Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Erősítők javítása
- PrinceHerceg
- Fórumlakó
- Értékelés: 95
Erősítők javítása
Királyságos!
Köszönöm az infót srácok, azt hiszem ma elballagok a kis Pio MKII-vel Attila báékhoz!
- Codi
- V.I.P.
- Értékelés: 291
Erősítők javítása
Erre vki?
Bp. VII. ker. Hutyra Ferenc u. 6-8 (53 kapukód)
Nyitva tartás:
hétfő 10:00–17:00 kedd 10:00–17:00 szerda 10:00–17:00 csütörtök 10:00–17:00 péntek 10:00–17:00 szombat Zárva vasárnap Zárva
Nincs semmim, de az stabil 8 ohm.
- Kazán66
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 19
Erősítők javítása
A facebook oldal szerint 10 és 17 között.
Üdv: Kazán
Bocs, de a munkahelyi gépen nem tudok linket bemásolni!
- PrinceHerceg
- Fórumlakó
Erősítők javítása
Sziasztok!
Bp-en kik a legjobb ár/érték arányú banda sztereó gépek javítása terén, esetleg a sokat emlegetett Alisca Orange? Nekem olyan vki kellene, aki tud is vigyázni a cuccomra, mert az összekarcolások roppant mód kitudnak készíteni !
U.i: mikor vannak nyitva, nem tudja vki?
Köszi a tippeket előre is!
Erre vki?
Erősítők javítása
Ha nincs megfelelő gyakorlatod, akkor inkább ne fogj bele. Nem egyszerű kiforrasztani és szétbontani a kapcsolókat, én a CT-1740-es tunerrel egy hétvégét töltöttem el édes kettesben. Cseredarabokról nem tudok, de nem is kerestem, az is igaz. Nézz utána a neten, német oldalakon esetleg találhatsz egyszerűbb megoldást a javításnál.
Köszönöm a figyelmeztetést.... nem is mertem komolyabban hozzányúlni. Csak azzal próbálkoztam, hogy a kibontott gépen lévő billenő kapcsolókat, potmétereket három fázisban kezelés alá vettem.
1. Kontakt 60
2. Kontakt WL
3. Kontakt 61
Egyenlőre teljes siker. Nem is gondoltam, hogy ez mennyit jelent. Minden recsegés, sercegés, hangerő ingadozás nyomtalanul eltűnt. A felsorolt hiba jelenségek közül csak egy észlelhető, a két csatorna magas hang szintje nem egyforma. Az eltérés nem jelentős, de észlelhető. A színpad kicsit eltolódik.
- cserkesz
- Törzsvendég
- Értékelés: 184
Erősítők javítása
sziasztok! keresek egy jó szakembert vintage végfok kondicsere, hangszórókivezetés átalakítás, stb feladatra. elsösorban Budapest-Esztergom vonal jön szóba. köszönöm!
Erősítők javítása
Köszönöm az infót! Össze kell szednem a bátorságomat, hogy hozzá nyúljak.... Gondolom csere darabok beszerzéséről ne is álmodozzak....
Ha nincs megfelelő gyakorlatod, akkor inkább ne fogj bele. Nem egyszerű kiforrasztani és szétbontani a kapcsolókat, én a CT-1740-es tunerrel egy hétvégét töltöttem el édes kettesben. Cseredarabokról nem tudok, de nem is kerestem, az is igaz. Nézz utána a neten, német oldalakon esetleg találhatsz egyszerűbb megoldást a javításnál.
- PrinceHerceg
- Fórumlakó
Erősítők javítása
Sziasztok!
Bp-en kik a legjobb ár/érték arányú banda sztereó gépek javítása terén, esetleg a sokat emlegetett Alisca Orange? Nekem olyan vki kellene, aki tud is vigyázni a cuccomra, mert az összekarcolások roppant mód kitudnak készíteni !
U.i: mikor vannak nyitva, nem tudja vki?
Köszi a tippeket előre is!
Erősítők javítása
Maguk a kapcsolók hibásak, de nem kontakt hiba, hanem mechanikai. Javítható, ki kell forrasztani és szétszerelni a kapcsolókat, van bennük egy kemény papír vagy műanyag lapocska ami reteszel ki-be állásnál, ha azokat megfordítod a még nem elhasználódott oldaluk felé, már meg is javítottad a készüléket, ami megérdemli a ráfordított erőforrást mert igen kiváló a tuner része, és az erősítője sem vall szégyent .
Köszönöm az infót! Össze kell szednem a bátorságomat, hogy hozzá nyúljak.... Gondolom csere darabok beszerzéséről ne is álmodozzak....
Erősítők javítása
Segítséget kérek!
A beteg neve Dual Cr 1780 . A tünetek mára sajnos halmozódtak. Bal csatornán elfogyott a magas hang, bemeneti választó billenő kapcsoló kontakt hibás, és időnként elhalkul, serceg akadozik a hang tetszőleges oldalon. Enyhe rázkódásra visszajön a hang és órákig lehet hallgatni a hiba legkisebb jele nélkül.(Esetleg egy oxidálódott relé a gyanúsított elkövető ?) Teljesen elkeserít a dolog. A készülék tudomásom szerint nem volt még javítva, gyári állapot. Keresek hozzáértő, gondos szervizest. Lakhelyem Szeged, de bármerre elviszem ahhoz aki segíteni tud.
Maguk a kapcsolók hibásak, de nem kontakt hiba, hanem mechanikai. Javítható, ki kell forrasztani és szétszerelni a kapcsolókat, van bennük egy kemény papír vagy műanyag lapocska ami reteszel ki-be állásnál, ha azokat megfordítod a még nem elhasználódott oldaluk felé, már meg is javítottad a készüléket, ami megérdemli a ráfordított erőforrást mert igen kiváló a tuner része, és az erősítője sem vall szégyent .
Erősítők javítása
Segítséget kérek!
A beteg neve Dual Cr 1780 . A tünetek mára sajnos halmozódtak. Bal csatornán elfogyott a magas hang, bemeneti választó billenő kapcsoló kontakt hibás, és időnként elhalkul, serceg akadozik a hang tetszőleges oldalon. Enyhe rázkódásra visszajön a hang és órákig lehet hallgatni a hiba legkisebb jele nélkül.(Esetleg egy oxidálódott relé a gyanúsított elkövető ?) Teljesen elkeserít a dolog. A készülék tudomásom szerint nem volt még javítva, gyári állapot. Keresek hozzáértő, gondos szervizest. Lakhelyem Szeged, de bármerre elviszem ahhoz aki segíteni tud.
Erősítők javítása
Sziasztok!
Micromega tempo 1 hez keresek kapcsolási rajzot. Tudna esetleg ebben valaki segíteni? Netes vétel volt de sajnos átvertek vele. Totelben volt már,ott nem tudtak semmit sem kezdeni vele. Esetleg még valami tipp? Érdemleges válaszokat előre is megköszönném!!!
Erősítő:Nelson Pass Aleph5 diy Hangfal:proac response 2.5 diy Hangfalkábel: qed xt40 Összekötő kábel:klotz xlr dac:Cayin idac6 Fejhallgató: shure srh440 Megjelenítő: Lg 55" led tv
- prando
- V.I.P.
- Értékelés: 160
Erősítők javítása
helló!
XTZ class A d100II erősítőm meghibásodott, halk recsegő hangok jönnek csak belőle.
Szeretném megjavíttatni, tud valaki megbízható szerelőt, szervízt? Budapesti a gép.
Köszönöm!
Megjavult, kicsi érintkezési hibája volt, házilag lett "javítva".
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- prando
- V.I.P.
- Értékelés: 160
Erősítők javítása
helló!
XTZ class A d100II erősítőm meghibásodott, halk recsegő hangok jönnek csak belőle.
Szeretném megjavíttatni, tud valaki megbízható szerelőt, szervízt? Budapesti a gép.
Köszönöm!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- PrinceHerceg
- Fórumlakó
Erősítők javítása
"A kondicseréről meg annyit, hogy van, aki meghallja a különbséget, és van, aki nem"
Ez teljesen így van!
Erősítők javítása
Sziasztok!
Van jó Onkyo TX-Nr 807 HDMI, DTS panelem. Érdeklődni kérem csak privátban.
Erősítők javítása
...igazából arra volna szükségem, hogy valaki megerősítsen abban, hogy ez biztosan javítható úgy, hogy az hem kókányolás lesz, és a hangminősége, eredeti funkciói megmaradnak.
Illetve ha az derül ki, hogy nem, akkor az ennek megfelelő lépéseket tenném meg.
Erősítők javítása
azt hittem, ismered> tunermnan a nick-je (Takács Jenő)
Nem, szerencsére még sosem volt szükségem ilyesféle segítségre. :/
Erősítők javítása
wwwolfman, nem hiszem, hogy a poti el tudna fáradni, így - ha valóban nem alkatrész a gond - vidd el TJ-hez az erősítődet, ő szét fogja tudni szedni és utána összerakni azt a potit, kitisztítva - plussz alaposa(bba)n ránézni sem ártana a gépedre
TJ...?
- kistibcsi
- Törzsvendég
- Értékelés: 80
Erősítők javítása
Segítségeteket kérem, egy olyan szerelőt keresnék aki egy
JVC RC-70M vintage kazettás rádiót rendbeszedne. Működik, de egy takarítás, a magnó részben szijcsere ráférne.
Budapesten , ha lehet
De szép!
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 27
Erősítők javítása
Na ja. Csak ha egy veterán Mercin elromlik a karburátor, két választásod van: vagy pótolod egy újabb típussal, mert azt könnyebb beszerezni, vagy pedig eredetivel, és az állapota is eredeti marad, még akkor is, ha a fékbetétek Textar helyett Brembok.... Hiszen azok úgynevezett kopó-fogyó alkatrészek. Ha azokat pótolod, ahogyan az természetes, attól még az állapot eredeti marad.
Szóval nem mindegy, mihez és hogyan nyúlunk.
Ja Ja,
Erősítők javítása
Az hogy mi eredeti állapot ezt kihagynám mert minden változik egy 40 éves autó ,se eredeti mert vannak dolgok amik kopnak és elhasználódnak,de ettől lesz tökéletes.
Na ja. Csak ha egy veterán Mercin elromlik a karburátor, két választásod van: vagy pótolod egy újabb típussal, mert azt könnyebb beszerezni, vagy pedig eredetivel, és az állapota is eredeti marad, még akkor is, ha a fékbetétek Textar helyett Brembok.... Hiszen azok úgynevezett kopó-fogyó alkatrészek. Ha azokat pótolod, ahogyan az természetes, attól még az állapot eredeti marad.
Szóval nem mindegy, mihez és hogyan nyúlunk.
- Vasti
- Fórumlakó
- Értékelés: 337
Erősítők javítása
mert az új kondi jobb a hatásfokal rendelkezik min 20 éves elna
Szerintem egy kondinak nincs olyan paramétere, hogy hatásfok ;-)
Pl. egy DC tápegységben még valamennyire értelmezhető a dolog (mennyire hatásosan simítja a buckákat ;-) , na de egy, a jelútban lévő kondinál mi lenne az?
A kondicseréről meg annyit, hogy van, aki meghallja a különbséget, és van, aki nem (én lassan már azt sem hallom meg, hogy milyen zene szól ;-) Aki nem hallja, annak tényleg kár egzotikus alkatrészek után túrni a netet egy lakatrész cserekor: a paraméterek passzoljanak, és annyi. Van, aki hajszolja a lehető legjobb minőséget, és füle is van hozzá, és van, aki egy működ készüléket akar csak használni.
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 27
Erősítők javítása
Hát... amennyire én tudom, egy-egy komoly elektronikának (többek között) az adja a különleges(en jó) hangját, hogy válogatott, és összeválogatott, minél kisebb tűréshatáron belül mozgó alkatrészekből épül fel. Tehát nem feltétlenül a legcombosabb, legjobb, legnagyobb stb. Lehet, hogy ma már vannak jobban az Elna for audionál, de ha egyszer anno ezt választották, az nem lehetett véletlen. Persze egytől még lehet, hogy nem változik hallhatóan a hang (vagy csak nem tűnik fel), de sok kicsi sokra megy. Arról nem beszélve, hogy onnantól már nem beszélhetünk eredeti állapotról.
Az hogy mi eredeti állapot ezt kihagynám mert minden változik egy 40 éves autó ,se eredeti mert vannak dolgok amik kopnak és elhasználódnak,de ettől lesz tökéletes.
Erősítők javítása
Nem kell megijedni annyira,ha kondít cserél.A hang kicsit se változik csak pozitív irányban,mert az új kondi jobb a hatásfokal rendelkezik min 20 éves elna Nekem van itthon régi elnás cuccom ami új filléres kondikat kapót és nem igazán hallani a különbséget,de ki mit mond.Ezt az eltérést amit neked csinálnak csak komoly műszere kell lehet kimutatni vagy avval se,nem kel megijedni
Hát... amennyire én tudom, egy-egy komoly elektronikának (többek között) az adja a különleges(en jó) hangját, hogy válogatott, és összeválogatott, minél kisebb tűréshatáron belül mozgó alkatrészekből épül fel. Tehát nem feltétlenül a legcombosabb, legjobb, legnagyobb stb. Lehet, hogy ma már vannak jobban az Elna for audionál, de ha egyszer anno ezt választották, az nem lehetett véletlen. Persze egytől még lehet, hogy nem változik hallhatóan a hang (vagy csak nem tűnik fel), de sok kicsi sokra megy. Arról nem beszélve, hogy onnantól már nem beszélhetünk eredeti állapotról.