Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pointe Sima mkII

Két csatornás elő és végfokok, integráltak, fejhallgató erősítők, phono előerősítők, csöves, tranzisztoros, digitális, hibrid és fetes konstrukciók, streaming funkciós erősítők
hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Pointe Sima mkII

Hozzászólás Szerző: hukkle »

...  a készülék fejlesztés és eladás két külön szakma...

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 88

Pointe Sima mkII

Hozzászólás Szerző: TurboSteve »

Tanulságos , és érdekes írás .

Jól gondolja meg , akim el akarja adni a Pointe erősítőjét !

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 468
Kapcsolat:

Pointe Sima mkII

Hozzászólás Szerző: Pointe »

12 hours ago, Rotox said:

Nem szeretnék vitába bocsátkozni az Exception mkII "reális értékével" kapcsolatban, főként nem a talán legszakavatottabb fórumtársunkkal, de sajnos a tények makacs dolgok (ha nem tévedek ez ugyanaz a készülék).

Mivel a kis Sima úgyis elkelni látszik, meg mert máshová úgysem nagyon akarnám/merném megírni, mint egy hamarosan lezárandó hirdetés sokadik kommentjébe, azért hadd mondjam azt, hogy Spiegel kizárólag azért tudta 250-ért árulni a készüléket, mert tőlem kb ennyiért tudta megvenni.

Tőlem meg azért tudta kb ennyiért megvenni, mert akkoriban két választásunk volt Tiborral. Vagy kitalálunk egy új erősítőt, ami eladható a magyar piacon, vagy becsukjuk a boltot. Amíg nem én foglalkoztam a márkával, a kezdeti idők lelkesedése után a L'Auditeur elég csúnyán elbánt Tiborral. Egyrészt nem adott neki marketing segítséget, nem jelzett vissza felé, milyen erősítőknek lenne piaca, másrészt a Tibor által fejlesztett és legyártott készülékeket nem vette át tőle.

Tibornak konkrétan milliói álltak részben összeszerelt erősítőkben, részben méregdrága alkatrészekben.

Amikor eldöntöttük, hogy újra életet lehelünk a márkába, az első feladat egy piacképes termék létrehozása volt, ehhez pedig pénz kellett, méghozzá minél hamarabb. Így adtam el az AVX-en egyesével 3 darab Sixtyt, 3 db Exception Mk2-t, 3 db Classicot, 2 db Gleamet, 1 db 672-est, egy kisebb halom leválasztó trafót, aztán megszabadultunk egy halom előre legyártott kimenőtrafótól is az Amplifica egyszerű készülékházába szerelve.

Jó tudni, hogy ezek a készülékek nagyjából a bekerülési áron mentek el, sem Tibor sem én nem kerestünk az eladásukon egy fityinget sem, sőt, pont az Exception-ökön veszteségünk is volt. Csak az Exception előlapja, egy másfél kilós, 10 mm vastag fémtömb, bonyolult kialakítással darabonként 200 euróért gyártódott le - akkoriban még nem volt minden sarkon CNC-műhely. A KT90/KT88 csövekhez való kimenőtrafóknak is 150 euró körül volt csak az anyagköltségük, darabonként.  Jó tudni, hogy az Exception kimenőtrafói mind műszakilag, mind hangra a sokmilliós márkás erősítők kimenőtrafóival vannak egy szinten. Ezt csak azért merem leírni, mert nem árulok ilyen erősítőt, szóval egy évek óta nem létező terméket kaserolok. 

Viszont mivel csak pár darab készülékről volt szó, nem volt érdemes marketing költségeket invesztálni a készülékekbe. Marketing nélkül pedig egy alapvetően az "olcsó" készülékeiről nevezetes gyártónak nehéz apróhirdetésben magasabb árat kérnie. És ott volt az alap probléma is, hogy minden modellnek volt valami olyan baja, ami miatt nem tudott (volna) sikeres lenni Magyarországon. Az Exception esetében ez a távirányíthatóság hiánya, az Auto Bias hiánya volt, és főleg az, hogy nem látszanak üzem közben a csövek. A magyar vásárló látni akarja, ahogy világítanak a csövek, tehát neki csak nyitott készülékeket lehet eladni. Talán elmentek volna ezek a készülékek is drágábban, de sokkal több időbe telt volna.

Az elmúlt években azonban sikerült felhúznunk a Pointe márkát. Miközben továbbra is zseniális hangú, sokféle rendszerben helytállni tudó készülékek születnek Tibornál (ez nagyon fontos!), a termékfejlesztés már a valós piaci igények szerint történik, a márka mögé rakott marketing (a blog, a hamarosan megújuló weboldal, a nyílt napok, a csereprogram) pedig sikeresen átpozícionálták a márkát. A Platinum 2016 őszén tartott bemutatóján világos volt, hogy a piac immár elfogadja a 700 ezer forintos erősítőt Tibortól.

A Platinumból a napokban már a harmadik széria kerül Magyarországra (egy széria ex-Jugoszlávián belül kelt el), a Record phonóból pedig talán a hatodik, pláne amióta a DJ-k is rákaptak a Pointe-ra - ez azt jelenti, hogy a kis szabadkai manufaktúra teljes kapacitáson pörög, és végre olyan árréssel tudunk dolgozni, amivel már megéri a fejlesztéssel és a gyártással foglalkozni.

A megjavult márka imidzs óhatatlanul pedig visszafelé is kihat az árakra. Az egyik Classic-ot egy haverom vette meg tőlem öt éve 150 ezer forintért. Tavaly megkeresett, hogy eladná. Mondtam neki, hogy tegye fel az AVX-re 250-ért. Alku nélkül ment el 2 nap alatt annyiért. Teljesen normális ár egyébként az erősítőért, jól járt, aki megvette.

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt-2104189

Az Exception-nel ugyanez a helyzet. Ha valaki el akarná adni, azt tanácsolnám neki, hogy tegye ki 490 ezerért, ha szép az állapota és rendben vannak a csövek. Talán nem jönne a vevő két nap alatt, de belátható időn belül elkelne az erősítő.  Egyébként annak idején én Spiegelnek is azt tanácsoltam, hogy tegye ki drágábban az erősítőt, de nem hallgatott rám. Vannak termékek, amiknek éppen az nehezíti meg az eladását, hogy túl olcsóak, és emiatt nem találják meg a vevőiket. Aki 400-500 körül keres erősítőt, annak egyszerűen nem kerül a radarjára egy 250 ezerért hirdetett készülék, aki viszont 250-ért keres készüléket, az meg megretten a 40-60 ezres csőcsere fenyegető rémétől, és neki még a távirányításra is szüksége lenne. (A drágább készülékeknél paradox módon egyre kevésbé elvárás a távirányító.)

Szóval az Exceptiont nem a piac árazta be, hanem Tibor és én. De azóta sok minden megváltozott.

ottoisis
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 87

Pointe Sima mkII

Hozzászólás Szerző: ottoisis »

Szia! - csőügyben keresnélek priviben!

üdvotto

LPj: Townshend Elite Mk II Rock + Moth-RB-250/AN-Ai karkábel + Roksan Corus Blue
CD: Cyrus dAD-7, Erősítő: Palotás phono, TMP ANT, Dobozok: Audio Note AX-Two
Kábelek, kiegészítők: Fapaci, Belden 8402, Kondo KSL, YBA Glass, 47 Lab OTA Stratos

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1264

Pointe Sima mkII

Hozzászólás Szerző: Rotox »

2 hours ago, Pointe said:

A reális értéke ma 400 és 500 között lenne.

Nem szeretnék vitába bocsátkozni az Exception mkII "reális értékével" kapcsolatban, főként nem a talán legszakavatottabb fórumtársunkkal, de sajnos a tények makacs dolgok (ha nem tévedek ez ugyanaz a készülék).

Elnézést kérek a vaskos off-ért itt a Sima mkII topic-jában, és én is azt gondolom, hogy ez az ár nem az erősítőt, hanem sajnos sokkal inkább a hazai "piacot" minősíti. 

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 468
Kapcsolat:

Pointe Sima mkII

Hozzászólás Szerző: Pointe »

21 hours ago, wittao said:

250 korul indulhat szerintem allapotatol fuggoen, es a csokeszlet az meg egy nagy kerdes es plusz-minusz. Szerencsere nincsenek benne tulhuzva a KT88-ak, sokaig elvezheti gazdajuk a nagy teljesitmenyt es szep hangot  

Ezek akkor mentek 250 körül (de akkor is inkább 300-ért), amikor hegyben álltak Tibornál, és az új készülékek gyártásához kellett a tőke.

A reális értéke ma 400 és 500 között lenne.

Amúgy a téma remek, lenne kedvetek a maga helyén diskurálni róla? Kérjem meg a modit, hogy pakolja át oda?

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ok-klubja/

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Pointe Sima mkII

Hozzászólás Szerző: avl2 »

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Pointe Sima mkII

Hozzászólás Szerző: tonya »

1 órája, herti írta:

Az az Exception nem semmi darab! Használtan, ( ha éppen volna )  akkor milyen árat képvisel kb? 

De nincsen nagyon.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Pointe Sima mkII

10 perce, hukkle írta:

iszonyat sokat fejlődött design-ben a pointe. Az Exceptiont oda lehet simán rakni egy AN mellé. Design szempontjából fej-fej mellett, árban meg aprópénz. 

Odatették a Sixtyt egy Meishu mellé, rövid idézet a beszámolóból:

A Pointe és az Audio Note igen hasonló hangzásideált követ. Dinamika, élő hangszerhangok, transzparencia, flow (a zene áramlása). Semmi mézeskalács-árnyalatú romanticizmus. Ez még úgy is egyértelműen átjött, hogy a két erősítő műszaki felépítése nem is térhetne el jobban egymástól. Nem csak egy út vezet Rómába.

Az Exeption MKII a szegény ember Sixty-je..

Ez a kis Sima MKII is egy jó gép, csak a megfelelő csőkészletet kell megtalálni hozzá. (Hangdoboztól függ.)

Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Pointe Sima mkII

Hozzászólás Szerző: hukkle »

iszonyat sokat fejlődött design-ben a pointe. Az Exceptiont oda lehet simán rakni egy AN mellé. Design szempontjából fej-fej mellett, árban meg aprópénz. 

H

A

J

R

Á

!

!

!

herti
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

Pointe Sima mkII

Hozzászólás Szerző: herti »

Az az Exception nem semmi darab! Használtan, ( ha éppen volna )  akkor milyen árat képvisel kb? 

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Pointe Sima mkII

spiegel82
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 44

Pointe Sima mkII

Hozzászólás Szerző: spiegel82 »

58 minutes ago, tonya said:

Ez a Tiéd volt, nem is értem miért adtad el. (most az enyém) (Kicsit rendbe kellett rakni azért, kondik, csövek...), de most szerintem OK.

Fiatal voltam es kellett a pénz...

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Pointe Sima mkII

20 perce, spiegel82 írta:

Na az az Exception sem egy gyakori jelenség a polcokon! Nekem is volt egy, nagyon szerettem, az egyik legjobb csöves amit hallottam és a Sima is nagyszerű holmi!  Elnézést ha off voltam!

Ez a Tiéd volt, nem is értem miért adtad el. (most az enyém) (Kicsit rendbe kellett rakni azért, kondik, csövek...), de most szerintem OK.

spiegel82
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 44

Pointe Sima mkII

Hozzászólás Szerző: spiegel82 »

Na az az Exception sem egy gyakori jelenség a polcokon! Nekem is volt egy, nagyon szerettem, az egyik legjobb csöves amit hallottam és a Sima is nagyszerű holmi!  Elnézést ha off voltam!

fff
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 173

Pointe Sima mkII

Hozzászólás Szerző: fff »

Megy ennek minden ! Nagyon szerethető kis holmi ez .  Sok sikert az eladáshoz ! 
A zene maga az üzenet .

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Pointe Sima mkII

Szokott neki menni.

yba_us
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 16

Pointe Sima mkII

Hozzászólás Szerző: yba_us »

Ertem.

4ohm megy neki?

" Latom, meg mindig analogot hallgatsz. Ja, nem doltem be a digitalisnak, mert a klasszikusokon az sem tudott javitani"" :-)

yba_us
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 16

Pointe Sima mkII

Hozzászólás Szerző: yba_us »

Szeva, engem erdekelne, de egy kicsit sokallom az arat. Junius ota 50%-ot ment fel az ara. Ezt fff-tol vasaroltad, feltetelezem.

" Latom, meg mindig analogot hallgatsz. Ja, nem doltem be a digitalisnak, mert a klasszikusokon az sem tudott javitani"" :-)

Lezárt

Vissza: “Sztereó erősítők”