Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Erősítők javítása
- PrinceHerceg
- Fórumlakó
- Értékelés: 95
Erősítők javítása
Bese Attiláék az Alisca Orange-nél tényleg szuper profik, szóval bízd rájuk nyugodtan a készülékedet!
Ám én most inkább egy elrettentő példát írnék - AHOVÁ SENKI SE VIGYE A MOTYÓJÁT - ha Hi-Fi komponenst kellene javítani, minőség címszó alatt!
Herrnböck és Gótzy Kft. alias "Audioszervíz"
Konkrétan eddig 2x javíttattam velük, mert jól hangzik az ingyenes hibafelmérés és, hogy a végső javításra is engedélyt kérnek! Gyakorlatilag ez eddig sose valósult meg, bár ez kb talán sehol se működik, hisz nem volna gazdaságos!
Persze ez nem is volna olyan hatalmas nagy gond, mert ki ne örülne, ha lényegében menthető lenne a vasa, de az kérem, hogy silány minőségű pótalkatrészeket használnak és amikor ezt szóvá meri tenni a vevő, még ők háborodnak fel, az vérlázító!
Megjegyzem, előzetesen abban maradtunk, hogy nem nyúlnak semmihez sem, csak az esetleges szakadásokat, kontakt hibákat fogják orvosolni, ehhez képest...
Summa summárum nem semmi egy cég, de hogy én ezután messzire elkerülöm őket, az is tuti biztos!
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1037
Erősítők javítása
Szeretnék érdeklődni, Vácon van e erősítő szerelésre szakember? Van egy halszemes Philips 22rh720-as, de volna más erősítőm is amit gatyába kéne rázni. Kérem ha lehet privát üzenetben kérném a válaszokat. A segítséget előre is köszönöm.
Szia, én eddig ezt az erősítő szervízt láttam ajánlva itt a fórumon: http://www.retroaudio.hu/doc/rolunk.php
Nem ismerem őket, de ha rákeresel, akkor a fórumon olvashatsz milyen munkálatokat végeztek.
- Simon Pali
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
Erősítők javítása
Szeretnék érdeklődni, Vácon van e erősítő szerelésre szakember? Van egy halszemes Philips 22rh720-as, de volna más erősítőm is amit gatyába kéne rázni. Kérem ha lehet privát üzenetben kérném a válaszokat. A segítséget előre is köszönöm.
Erősítők javítása
Szeged környékén foglakozik valaki javításokkal?
Ennél nagyobb hifi élet volt az alföldön...
Erősítők javítása
Szeged környékén foglakozik valaki javításokkal?
Erősítők javítása
Volt ott más probléma is! Már meggyógyult!
hurrá
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 298
Erősítők javítása
Tök egyszerűen fújd be a bemenetválasztó kapcsolóját minőségi kontakt spay-vel
Ne a tekerőgomb mögött hanem a panelen a kapcsolót (amit mozgat a gomb)
Volt ott más probléma is! Már meggyógyult!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Erősítők javítása
Kedves Fórumozók!
A segítségeteket kérném erősítőm javítására. Van egy Marantz PM 6010OSE KI erősítőm, aminek úgy tűnik a bement választó tekerőgombjával gond lehet, mert néha nagyon halkan és recsegve szól, ami elmúlik egy időre, ha megmozgatom az említett kapcsolót.
Ki tudná ezt kicserélni, vagy esetleg tanácsot adni, hogyan próbáljam meg orvosolni?
Tök egyszerűen fújd be a bemenetválasztó kapcsolóját minőségi kontakt spay-vel
Ne a tekerőgomb mögött hanem a panelen a kapcsolót (amit mozgat a gomb)
- cyberpalko
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 1
Erősítők javítása
Sziasztok,
Bp-en kit tudtok ajánlani, mint szerelőt? Erősítőhöz keresnék. Néha fogja magát az egyik oldal és elhalkul, vagy elnémul. Ha tekerek a potin, akkor megjavul. De van, hogy csak egy ideig marad ez így.
Lehet, hogy előfok vagy poti. Én viszont nem szívesen nyúlnék hozzá.
retroaudio.hu
- speeedfire
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 4
- Kapcsolat:
Erősítők javítása
Sziasztok,
Bp-en kit tudtok ajánlani, mint szerelőt? Erősítőhöz keresnék. Néha fogja magát az egyik oldal és elhalkul, vagy elnémul. Ha tekerek a potin, akkor megjavul. De van, hogy csak egy ideig marad ez így.
Lehet, hogy előfok vagy poti. Én viszont nem szívesen nyúlnék hozzá.
Weblapom: http://szabolcs-toth.com
Setup: PC -> Klotz usb -> Lindy LDAC Pro -> Van Damme 268-900-055 -> Audio Analogue Puccini SE + Oehlbach Powercord C 13 -> Van Dammel 268-506-000 -> Triangle Antal 202
DUAL CS505 - 3 Audiophile Concept + Audio Technica AT-95 E
Setup: PC -> Klotz usb -> Lindy LDAC Pro -> Van Damme 268-900-055 -> Audio Analogue Puccini SE + Oehlbach Powercord C 13 -> Van Dammel 268-506-000 -> Triangle Antal 202
DUAL CS505 - 3 Audiophile Concept + Audio Technica AT-95 E
Erősítők javítása
A búgás oka valószínűleg a csöves előerősítő nem megfelelő kivitelezése (táp, fűtés vagy vezetékezési probléma).
A "dobbanás" eredete talán a fokozatok közötti - anódtápon keresztüli - visszahatás.
Üdv: TJ.
Köszönöm, úgy néz ki megy szervizbe, majd meglátjuk mit találnak.
A búgás oka valószínűleg a csöves előerősítő nem megfelelő kivitelezése (táp, fűtés vagy vezetékezési probléma).
A "dobbanás" eredete talán a fokozatok közötti - anódtápon keresztüli - visszahatás.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2861
Erősítők javítása
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Erősítők javítása
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy integrált erősítő csöves előfokkal, ami a következőt produkálja:
Bekapcsolás után letekert hangerő mellett is van egy kis búgás, ami a hangerő feltekerésével nem változik. Miután jó bemelegedett (40-60 perc) időnként van benne a dobbanás. Ezt nem tudom jobban leírni. Azt vettem észre, hogy a közép és mély sugárzó membránt teljesen kitolja egy-egy pillanatra, amikor visszamegy akkor van a dobbanás szerű hang. Ennek igen komoly auditív hatása is van (egy pillanatra teljesen kiürül a zene, a magasak is torzak). Eddig a pontig bekapcsolás után viszont gyönyörűen szól.
Mit okozhatja ezt, volt valakinek hasonló?
Köszönöm.
Erősítők javítása
Sziasztok!
Egy Technics SA-AX530 erősítőm van, ami időnként elhallgat, ki-be kapcs, illetve kis pihentetés után újra szól.
Mostanában egyre gyakrabban játssza ezt.
Feltételezem, hogy valamit cserélni kéne benne, de nem értek hozzá.
Mi romolhatott el, és megéri javítani?
Köszi szépen!
Hangsugárzóvédelem, annak jelfogója az elsődleges célpont ilyenkor.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Erősítők javítása
Sziasztok!
Egy Technics SA-AX530 erősítőm van, ami időnként elhallgat, ki-be kapcs, illetve kis pihentetés után újra szól.
Mostanában egyre gyakrabban játssza ezt.
Feltételezem, hogy valamit cserélni kéne benne, de nem értek hozzá.
Mi romolhatott el, és megéri javítani?
Köszi szépen!
Erősítők javítása
Sziasztok! Egy Panda fejes amp javítására keresnék valakit Debrecen környékén. Néha reccsen egy hatalmasat és elhallgat, majd újabb reccsenés után visszajön a hang. Köszönöm.
- Pityuli
- Nincs visszaút
- Értékelés: 16
Erősítők javítása
Az ilyen jellegű panaszok hátterében általában két dolog szokott előfordulni.
Egyik a hangkiadó relé érintkezőinek oxidációja. Üzem közben meg kell "járatni"
a relét, pl. egy jack dugdosásával a fejhallgató kimenetbe. Így némi öntisztulás
elérhető.
A másik a hátsó, panelba ültetett rca aljzatok forrasztásainak meggyengülése,
így okozva alattomos hibát.
Köszönöm a választ,de inkább nem mondom a szakinak,mert okoskodásnak tünne. Bár szívesen szóba hoznám,és reméljük ezt is megnézi.
Üdvözlet!
Adott egy NAD c315BEE erősítő aminek a TAPE bemenetére egy Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro (sztereóba persze) USB-kártya próbál kissé jobb hangokat passzírozni a notebook felől.
Időnként észrevettem,hogy a jobb oldali doboz lehalkul,recseg,de amikor átdugtam egy másik bemenetre,(AUX),akkor a probléma nem jön elő.
Egyébként is ritkán jött elő a probléma.
Az átdugás nylván kikapcsolt állapotban történt,történik.
Először lehalkítom az erősítőt,kikapcsolom a forrást,majd pihenni küldöm az erősítőt.
Elvittem egy ismert szervízve,és ott azt mondták,hogy a notebook (vagyis a DAC) okozhatja a gondot és a bemenet IC-jét kilövi.
Dehát ha az elromlik akkor egyáltalán nem szólna.
Vagy rosszul tudom?
Mit tanácsoltok,mert PC-ről is hallgatok jobb minűségű zenét és ha most kicseréltetem az IC-t és egy idő után újra és újra kilövi,akkor elég nagy sz@rban leszek hosszú távon.
Vagy veszek egy olyan erősítőt amiben a bemenetnél nem IC van.
Most itt tartok és várom az eredményt,rágom a körmöm,hogy mit mond a szaki...
Köszönöm a segítő válaszotokat.
a relét, pl. egy jack dugdosásával a fejhallgató kimenetbe. Így némi öntisztulás
elérhető.
Erősítők javítása
Üdvözlet!
Adott egy NAD c315BEE erősítő aminek a TAPE bemenetére egy Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro (sztereóba persze) USB-kártya próbál kissé jobb hangokat passzírozni a notebook felől.
Időnként észrevettem,hogy a jobb oldali doboz lehalkul,recseg,de amikor átdugtam egy másik bemenetre,(AUX),akkor a probléma nem jön elő.
Először lehalkítom az erősítőt,kikapcsolom a forrást,majd pihenni küldöm az erősítőt.
Elvittem egy ismert szervízve,és ott azt mondták,hogy a notebook (vagyis a DAC) okozhatja a gondot és a bemenet IC-jét kilövi.
Vagy rosszul tudom?
Mit tanácsoltok,mert PC-ről is hallgatok jobb minűségű zenét és ha most kicseréltetem az IC-t és egy idő után újra és újra kilövi,akkor elég nagy sz@rban leszek hosszú távon.
elérhető.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- Pityuli
- Nincs visszaút
- Értékelés: 16
Erősítők javítása
Üdvözlet!
Vagy rosszul tudom?
Erősítők javítása
Sziasztok!
Micromega tempo 1 hez keresek kapcsolási rajzot. Tudna esetleg ebben valaki segíteni? Netes vétel volt de sajnos átvertek vele. Totelben volt már,ott nem tudtak semmit sem kezdeni vele. Esetleg még valami tipp? Érdemleges válaszokat előre is megköszönném!!!
Esetleg tudnátok tippet adni hova ,merre induljak az erősítővel?
Erősítő:Nelson Pass Aleph5 diy Hangfal:proac response 2.5 diy Hangfalkábel: qed xt40 Összekötő kábel:klotz xlr dac:Cayin idac6 Fejhallgató: shure srh440 Megjelenítő: Lg 55" led tv
Erősítők javítása
Kedves Fórumozók!
A segítségeteket kérném erősítőm javítására. Van egy Marantz PM 6010OSE KI erősítőm, aminek úgy tűnik a bement választó tekerőgombjával gond lehet, mert néha nagyon halkan és recsegve szól, ami elmúlik egy időre, ha megmozgatom az említett kapcsolót.
Ki tudná ezt kicserélni, vagy esetleg tanácsot adni, hogyan próbáljam meg orvosolni?
retroaudio.hu
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
Erősítők javítása
Kedves Fórumozók!
Erősítők javítása
Láma kérdés, de egyezik a hangszedő és a bemenet? MC/MM?
Igen, egyezik, de van az erősítőn átkapcsoló, egyik állásban sem működik.
Rádugtam egy jack-rca kábelt, telefonnal próbáltam lejátszani zenét, de semmi, azt olvastam, hogy szólnia kellene...
Erősítők javítása
Sziasztok!
Van egy teac a-x75 - s erősítőm, aminek rossz a phono bemenete, vagy legalábbis nem szól ha rádugom a lemezjátszót. Hogy tudom leellenőrizni, hogy biztos rossz e? Zuglóhoz közel tudtok egy jó szervizt? Esetleg javítható házilag? Van multimeterem, forrasztáshoz dolgaim...
Láma kérdés, de egyezik a hangszedő és a bemenet? MC/MM?
Erősítők javítása
Sziasztok!
Van egy teac a-x75 - s erősítőm, aminek rossz a phono bemenete, vagy legalábbis nem szól ha rádugom a lemezjátszót. Hogy tudom leellenőrizni, hogy biztos rossz e? Zuglóhoz közel tudtok egy jó szervizt? Esetleg javítható házilag? Van multimeterem, forrasztáshoz dolgaim...