A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Két csatornás elő és végfokok, integráltak, fejhallgató erősítők, phono előerősítők, csöves, tranzisztoros, digitális, hibrid és fetes konstrukciók, streaming funkciós erősítők
Előrehozás képpen egy kis színes: Amikor a nehezen hajtható Martin Loganekhez kerestem egy izmosabb, de a csövesekhez szokott fülemnek melegebb hangú erősítőt, és rákadtam erre a delta 250-re, akkor egyrészt örültem hogy nem kell millió fólé mennem, másrészt nem álltam meg. Mivel a tulajjal jóban voltunk, nem kellett még kifizetnem, és nem álltam meg a Bryston 4 meg 7, meg még 3.4 erősítő összehasonlításánál, hanem elhoztam még egy PS Audio Stellar M7000-et is, ami akkor volt 1 éves karcmentes, dobozában, és 550eft-ért megkaptam volna (új ára 1M volt) Tehát jó vétel lett volna. Külön örültem hogy ha ez a PS Audio ennyire jó, akkor egy jóval újabb testvére ha csak ugyanezt tudja máris jól járok (gondoltam én). Hát nagyon messzire elmaradt. Szó szerint csalódás volt. Nem akarok ebből rögtön arra következtetni hogy más irányba ment a PS fejlesztés, de akár még az is lehet.
Ezzel a kis szösszenettel arra szerettem volna utalni, hogy ha valakinek a mai PS Audiókkal szemben előítélete van, ez még nem az az iskola. És a meghallgatás ingyen van.
Hozzám került a CAT, de közben jártak nálam a monoblokkok is. Nagyon zenei , kellemes hosszan hallgatható a PS , aki ebbe az árban keres erősítőt hallgasson rá mindenképpen !
Ismerősi körben elvitték a CAT előfokomat, így már nincs vissza út
Teszek fel belső képeket, amin látszik az egyszerű minimalista felépítés. Meg a tökéletes, nem felpúposodott kondik, meg talán a hangja lelkét adó japán, zöld toshiba tranzisztorok. Plusz a trafóról is lőttem egy képet.
Az újra nyitás oka, szerelembe estem egy SE csöves erősítővel
Ez nem is most történt, csak életemben először nem kezdtem el hirdetni a régit ahogy meglett az új, hanem meg akartam tartani. Azért, mert ha valami ennyi éven át szórakoztatott, sokminden haverok által elhozott cuccal szemben kiállta a próbákat, akkor nem rossz az hogyha bármikor visszatudnék nyúlni hozzá. A Convergent Audio Technology SL-1 Signature klón csöves előfokommal olyan hangja van a monoblokkoknak, mint a legnagyobb push-pull csöveseknek, de az SE más. Teljesen más, minden hátrányával, kompromisszumával együtt rabul ejtett, mostmár mondhatom pár hónap után, hogy tartósan :) Helyhiány is van, a pénz is mindíg jól jön, ezért döntöttem így :)
Szóval itt a lehetőség, otthoni próba is megoldható, valószínűleg a kis trafó zúgás is 0, vagy minimális lesz, mert mint kiderült, nálam mindennek , ennek az SE-nek is van egy kis hangja, máshol meg semmi. Plusz egy barátom említette a múltkor azt az esetet, amire én nem is emlékeztem, hogy egyszer kérte, hogy vigyem át hozzá (nem volt eladó), és nála sem volt hangja, igaz a földön volt.
Árban annyit módosítanék, hogy a kezdő leírásban szereplő jelentős alkut visszavonom minimális alkura.
5 éve vettem őket a megboldogult Schmidt Feritől, azért írom ki a nevét, mert tudom, hogy sok régi fórumtárs ismerte, zeneszerető, hifi gyűjtő volt Pakson, hegyekben álltak nála a jobbnál jobb cuccok. Tehát előtte nála állt évekig, a gyűjteménye egyik darabjaként. Ezt azért írom, hogy azért valamennyit lehet tudni az előéletéről, nem szét hajtott darabok.
Külsőre nem makulátlanok, hajszálkarcok vannak a tetején itt-ott, mély karc nincsen. Eleje szép. Működése hibátlan, sosem volt vele probléma. Állványba helyezve hallható kis trafó zúgás (nem a hangszóróból, hanem a készülékből) utána olvasva, szinte mindegyiknél volt ez, engem nem zavart, a hangja miatt elnéztem neki. Ráadásul a földre téve (ami talán a legjobb az ilyen nagyobb monoblokkok számára) szinte egyáltalán nem hallható. Feritől elhoztam annak idején az összes nagy vasát, ami a Martin Logeneket megtudja hajtani, és messze jobban tetszett mindegyiknél, pedig olyanok is voltak, mint pl. a Bryston monoblokkok, amit akkor adott volna 1M-ért. Egyszerűen zeneibb volt, minden tekintetben jobb volt hallgatni, mint azokat. Jóval melegebb, és simább hangú, mint a legtöbb félvezetős nagy vas. Erről akkkor győzödtem meg végleg, amikor a 103dB érzékenységű Avantgarde Acoustic trióra rákötöttük, egy nagyon drága csöves után, és gyönyörűen tartotta a színvonalat, nem kaptunk az arcunkba kiabálós félvezetős hangot. Ennyit a fényezésről, akit érdekel, gondolom úgy is utána olvas, de legfőképpen kipróbálja, amit második körben ha nálam hallotta, akkor megteheti saját rendszerben.
Az árát nem könnyű belőni, elég ritkán van eladó. 1994-ben 5000 dollár volt az új ára.
Most egy eladót látok a hifisharkon 24000 NOK-ért, az 797eft.
Én arra gondoltam, hogy legyen 690eft. Kp-s vásárlás esetén még jelentős alku is lehetséges.
Helyileg csepel szigeten hallgatható meg.
Éredeklődni priviben, vagy 06húsz3450959