Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Erősítők javítása
- Taksoft
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 6
Re: Erősítők javítása
Megkérdezem, hogy mit ajánl a szerviz (=Bese Attila). Köszi a segítséget!
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Lehet az Arcam Alpha 10-et hídalni? Mintha a neten azt írnák lehet? Mert akár a két pár végfokot hídba is köthetnéd, amennyiben ez lehetséges. A végfok elé pedig valamilyen olyan potit kellene berakni, amin keresztül megtudod rendesen hajtani mondjuk egy átlagos 2V-os forrás kimenetével a végfokokat. Így ha egy forrást használsz, pl DAC, akkor nem kell előfok, csak megfelelőlen kialakítani az új "végfokokat". Kérdezd meg a szerelődet, hátha tud valamit javasolni ebben az irányba.Taksoft írta: ↑Ma, 13:48Köszönöm!BLX írta: ↑2025.05.26., hétf. 22:37Sajnálom, hogy nem tudták megmentetni teljesen az erősítőidet.
Pl.: A Heed Pre előfokoknak két pár PRE Out-ja van. Biztosan más gyártónak is van hasonló.
Ha jól értem, akkor így akkor lesz két sztereó végfokod. (=4db végfok)
Milyen hangfalad van? Tudod hajtani külön-külön a magas és mély szekciókat?
Az előfoknak és a hangfalaknak megfelelően kellene a szerelőddel megbeszélni, hogyan legyenek a bemenetek kialakítva a "végfokjaidon".
Eddig is kettős erősítéssel ment a rendszer, csak az akkor még működő integrált hajtotta a magasakat, a másik a mélyeket.
A Heed pre jó ötlet, köszönöm, még nem néztem. Igyekszem minél kisebb veszteséggel megoldani a dolgot, főleg hogy még egy pár összekötő kábelre is szükségem lesz, de sajnos az olcsó kategóriából nincs ilyen két kimenetes (elő)erősítő.
- Taksoft
- Lefelé a lejtőn
Köszönöm!BLX írta: ↑2025.05.26., hétf. 22:37Sajnálom, hogy nem tudták megmentetni teljesen az erősítőidet.
Pl.: A Heed Pre előfokoknak két pár PRE Out-ja van. Biztosan más gyártónak is van hasonló.
Az előfoknak és a hangfalaknak megfelelően kellene a szerelőddel megbeszélni, hogyan legyenek a bemenetek kialakítva a "végfokjaidon".
Eddig is kettős erősítéssel ment a rendszer, csak az akkor még működő integrált hajtotta a magasakat, a másik a mélyeket.
A Heed pre jó ötlet, köszönöm, még nem néztem. Igyekszem minél kisebb veszteséggel megoldani a dolgot, főleg hogy még egy pár összekötő kábelre is szükségem lesz, de sajnos az olcsó kategóriából nincs ilyen két kimenetes (elő)erősítő.
- BLX
- Törzsvendég
Sajnálom, hogy nem tudták megmentetni teljesen az erősítőidet.Taksoft írta: ↑2025.05.26., hétf. 13:13Sziasztok!
Nem konkrétan javítás, az már úton van, de tanácsra lenne szükségem.
Van két Arcam Alpha 10 integrált erősítőm. Az egyikben az előfok (bemenetválasztó) rész IC-je elpusztult, és nem kapható már másik hozzá, így át lett alakítva úgy, hogy csak végfogként üzemelt. A másikról ment az előfok, és a magasak, erről pedig a mélyek, kettős erősítéssel.
Sajnos most a másikban is elpusztult ugyanúgy az előfok rész, kértem hogy azt is alakítsák át végfokká (legalább), de így most 2 végfokom van, előfok nélkül.
Létezik olyan előerősítő (vagy integrált - csak előfokot használva), amit be tudok kötni eléjük? aminek két kimenete van? Vagy párhuzamosíthatom a bemenetüket, és egy kimenetről hajthatom mindkettőt? Ha igen, akkor az egyiken belül átkötöm a pre bementetet a pre out-al, és onnan vinném tovább a másikba, ez működhet?
- Taksoft
- Lefelé a lejtőn
Sziasztok!
Van két Arcam Alpha 10 integrált erősítőm. Az egyikben az előfok (bemenetválasztó) rész IC-je elpusztult, és nem kapható már másik hozzá, így át lett alakítva úgy, hogy csak végfogként üzemelt. A másikról ment az előfok, és a magasak, erről pedig a mélyek, kettős erősítéssel.
Sajnos most a másikban is elpusztult ugyanúgy az előfok rész, kértem hogy azt is alakítsák át végfokká (legalább), de így most 2 végfokom van, előfok nélkül.
Létezik olyan előerősítő (vagy integrált - csak előfokot használva), amit be tudok kötni eléjük? aminek két kimenete van? Vagy párhuzamosíthatom a bemenetüket, és egy kimenetről hajthatom mindkettőt? Ha igen, akkor az egyiken belül átkötöm a pre bementetet a pre out-al, és onnan vinném tovább a másikba, ez működhet?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni! Hirdetem a hibás Pop-
pulse T180 erősítőmet de inkább javíttatnám ha
tudnátok hozzá értő mestert ajánlani.Fotóim vannak
a hibás részről ha ez segít valamennyit.
Köszönöm előre is a segítséget!
Szeretnék segítséget kérni! Hirdetem a hibás Pop-
pulse T180 erősítőmet de inkább javíttatnám ha
tudnátok hozzá értő mestert ajánlani.Fotóim vannak
a hibás részről ha ez segít valamennyit.
Köszönöm előre is a segítséget!
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 295
Valószínűleg a kimeneti relé,de lehet még ezer más probléma is.darcrow9 írta: ↑2025.05.05., hétf. 22:17Sziasztok.
Advance acoustic map-105 erösitövel kapcsolatban érdeklödnék.
Jobb oldalon elhalkul idönként a hangja,kocogtatásra helyreugrik,szét lett választva elö-végfok,de csak végfokként is csinálja,mindkettö panel benne már át lett forrasztva teljesen.
valami ötlet hol lenne érdemes a hibát keresni?
üdv: Tibor
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sziasztok.
Jobb oldalon elhalkul idönként a hangja,kocogtatásra helyreugrik,szét lett választva elö-végfok,de csak végfokként is csinálja,mindkettö panel benne már át lett forrasztva teljesen.
-
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Adott egy Onkyo TX-SR607 erősítő és bekapcsolás után villogó standby LED-del kikapcsol,lecsatlakoztattam róla minden kábelt és így is ez a jelenség!
Tudtok valakt ajánlani aki ezt meg tudná javítani?
Nógrág megyében lakok,Balassagyarmaton,de akár Budapest is szóba jöhet!
Köszönöm a segítséget
Üdv
Attila
Segítséget szeretnék kérni!
Adott egy Onkyo TX-SR607 erősítő és bekapcsolás után villogó standby LED-del kikapcsol,lecsatlakoztattam róla minden kábelt és így is ez a jelenség!
Tudtok valakt ajánlani aki ezt meg tudná javítani?
Nógrág megyében lakok,Balassagyarmaton,de akár Budapest is szóba jöhet!
Köszönöm a segítséget
Üdv
Attila
Szia.
Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Denon Pma-1500AE erősítő aminek elhallgatott a Pre out kimenete,
A saját végfokból jön hang és a fejhallgatón is csak a pre-outon nem,így nem tudom a csöves végfokomat hallgatni, néha ugrál korábban a bemenetválasztó ami típushiba ha jól olvastam.
Lehet ettől a pre out elhallgatása????
Lehet egy relé fáradt el?
Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Denon Pma-1500AE erősítő aminek elhallgatott a Pre out kimenete,
A saját végfokból jön hang és a fejhallgatón is csak a pre-outon nem,így nem tudom a csöves végfokomat hallgatni, néha ugrál korábban a bemenetválasztó ami típushiba ha jól olvastam.
Lehet ettől a pre out elhallgatása????
Lehet egy relé fáradt el?
- béres-jános
- Fórumlakó
Javítok eleget,tudom miről beszélek! Ugyan ki tette bele hát a gyártó! Sok kínai szemét! Ne hasonlíts egy 40 éves erősítőt a mai vackokhoz. De ez a téma nem idevaló!!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 26
Jaja, nanu-nanu...
Ki tette bele a rossz kondikat?
A kezét.... le...
Akkor nehogy vegyél 7 vagy 9 csatornásat még a gatyát is zálogba kellene adnod...
Hmmm van néhány múlt századi cuccom, eddig még semmi nem ment tönkre bennük, kondik sem.
Kop-kop...

Ki tette bele a rossz kondikat?
A kezét.... le...

Akkor nehogy vegyél 7 vagy 9 csatornásat még a gatyát is zálogba kellene adnod...

Hmmm van néhány múlt századi cuccom, eddig még semmi nem ment tönkre bennük, kondik sem.
Kop-kop...
Már a B oldal forog így 60 felett...
- béres-jános
- Fórumlakó
Szerintem te egy másik bolygón élsz
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 26
Szia!
2018-as erősítőnél szerintem csak ahhoz nyúljon szaki ami a hibás.
Kondikat stb ha jók miért kellene cserélni?
Tuning...?
Ugyanaz mint egy gépjárműnél.
Mindig többe kerül a leves...
2018-as erősítőnél szerintem csak ahhoz nyúljon szaki ami a hibás.
Kondikat stb ha jók miért kellene cserélni?
Tuning...?
Ugyanaz mint egy gépjárműnél.
Mindig többe kerül a leves...

Már a B oldal forog így 60 felett...
- Zsan85
- Újonc fórumos
- Értékelés: -1
Sziasztok!
Érden lakom és szeretnék segítséget kérni szervízeléssel kapcsolatban.
Nem értek, hozzá, csak olvasgattam a neten és e szerint próbáltam értelmesen valahogy leírni, hogy mi lehet a gond, és hogy milyen teljeskörű rendbe rakást szeretnék. Ezen kívül természetesen hallgatok a tanácsokra.
Van egy 2018 ban vásárolt NAD C388-as sztereó erősítőm, ami eddig hibátlanul működött, de mostanában azt vettem észre, hogy nagyobb hangerőnél a baloldali hangszórókimenet időnként letilt – egy enyhe, lágy pattanás után a hang elhallgat egy kis időre, majd visszatér.
A hangfalakat oldalanként felcseréltem és a hiba ugyanazon az oldalon maradt, függetlenül attól, melyik hangfal van oda csatlakoztatva. Ebből arra gondoltam, hogy nem a hangfallal van a baj, hanem egyértelműen az erősítő baloldali kimenetéhez köthető a probléma.
Fontos megemlítenem, hogy a hiba nemcsak az A hangfal kimeneten jelentkezik, hanem a B hangfal kimenetén is, ha ugyanarra az oldalra csatlakoztatom – tehát nem egy adott csatlakozó érintkezési hibájáról van szó, hanem valószínűleg az egész baloldali erősítő fokozattal van valamilyen gond.
2018 ban vettem, ezért szeretném kérni, hogy ne csak ezt az oldalt vizsgálják meg, hanem az egész készüléket újítsák fel és tisztítsák ki, rakják rendbe.
Ilyesmiket találtam a neten: – lehetőség szerint:
mindkét csatorna reléit és kondenzátorait cseréljék,
nézzék át a kritikus forrasztásokat, kontaktokat,
és ha van más, amit érdemes, azt is újítsák fel, hogy hosszú távon stabil és megbízható működésű maradjon.
Emellett nyitott lennék arra is, ha van lehetőség valamilyen finomhangolásra vagy tuningra – például prémium alkatrészek (relék, kondenzátorok, kábelezés), tápoldali fejlesztés stb. – amivel az erősítő még jobban tudná kiszolgálni a hangsugárzóimat. Ha ilyen opció létezik, kérem, ajánljanak megoldásokat.
A célom, hogy ez az erősítő még jó néhány évig magas színvonalon, stabilan és torzításmentesen működjön.
Persze, ár-érték arányban megfizethetően, aminek értelme van.
Az ötleteket szakemberre, hasznos tanácsokat, előre is köszönöm!
Érden lakom és szeretnék segítséget kérni szervízeléssel kapcsolatban.
Nem értek, hozzá, csak olvasgattam a neten és e szerint próbáltam értelmesen valahogy leírni, hogy mi lehet a gond, és hogy milyen teljeskörű rendbe rakást szeretnék. Ezen kívül természetesen hallgatok a tanácsokra.

Van egy 2018 ban vásárolt NAD C388-as sztereó erősítőm, ami eddig hibátlanul működött, de mostanában azt vettem észre, hogy nagyobb hangerőnél a baloldali hangszórókimenet időnként letilt – egy enyhe, lágy pattanás után a hang elhallgat egy kis időre, majd visszatér.
A hangfalakat oldalanként felcseréltem és a hiba ugyanazon az oldalon maradt, függetlenül attól, melyik hangfal van oda csatlakoztatva. Ebből arra gondoltam, hogy nem a hangfallal van a baj, hanem egyértelműen az erősítő baloldali kimenetéhez köthető a probléma.
Fontos megemlítenem, hogy a hiba nemcsak az A hangfal kimeneten jelentkezik, hanem a B hangfal kimenetén is, ha ugyanarra az oldalra csatlakoztatom – tehát nem egy adott csatlakozó érintkezési hibájáról van szó, hanem valószínűleg az egész baloldali erősítő fokozattal van valamilyen gond.
2018 ban vettem, ezért szeretném kérni, hogy ne csak ezt az oldalt vizsgálják meg, hanem az egész készüléket újítsák fel és tisztítsák ki, rakják rendbe.
Ilyesmiket találtam a neten: – lehetőség szerint:
mindkét csatorna reléit és kondenzátorait cseréljék,
nézzék át a kritikus forrasztásokat, kontaktokat,
és ha van más, amit érdemes, azt is újítsák fel, hogy hosszú távon stabil és megbízható működésű maradjon.
Emellett nyitott lennék arra is, ha van lehetőség valamilyen finomhangolásra vagy tuningra – például prémium alkatrészek (relék, kondenzátorok, kábelezés), tápoldali fejlesztés stb. – amivel az erősítő még jobban tudná kiszolgálni a hangsugárzóimat. Ha ilyen opció létezik, kérem, ajánljanak megoldásokat.
A célom, hogy ez az erősítő még jó néhány évig magas színvonalon, stabilan és torzításmentesen működjön.
Persze, ár-érték arányban megfizethetően, aminek értelme van.
Az ötleteket szakemberre, hasznos tanácsokat, előre is köszönöm!

- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6164
Re: NAD C 356BEE javítása
A hozzászólás átkerült a helyére.GaryTs írta: ↑2025.04.27., vas. 10:25Sziasztok!
NAD C 356BEE erősítőm bekapcsolás után (Standby-ból) szinte azonnal - egy éles pattogó hang kíséretében - kikapcsol.
3-4 próbálkozás után kezd el csak működni. Fejhallgató állásban ez a hiba nem jelentkezik!
A kábeleket és a hangfalakat kimértem, úgy tűnik azokkal nincs gond.
Tudna valaki segíteni?
Üdv: Csaba
30/744 7893
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
-
NAD C 356BEE javítása
Sziasztok!
NAD C 356BEE erősítőm bekapcsolás után (Standby-ból) szinte azonnal - egy éles pattogó hang kíséretében - kikapcsol.
3-4 próbálkozás után kezd el csak működni. Fejhallgató állásban ez a hiba nem jelentkezik!
Tudna valaki segíteni?
30/744 7893
Tudna valaki segíteni?
30/744 7893
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 21
Sziasztok! Van egy Sony TA-VA777ES házimozi erősítőm, ami sajnos csak “Analog Direct” módban szól. Valakinek van esetleg tapasztalata a hibával kapcsolatban? DSP chip hiba lehet?
Erősítő: Sony FA70ES, E/N77ES, VA777ES
CD: Sony XA555ES, XA7ES, XA50ES, Marantz CD-73
SACD: Sony SCD-777ES, SCD-XA777ES
DVD: Sony S9000ES, NS999ES, S7700
MiniDisc: Sony JA555ES, JA50ES
Deck: Sony KA6ES
Tuner: Sony D777ES, SA5ES
Lemezjátszó: Yamaha PF-800
Hangfal: Bösendorfer VC7
CD: Sony XA555ES, XA7ES, XA50ES, Marantz CD-73
SACD: Sony SCD-777ES, SCD-XA777ES
DVD: Sony S9000ES, NS999ES, S7700
MiniDisc: Sony JA555ES, JA50ES
Deck: Sony KA6ES
Tuner: Sony D777ES, SA5ES
Lemezjátszó: Yamaha PF-800
Hangfal: Bösendorfer VC7
- b4xter
- Nincs visszaút
- Értékelés: 104
Re: Csöves erősítő javítás
Köszi a tippeket, ezeket az alternatívákat ismerem. Azért gondoltam ezt a szervizt, mert nagyon közel van hozzám, meg egyébként bizalomgerjesztőnek tűnik. Az erősítő egy kevéssé ismert push-pull integrált (Tsakiridis Aeolos).
- BLX
- Törzsvendég
Re: Csöves erősítő javítás
Milyen erősítőd van?
Az opciók közé bedobnám:
Bese Attila http://www.retroaudio.hu/doc/rolunk.php
Tunerman topiktárs
Soner Audio https://www.soneraudio.com/gyartas-fejl ... erviz.html
- b4xter
- Nincs visszaút
- Értékelés: 104
Csöves erősítő javítás
csoveserosito.hu szervizzel van valakinek tapasztalata? A pasas weboldala legalábbis profin néz ki, de merjek-e nála javíttatni?
-
- Értékelés: 3
Ok. Köszönöm.
Cambridge Audio CXA 81 + saját fejlesztésű - gyártású tesztgyőztes dobozok + saját tervezésű - gyártású hangolt hangdoboz állványok + KEF Q 1 Meta
Minden termékem levédett.
Minden termékem levédett.
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 27
Szia!Jobboldali.kapcsoló írta: ↑2025.02.20., csüt. 18:45Sziasztok.
Elvi segítséget szeretnék kérni.
Van egy Cambridge Audio Azur 650A erősítőm.
Mondhatom, hogy életem egyik legjobb, ha nem a legjobb hangú erősítője.
Mindig Direcben szólt, és kontaktos lett a direct gomb. Illetve gyanítom, hogy a csak a direct gomb.
A hibajelenség:
A hangfalpár kb egy percig képes szólni egyformán, utána fokozatosan az egyik oldal szól csak. a Direct gomb enyhe mozgatása eddig segített, már nem. Már directben is csak az egyik oldal szól.
A-B hangfalpár együtt, ugyanez a hiba. A gomb mozgatása, ill. kb. 1!!!! mm es benyomása már mindkét oldalt megszólaltatja. Már directben is csak a B hangfalpár szól egyforma hangerőn.
B hangfalpár kizárólag Direcben szól egyformán, kinyomva, tehát nem directben az egyik oldal szól, a gomb enyhe mozgatása megoldja a problémát.
Remélem nem volt bonyolult.
Találkozott már ilyennel valaki? Érdemes kontakt sprayt Használva megoldani, egyáltalán, megoldja –e ? vagy csak tűzoltás, a Direct gomb kapcsolójának cseréje a megoldás?
Egy próbát biztosan megér a kontakt spray, szerintem. Amennyiben biztosra szeretnél menni, a kapcsoló kiszerelése és alapos tisztítása hoz hosszabbtávú megoldást.
Szólottam (Ufff, én beszéltem) :)