Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Erősítők javítása
Re: Erősítők javítása
Sziasztok!
Segítséget kérnék a következő dologban: Másfél év használat után :) (korábban nem néztem/figyeltem soha) ma reggel meglepve tapasztaltam, hogy az erősítőm teteje (a hűtőbordák felett) egész estés kikapcsolt állapot után is olyan meleg, mint amikor használom. Ez normális?
Típusa: Leema Acoustics Pulse 2 (2009-es gyártás)
A kikapcsolás távirányítóval történik, és persze ilyenkor standby-ba megy. Fogyasztásmérővel még nem mértem, de a jövő héten rámérek.
Köszönöm.
Segítséget kérnék a következő dologban: Másfél év használat után :) (korábban nem néztem/figyeltem soha) ma reggel meglepve tapasztaltam, hogy az erősítőm teteje (a hűtőbordák felett) egész estés kikapcsolt állapot után is olyan meleg, mint amikor használom. Ez normális?
Típusa: Leema Acoustics Pulse 2 (2009-es gyártás)
A kikapcsolás távirányítóval történik, és persze ilyenkor standby-ba megy. Fogyasztásmérővel még nem mértem, de a jövő héten rámérek.
Köszönöm.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Szerintem itt megtudják javítani: http://www.retroaudio.hu/doc/rolunk.phpandrasin írta: ↑2018.07.03., kedd 15:50Sziasztok,
totál laikus vagyok, segítséget kérek. Édesapám lemezlejátszójához használt erősítője nem működik. Szerinte az a baj, hogy egy éjszakára bekapcsolva maradt. 30+ éves darabról van szó, apukámnak még kapcsolási rajza is van hozzá. Kérdés, hogy lehet-e ezt javítani, érdemes-e, és ha igen, kihez forduljak? Mellékelek egy fotót is, hátha mond valamit. Köszönöm!
Sziasztok,
totál laikus vagyok, segítséget kérek. Édesapám lemezlejátszójához használt erősítője nem működik. Szerinte az a baj, hogy egy éjszakára bekapcsolva maradt. 30+ éves darabról van szó, apukámnak még kapcsolási rajza is van hozzá. Kérdés, hogy lehet-e ezt javítani, érdemes-e, és ha igen, kihez forduljak? Mellékelek egy fotót is, hátha mond valamit. Köszönöm!
- Csatolmányok
-
- IMG_20180621_180824.jpg (1.54 MiB) Megtekintve 3344 alkalommal
Erősítők javítása
Sziasztok! Onkyo(pr sc886) erősítők hdmi panel javításával foglalkozik valaki a Totel-n kívül? Az utolsó viharban sajnos kapott egy kis túlfeszt ès elszálltak a hdmi ki-bemenetek, szerencsère ennyivel megúszta. Köszi a válaszokat.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5998
Erősítők javítása
BLX, köszönöm a tippeket!
Közben egy hozzáértő fórumtárs felvette privátban is a kapcsolatot velem, segítő szándékkal. Úgy néz ki, összejön a dolog...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- BLX
- Törzsvendég
Erősítők javítása
Tunerman fórumtárs Tatabánya
Bese Attila Bp retroaudio.hu
Lehet poticsere vagy a poti lábainál a forrasztás rossz. Lehet jobb ha megnézeted szakival...
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5998
Erősítők javítása
sziadztok profik!
Creek OBH-21SE fejhallgató-erősítőm mostanaban azzal szórakozik, hogy néha bekapcsoláskor néma marad. Ha megmozgatom-megfeszegetem kicsit a hangerőpotit, akkor helyrejön, de közben olyan tüneteket produkál, mintha érintkezéshibás lenne.
Mivel ez egy tudomásom szerint eléggé népszerű modell, hátha itt akad olyan forumtárs, akinek szintén van, őket kérdezem: találkoztatok ilyen jelenséggel? Illetve a többiektől is: ezen tünetleírás alapján javítható házilag, vagy keressek egy szervizt? Ha utóbbi, akkor lenne esetleg konkrét ajánlásotok (tapasztalat alapján) megbízható szervizre Budapesten - Tatabányán - Székesfehérváron ill. környékükön?
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- BLX
- Törzsvendég
Erősítők javítása
2 hours ago, costa said:
Kedves Fórum társak !
Vásároltam egy Cambridge Audio A500 erősítőt.
Szerintetek az normális hogy az erősítő bekapcsoláskor a hangfal membránja kb.5 mm kimozdul ,kikapcsolásakor sistergő hangot ad
ki .Vagy minden A500 ez csinálja?
Előre is köszönöm !
Üdv. Zoltán
Szerintem erről volt szó pár napja a fórumon valahol. Valószínűleg érdemes megnézetni szervízben. Ilyen nagyot talán nem kellene pukkannia. Korábban ajánlott szervízekkel beszélj szvsz.
Hopp, most látom, hogy Dragonweed már érdemben hozzászólt.
Erősítők javítása
8 perce, dragonweed írta:
A legkevésbé valószínű a kondenzátorok kiszáradása, szerintem máshol lehet a gond, főleg hogy az előző rendszereddel is hasonló probléma volt. Sajnos "helyszíni szemle" nélkül nagyon nehéz megmondani mi lehet a zaj okozója..... Az A500 amúgy egy nagyon korrekt erősítő, nem biztos, hogy a Rotel-lel jobban járnál.
Köszönöm a tanácsokat .
További szép estét !
Üdv. Zoltán
Erősítők javítása
1 perce, dragonweed írta:
A kapcsolási rajzot áttanulmányozva ez az erősítő semmilyen be ill. kikapcsolási késleltetéssel, némítással, sem elektronikus védelemmel nem rendelkezik.
Így az említett jelenségekből ebben az esetben az első kettő normálisnak tekinthető, a zúgás már nem annyira, azt esetleg a tápegységben levő szűrőkondenzátorok értékvesztése, vagy valamilyen érintkezési hiba, esetleg földhurok okozhatja.
Szia.
Köszönöm gyors válaszod.
Előtte volt egy kis Denon előfok-végfok párosom itt is volt alapzaj de nem ennyire hangos.Kicseréltem a szűrőkondikat remélve hogy majd megszűnik de maradt a zaj .Amúgy tetszik a hangja az A500 de lehet jobban jártam volna ha rotel 921 MKII veszem meg .De lehet teszek egy kísérletet és ebben is kicserélem őket .
Erősítők javítása
33 perce, costa írta:
Kedves Fórum társak !
Szerintetek az normális hogy az erősítő bekapcsoláskor a hangfal membránja kb.5 mm kimozdul ,kikapcsolásakor sistergést és pici pukkanást lehet hallani.
Az erősítő lehalkított állapotban a mindkét hangfalakból halk zúgó hang hallható.
Vagy minden A500 ez csinálja?
Előre is köszönöm !
Üdv. Zoltán
Erősítők javítása
Kedves Fórum társak !
Szerintetek az normális hogy az erősítő bekapcsoláskor a hangfal membránja kb.5 mm kimozdul ,kikapcsolásakor sistergő hangot ad
ki .Vagy minden A500 ez csinálja?
Előre is köszönöm !
Üdv. Zoltán
- BLX
- Törzsvendég
Erősítők javítása
Én megpróbálnám felhívni a néhány hozzászólással korábban ajánlott szervízeket.
Hátha valaki tud vele foglalkozni és anyagilag is megéri.
Erősítők javítása
18 hours ago, BLX said:
Mi a baja a készüléknek?
Kihúztam a gépből, bedugtam telefonba (S7E), mert néha onnan is hallgatok számokat. Mikor visszadugtam a Windows nem ismerte fel. Telefonba visszadugva telefon se.
Nem tudom pontosan mi a baja, vagy mi okozta az anomáliát, de biztos nem a telefonnal vagy a géppel van a baj. Egyik ismerősömnek hasonló gondja volt Musilanddal, neki olcsón sikerült megcsináltatnia itt az oldalon egy kollegával (táppal volt valami gond? ) , de ő most sajnos privát ügyek miatt nem elérhető. Gondoltam ti talán tudok valakit/boltot aki ért hozzá.
- BLX
- Törzsvendég
Erősítők javítása
2 minutes ago, NandorHUN said:
Sziasztok!
Budapesten hova érdemes vinni egy Musiland 01 mark 2-t, ahol viszonylag olcsón dolgoznak és nem küldenek, el, hogy nem értenek hozzá?
Mi a baja a készüléknek?
Erősítők javítása
Sziasztok!
Budapesten hova érdemes vinni egy Musiland 01 mark 2-t, ahol viszonylag olcsón dolgoznak és nem küldenek, el, hogy nem értenek hozzá?
- BLX
- Törzsvendég
Erősítők javítása
Meg a retrohifi.hu oldalan lattam, hogy magnokkal is foglalkoznak.
Szerintem probalj konzultalni tobb szakival is.
Ha gondolod, majd szamolj be az eredmenyrol.
Erősítők javítása
2 hours ago, BLX said:
http://www.retroaudio.hu/
Tunerman, Dragonweed topiktársak is foglalkoznak erősítőkkel.
http://www.soneraudio.com/kapcsolat.html
Most hirtelen, ezek jutottak az eszembe. Nem tudom ki lehet a te esedben a legmegfelelőbb. Milyen eszközről lenne szó?
A bécsi szervíz tapasztalatokról én szívesen olvasnék. ha tudod majd írd meg.
Ez monjduk német szaki, viszont vannak érdekes kis publikációi a javításairól: http://ftbw.de/index.html
Köszi szépen a linkeket, meg fogom nézni én is. Nekem egy Revox magnóm van, amit rendbe kellene hozni, szerintem újra kellene csapágyazni, vagy meg kellene vizsgálni a tengelyeket, mert sajnos nem fut rendesen.
Most kezdtem kutakodni a témában, de amint van érdemleges eredmény, jelentkezni fogok.
Abyssound ASX-1000, Meridian 818V3 Reference Audio Core, Whest Audio PS.30 RDT SE Phono, Thorens TD 2030, SME 309, Clearaudio Symphony MC, Goldenear Triton Reference, Silent Wire LS-32, Straight Wire Crescendo, Furutech, Oyaide, WK Audio The Two Rhodium, Isotek Evo3 Syncro, Audioquest Niagara 1200
- BLX
- Törzsvendég
Erősítők javítása
On 4/18/2018 at 10:30 AM, yba_us said:
Szevasztok!
Krell erosito javitasban jartas szervizt keresnek. Valami konkret otlet olyanoktol, akik szervizeltettek Krell vasat mostanaban?
Minden infot szivesen olvasok.
tovabbi szep napot!
http://www.krellonline.com/int.-distributors.html
Én megpróbálnék kapcsolatba lépni a forgalmazóval. Hátha tud ajánlani szervízt.
Egyébként mi a gond az erősítővel?
- BLX
- Törzsvendég
Erősítők javítása
10 hours ago, Jerffy said:
Gyönyörű az erősítő, gratulálok hozzá! Én is vintage elektronikák javításával foglalkozó céget keresek, egyelőre nem sok eredménnyel itthon. Ezért eldöntöttem, hogy Bécsben kutakodok, ott biztosan lesz eredmény. Szólok, ha találtam érdemlegeset.
http://www.retroaudio.hu/
Tunerman, Dragonweed topiktársak is foglalkoznak erősítőkkel.
http://www.soneraudio.com/kapcsolat.html
Most hirtelen, ezek jutottak az eszembe. Nem tudom ki lehet a te esedben a legmegfelelőbb. Milyen eszközről lenne szó?
A bécsi szervíz tapasztalatokról én szívesen olvasnék. ha tudod majd írd meg.
Ez monjduk német szaki, viszont vannak érdekes kis publikációi a javításairól: http://ftbw.de/index.html
Erősítők javítása
Gyönyörű az erősítő, gratulálok hozzá! Én is vintage elektronikák javításával foglalkozó céget keresek, egyelőre nem sok eredménnyel itthon. Ezért eldöntöttem, hogy Bécsben kutakodok, ott biztosan lesz eredmény. Szólok, ha találtam érdemlegeset.
Abyssound ASX-1000, Meridian 818V3 Reference Audio Core, Whest Audio PS.30 RDT SE Phono, Thorens TD 2030, SME 309, Clearaudio Symphony MC, Goldenear Triton Reference, Silent Wire LS-32, Straight Wire Crescendo, Furutech, Oyaide, WK Audio The Two Rhodium, Isotek Evo3 Syncro, Audioquest Niagara 1200
Erősítők javítása
Szevasztok!
Krell erosito javitasban jartas szervizt keresnek. Valami konkret otlet olyanoktol, akik szervizeltettek Krell vasat mostanaban?
Minden infot szivesen olvasok.
tovabbi szep napot!
" Latom, meg mindig analogot hallgatsz. Ja, nem doltem be a digitalisnak, mert a klasszikusokon az sem tudott javitani"" :-)
- martinszathmari
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 4
Erősítők javítása
Szervusztok!
Amit Karesz írt, mármint hogy nem írja le melyik szerviz, én is teljesen jogosnak tartom. Teljesen értelmesen és okosan állnak hozzá a dolgokhoz, egészen addig, amíg van kapcsolási rajz, vagy modulszinten javítható a dolog. Mint sok más szakszerviz. Karesz erősítőjéhez nem volt egyik lehetőség sem megadva, így nem foglalkoztak vele. Gondolom mert gazdaságilag nem érte volna meg. Én viszont egyedül, hobbiból foglalkozok ezekkel, és komponensszinten is van időm korrekt áron javítani, tekintve hogy nem kell fenntartanom semmi mást magamon kívül.
Erősítők javítása
Én ezt nem értem. Pedig a Totelnek tök jó a honlapja, nem?
Olvastam a korábbi "eszmecserét"....vicces Akit én ajánlottam neki például nem tudok róla hogy lenne(max. email vagy telefonszám).....akkor már ne is keresse az ember?? Nem ezen múlnak a dolgok de ezt egy "épeszű" ember tudja .
Erősítő:Nelson Pass Aleph5 diy Hangfal:proac response 2.5 diy Hangfalkábel: qed xt40 Összekötő kábel:klotz xlr dac:Cayin idac6 Fejhallgató: shure srh440 Megjelenítő: Lg 55" led tv
Erősítők javítása
Nem egy szerviz lejáratása lett volna a fő célom,inkább egy hozzáértő embert szerettem volna ajánlani aki korrekt hozzáállásával és szaktudásával tett többet mint azt mástól vártam volna el. Nekem a 2 óra volt az ami meglepetésként ért.........Egy komolyan felszerelt,tapasztalatokkal teli üzem ezt nem tudja?....Szándékosan nem adtam a nevét a javítással megbízott cégnek és nem is szeretném kiadni. Sokan megelégedéssel mennek be,jönnek ki.
Én ezt nem értem. Pedig a Totelnek tök jó a honlapja, nem?
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500