése volt minden zenének, nagyon szerette a dinamikusabb pop zenéket is ugyanúgy mint egy vonós négyest, vagy egy nagyobb energiájú szimfónikus felvételt. A hatalmas 50nm teret a kis Kolibrikkal úgy megtöltötte, hogy az elképesztő volt. Ütős volt, de mégis szerethető, érzelem volt benne, de nem csöpögősen, vasököl is volt benne, de az egy kicsit bársonykesztyűbe bújtatva. Ezzel a kombinációval előfordult, hogy hajnalig zenét hallgattam.

Majd egy idő után ki kellett hordanom a készülékeket a műhelyembe, ahol szintén van lehetőség zenét hallgatni, de jóval szerényebb keretek között. Itt már a Xavian volt beállítva, így gondoltammegnézzük, azzal hogyan szerepel.

Tanulva az első melegítési bakimból, itt már csak egy óra után küldtem rá zenét az Iancanada és Auralic Vega társaságában. Itt már jóval másabb volt a felállás. A Xavian egy viszonylag érzéketlenebb hangfal és egy lágyabb megszólalás mint a TMP. Nos... nincsenek csodák. Itt már nem feltétlenül éreztem azt az átütő energiát mint a TMP-vel, nem járt úgy a lábam, viszont az érzelem és folyékonyság itt is tettenérhető volt. A jazz triók és a kisebb akusztikus zenekarok elvarázsoltak, órákig csak ücsörögtem és hallgattam. Igen, megváltozott a zenei repertoár, de ezt egy kicsit magával vonta a nem feltétlenül megfelelő párosítás. Ennek ellenére érdekes volt ez a kombináció is, mert ez is megmutatja, hogy nem feltétlenül a drágább a jobb, persze ez nem azt jelenti, hogy egy impedanciában és érzékenységben jobban ehhez az erősítőhöz passzoló drágább dobozt ne tudna felvértezni azzal az igazi Unisonos olaszos jósággal. Egy igazi audió jóság ez ahol szinte harapható az atmoszféra és belesüpped az ember a zenébe és a gondolatokba.

Egy szó mint száz aki teheti és ebben az árkategóriában keresgél, mindenképpen vegye górcső alá ezt a készüléket, mert erősen ajánlott. ;)

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Friss, saját képek:
Csatolmányok
20260208_093742.jpg
20260208_093752.jpg
20260208_093806.jpg
20260208_093818.jpg
20260208_093832.jpg
20260208_093859.jpg
20260208_093905.jpg
20260208_093909.jpg
20260208_093927.jpg
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Új ár: 990eFt

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Jövő hét szerdán (01.21.) Pesten van dolgom. Vásárlási szándék esetén magammal tudom hozni. A továbbiakról telefonon tudunk egyeztetni: 70 429 6879

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Vásárlási szándék esetén Budapestig szívesen elviszem.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Unison Research S6 mkII

Eladó.
Unison Research S6 mk2 mind műszakilag, mind esztétikailag kifogástalan, karcmentes állapotban, eredeti gyári dupla dobozában, eredeti távirányítóval, fekete színben eladó.
11.27-ig Balatonfüreden átvehető, utána 27-én Balatonfüred-Budapest-Hajdúszoboszló útvonalon, utána ebben az évben már nem tervezek semmilyen pesti utat, így ezután Hajdúszoboszlón. Személyes átvétel preferált.
A képek az eladó erősítőről készültek.
Ára 1.050.000.- HUF.
Érdeklődni: 70 429 6879
Csatolmányok
20251124_140019.jpg
20251124_140054.jpg

Válasz küldése

Vissza: “Sztereó erősítők”