Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Krell gazdát keres

Két csatornás elő és végfokok, integráltak, fejhallgató erősítők, phono előerősítők, csöves, tranzisztoros, digitális, hibrid és fetes konstrukciók, streaming funkciós erősítők
Lezárt
cscsacsa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 19

Re: Krell gazdát keres

Hozzászólás Szerző: cscsacsa »

Elkelt!

cscsacsa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Köszönöm, a kisegítő hozzászólást, de kérem, ne bagatellizáljuk el a dolgot. Bárki, aki privátban érdeklődött a legcsekélyebb vásárlási szándékkal azonnal fel lett világosítva távirányító ügyben.

Utángyártott távirányító van hozzá, ami a funkciókat tudja, nem felejti el a beállításokat meg ilyesmi… A Krell, illetve a Vanguard esetében ez nem ilyen egyszerű, teljes diagnosztika all rendelkezésre, az eszköz szervízproblémáit közvetlenül a Krell céghez e-mailben megküldi (ha kell) és egy sor ehhez hasonlító funkció van. Applikációval is hozzáférhető, az összes beállítás, akár a belső hőmérséklet… Ez egy komoly cucc.

Továbbá, azért léthatóan egy drága cuccról van szó bőven 4-5 ezer eurós használtpiaci árral, ami a 3000 eurós ár beállításával nagyjából arra reflektál, hogy a gyári távirányító hiányzik. Lehet mérlegelni, hogy a hardveres funkciók (amik így is hozzáférhetők) a lényegesek, vagy egy versenyképes hangminőség…
Vanguard.jpg
Vanguard.jpg (57.15 KiB) Megtekintve 493 alkalommal

Magtech
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 180

Hozzászólás Szerző: Magtech »

Sajnos nincs meg az eredeti távirányítója!

Mármint a képen is látható és vagy ahhoz hasonló Krell távirányitó nem jár mellé.
A tulajdonos elmondása szerint elkallódott.

Van viszont egy teljesen hétköznapi olcsó tanítható távirányító amivel a hangerő biztosan szabályozható, mert azt kipróbáltam.
A többi funkcióval kapcsolatban nem tudok nyilatkozni.

A véleményem szubjektív csak az én véleményemet tükrözi.
Nagyon rámozdultam erre a Krell- re és meg is állapohadtunk volna a kedves fórumtárssal, de a Leema mellett nekem a Leema hangja tisztább, nyiltabb, levegősebb egyszerűen mindenben jobbnak találtam. Az üzlet így nem valósult meg.
A tanulság mindíg meg kell halgatni még az ábrándokat is!

Azonban ez még akkor is egy Krell erősítő és úgy van ahogy a hirdetésben írva van, hogy vastag, dús hangú nekem kissé komor hangulatú erősítő ami ettől azért még másnak az ízlése lehet.
El kell menni meghallgatni.

Sikeres eladást.

Tulsemere
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 65

Hozzászólás Szerző: Tulsemere »

Szia,

Megkérdezhetem, hogy ennek milyen a távirányítója?
Csak mert az egyik képen sem látható.
Esetleg oda tehetnéd mellé?

Köszi
Csatolmányok
Krell-Vanguard-DAC-remote-lexicom-multimedia.jpg

cscsacsa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vastag, dús hangú integrált erősítő komoly mélyekkel, de kontrollált, részletező (semmiképp nem harsány), közép és magas hangokkal.
Csere és alkuajánlatokat meghallgatok.
012.jpg

cscsacsa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Alkuképes, csere maximum a feléig...
Meghallgatható, nagyon versenyképes hang.

cscsacsa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A portéka egészséges keretek közt alkuképes. Csöves előerősítő csere, beszámítás érdekelhet…

cscsacsa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Krell Vanguard: 1.300.000 Ft

cscsacsa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A KSA 100-as elkelt. A Vanguard maradt még játékban, érdemes meghallgatni a Dan D’Agostino utáni Krellt is, nem szégyenlős.

cscsacsa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Krell Vanguard: 1.300.000 Ft
Krell KSA 100: 850.000 Ft

cscsacsa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Krell gazdát keres

Krell keresi a gazdáját…

MF rajongóként igyekeztem beszerezni és itthon hallgatni több régi és újabb típust, így tettem a Krell erősítőkkel is… A hirdetésben egy rég és új vasat kínálok eladásra, nálam meghallgathatóak, össze is hasonlíthatóak.
Az újabb a Vanguard egy integrált, dac nélküli változatban. Néhány éves, két tulajdonosa volt, teljesen karcmentes, szép, eredeti doboza megvan…

A hangról nehéz beszélni, mert technikailag, teljes hangerőn sem kezd torzítani, csak hangfal kell, ami bírja. A 200 watt 8ohm nagyon sok, brutál mélyek ahol kell máskor sok-sok részlet, nagyon jól elkülöníthető hangok és soha semmilyen zenével nem sikít. Privátban, ha valakit érdekel, összehasonlítom egyéb típusokkal… de alapvetően, nem ismerek olyan erősítőt, ami mellé nem tenném oda nyugodtan. Van kisebb (olcsóbb) Krell integráltam, az integráltban nem hittem, de ebben egy szuper előerősítő, és egy végerősítő van, ami nagyon jó összképet kínál. A jó összeállítás igen lényeges, mert szintén van (nálam) nagyobb és komolyabb, új Krell is, ami a végtelen szöszmötölésével ad talán többet, de hozzá illő előerősítő nélkül (dac kimenettel hajtva), nem érzem azt a többletet…
Szóval gazdát keres a Vanguard, aki beleszeret a hangjába és biztosan nem cseréli le, mondjuk csövesre… (itt, nem a csövesvilágot akarom leszólni csak arra utalok, hogy a hifibogár sokáig távol marad!)

Gazdát keres a KSA100-is, amiről, most mondhatnám, hogy rengeteg infó van a neten… tényleg legendás. Rengeteg mélytónus, csodálatos dinamika nagyon-nagyon szerethető hangja van, amit meg tud mutatni, nálam meghallgatható pár újabb Krell is, tehát nem beszélek mellé. Nem hajt marketing cél, mert ez az a vas, amit megtartok gyűjteményes jelleggel is (ha nem talál gazdát), mert gyönyörű. Még a feleségemnek is tetszik, nagy és erős…
Fontos még, hogy ez egy korabeli demó darab, ami Krell szalonban, régi referencia készüléknek számított (privátban részletezem, ha valakit érdekel). Nem sokat ment így teljesen eredeti állapotában van, a kevés használat miatt a hangfalvédelem relék megszorultak, ami kisebb problémákat okozott. A reléket Bese Attila cserélte, teljesen azonos, mint a régiek… Hónapok óta hallgatom napi szinten, stabilan működik. Nyáron is hallgattam, tehát azt a butaságot is elengedném, hogy túlzottan fűt. A MF AMS erősítőm sokkal, de még az F15-ös is melegebb volt. Nem sokkal melegebb, mint az újabb Vanguard, annyi meg kell.

Árak. A Vanguardot nehéz belőni (az új ára ötmillió forint volt), nincsen sok belőle a használtpiacon, az amerikai beszerzéseket pedig a jelenlegi vámos időszakban kerülném… Szóval négyezer euró feletti árakat látok a németeknél, a hifisharkon… Ezt figyelembe véve 3500 Euro szerintem korrekt ár.
A KSA100 gyakoribb, egymillió körül itthon is több eladó van ezért én 850 ezer forintra gondoltam.

Meghallgatható Pásztón, Budapestre fel tudom vinni, de ott nincs meghallgatás.
004.jpg
005.jpg
006.jpg
007.jpg

Lezárt

Vissza: “Sztereó erősítők”