Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Etalon Supra eladó

Két csatornás elő és végfokok, integráltak, fejhallgató erősítők, phono előerősítők, csöves, tranzisztoros, digitális, hibrid és fetes konstrukciók, streaming funkciós erősítők
d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 202

Re: Etalon Supra eladó

Hozzászólás Szerző: d.janos »

Kedves Zsolt !

Köszönöm szépen az invitálást, telefon számot mentettem, ha 220km-re nyugatra utazom, ami kis hazánkban nagyjából mindössze 2 óra, akkor keresni foglak. Minden meghallgatás tapasztalat és a jó beszélgetések mindig örömmel töltenek el, továbbá szeretek megismerni olyanokat vagy épp tanulni azoktól, akik kiemelkedően jók abban amivel foglalkoznak.
Szép estét !

Üdv. János
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

Zenoka
Isten Hozott! :)
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Zenoka »

d.janos írta:
2018.08.28., kedd 07:59
Olvasgattam egy kicsit az Etalon Acoustics-ról, fel is keltette az érdeklődésemet.(bár újjonnan "lőtávolon" kívül vannak sajnos)
Az akár lehetne tudatos is, de nyilván nem az, hogy pl. a facebookon van oldala, de viszonylag kevés infó, de azért most betetszikeltem. És ez a kép (alább) engem vmi miatt arra késztetett, hogy ne lapozzak tovább, csak néztem és néztem, valami megfogott benne és ezt csak utólag vettem észre magamon. Nem tudom ki hogy van vele, de Nekem a kép alapján szeretném meghallgatni. A Hangsugárzók elegánsak, lenyűgözőek, így kép alapján is, a lábai pedig egy kis gondolkozás után engem pingvinre emlékeztetenek. Üdv.
-
Etalon Acoustics.jpg

Kedves János !
Köszönöm a hozzászólásodat . A meghallgatásnak semmi akadálya, minden zenekedvelő sorstársat szeretettel várok .
A lábak / ezen a képen / engem is pingvinre emlékeztetnek. Finomítottunk rajta, az új széria már sokkal kecsesebb .
Szép estét !
Zsolt +36 20 34 14 974

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 202

Hozzászólás Szerző: d.janos »

Olvasgattam egy kicsit az Etalon Acoustics-ról, fel is keltette az érdeklődésemet.(bár újjonnan "lőtávolon" kívül vannak sajnos)
Az akár lehetne tudatos is, de nyilván nem az, hogy pl. a facebookon van oldala, de viszonylag kevés infó, de azért most betetszikeltem. És ez a kép (alább) engem vmi miatt arra késztetett, hogy ne lapozzak tovább, csak néztem és néztem, valami megfogott benne és ezt csak utólag vettem észre magamon. Nem tudom ki hogy van vele, de Nekem a kép alapján szeretném meghallgatni. A Hangsugárzók elegánsak, lenyűgözőek, így kép alapján is, a lábai pedig egy kis gondolkozás után engem pingvinre emlékeztetenek. Üdv.
-
Etalon Acoustics.jpg
Etalon Acoustics.jpg (93.78 KiB) Megtekintve 3156 alkalommal
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

suzukidrz400
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 58

Hozzászólás Szerző: suzukidrz400 »

Zenoka írta:
2018.03.30., pén. 18:47
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat.Igazán jól esik , hogy néhányan Etalont hallgattok és  szíveteken viselitek a cég sorsát.
Tény , hogy a múltban inkább a külföldi piacokra koncentráltunk . Ennek részben az volt az oka , hogy kis cég lévén , valóban olyan áron tudtuk előállítani termékeinket , mely elég kis érdeklődésnek örvendett idehaza.
Nagyon sokszor jelentünk meg a magyar kiállításlkon, és nagyon sok pénzt költöttünk hirdetésekre.
Audio magazin, Sztereo, Gramofon stb.. Sokat tesztelték a cuccainkat .Gyakorlatilag semmi értelme nem volt .
Az eladásainkat kizárólag a szájhagyomány és  a személyes ismerettség generálta. Azért nem panaszkodhatok, elég sok Origo , Suprampli és egyéb erősítők és hangfalak találtak gazdára.
Idén elhatároztam, hogy ismét megpróbálom kicsit élénkíteni a hazai jelenlétünket.
Ennek első lépéseként "magyarítottunk" néhány árat, hogy csábítóbb legyen.
A Supra például 2000 Euro külföldön és a kereskedőink emelni fognak, mert magasabb kategóriába sorolják a készüléket.
Ennek tükrében a 415.000 Ft nem tűnik soknak. Persze ez az én véleményem.
Készülünk a novemberi kiállításra , ahol remélhetőleg ismét megmutathatjuk, hogy hangban nagyon ott vagyunk.
Egyszerűen el kell fogadni, hogy kézműves, magas minőségű , kisszériás termékeket gyártunk, így nem 
tudunk versenyezni a giga cégekkel, melyek tízezerszámra ontják ilyen, vagy olyan készülékeiket.

Köszönöm ! Sziasztok .
Zsolt
Üdv úgy alakult hogy sikerült 2 db Etalon mono blokkot vennem ezek régebbi szériájú gépek. Kelenföldi úr ajánlotta előtte őt nem ismertem .Párszor hívtam gyorsan elértem készséges ,segítőkész volt annak ellenére hogy nem tőlük vásároltam. Nagyon tetszik a hangja .Egy korosabb úrtól vettem akinek sok készüléke volt már a ranglétrát végigjárta .Én is rájöttem az évek alatt 47 hogy az újságokat meg az oldalakat bújtam .Legtöbbünk akciókat meg jó teszteket vesz.De elő zenét nem hall ,csak keveset. Az meg hogy az itthoni gyártó elérhető , helyben van , akár vásárlás ,javítás szempontjából az nagyon sokat ér és a hang is inkább a high end hez tartozik. Ha javasolhatom pár képet szívesen látnék itt az Entrée dobozokról is .Picit többet mint a honlapon .Gyönyörű szép munka.Hajrá ETALON.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2392

Etalon Supra eladó

Hozzászólás Szerző: cables »

On ‎2018‎.‎03‎.‎30‎. at 12:47 PM, Zenoka said:

Sziasztok !

Felteszek még egy tesztet a Supra erősítőnkről .

http://www.etalonacoustics.fr/FR/images ... assica.png

Egyúttal kérem a segítségeteket .Kérlek Benneteket írjátok meg !

Mi lehet az oka annak, hogy:

Adott egy híres múlttal, és jelennel ? rendelkező , hazai gyártó terméke .

Adott több kiváló, független teszt a nagyvilágból .

Adott több, pozitív hozzászólás és vélemény .

Adott egy jó ár-érték arányú , MAGYAR erősítő , amely mindenben jobb , mint elődje, a Suprampli.

Miért nem érdeklődtök utána ?

Nagyon érdekel a véleményetek .

----------------------------------------------------------------

Az, hogy gyenge a vásárló erő az csak 1 dolog. A fontosabb az, hogy mindenkit azzal lehet meggyőzni, ha ő hallja az adott cuccot és tényleg lenyűgözi. Az, hogy leírnak jó véleményeket egy termékről az smafu.

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 88

Etalon Supra eladó

Hozzászólás Szerző: TurboSteve »

Olvasgattam kicsit , most már sejtem...

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 88

Etalon Supra eladó

Hozzászólás Szerző: TurboSteve »

http://apro.hifipiac.hu/category-table- ... nnek,48753

A szomszédban nem ilyet keres valaki? ( ...bocsánat ha nem , de nem tudom mi a különbség a Supra , és a Suprampli között)

skorpio-
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 60

Etalon Supra eladó

Hozzászólás Szerző: skorpio- »

Komolyan mondom,ez idegtépő.Van hogy elsőre elfogadja a választ,van hogy tizedszerre sem...

Sólyom
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 182

Etalon Supra eladó

Hozzászólás Szerző: Sólyom »

Nem hülyeség :-)
"Véletlenek márpedig nincsenek. Minden mindennel összefügg."

skorpio-
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Etalon Supra eladó

16 perce, Sólyom írta:

Tényleg nincs jelentkező? Én írtam privát üzenetet, de nem nagyon volt rá reakció....

Talán próbáld meg a telefont...

Sólyom
Fórumlakó
Fórumlakó

Etalon Supra eladó

Tényleg nincs jelentkező? Én írtam privát üzenetet, de nem nagyon volt rá reakció....

Sólyom
Fórumlakó
Fórumlakó

Etalon Supra eladó

Ok. Rendben

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Etalon Supra eladó

Hozzászólás Szerző: Muszklismick »

Meg kell hallgatni, több értelmét látom mint találgatni és elméletben hifizni

Sólyom
Fórumlakó
Fórumlakó

Etalon Supra eladó

A Marantzot nem számolom a meghallgatásra érdemes erősitők közé, ezért nála valamivel jobb referencia kell.

A hangsugárzód 91db/w/m érzékenysége jónak számít, azaz jó a hatásfoka. Az enyém talán 86db/w/m. Ez azt - is- jelenti, hogy ahhoz, hogy a tied 106 db hang nyomást produkáljon, 32 watt erősítő teljesítmény szükséges. Ahhoz, hogy az enyém 107 db-lel szóljon - ami alig hallható különbség - 128 w erősítő teljesítményre van szükség. Nem mindegy. A korábbi erősítőmet, ami 2x60 w / 8 ohm és 2x120 w / 4 ohm teljesítményt tudott, le kellett cserélnem, mert nem hozta a hangsugárzó azt a színvonalat, amit állítólag tudott - és erősítő csere után tud is. Ezért gondolom, hogy a 2 x 70w / 4 ohm ( nem 2x70w / 8 ohm, mint  ahogy írod )teljesítmény kevés lesz, vagy legalább is a hangsugarzom nem fogja hozni azt a színvonalat, ami miatt érdemes volt megvenni. 

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.

Etalon Supra eladó

Nekem a régi Suprampli van jelenleg ami 4 ohm 40W, Tannoy Dimension TD10 hangfalat hajt ami 91 dB érzékeny 24 m2-en, nem lehet kihasználni a teljesítményét

könnyűzenén sem pedig szeretem a nagy hangerőt . Előtte Marantz PM11 volt 30 kilós nagy dög, na az nem tudta úgy meghajtani a hangfalamat

mint ez, a dinamika hiányzott a Marantzból sokminden más mellett. A Supra az enyémhez képest 8 ohm 70 W ha jól emlékszem + 3X akkora pufferek oldalanként

és kb 2,5X akkora táp. Nagyon érzéketlen valaminek kell lennie ahova ez egy átlag szobában kevés.

Sólyom
Fórumlakó
Fórumlakó

Etalon Supra eladó

Ok, köszönöm!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6547

Etalon Supra eladó

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

12 hours ago, Sólyom said:

Preferálom a magyar termékeket, a magyar szakértelem nem marad el senkié mögött. Ami engem visszatart ebben az esetben, az az erosito teljesítménye. 8 ohmos magyar hangfalam van, szerintem kevés az erosito teljesítménye a meghajtásához. 

A másik ok az “ismeretlenség”. Persze, meg lehet hallgatni a bemutató teremben, de ott minden ugy szól, ahogy azt itthon lehetetlen rekonstruálni. Ez a sportág tele van összehasonlítással: hogyan szól olyan kabellel, ilyen hangfallal stb. A ma már a köztudatban lévő Flow erősitőt a forgalmazója elvitte mindenkihez, akihez csak tudta, saját, megszokott/bejáratott rendszerekben tette lehetővé az összehasonlítását 3-4 millás erositokkel, es általában győzött/meggyőzött. Hogy sokba kerül? Igen, lehet. De rohadt sokba kerülhetett az utazgatás, demózás is. De ha számít a hang is, akkor komolyan számolni kell vele is.

Szerintem beszélj le egy saját rendszeres próbát.

A Suprampli utódja, tehát azt legalább hozni fogja, amit az előd-sőt olyan vélemény is volt már, hogy jobb annál-továbbvíve annak pozitívumait.(Vannak neki, hidd el én csak a Suprampli-t hallottam / hallgatom-nem ezt).Amit nálam gond nélkül meghajtott:Dynaudio Audience 50, Vandersteen 1C, Triangle Comete ES, Chario Hyper 2000 mkII, Chario Delphinus.Igazándiból csak a szinergiával voltak bajaim (ugye mint tudjuk a Vandi és a Triangle inkább a csöveket szereti).Tégy egy próbát saját rendszerben, én nagy százalékban adok rá esélyt, hogy tetszeni fog.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Sólyom
Fórumlakó
Fórumlakó

Etalon Supra eladó

Preferálom a magyar termékeket, a magyar szakértelem nem marad el senkié mögött. Ami engem visszatart ebben az esetben, az az erosito teljesítménye. 8 ohmos magyar hangfalam van, szerintem kevés az erosito teljesítménye a meghajtásához. 

A másik ok az “ismeretlenség”. Persze, meg lehet hallgatni a bemutató teremben, de ott minden ugy szól, ahogy azt itthon lehetetlen rekonstruálni. Ez a sportág tele van összehasonlítással: hogyan szól olyan kabellel, ilyen hangfallal stb. A ma már a köztudatban lévő Flow erősitőt a forgalmazója elvitte mindenkihez, akihez csak tudta, saját, megszokott/bejáratott rendszerekben tette lehetővé az összehasonlítását 3-4 millás erositokkel, es általában győzött/meggyőzött. Hogy sokba kerül? Igen, lehet. De rohadt sokba kerülhetett az utazgatás, demózás is. De ha számít a hang is, akkor komolyan számolni kell vele is.

project6
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27

Etalon Supra eladó

Hozzászólás Szerző: project6 »

Emberek!!! Jó ideje koptatom az audiofilek flaszterét,mégis leeseik még ma is az állam mit tudnak ezek a magyar fiúk.Sorolhatnám a neveket Sallay László az egyik nagy mágus,"marketingelhetne"az örökkévalóságig,néhány hang a legjobb érv a többi indiferens aki teheti halgasson a fülére!!!
Erősítő: Kenwood KAF 3030 R
CD:Philips 624
LP: Pink Triangle LPT Empire 8000 hangszedő
Casette deck: AIWA ADF 880
Hangsugárzó:TDL Studio 1 M
Az első benyomásra nincs második lehetőség!

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1500

Etalon Supra eladó

Hozzászólás Szerző: vazze »

Szia Zsolt!

Sajnos még nem hallotam Etalon erősítőt,de kíváncsivá tett a dolog!
A termék szerintem teljesen versenyképes , főleg itthoni viszonylatban.
Van néhány szintén kiváló magyar termék , szóval csak így tovább !

Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

Zenoka

Etalon Supra eladó

Szerintem velük versenyben vagyunk , főleg , ha a minőséget és az ár-érték arányt helyezzük előtérbe .

Zenoka

Etalon Supra eladó

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat.Igazán jól esik , hogy néhányan Etalont hallgattok és  szíveteken viselitek a cég sorsát.
Tény , hogy a múltban inkább a külföldi piacokra koncentráltunk . Ennek részben az volt az oka , hogy kis cég lévén , valóban olyan áron tudtuk előállítani termékeinket , mely elég kis érdeklődésnek örvendett idehaza.
Nagyon sokszor jelentünk meg a magyar kiállításlkon, és nagyon sok pénzt költöttünk hirdetésekre.
Audio magazin, Sztereo, Gramofon stb.. Sokat tesztelték a cuccainkat .Gyakorlatilag semmi értelme nem volt .
Az eladásainkat kizárólag a szájhagyomány és  a személyes ismerettség generálta. Azért nem panaszkodhatok, elég sok Origo , Suprampli és egyéb erősítők és hangfalak találtak gazdára.
Idén elhatároztam, hogy ismét megpróbálom kicsit élénkíteni a hazai jelenlétünket.
Ennek első lépéseként "magyarítottunk" néhány árat, hogy csábítóbb legyen.
A Supra például 2000 Euro külföldön és a kereskedőink emelni fognak, mert magasabb kategóriába sorolják a készüléket.
Ennek tükrében a 415.000 Ft nem tűnik soknak. Persze ez az én véleményem.
Készülünk a novemberi kiállításra , ahol remélhetőleg ismét megmutathatjuk, hogy hangban nagyon ott vagyunk.
Egyszerűen el kell fogadni, hogy kézműves, magas minőségű , kisszériás termékeket gyártunk, így nem 
tudunk versenyezni a giga cégekkel, melyek tízezerszámra ontják ilyen, vagy olyan készülékeiket.

Köszönöm ! Sziasztok .
Zsolt

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.

Etalon Supra eladó

Az Etalonnak sajnos valóban nem sikerült elérnie az elmúlt 20 évben hogy itthon tudjanak róla hogy létezik. 
A kereskedőkhöz sem került be mert töredék áron kínált sokkal jobb hangot mint a saját márkájuk aminek a
disztribútorai. Nyilván a kereskedőnek az az első szempont hogy az általa forgalmazott márka legyen eladva és
nem fog beengedni egy olyat a saját üzletébe ami jóval olcsóbban többet mutat mint a saját terméke.
Az emberek nem találkoztak vele a boltokban, érthető az érdektelenségük ha sose hallottak róla. Az hogy drága
az nem igaz, vicc áron van még mindig, csak mellé kell rakni az agyonmarketingelt a köztudatban mindenki által
ismert nagynevű gyártók 5 csillagos és minden tesztet megnyert termékeit többszörös áron és mindjárt hihetetlen
olcsónak fogjuk látni. Én sem ismertem anno hogy mi az az Etalon de szerencsére meg tudtam hallgatni és nagyon
gyorsan adtam is el a nála 3X drágább erősítőmet amire megalázó csapást mért. A Supra-t én nem hallottam, de ha
egyszer majd cserélem az erősítőmet akkor biztos meghallgatom. Ma az emberek nevet vesznek a lehető legakciósabb
áron, mindenki borzasztó jól akar járni, ezt látom nap mint nap. Az igényes hangra való igény na az a legkevesebb, már
akkor alkudozni akarnak telefonban amikor még azt sem tudja hogy mi az, nem is látta és még nem hallotta, szánalmas. 
Az hogy nincs pénz az itthoni piacon az sem teljesen igaz, erre nincs mert nincs rá igény. Amíg a youtube szól okostévéről
addig nem is lesz igény.

gytam
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Etalon Supra eladó

Hozzászólás Szerző: gytam »

mivel véleményt kértél, s mert egy jó ideje Etalon erősítőket hallgatok (most is ) , és szintén elég régóta ismerjük már egymást, amit én gondolok:
- az Etalon végtelenül ZENEI erősítőket épít
- a Supra ezek közé tartozik
- jobb Hangú, mint a Suprampli III (is)
, azonban a 415.- eFt-os ár meglehetősen magas.
miért is?
mára idehaza szinte senki nem ismeri valójában az Etalon-okat  . nem szerepelnek sem nyomtatott, sem net-es hazai hi-fi-s magazinok tesztjeiben, főként nem összehasonlító tesztekben. sőt, valljuk meg, olyan nagyon külföldi magazinok tesztjeiben sem. jó, tudom, vannak ilyenek, olvastam is őket  - de engem érdeklenek, mivel én ismerem őket  . aki viszont nem ismeri őket, tkp. nincs miért rájuk keressen. magyarul a marketing hiányzik - a '90-es évek Etalon-szájhagyományosainak jórésze pedig kiszállt a(z aktív) hi-fi-ből  .
másrészt, az Etalon, a '90-es években (is) meglehetősen magasra-polcolt árai okán és Sallay úr döntésének betudhatóan, tudatosan külföldi piacra gyártott, így saját magát helyezte országon-kívülre.
harmadrészt, idehaza sajnos nem olyan nagyon sok embernek van 415.- eFt-ja egy erősítőre 
negyedrészt, és mindezekből következően, a nagyobb-számú hazai hi-fista használt készüléket vásárol - azonban a hazai vásárlóréteg egy (jó) része a számukra-is kinyílt net-es lehetőségeknek köszönhetően hasonló pénzért inkább a hi-fi sajtó, és a sokak számára elérhető készülékek tulajdonosai által nevessé tett (blog-ok, fórumok) márkák termékeiből vásárol - érthetően  .
ugyanígy, amíg az emberfia el nem döntötte, hogy véglegesen leteszi a voksát egy adott készülék mellett, sokat számít annak eladhatósága is. s mivel az Etalon - a fentiek okán - idehaza nem igazán tűnik jó befektetésnek, eggyel több ok, hogy ne is izgassa különösebben a hi-fistát.
így aztán akinek akad is pl. 415.- eFt-ja egy erősítőre, inkább a fenti tengerből merít majd - még ha tkp. (i.e.: Hangi szempontból) rosszabbul is jár.

végül, kereskedőként másként látja az ember a dolgokat - s ezt ne felejtsük el, amikor az illető az itthoni piac gyengeségéről beszél. mert volt ő is nem-kereskedő, sőt...   , csak az már régen volt...

Én például azt sem tudtam, hogy magyar készülékek ezek.   Pedig úgy gondolom eléggé érdeklődök a Hi-Fi iránt, mégis elkerülte a figyelmemet.
Valóban nem kevés a 400 eFt, de ezek új készülékek, számlával, garanciával, azért ez is csak ér valamit...
Nagyon tetszik, kívánatos készülék.

skorpio-
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Etalon Supra eladó

Bécó, szvsz maradjunk meg a téma mellett - másra megvan annak megfelelő fóruma. mint kereskedő, neked nyilván nem szempont a tőled megvásárolt készülék további sorsa - nekem viszont, mint felhasználónak, igen, így annak eladhatósága is 
Úgy látom,( pestiesen szólva)nem Te vagy itt a legkedveltebb “srác”Attila,mégis azt kell mondanom objectíve teljesen egyet értek veled és az általad leírtakkal.Ma ,kedves kis hazánkban sajnos és ki kell hangsúlyoznom,hogy sajnos ,valóban ez a helyzet a vevő szemszögéből ...a Lé határozza meg a tudatot.Ez már az az árkategória , ahol nagy a kínálati verseny és bizony a“használt “ kategóriából is van választék bőven jól zenélő erősítőkből.Amik ugye a 8-900 ezres ársávból “estek” le.Feltéve,de nem megengedve,ha ez a termék a 300 ezres ,vagy az ahhoz közeli árkategóriában lenne,már nem lenne itt.Sajnos nagy a szakadék a kínálat és a fizetőképes kereslet között.
Mondom ezt úgy,hogy teljes mértékben megértem a kereskedőket is.
Bécó, neked pedig csak gratulálni tudok az általad létrehozott dolgokhoz.
Sok sikert és jó egészséget Neked!

Lezárt

Vissza: “Sztereó erősítők”