A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Két csatornás elő és végfokok, integráltak, fejhallgató erősítők, phono előerősítők, csöves, tranzisztoros, digitális, hibrid és fetes konstrukciók, streaming funkciós erősítők
Sziasztok.
Elvi segítséget szeretnék kérni.
Van egy Cambridge Audio Azur 650A erősítőm.
Mondhatom, hogy életem egyik legjobb, ha nem a legjobb hangú erősítője.
Mindig Direcben szólt, és kontaktos lett a direct gomb. Illetve gyanítom, hogy a csak a direct gomb.
A hibajelenség:
A hangfalpár kb egy percig képes szólni egyformán, utána fokozatosan az egyik oldal szól csak. a Direct gomb enyhe mozgatása eddig segített, már nem. Már directben is csak az egyik oldal szól.
A-B hangfalpár együtt, ugyanez a hiba. A gomb mozgatása, ill. kb. 1!!!! mm es benyomása már mindkét oldalt megszólaltatja. Már directben is csak a B hangfalpár szól egyforma hangerőn.
B hangfalpár kizárólag Direcben szól egyformán, kinyomva, tehát nem directben az egyik oldal szól, a gomb enyhe mozgatása megoldja a problémát.
Remélem nem volt bonyolult.
Találkozott már ilyennel valaki? Érdemes kontakt sprayt Használva megoldani, egyáltalán, megoldja –e ? vagy csak tűzoltás, a Direct gomb kapcsolójának cseréje a megoldás?
Szia!
Egy próbát biztosan megér a kontakt spray, szerintem. Amennyiben biztosra szeretnél menni, a kapcsoló kiszerelése és alapos tisztítása hoz hosszabbtávú megoldást.
Szólottam (Ufff, én beszéltem) :)
Sziasztok.
Elvi segítséget szeretnék kérni.
Van egy Cambridge Audio Azur 650A erősítőm.
Mondhatom, hogy életem egyik legjobb, ha nem a legjobb hangú erősítője.
Mindig Direcben szólt, és kontaktos lett a direct gomb. Illetve gyanítom, hogy a csak a direct gomb.
A hibajelenség:
A hangfalpár kb egy percig képes szólni egyformán, utána fokozatosan az egyik oldal szól csak. a Direct gomb enyhe mozgatása eddig segített, már nem. Már directben is csak az egyik oldal szól.
A-B hangfalpár együtt, ugyanez a hiba. A gomb mozgatása, ill. kb. 1!!!! mm es benyomása már mindkét oldalt megszólaltatja. Már directben is csak a B hangfalpár szól egyforma hangerőn.
B hangfalpár kizárólag Direcben szól egyformán, kinyomva, tehát nem directben az egyik oldal szól, a gomb enyhe mozgatása megoldja a problémát.
Remélem nem volt bonyolult.
Találkozott már ilyennel valaki? Érdemes kontakt sprayt Használva megoldani, egyáltalán, megoldja –e ? vagy csak tűzoltás, a Direct gomb kapcsolójának cseréje a megoldás?
Cambridge Audio CXA 81 + saját fejlesztésű - gyártású tesztgyőztes dobozok + saját tervezésű - gyártású hangolt hangdoboz állványok + KEF Q 1 Meta
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!!Remélem ezzel beljebb leszünk.Bár gondolom ezen a tekercs paraméterek nincsenek rajta,hogy hány tekerés van rajtuk és milyen vastagok,de a többihez viszont nagy segítség lehet neki!Hálás köszönet még egyszer az önzetlen segítségért
!!!!!!!!!!!!
Üdv!!!Szeretném hozzáértők segítségét kérni.Van egy Audio Innovations 300mk2-es erősítőm és elküldtem tekercseltetni a kimenő trafót,de azt mondták,annyira elégett hogy nem tudják újratekercselni,mert nem tudják hány voltos volt a tekercs.Állítólag valami hajszál vékony dróttal van tekerve,de én ebben nem vagyok képbe.Most ott tartok,hogy tekercs hiányában nem tudja a szerelő összerakni,mert nem tudja hány voltos a tekercs és így azt mondják nem tudják újra tekercselni.Nem tudom érdemes e lecserélni valami Kínában gyártott tekercsre,mert nagyon jó hangja volt és gondolom a kimenő tekercsnek is van ebben szerepe,viszont szerintem ha más nem Kínából tudnék hozzá valami tekercset rendelni ha tudom milyen való bele de nyilván olyant ami nem megy a hang rovására!Aki képben van vele kérem segítsen,hogy mi tévő legyek és hogy tudnám orvosolni a problémát!?Vagy ha valaki tud pontos infót a tekercsről az is segítség lenne!!!Előre is köszönöm aki segít!!!!
Sziasztok! Van egy SONOS AMP D osztályú erősítőm, mely eddig hibátlanul működött. A készülék már nem garanciális. A hivatalos Sonos szervíz jelezte, hogy nem tudják javítani / elküldeni javítani külföldre. A hibajelenség az, hogy nem kapcsol be a készülék, a led nem világít és a hálózat sem látja. Amikor áram alá kerül, akkor egy relé még behúz, de más nem történik. Gyanítom, hogy tápegység probléma van. Az erősítőt már megbontották, tehát nem kell már bajlódni vele.
SMD alkatrészek vannak benne és az eddigi szervizesek szerint annyira kompakt az egész, hogy nem tudják javítani. A redditen van javítási tapasztalat ilyen hibára, elég jól dokumentált.
Sziasztok!
Adott egy Onkyo tx 8270 be kapcsol viszont hang nincs, annyit tudok róla hogy az egyik üveg biztosíték elolvadt. ( Körülményeit nem tudom) Érdemes ezzel foglalkozni vagy kár vesződni?
Köszönöm!
Sziasztok! Van egy SONOS AMP D osztályú erősítőm, mely eddig hibátlanul működött. A készülék már nem garanciális. A hivatalos Sonos szervíz jelezte, hogy nem tudják javítani / elküldeni javítani külföldre. A hibajelenség az, hogy nem kapcsol be a készülék, a led nem világít és a hálózat sem látja. Amikor áram alá kerül, akkor egy relé még behúz, de más nem történik. Gyanítom, hogy tápegység probléma van. Az erősítőt már megbontották, tehát nem kell már bajlódni vele.
SMD alkatrészek vannak benne és az eddigi szervizesek szerint annyira kompakt az egész, hogy nem tudják javítani. A redditen van javítási tapasztalat ilyen hibára, elég jól dokumentált.
Arcam alpha 9 erősítő, az egyik oldal elkezdett recsegni, átdugtam másik bemenetre, majd a direkt bemenetre, egy ideig onnan még jó volt, most már inkább nem szól egyáltalán.
Sziasztok!
Thomson dpl 660 ht 6 csatornás régi cucc került hozzám. Bal front csatorna nem szól semilyen bemenetről, néha hidegen megszólal pár másodpercre. Évek óta áll, szétszedtem, nagyon poros volt, kitisztítottam. Két venti van benne az egyik alig ment, megpucoltam, befújtam, most megy.
Kérdésem, hogy ha nem akarok sokat költeni rá, ezen infók alapján érdemes foglalkozni vele?
Köszi!
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Adott egy Pioneer A-550r erősítő. Valószínűleg a bemenetválasztó motor fogaskereke adta meg magát (típus hiba). A tünet az, hogy hallgatáskor a bal oldali hangszóróból pattogó hang jön néha, olykor egy pillanatra el-eltunik a hang. A két kis fogaskereket megrendeltem, hamarosan nalam is lesz. Pécsi, vagy Pécs környéki szakit keresnek, aki ki tudná cserelni a fogaskerekeket.
A fogaskerék akkor szokott hangot kiadni, amikor tekerik (illetve ha törött, akkor csak tekernék). Ha már kiválasztottad a bemenetet, akkor csendben kellene lennie. Ráadásul nem a hangszóróból szokott szólni. Esélyes inkább a bemenetválasztó kontakthibája. Ha tartós megoldást szeretnél, akkor ne olyan szakit keress, aki csak befújja kontakttisztító sprével, hanem szétszedi, kitakarítja, felújítja.
Persze nem csak a bemenetválasztónál lehet a gond...Bármely bemenetnél előáll ez a hiba? Ha a pattogó hiba előjön és egy kicsit változtatsz a hangerőn, akkor megszűnik a hiba egy időre?
a line es a cd bemenetnel probaltam, ugyanez a helyzet es igen, hangero valtoztatasra megszunik egy időre. neha hosszabb ideig semmi problema.
A fogaskerék akkor szokott hangot kiadni, amikor tekerik (illetve ha törött, akkor csak tekernék). Ha már kiválasztottad a bemenetet, akkor csendben kellene lennie. Ráadásul nem a hangszóróból szokott szólni. Esélyes inkább a bemenetválasztó kontakthibája. Ha tartós megoldást szeretnél, akkor ne olyan szakit keress, aki csak befújja kontakttisztító sprével, hanem szétszedi, kitakarítja, felújítja.
köszi a tippet! tudsz ilyen szakit?
Sajnos nem tudok ajánlani senkit, mivel nincs saját tapasztalatom szervizesekkel.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Adott egy Pioneer A-550r erősítő. Valószínűleg a bemenetválasztó motor fogaskereke adta meg magát (típus hiba). A tünet az, hogy hallgatáskor a bal oldali hangszóróból pattogó hang jön néha, olykor egy pillanatra el-eltunik a hang. A két kis fogaskereket megrendeltem, hamarosan nalam is lesz. Pécsi, vagy Pécs környéki szakit keresnek, aki ki tudná cserelni a fogaskerekeket.
Persze nem csak a bemenetválasztónál lehet a gond...Bármely bemenetnél előáll ez a hiba? Ha a pattogó hiba előjön és egy kicsit változtatsz a hangerőn, akkor megszűnik a hiba egy időre?
Sziasztok !
25-30 éves erősítőm hangerőszabályzója, bemeneti választója kontakt hibás.
Első lépésként kontakt spray kezelést adnék neki.
Elég nagy választék van ilyen termékekből.
Tudnátok ajánlani valamelyik kontakt sprayt, ami nektek bevált.
Köszönöm.
Amennyiben ez sem segít, akkor alkatrészcsere lesz...
Sziasztok !
Köszönöm.
Sziasztok !
Köszönöm.
Elindítottunk szerviz szolgáltatsunkat. Helyileg Debrecenben vagyunk és hamarosan budapesti átvételi pontunk is lesz, ahonnan saját autóval szállítunk majd. Keressetek bizalommal a szervizes e-mail címünkön, űrlapot küldünk, ahol a hibaleírást, fotókat lehet küldeni. viewtopic.php?f=182&t=115144&p=2880883#p2880883
▫
TMP AUDIO Szerviz.jpg
Ez nagyon jó hír.
Szeretném megkérdezni, hogy felületszerelt alkatrészek cseréjét is tudjátok vállalni?
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Elindítottunk szerviz szolgáltatsunkat. Helyileg Debrecenben vagyunk és hamarosan budapesti átvételi pontunk is lesz, ahonnan saját autóval szállítunk majd. Keressetek bizalommal a szervizes e-mail címünkön, űrlapot küldünk, ahol a hibaleírást, fotókat lehet küldeni. viewtopic.php?f=182&t=115144&p=2880883#p2880883
▫
TMP AUDIO Szerviz.jpg (29.25 KiB) Megtekintve 3559 alkalommal