Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audio Research Dsi 200

Két csatornás elő és végfokok, integráltak, fejhallgató erősítők, phono előerősítők, csöves, tranzisztoros, digitális, hibrid és fetes konstrukciók, streaming funkciós erősítők
Leather
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Re: Audio Research Dsi 200

Hozzászólás Szerző: Leather »

up

Leather
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

up

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 460

Hozzászólás Szerző: hodyka »

Magtech írta:
2026.06.20., szomb. 18:38
Az Audio Research DSi200 végfoka D-osztályú / kapcsolóüzemű erősítő, Audio Research-féle diszkrét analóg switching-MOSFET kimeneti fokozattal. A DSi200 esetében a félreértés abból jön, hogy az Audio Research nem mindig szerette egyszerűen „Class D”-nek nevezni, inkább a „switching amplifier” vagy „solid-state hybrid” kifejezéseket használta. A SoundStage tesztje kifejezetten leírja, hogy az ARC kerülte a Class D megnevezést, de elismerte, hogy a DSi200 Class D, csak saját, Audio Research-féle megvalósításban

A The Absolute Sound leírása szerint a DSi200 egy szabályozott, analóg lineáris tápegységet kombinál egy diszkrét MOSFET-alapú nagysebességű kapcsolóüzemű kimeneti fokozattal, és 200 W/csatorna teljesítményt ad 8 ohmon, 300 W-ot 4 ohmon. Ez tipikus D-osztályú működési elv, de nem a szokásos „olcsó modul + kapcsolótáp” megoldás

A Stereophile 2010-es beszámolója is Class D kimeneti fokozatként írja le, kiemelve, hogy a kimeneti fokozatot házon belül fejlesztették, és lineáris tápegységgel párosították

Az Audio Research DSi200 végfoka D-osztályú, kapcsolóüzemű, diszkrét MOSFET-es erősítő.
A legpontosabb megfogalmazás szerint: Audio Research-féle analóg, lineáris tápos, „solid-state hybrid” Class D integrált erősítő.
"A DSi200-at a házon belüli mesteremberekből álló mérnöki- és kivitelező csapat teljesen az alapoktól kezdve építette fel. Úgynevezett „félvezetős hibrid" kivitel, amelyben egy hatalmas, erősen szabályozott, lineáris analóg tápegység párosul a diszkrét, analóg MOSFET kimeneti fokozattal a nagyon hatékony energia átalakítás és az alacsony energiafogyasztás érdekében. Az Audio Research DSi200 megjelenése egy új evolúciós lépés, amely egyszerre modern és ismerős."
Tóth Gábor DAC + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

Leather
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

up

Leather
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Utolsó ár 800.000

Magtech
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 186

Hozzászólás Szerző: Magtech »

Az Audio Research DSi200 végfoka D-osztályú / kapcsolóüzemű erősítő, Audio Research-féle diszkrét analóg switching-MOSFET kimeneti fokozattal. A DSi200 esetében a félreértés abból jön, hogy az Audio Research nem mindig szerette egyszerűen „Class D”-nek nevezni, inkább a „switching amplifier” vagy „solid-state hybrid” kifejezéseket használta. A SoundStage tesztje kifejezetten leírja, hogy az ARC kerülte a Class D megnevezést, de elismerte, hogy a DSi200 Class D, csak saját, Audio Research-féle megvalósításban

A The Absolute Sound leírása szerint a DSi200 egy szabályozott, analóg lineáris tápegységet kombinál egy diszkrét MOSFET-alapú nagysebességű kapcsolóüzemű kimeneti fokozattal, és 200 W/csatorna teljesítményt ad 8 ohmon, 300 W-ot 4 ohmon. Ez tipikus D-osztályú működési elv, de nem a szokásos „olcsó modul + kapcsolótáp” megoldás

A Stereophile 2010-es beszámolója is Class D kimeneti fokozatként írja le, kiemelve, hogy a kimeneti fokozatot házon belül fejlesztették, és lineáris tápegységgel párosították

Az Audio Research DSi200 végfoka D-osztályú, kapcsolóüzemű, diszkrét MOSFET-es erősítő.
A legpontosabb megfogalmazás szerint: Audio Research-féle analóg, lineáris tápos, „solid-state hybrid” Class D integrált erősítő.

Camelflapping
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: Camelflapping »

Leather írta:
2025.12.05., pén. 15:48
A hét margójára.

Úgy telt hogy átjáróház volt nálam, rengeteg igen jó nevű cég nagyvasaival, hol nekem akartak ráfizetni, hol egy az egyben és egy alkalommal én fizettem volna rá az erősítőre ami ennek majdnem a duplája lett volna de nem történt meg .Ezek közül egy sem tudta meglépni azt a tér ábrázolást mint ez.Mindenkinek csak a döbbenet volt az arcán, és most nem fényezni akarom ennyire ezt a készüléket, higgyétek el nem a fellegekbe beszélek, volt már egynéhány vasam az elmúlt 35 évben. Amikor ezt megvettem én is ugyan annyira szkeptikus voltam a D osztállyal mint Gábor, ugyan itt az elő fok az A osztály tehát mégsem ugyan az mit sok egyéb D osztályú erősítő.
Amik a héten nálam jártak azt mind lezenélte még a közel dupla áras Mcintost is, nem nagyon van alternatíva. Úgy voltam vele hogy vagy ez marad vagy a Bladelius, amelyik előbb elmegy. A realitások talaján állva a Bladelius mellé még keresni kéne egy hozzá passzoló elő fokot plusz még megnehezíti a helyzetet az elhelyezése is. Pedig brutális amit az is tud.Úgyhogy szaktársak ha valahol felbukkan egy Dsi 200 akkor nagyon is vegyétek számításba, de mindenképp hallgassátok meg.
Igazad van Gábor ez marad egy jó darabig.
Egyik kedves ismerősöm felhívta a figyelmem a következőre: A készüléknek Hangzásvilágban leírtak alapján semmi köze a D osztályú erősítő családhoz, hanem "D" variáns.

"A DSi200 az első olyan integrált erősítő az Audio Research „Definition Series” termékvonulatán belül, amely egy teljesen új technológiát, rendkívül nagy teljesítményt és a megszokott ARC hangzás-értéket együttesen kínálja. A több évtizedes gyártási tapasztalat és a vásárlói visszajelzések felhasználása mellett egy speciális, új kivitelezésű „szerkezet” jött létre. A DSi200-at a házon belüli mesteremberekből álló mérnöki- és kivitelező csapat teljesen az alapoktól kezdve építette fel. Úgynevezett „félvezetős hibrid” kivitel, amelyben egy hatalmas, erősen szabályozott, lineáris analóg tápegység párosul a diszkrét, analóg MOSFET kimeneti fokozattal a nagyon hatékony energia átalakítás és az alacsony energiafogyasztás érdekében. Az Audio Research DSi200 megjelenése egy új evolúciós lépés, amely egyszerre modern és ismerős."

Sikeres eladást!
"Annál is hihetetlenebb..."

Leather
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

up

Leather
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

up

Leather
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Tulsemere írta:
2026.05.31., vas. 19:06
Ez miben különbözik ?

viewtopic.php?f=32&t=228661&p=3008755&h ... 0#p3008755
Semmiben! CSak a színe fekete.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1424

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Tulsemere írta:
2026.05.31., vas. 19:06
Ez miben különbözik ?

viewtopic.php?f=32&t=228661&p=3008755&h ... 0#p3008755
Színben, tulajdonosban mindenképp.

Tulsemere
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 75

Hozzászólás Szerző: Tulsemere »

Leather
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Nagyon köszönöm az újra nyitást!
Úgy hozta az élet hogy mégis megválok tőle, felszámolom az egész rendszert, mégis vihető.
Az ár: 2400 EUR
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tonee73 2026.05.23., szomb. 08:51-kor.
Ok: helyesbítés

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6668

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Unlocked 2.jpg
Unlocked 2.jpg (3.33 KiB) Megtekintve 1753 alkalommal
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Leather
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A hét margójára.

Úgy telt hogy átjáróház volt nálam, rengeteg igen jó nevű cég nagyvasaival, hol nekem akartak ráfizetni, hol egy az egyben és egy alkalommal én fizettem volna rá az erősítőre ami ennek majdnem a duplája lett volna de nem történt meg .Ezek közül egy sem tudta meglépni azt a tér ábrázolást mint ez.Mindenkinek csak a döbbenet volt az arcán, és most nem fényezni akarom ennyire ezt a készüléket, higgyétek el nem a fellegekbe beszélek, volt már egynéhány vasam az elmúlt 35 évben. Amikor ezt megvettem én is ugyan annyira szkeptikus voltam a D osztállyal mint Gábor, ugyan itt az elő fok az A osztály tehát mégsem ugyan az mit sok egyéb D osztályú erősítő.
Amik a héten nálam jártak azt mind lezenélte még a közel dupla áras Mcintost is, nem nagyon van alternatíva. Úgy voltam vele hogy vagy ez marad vagy a Bladelius, amelyik előbb elmegy. A realitások talaján állva a Bladelius mellé még keresni kéne egy hozzá passzoló elő fokot plusz még megnehezíti a helyzetet az elhelyezése is. Pedig brutális amit az is tud.Úgyhogy szaktársak ha valahol felbukkan egy Dsi 200 akkor nagyon is vegyétek számításba, de mindenképp hallgassátok meg.
Igazad van Gábor ez marad egy jó darabig.

Leather
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

atcscm írta:
2025.12.02., kedd 20:44
Bírom
És ha annyira jó és elmentél miért nem csaptal le ? 😁
Segítek! Lett volna egy csere de nem tudtunk megegyezni, egy nagyon korrekt zeneimádó úriembert ismertem meg, neki " volt rávaló"

Magtech
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Azért, hogy ez piszkálja a fantáziád. :smile29:

atcscm
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: atcscm »

Bírom
És ha annyira jó és elmentél miért nem csaptal le ? 😁

Magtech
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Jaj ezeket majdnem elfelejtettem pedig ezek is voltak.

audio research CA50 integrált.
audio research VS 55 végfok ezek lemaradtak.

Még mindíg így is csúcs integrált.
Szerintem eddig a legjobb amit hallottam.
Nem is hallatszik integráltnak. : )

Magtech
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A mai napon voltam meghallgatni a DSi 200 – at.

D osztály, úgyhogy némi előítélettel, de annál nagyobb kíváncsisággal ültem le elé.
Ami azonnal szembetűnik az az, hogy ordít róla az, hogy nem adták-vették és az is, hogy német országból hozta a tulajdonos. Komolyan mintha most hozta volna ki a gyárból.

Ez is számít, de a lényeg az, hogy a hangja alapján igazi bombasztikus ARC hang és konkrétan minden fillért megér alku nélkül.

Simán kivált egy sokkal drágább elő végfok kombót is.
El sem adnám. : )

Nekem az alábbi ARC – ék voltak korábban a tulajdonomban:
Ezekhez mérten is egyszerűen szuper hang.

audio research előfok:
SP6E
LS1
LS17
SP20
REF 5SE

audio research végfok:
D90B
VT 60
VT130
D300

Ne add el…… :ohnoohnoohno:

Leather
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

https://hangzasvilag.hu/audio-research- ... o-erosito/

Ez már a legutolsó verzió ami fogadja a banándugót.

Leather
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Audio Research Dsi 200

Makulátlan állapot, Keszthelyen nézhető tapizható. Doboz, gépkönyv, táv.
Ára: 1.1M
Csatolmányok
IMG_9477.jpeg
IMG_9477.jpeg (76.85 KiB) Megtekintve 2877 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Sztereó erősítők”