Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Erősítők javítása
Re: Erősítők javítása
Sziasztok, Kecskemét környékén tudtok ajánlani olyan szervizest, aki értően javít Pioneer M90-a-t? Köszönöm előre is.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6664
Re: Nad 214 recap
A kérdésed átkerült a helyére.
Keresd pantera fórumtársat, régebben foglalkozott ilyen munkákkal (+tuniggal is), lehet, hogy elvállalja.
memberlist.php?mode=viewprofile&u=53702
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
-
krocsekz
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Nad 214 recap
Sziasztok!
Debrecen környékén keresek valakit, vagy olyan szervízt, akire a NAD 214 erősítőm recap-ját rá lehet bízni. (a csere alkatrészeket én adom).
Köszönöm a segítséget
Zoltábn
Debrecen környékén keresek valakit, vagy olyan szervízt, akire a NAD 214 erősítőm recap-ját rá lehet bízni. (a csere alkatrészeket én adom).
Köszönöm a segítséget
Zoltábn
Sziasztok,
Electrocompaniet ECI-3 erősítő javítására keresek hozzáértő szakembert. Tudtok ebben segíteni?
Köszönöm, Gábor
Electrocompaniet ECI-3 erősítő javítására keresek hozzáértő szakembert. Tudtok ebben segíteni?
Köszönöm, Gábor
- béres-jános
- Fórumlakó

- Értékelés: 299
Az hogy próbáltál más készüléket még nem jelent semmit. Az sem mindegy milyen konstrukció,mennyire poros stb . A por és a pára csodákra képes.zotyo11 írta: ↑2026.03.18., szer. 17:27dumdum írta: ↑2026.03.18., szer. 03:50Nem szokták beleírni mert alapvető.zotyo11 írta: ↑2026.03.16., hétf. 12:02
Szia!
Igen, először belenyugodtam ebbe, hogy biztos így lehet, viszont sem a használati útmutatójában, sem a szerviz manualban sem találtam hőmérsékletre vonatkozó üzemeltetési javaslatot. Próbaképpen kivittem egy Sony CMT-CPX1 mini hifit és egy másik kazettás CD-s rádiót, amelyek mínuszban is üzemeltek órák hosszat, mindenféle gond nélkül. Ebből arra a következtetésre jutottam, hogy nem minden készülékre lehet igaz ez az állítás. Tulajdonképpen azt lenne jó megtudni, hogy a sejtés, hogy a melegedés miatti páralecsapódás, vagy esetleg más probléma is okozhat-e ilyen jelenséget?
Köszi szépen!
Viszont az a kérdés, hogy akkor a másik készülékeknek vajon miért működnek?
Ettől függetlenül lehet még egyéb más probléma is,hibás kondenzátor,repedt forrasztás stb...
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
- zotyo11
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 1
dumdum írta: ↑2026.03.18., szer. 03:50Nem szokták beleírni mert alapvető.zotyo11 írta: ↑2026.03.16., hétf. 12:02
Szia!
Igen, először belenyugodtam ebbe, hogy biztos így lehet, viszont sem a használati útmutatójában, sem a szerviz manualban sem találtam hőmérsékletre vonatkozó üzemeltetési javaslatot. Próbaképpen kivittem egy Sony CMT-CPX1 mini hifit és egy másik kazettás CD-s rádiót, amelyek mínuszban is üzemeltek órák hosszat, mindenféle gond nélkül. Ebből arra a következtetésre jutottam, hogy nem minden készülékre lehet igaz ez az állítás. Tulajdonképpen azt lenne jó megtudni, hogy a sejtés, hogy a melegedés miatti páralecsapódás, vagy esetleg más probléma is okozhat-e ilyen jelenséget?
Köszi szépen!
Viszont az a kérdés, hogy akkor a másik készülékeknek vajon miért működnek?
- zotyo11
- Lefelé a lejtőn

dumdum írta: ↑2026.03.17., kedd 05:11Szia!zotyo11 írta: ↑2026.03.16., hétf. 12:02A készülék egy fűtetlen melléképületben alkalmanként van használva. Az a hibajelenség, hogy mikor az idő párás, vagy inkább hűvös, kb. 8 fok alatti, akkor bekapcsolás után pár perc múlva elkezd sercegni pattogni, majd ki-, és újra bekapcsolás után kiírja, hogy PROTECT, CHECK AMP.
Szobahőmérsékleten, egész nap hibátlanul működik.
Szerintem a páralecsapódás okozhatja. Hideg, párás, fűtetlen. A készülék bekapcsolás után melegszik.... ezért is írta ki.
De ez minden elektromos cuccra érvényes.
Szia!
Köszi szépen!
- zotyo11
- Lefelé a lejtőn

Sziasztok!
Yamaha CRX-E320 erősítő javítására szeretnék szerelőt keresni Érd környékén, aki a lent ismertett hibát tudná javítani.
A készülék egy fűtetlen melléképületben alkalmanként van használva. Az a hibajelenség, hogy mikor az idő párás, vagy inkább hűvös, kb. 8 fok alatti, akkor bekapcsolás után pár perc múlva elkezd sercegni pattogni, majd ki-, és újra bekapcsolás után kiírja, hogy PROTECT, CHECK AMP.
Köszönöm szépen!
Yamaha CRX-E320 erősítő javítására szeretnék szerelőt keresni Érd környékén, aki a lent ismertett hibát tudná javítani.
A készülék egy fűtetlen melléképületben alkalmanként van használva. Az a hibajelenség, hogy mikor az idő párás, vagy inkább hűvös, kb. 8 fok alatti, akkor bekapcsolás után pár perc múlva elkezd sercegni pattogni, majd ki-, és újra bekapcsolás után kiírja, hogy PROTECT, CHECK AMP.
Köszönöm szépen!
Veszprém megyében ki javít hangszórókat és erősítőket? Lenne egy szállítás közben sérült mélynyomó, bekapcsol, de nem ad hangot és egy feltehetően szoftverhibás NAD T757 házimozi erősítő. Köszönöm!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6664
Re: Audio Note (csöves) szerviz kérdés
A hozzászólás átkerült a helyére.msc írta: ↑2026.03.07., szomb. 02:35Sziasztok,
90-es évekből származó Audio Note csöves erősítő átvizsgálásához, szükség esetén javításához keresek az Audio Note márkát jól ismerő, annak "lelkivilágához" értő, megbízható szervizt/szervizest. Köszönettel fogadom a tippeket, tapasztalatokat, ajánlásokat.
Egyúttal kérdezem, hogy az Analog Voice szervizével van-e valakinek tapasztalata, ajánlanátok-e?
Köszönöm előre is!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Audio Note (csöves) szerviz kérdés
Sziasztok,
90-es évekből származó Audio Note csöves erősítő átvizsgálásához, szükség esetén javításához keresek az Audio Note márkát jól ismerő, annak "lelkivilágához" értő, megbízható szervizt/szervizest. Köszönettel fogadom a tippeket, tapasztalatokat, ajánlásokat.
Egyúttal kérdezem, hogy az Analog Voice szervizével van-e valakinek tapasztalata, ajánlanátok-e?
Köszönöm előre is!
Köszönöm előre is!
Szia!
Köszönöm szépen a tippeket!
Végigszaladok még egyszer mindegyiken, mert ezek szerint mégsem próbáltam mindent...
Köszönöm szépen a tippeket!
Végigszaladok még egyszer mindegyiken, mert ezek szerint mégsem próbáltam mindent...
- heineken
- Fórumlakó

- Értékelés: 161
[quote=bozsik post_id=3001408 time=1771244213 user_id=
Mikor összeállítottam a rendszert, kiderült, hogy a 2 front hangfal nem szól...
Mindent kipróbáltam.
Előre is köszönöm a segítséget!
[/quote]
Szia! Ezeken végig mentél?
AI:
A/B hangfal választó: Ha az erősítődön van A és B hangfal kimenet, ellenőrizd, hogy a megfelelő kimenet (A) van-e kiválasztva.
Balance beállítás: Nézd meg a menüben/előlapon, hogy a balance nem lett-e teljesen balra vagy jobbra tolva.
Speaker Configuration (Hangfal konfiguráció): A menüben a front hangfalak "Small" (kicsi) vagy "Large" (nagy) helyett véletlenül "None" (nincs) vagy "No" beállításon lehetnek.
Surround mód: Bizonyos házimozi módok (pl. "Direct" vagy "Stereo") néha letiltják a frontokat, ha a rendszer úgy érzékeli, hogy a mélyláda/center fontosabb. Próbáld "Stereo" módba tenni.
Néma mód (Mute/Zone 2): Győződj meg róla, hogy nincs véletlenül Zone 2-re irányítva a hang, vagy nincs bekapcsolva a némítás.
2. Fizikai csatlakozások
Hangfalkábel hiba: A csavaros termináloknál a kábel szálai (rézszálak) hozzáérhetnek a fém házhoz vagy egymáshoz, ami zárlatot okoz. Ekkor az erősítő védelmi módba kapcsolés lekapcsolja a kimenetet.
Bridge/Bi-amp kapcsoló: Ha az erősítőd hátulján van "Bridge" vagy "Bi-amp" kapcsoló, ellenőrizd, hogy a megfelelő állásban van-e.
Helytelen csatlakozás: Biztos, hogy a "Front Speaker" kimenetre kötöttedés nem a "Surround" vagy "Back" kimenetre?
3. Forrás (Input) hiba
Jelforrás: Próbáld meg egy másik forrással (pl. Bluetooth, RCA) tesztelni. Lehet, hogy a forrás nem küld sztereó jelet.
A leggyorsabb tesztelési módszer
Kábelcserés teszt: Húzd ki a front hangfalakatés kösd be a helyükre a (biztosan működő) hátsó hangfalakat.
Ha a hátsó szólnak a front helyén: Az erősítő front kimenete rossz (vagy a beállítás).
Ha a hátsó sem szól a front helyén: A kábelezés vagy az erősítő beállítás a hibás.
Kábel vizsgálat: Ellenőrizd, hogy a hangfalak kábeleinek végeinél nincs-e szakadás vagy zárlat.
Ha semmi nem segít: Lehet, hogy az erősítő végfoka (front sávja) hibásodott meg, ha használtan vetted, vagy a védelmi rendszer aktív.
Mindent kipróbáltam.
[/quote]
Szia! Ezeken végig mentél?
A/B hangfal választó: Ha az erősítődön van A és B hangfal kimenet, ellenőrizd, hogy a megfelelő kimenet (A) van-e kiválasztva.
Balance beállítás: Nézd meg a menüben/előlapon, hogy a balance nem lett-e teljesen balra vagy jobbra tolva.
Speaker Configuration (Hangfal konfiguráció): A menüben a front hangfalak "Small" (kicsi) vagy "Large" (nagy) helyett véletlenül "None" (nincs) vagy "No" beállításon lehetnek.
Surround mód: Bizonyos házimozi módok (pl. "Direct" vagy "Stereo") néha letiltják a frontokat, ha a rendszer úgy érzékeli, hogy a mélyláda/center fontosabb. Próbáld "Stereo" módba tenni.
Néma mód (Mute/Zone 2): Győződj meg róla, hogy nincs véletlenül Zone 2-re irányítva a hang, vagy nincs bekapcsolva a némítás.
2. Fizikai csatlakozások
Hangfalkábel hiba: A csavaros termináloknál a kábel szálai (rézszálak) hozzáérhetnek a fém házhoz vagy egymáshoz, ami zárlatot okoz. Ekkor az erősítő védelmi módba kapcsolés lekapcsolja a kimenetet.
Bridge/Bi-amp kapcsoló: Ha az erősítőd hátulján van "Bridge" vagy "Bi-amp" kapcsoló, ellenőrizd, hogy a megfelelő állásban van-e.
Helytelen csatlakozás: Biztos, hogy a "Front Speaker" kimenetre kötöttedés nem a "Surround" vagy "Back" kimenetre?
3. Forrás (Input) hiba
Jelforrás: Próbáld meg egy másik forrással (pl. Bluetooth, RCA) tesztelni. Lehet, hogy a forrás nem küld sztereó jelet.
A leggyorsabb tesztelési módszer
Kábelcserés teszt: Húzd ki a front hangfalakatés kösd be a helyükre a (biztosan működő) hátsó hangfalakat.
Ha a hátsó szólnak a front helyén: Az erősítő front kimenete rossz (vagy a beállítás).
Ha a hátsó sem szól a front helyén: A kábelezés vagy az erősítő beállítás a hibás.
Kábel vizsgálat: Ellenőrizd, hogy a hangfalak kábeleinek végeinél nincs-e szakadás vagy zárlat.
Ha semmi nem segít: Lehet, hogy az erősítő végfoka (front sávja) hibásodott meg, ha használtan vetted, vagy a védelmi rendszer aktív.
Sziasztok!
Van esetleg valakinek valami ötlete a lenti probléma megoldásával kapcsolatban?
Minden ötletért, javaslatért hálás vagyok.
Köszönettel:
Zsolt
Van esetleg valakinek valami ötlete a lenti probléma megoldásával kapcsolatban?
Minden ötletért, javaslatért hálás vagyok.
Köszönettel:
Zsolt
bozsik írta: ↑2026.02.16., hétf. 13:16Sziasztok!
Adott egy Yamaha CX-A5100/MX-A5000 processzor/végfok páros, melyet itt a fórumon vásároltam tavaly decemberben.
Különböző okok miatt 2 hónapig a szobában a dobozaikban pihentek.
Mindent kipróbáltam. Cseréltem az XLR kábeleket, átkötöttem a kimenetet másik hangfalra, csináltam gyári resetet, de sajnos mindhiába. Aztán visszakötöttem a régi AVR-emet, és tökéletesen érzékel minden hangfalat, tehát nem hangfal oldalon van a hiba.
Nyilván 2 hónap után nincs jogom reklamálni, és nem is akarok. Az lenne a kérdésem, hogy találkozott már valaki ilyen hibával? Esetleg én csináltam rosszul valamit a beállításnál?
Ha a vassal van a gond, tudna valaki ajánlani, egy megbízható szakit/szervízt, aki tudná orvosolni ezt a problémát?
Érdeklőni szereték.Van egy arcam a38 sztereó erősítőm egy arcam avr-400 hoz processor módban kötve.Mikor az av bemetre kapcsolok az a38-on a hangfalon pukkanó hang hallatszik.Ettől függetlenül szépen szól utána és csak a processor mód kapcsolásánál jelentkezik a probléma. A többi bemenet megfelelően kapcsol át. Mi lehet a probléma és főleg ki tudná megildani? Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
Adott egy Yamaha CX-A5100/MX-A5000 processzor/végfok páros, melyet itt a fórumon vásároltam tavaly decemberben.
Mindent kipróbáltam. Cseréltem az XLR kábeleket, átkötöttem a kimenetet másik hangfalra, csináltam gyári resetet, de sajnos mindhiába. Aztán visszakötöttem a régi AVR-emet, és tökéletesen érzékel minden hangfalat, tehát nem hangfal oldalon van a hiba.
Nyilván 2 hónap után nincs jogom reklamálni, és nem is akarok. Az lenne a kérdésem, hogy találkozott már valaki ilyen hibával? Esetleg én csináltam rosszul valamit a beállításnál?
Ha a vassal van a gond, tudna valaki ajánlani, egy megbízható szakit/szervízt, aki tudná orvosolni ezt a problémát?
Megoldódott. Ezt kell kelresni:
ALPS ASD 1017 Pioneer VT148400
pl. allegro, ebay, aliexpress.
ALPS ASD 1017 Pioneer VT148400
pl. allegro, ebay, aliexpress.
Sziasztok!
Segítséget kérek az alábbiban: Pioneer A701R erősítőmön a bemenetválasztó motor fogaskereke eltört.
Van valaki akinél lehet venni ilyen fogaskereket, vagy tudja javítani?
(Az alábbi linken 6 hónapig elérhető a kép)
https://ibb.co/201dXyJc
Előre is köszönöm!
Segítséget kérek az alábbiban: Pioneer A701R erősítőmön a bemenetválasztó motor fogaskereke eltört.
Van valaki akinél lehet venni ilyen fogaskereket, vagy tudja javítani?
(Az alábbi linken 6 hónapig elérhető a kép)
https://ibb.co/201dXyJc
Előre is köszönöm!
- ferenc.srajner
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Denon AVR-X1400H javításában.
Hibajelenség: A készülék bekapcsol, képet ad HDMI-n keresztül, de hangot nem (sem ARC-ról, sem bemenetekről).
Bluetooth-on keresztül szól, de a menüben a Test Tone néma. Factory Reset nem segített.
A hibajelenség alapján DSP/HDMI panel hibára (reflow szükségességre) gyanakszom.
Tudna valaki vállalni ilyen javítást? Helyileg Budapest környékén vagyok.
Illetve ha jól tudom, az ilyen javítások általában nem hosszantartók, ezért arra gondoltam, hogy a dsp procira applikálok egy aktív CPU hűtőt, amitől kevésbé melegszik. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Segítséget szeretnék kérni egy Denon AVR-X1400H javításában.
Hibajelenség: A készülék bekapcsol, képet ad HDMI-n keresztül, de hangot nem (sem ARC-ról, sem bemenetekről).
Bluetooth-on keresztül szól, de a menüben a Test Tone néma. Factory Reset nem segített.
A hibajelenség alapján DSP/HDMI panel hibára (reflow szükségességre) gyanakszom.
Tudna valaki vállalni ilyen javítást? Helyileg Budapest környékén vagyok.
Illetve ha jól tudom, az ilyen javítások általában nem hosszantartók, ezért arra gondoltam, hogy a dsp procira applikálok egy aktív CPU hűtőt, amitől kevésbé melegszik. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Sziasztok !
Mofi ultraphonot szeretnék javíttatni, a monó gombja már rég nem működik , tegnap meg a jobb oldal is elment .
Segítséget kérnék, ki javít ilyesmit?
Köszi.
Mofi ultraphonot szeretnék javíttatni, a monó gombja már rég nem működik , tegnap meg a jobb oldal is elment .
Segítséget kérnék, ki javít ilyesmit?
Köszi.
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 56
Tisztelt Érdekeltek!
A Heed Luna előfokok és az Si erősítők egy része un. Thomson FM távirányítóval készült, ami esetleg tönkrement/elveszett, pótlásuk mai napság lehetetlen. A helyzet megoldására az infra vevő és a motoros potméter vezérlő áramkör cseréje megoldás lehet. Akit érdekel ez a lehetőség, amely egyenlőre kísérlet lenne de reális megoldással kecsegtet, az írjon. :)
Üdv, D'
A Heed Luna előfokok és az Si erősítők egy része un. Thomson FM távirányítóval készült, ami esetleg tönkrement/elveszett, pótlásuk mai napság lehetetlen. A helyzet megoldására az infra vevő és a motoros potméter vezérlő áramkör cseréje megoldás lehet. Akit érdekel ez a lehetőség, amely egyenlőre kísérlet lenne de reális megoldással kecsegtet, az írjon. :)
Üdv, D'
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1099
Néhány ötlet. Érdemes lebhet körbekérdezni több helyen:
Bese Attila, Alisca Orange https://www.facebook.com/profile.php?id=100030180865990
Tunerman topiktárs
Soner Audio https://www.soneraudio.com/gyartas-fejl ... erviz.html
Frey János https://www.facebook.com/p/Frey-János-H ... 556350897/
EcoPityu https://www.youtube.com/@EcoPityu/about
- Vasi84
- Nincs visszaút

- Értékelés: 19
Köszi.
És ha nem márkaszervíz,kit ajánlotok NAD erősítö javításra?
És ha nem márkaszervíz,kit ajánlotok NAD erősítö javításra?
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1099
Nem lehet, hogy valami kontakt hiba okozza? Kábelek rendben?Vasi84 írta: ↑2025.12.24., szer. 15:20Sziasztok!
NAD C375 Bee erősítőmmel van az a problémám,hogy kb. fél óra zenehallgatás után felborul a sztereo balansz,felváltva halkabban szól néha 1-1 másodpercre a két csatorna. Előbb 1 számon belül csak 1-2 alkalommal,majd az idő előrehaladtával a probléma egyre gyakrabban jelentkezik. Egyébként végfokként használom az erősítőt,előfok/DAC a TEAC UD-503.
Én úgy gondolom,hogy a NAD-al lesz gond,nem a TEAC-el.
Tudtok ajánlani szervízt?
Van a NAD -nak hivatalos márkaszervíze?
NAD márkaszerviz: https://invitone.hu/szerviz/
- Vasi84
- Nincs visszaút

- Értékelés: 19
Sziasztok!
NAD C375 Bee erősítőmmel van az a problémám,hogy kb. fél óra zenehallgatás után felborul a sztereo balansz,felváltva halkabban szól néha 1-1 másodpercre a két csatorna. Előbb 1 számon belül csak 1-2 alkalommal,majd az idő előrehaladtával a probléma egyre gyakrabban jelentkezik. Egyébként végfokként használom az erősítőt,előfok/DAC a TEAC UD-503.