Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Erősítők javítása
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1051
Re: Sztereó erősitők
Ez a szerviz téma mindig kényes dolog. Szerintem az élet más területén is így van, pl. autószerelő, kerékpárszerelő, fogorvos, stb...
Aki nem akar a szervizelés, tuningolás sötét erdejében elmerülni az vegyen új készüléket. Nekem is pont ezért van néhány új készülékem. Azokhoz remélem tizen évekig nem kell hozzányúlni. Úgy "jók" ahogy vannak. Viszont vannak izgalmas régebbi készülékek, amiket kár lenne nem kipróbálni...
Minden probléma, készülék és szerelő más. A teljes elégedettséghez tudni kell mire/kire van szükség az adott feladathoz. Érdemes lenne pont emiatt konkrét pozitív és negatív tapasztalatokat leírni itt a fórumon a megfelelő topikban. Talán tanulságos lehet mindenki számára, mert előbb utóbb bárkivel előfordulhat, hogy szerelőt keressen. Esetleg érdemes lenne készíteni egy "GYIK oldalt/topikot", ahova össze lehetne szedni melyik szerelőt milyen feladatokkal javasolt megkeresni. Akár országos szinten is össze lehetne szedni az ajánlott műhelyeket.
Nekem például Bese Attila (Alisca Orange) műhelyével kapcsolatban volt jó tapasztalatom. A konkrét feladatokhoz fűzött várakozásokat meghozta: erősítő javítás, új erősítő és új hangváltó építés.
Eltudok képzelni olyan eseteket, feladatokat, amelyek más műhelyek profiljába vágnának bele jobban.
Szerintem érdemes több szerelőnél is érdeklődni, és a begyűjtött információk, árak, egyéb preferenciák alapján meghozni a döntést.
Aki nem akar a szervizelés, tuningolás sötét erdejében elmerülni az vegyen új készüléket. Nekem is pont ezért van néhány új készülékem. Azokhoz remélem tizen évekig nem kell hozzányúlni. Úgy "jók" ahogy vannak. Viszont vannak izgalmas régebbi készülékek, amiket kár lenne nem kipróbálni...
Minden probléma, készülék és szerelő más. A teljes elégedettséghez tudni kell mire/kire van szükség az adott feladathoz. Érdemes lenne pont emiatt konkrét pozitív és negatív tapasztalatokat leírni itt a fórumon a megfelelő topikban. Talán tanulságos lehet mindenki számára, mert előbb utóbb bárkivel előfordulhat, hogy szerelőt keressen. Esetleg érdemes lenne készíteni egy "GYIK oldalt/topikot", ahova össze lehetne szedni melyik szerelőt milyen feladatokkal javasolt megkeresni. Akár országos szinten is össze lehetne szedni az ajánlott műhelyeket.
Nekem például Bese Attila (Alisca Orange) műhelyével kapcsolatban volt jó tapasztalatom. A konkrét feladatokhoz fűzött várakozásokat meghozta: erősítő javítás, új erősítő és új hangváltó építés.
Eltudok képzelni olyan eseteket, feladatokat, amelyek más műhelyek profiljába vágnának bele jobban.
Szerintem érdemes több szerelőnél is érdeklődni, és a begyűjtött információk, árak, egyéb preferenciák alapján meghozni a döntést.
Alex_Aston írta: ↑2021.01.11., hétf. 14:31Miért ne hallgatnék?marconi írta: ↑2021.01.11., hétf. 14:12Te úgyse hallgatsz itt senkire. Szóval azt ajánlom vidd csak oda és akkor első kézből megtudjuk szaktekintély e vagy sem.Alex_Aston írta: ↑2021.01.11., hétf. 14:05Pedig tudtommal Bese Attila az itteni fórumtagok között is nagy szaktekintélynek számít.
Ehhez az erősítőhöz nem tudok hozzászólni. Nem értek hozzá, mi volt, és mi lett belőle.
Kiváncsi vagyok tényleg!
Ma viszem pont. Max 1 héten belül kiderül![]()
Akkor már csak a hangfalaidat kell ellvinni Tűű mesterhez és venni valamelyik önjelölt gurutól valami szuper kábelszettet és megérkeztél a Nirvana-ba.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2021.01.11., hétf. 19:19-kor.
Ok: elrontott idézetszintek javítása
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3719
Köszi a tippeket, megpróbálom ebben a sorrendben!Alex_Aston írta: ↑2021.01.11., hétf. 13:30Ha jól sejtem, 15+ éves a cucc?dellmann írta: ↑2021.01.11., hétf. 11:41Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Hőn szeretett öreg onkyo 9210-es erősítömnél azt tapasztalom, hogy a bal oldal elgyengült, különösen észrevehető ez alacsonyabb hangerőn. Továbbá a bemenetvalasztó megint kezdi az ugrálást. Keresek Valakit, aki megjavítaná, vagy útmutatást kérnék,
ha nem a megfelelő topicba írtam. Tuning is erdekel! Köszi előre is!
Jó eséllyel a végfok IC "elengedett", csak vissza kell rakni a helyére. Nálam is ez volt a 19 éves Marantz esetében. Vissza kell "ragasztani" a helyére, és kész. Meg egy kontakt kezelést érdemes elvégezni az egész gépen.
Ajánlott helyek:
Totel szerviz - XIV. ker.
Szekonet szerviz XI. kerület
Alisca Orange - XII. kerület - bár ő inkább a "komolyabb" cuccokra van tudtommal ráállva, de meg lehet kérdezni, mert tuninggal is foglalkozik.
Ma viszem pont. Max 1 héten belül kiderül
- Alex_Aston
- V.I.P.

Miért ne hallgatnék?marconi írta: ↑2021.01.11., hétf. 14:12Te úgyse hallgatsz itt senkire. Szóval azt ajánlom vidd csak oda és akkor első kézből megtudjuk szaktekintély e vagy sem.Alex_Aston írta: ↑2021.01.11., hétf. 14:05Pedig tudtommal Bese Attila az itteni fórumtagok között is nagy szaktekintélynek számít.sutemenyx írta: ↑2021.01.11., hétf. 13:49
Szervizek oké...
Alisca Orange-ben történnek érdekes dolgok. Egy eredetileg 20.000USD árú, de még most is használtan 5-6.000USD-t érő erősítőt gond nélkül átkendácsoltak értéktelen piacos alkatrészekből épített vacakká:
viewtopic.php?f=32&t=151082
Az elég biztos, hogy én oda semmit sem vinnék. Tuningra meg végképp nem.
Ehhez az erősítőhöz nem tudok hozzászólni. Nem értek hozzá, mi volt, és mi lett belőle.
Kiváncsi vagyok tényleg!
Ma viszem pont. Max 1 héten belül kiderül
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2021.01.11., hétf. 19:18-kor.
Csak a Marantz! :-D

Kiváncsi vagyok tényleg!
Te úgyse hallgatsz itt senkire. Szóval azt ajánlom vidd csak oda és akkor első kézből megtudjuk szaktekintély e vagy sem.Alex_Aston írta: ↑2021.01.11., hétf. 14:05Pedig tudtommal Bese Attila az itteni fórumtagok között is nagy szaktekintélynek számít.sutemenyx írta: ↑2021.01.11., hétf. 13:49
Szervizek oké...
Alisca Orange-ben történnek érdekes dolgok. Egy eredetileg 20.000USD árú, de még most is használtan 5-6.000USD-t érő erősítőt gond nélkül átkendácsoltak értéktelen piacos alkatrészekből épített vacakká:
Kiváncsi vagyok tényleg!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2021.01.11., hétf. 19:17-kor.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
- Alex_Aston
- V.I.P.

Pedig tudtommal Bese Attila az itteni fórumtagok között is nagy szaktekintélynek számít.sutemenyx írta: ↑2021.01.11., hétf. 13:49Szervizek oké...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2021.01.11., hétf. 19:17-kor.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Szervizek oké...Alex_Aston írta: ↑2021.01.11., hétf. 13:30Ha jól sejtem, 15+ éves a cucc?dellmann írta: ↑2021.01.11., hétf. 11:41Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Hőn szeretett öreg onkyo 9210-es erősítömnél azt tapasztalom, hogy a bal oldal elgyengült, különösen észrevehető ez alacsonyabb hangerőn. Továbbá a bemenetvalasztó megint kezdi az ugrálást. Keresek Valakit, aki megjavítaná, vagy útmutatást kérnék,
Jó eséllyel a végfok IC "elengedett", csak vissza kell rakni a helyére. Nálam is ez volt a 19 éves Marantz esetében. Vissza kell "ragasztani" a helyére, és kész. Meg egy kontakt kezelést érdemes elvégezni az egész gépen.
Ajánlott helyek:
Alisca Orange - XII. kerület - bár ő inkább a "komolyabb" cuccokra van tudtommal ráállva, de meg lehet kérdezni, mert tuninggal is foglalkozik.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
-
umarton
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Sziasztok!
Kb. egy hónapja vásároltam használtan egy Nad C355bee típusú erősítőt. Az erősítőnek nyomógombos csatornaválasztója van. Amikor csatornát váltok, finom pattanó hang csendül fel mindkét hangfalból egyszerre. Ez a hang viszonylag diszkrét, nem túl hangos, viszont a kanapéról még finoman hallható és akkor is jelentkezik, ha teljesen le van tekerve a hangerőszabályzó. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyire normális ez a jelenség, illetve károsíthatja-e a hangfalaimat?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Üdv: Marci
Kb. egy hónapja vásároltam használtan egy Nad C355bee típusú erősítőt. Az erősítőnek nyomógombos csatornaválasztója van. Amikor csatornát váltok, finom pattanó hang csendül fel mindkét hangfalból egyszerre. Ez a hang viszonylag diszkrét, nem túl hangos, viszont a kanapéról még finoman hallható és akkor is jelentkezik, ha teljesen le van tekerve a hangerőszabályzó. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyire normális ez a jelenség, illetve károsíthatja-e a hangfalaimat?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Üdv: Marci
Ajánlott helyek:
- Alex_Aston
- V.I.P.

Ha jól sejtem, 15+ éves a cucc?dellmann írta: ↑2021.01.11., hétf. 11:41Sziasztok!
Ajánlott helyek:
Sziasztok!
Re: Erősítők javítása
Sziasztok! Keresem samat99 néven pár éve még itt is aktiv urat . javította onkyo tx-nr 807 erősítőmet ,korrekt módon. Elkevertem a telszámát . Ismét lenne egy javítás :az erősítő bekapcsolható ám hol van hang hol nincs ...tudom tipushiba ,de szeretném, ha meggyógyítaná ...esetleg ,ha más hozzáértő vállalkozna rá megfizethető áron Csepel közelében azt is megköszönöm . Edvard
Üdv!
Electrocompaniet ECI-1 erősítőhöz tudna valaki szervizleírást, kapcsolási rajzot küldeni, vagy ezek elérhetőségét megadni? Tudom, nem könnyű.
Electrocompaniet ECI-1 erősítőhöz tudna valaki szervizleírást, kapcsolási rajzot küldeni, vagy ezek elérhetőségét megadni? Tudom, nem könnyű.
- dobcsizs
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 1
- Kapcsolat:
Sziasztok.
Belefutottam egy Yamaha RX-A810 "Rom error" hibás erősítőbe, valaki esetleg tud vagy talált rá megoldást? A manual-ban lévő leírás nem segít sajnos.
Belefutottam egy Yamaha RX-A810 "Rom error" hibás erősítőbe, valaki esetleg tud vagy talált rá megoldást? A manual-ban lévő leírás nem segít sajnos.
-
johannsebastian

- Értékelés: 1
Tudnátok ajánlani valakit, aki Miskolcon vintage integrált erősítők javításával és szervizelésével foglalkozik. Van egy Sansui AU-217-em, amivel problémám van. Előre is nagyon köszönöm. 

- Roninman

- Értékelés: 0
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a fórum hozzáértő közösségétől. Adott egy Yamaha RX-A1010 erősítő ami a következő hibát produkálja: miután bekapcsolom egyből az "Internal Error" hibaüzenet fogad. Van e bárkinek tapasztalata hasonló hibával illetve mit javasoltok a megoldásra vagy tudtok e ajánlani egy hozzáértő szakit?
Köszönöm a segítséget.
Üdv,
Gábor
Egy kis segítséget szeretnék kérni a fórum hozzáértő közösségétől. Adott egy Yamaha RX-A1010 erősítő ami a következő hibát produkálja: miután bekapcsolom egyből az "Internal Error" hibaüzenet fogad. Van e bárkinek tapasztalata hasonló hibával illetve mit javasoltok a megoldásra vagy tudtok e ajánlani egy hozzáértő szakit?
Köszönöm a segítséget.
Üdv,
Gábor
Tv: Samsung 65" RU7402; Erősítő: Yamaha RX-A-1010; Hangfal: DALI Concept 8 frontok, DALI Concept 2 surround, DALI Concept Center; Velodyne CHT-12R sub Kábel: Taga Harmony, Taga Harmony Blue
Sziasztok!
Laikusként érdeklődöm, hogy vajon milyen szakembernek jut eszébe régi, védelem nélküli erősítőben fém kupakos (aranyozott) hangfa csatlakozót beépíteni/cserélni, ami ugyanolyan banándugós,mint a gyári, csak szerintük annál jobb??? Kérdem, mitől jobb??, hacsak attól nem, hogy van benne egy marha nagy 7 mm-es furat, amiben lötyög a 2,5 mm-es hangfal kábelem és emiaitt nem érintkezik rendesen, majd elhalkul, torzít, recseg a hangfal.... Majd mozgatáskor, ki-be tekeréskor - igyekezve megszüntetni a kókler beépítés miatti érintkezési gondot - hozzáér a testhez, majd leég a végfok.
Nem lehet, hogy a mai egocentrikus gondolkodás mondatja, hogy valami minél vastagabb, annál jobb?? Most lehet, hogy kavicsot dobok a vízbe, de a sok százezres hangfalkábelek, meg tápkábelek szerintem akkora parasztvakítás, hogy nehéz elhinni, hogy valaki komolyan sokkal jobb hangzást elérhet ettől, mintha venne egy normális, jó hangú drágább, és jobb erősítőt...
És hogy lehet, hogy magát szakembernek tartó valaki(k) képesek egy védelem nélküli erősítőben fém kupakos csatlakozót beépíteni egy normális gyári (műanyag kupakkal védett) gyári csatlakozónál, ami böhöm furat miatt egyszerűen használhatatlan és "életveszélyes"? Sajnálom az okvetlenkedést, nagyon dühös vagyok...Köszönöm.
Laikusként érdeklődöm, hogy vajon milyen szakembernek jut eszébe régi, védelem nélküli erősítőben fém kupakos (aranyozott) hangfa csatlakozót beépíteni/cserélni, ami ugyanolyan banándugós,mint a gyári, csak szerintük annál jobb??? Kérdem, mitől jobb??, hacsak attól nem, hogy van benne egy marha nagy 7 mm-es furat, amiben lötyög a 2,5 mm-es hangfal kábelem és emiaitt nem érintkezik rendesen, majd elhalkul, torzít, recseg a hangfal.... Majd mozgatáskor, ki-be tekeréskor - igyekezve megszüntetni a kókler beépítés miatti érintkezési gondot - hozzáér a testhez, majd leég a végfok.
Nem lehet, hogy a mai egocentrikus gondolkodás mondatja, hogy valami minél vastagabb, annál jobb?? Most lehet, hogy kavicsot dobok a vízbe, de a sok százezres hangfalkábelek, meg tápkábelek szerintem akkora parasztvakítás, hogy nehéz elhinni, hogy valaki komolyan sokkal jobb hangzást elérhet ettől, mintha venne egy normális, jó hangú drágább, és jobb erősítőt...
És hogy lehet, hogy magát szakembernek tartó valaki(k) képesek egy védelem nélküli erősítőben fém kupakos csatlakozót beépíteni egy normális gyári (műanyag kupakkal védett) gyári csatlakozónál, ami böhöm furat miatt egyszerűen használhatatlan és "életveszélyes"? Sajnálom az okvetlenkedést, nagyon dühös vagyok...Köszönöm.
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 832
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Sziasztok!
Adott egy JVC A-X9 integrált erősítő '79-ből. Elvileg egy elég erős, jól felépített ketyere (ez az akkori csúcsmodellje volt a JVC-nek), de amikor rátettem egy Dynot, elképesztően ványadtan szólt, és még az a kicsike ereje is elfogyott, ahogy elkezdtem feltekerni a hangerőt. Plusz búg mint a fene és recseg a hangerő potija.
Tudtok ajánlani valakit Pesten, aki rá tudna nézni? Nagyon szeretem a hangját, jó lenne megmenteni :)
Köszi
Adott egy JVC A-X9 integrált erősítő '79-ből. Elvileg egy elég erős, jól felépített ketyere (ez az akkori csúcsmodellje volt a JVC-nek), de amikor rátettem egy Dynot, elképesztően ványadtan szólt, és még az a kicsike ereje is elfogyott, ahogy elkezdtem feltekerni a hangerőt. Plusz búg mint a fene és recseg a hangerő potija.
Tudtok ajánlani valakit Pesten, aki rá tudna nézni? Nagyon szeretem a hangját, jó lenne megmenteni :)
Köszi
Sziasztok!
Nem tud valaki Debrecenben egy megbízható szerelőt sztereó erősítőhöz ?(Primare)
Nem tud valaki Debrecenben egy megbízható szerelőt sztereó erősítőhöz ?(Primare)
COPLAND|DENON|ELAC|EVERSOLO|HYDRASOUND|MARANTZ|MONITOR AUDIO|OPPO|S.M.S.L|VALHALLA|ZIDOO
- sportakusz

- Értékelés: 3
Szia. Sajnos a surround és az sw hangcsatornára nem ad ki jelet.
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1051
Mi a kis gondja a HM erősítődnek?sportakusz írta: ↑2020.09.23., szer. 11:46Sziasztok, Kérlek segítsetek! Van egy kis gondom a HM erősítőmmel Pioneer VSA AX10Ai. Tudnátok ajánlani olyat aki ért hozzá? Nagyon köszönöm. (remélem jó helyen kérdezem)
- sportakusz

- Értékelés: 3
Sziasztok, Kérlek segítsetek! Van egy kis gondom a HM erősítőmmel Pioneer VSA AX10Ai. Tudnátok ajánlani olyat aki ért hozzá? Nagyon köszönöm. (remélem jó helyen kérdezem)
Sziasztok!
Adott egy Rega phono MM. Hibajelenség: 5 perc utan az egyik oldal elhalkul, szinte elhallgat. A fono Ki bekapcsolasa utan visszajön a hang de kesőbb ismét elmegy.
Kérdés: hiba oka, javítási javaslat, szervíz, vélemény
Köszönöm
Adott egy Rega phono MM. Hibajelenség: 5 perc utan az egyik oldal elhalkul, szinte elhallgat. A fono Ki bekapcsolasa utan visszajön a hang de kesőbb ismét elmegy.
Kérdés: hiba oka, javítási javaslat, szervíz, vélemény
Köszönöm
Bang & Olufsen hifi center javítására keresek pesti szakembert (valószínűleg végfok probléma lehet).
Kérnék nevet, telefonszámot, előre is köszönöm!
Kérnék nevet, telefonszámot, előre is köszönöm!