Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Diy Neiro
Diy Neiro
Megvan ez még?
Diy Neiro
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását.
Mert ez egy fórum, helye van minden kritikának is. Továbbra is bíztatnék mindenkit a meghallgatásra!
És mi lesz helyette? Egyenlőre semmi, vagyis CSOK-lakás, ha minden igaz...
Diy Neiro
Eladót nem ismerem, viszont volt szerencsém két rendszert is meghallgatnom, ahol ilyen erősítő volt, nem akarok róla írni bármit,hogy mennyire jó , csak azt amit István is írt, el kell menni és meg kell hallgatni. Aki rászánja magát és egy hétvége keretében elutazik Sopronba, és meghallgatja, az tuti nem fogja otthagyni. Sajnálom,hogy nem rendelkezek ennyi pénzzel ,mert akkor már nálam zenélne... remélem egyszer leszek én is annyira szerencsés ,hogy Istvánnal csináltathatok egyet..
Amúgy ha nem vagyok indiszkrét és megkérdezhetem, mi lesz helyette?
Diy Neiro
Nekem pld nagyon tetszik és, ha csövesben gondolkodnék, no és persze dagadna a buksza, akkor egy kirándulással egybekötve meg is hallgatnám. Sajna viszont, ahogy mondják, a pénz a legkevesebb!
Egyébként meg gyönyörű és bizonyára jó is lehet. Sok csövest hazavittem már megfülelni, mivel vannak mérnök ismerőseim, akik építgetnek. Egy komolyabbnak mondott megépítésnél már jócskán 300 felett fog a cerka és ez mondjuk 3 évvel ezelőtti ár. Eddig még egy sem varázsolt el, ami persze egyéni ízlés kérdése. Viszont a AN rendszereket nagyon szereti a fülem és, ha ez is egy hasonló hang, akkor inkább adnék egy ilyenért 600 körül, mint az általam hallott készülékekért 350-et!
Én csak gratulálni tudok hozzá!
- hidrokinon
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 34
Diy Neiro
Pár gondolat erejéig hozzászólnék: Nem érdemes abba belemenni, hogy mennyibe került az alkatrészkészlete, meg hogy mit győzött le, mert ebből csak egy nagyotmondó verseny lesz. Viszont az alkatrészkészlete nem azért lett ilyen, mert ez volt kéznél. Kezdve a kapcsolási rajzzal, már ebből is több változat van fenn a neten, ilyen-olyan alkatrészértékekkel. Minden fokozatot külön meg kellett mérni, egészen extrém frekvencián és jelszinteken is, hogy kiderüljön, melyik értékkel viselkedik a legstabilabban. És ezután jött a meghallgatásos ellenőrzés többféle gyártó alkatrészeivel. Szándékosan nem akartunk nagy trafót, vagy legalábbis nem nagyobbat a szükségesnél, mert azt a nagy vasat nehezebb is mágnesezgetni a zene kívánalma szerint. Aki építkezik, az ezekkel úgyis tisztában van, mint ahogy azzal is, hogy a teljes költség mindig valahogy több a kalkuláltnál. Aki meg nem épít, azt meg nem érdekli.
Ear blogja indított el az építés felé (ezúton is köszönet érte), lehoczati barátom valószínűleg ezért linkelte be, nem azért, hogy ez az a változat. De ennek a hangja is már van olyan – mint ahogy egy jó barátom megjegyezte – hogy „ezzel már nem csak élni, de meghalni is lehet”. Ezt mondjuk mi, de a vevőjelölt persze szkeptikus, hogy elinduljon-e egy esetleg több száz km-es útra meghallgatni, mert mi van, ha egy harsány, testetlen dinamikátlan hangot hall? Ezért találtuk ki, hogy ha a meghallgatás után becsapottnak érzi magát az érdeklődő, megkapja az útiköltsége felét. Szerintem ez így elég korrekt.
- csaktibi
- Nincs visszaút
- Értékelés: 16
Diy Neiro
a két erősítő "beltartalmi értéke" között jelentős a különbség. Szerintem százezres nagyságrendű.
Nem korrekt reklámként felhasználni, megtévesztő lehet az alkatrészek tekintetében kevésbé jártas vevőjelölteknek.
Ettől eltekintve lehet ez egy jó hangú utánépítés, de a helyén kell kezelni.
Azért a fotón látok olyat ami szerint nem az eredeti alkatrészértékek vannak néhol.
Azt azért megjegyezném, hogy a blogomban elmesélt erősítő eléggé más, ha az alkatrészeket, például a döntő fontosságú kimenőtrafókat nézzük, szóval senki sem tegyen egyenlőség jelet az ottani és eme erősítő közé. És a hétszámjegyű alkatrész költséget is eufémisztikus túlzásnak érzem, de ettől függetlenül simán lehet, hogy ez is egy jó hangú inkarnációja ennek a kapcsolásnak.
Auralic Aries G1 - Entreq Konstantin Infinity USB - RME ADI-2 DAC FS - QSSC - DIY full DHT SE 300B-XLS - Audio Note QSSC - Tang Band W8-2145 szélessávú
- csaktibi
- Nincs visszaút
Diy Neiro
Amitől ez az erősítő 1M Ft alkatrészbázisú lehetne az nincs benne.
Auralic Aries G1 - Entreq Konstantin Infinity USB - RME ADI-2 DAC FS - QSSC - DIY full DHT SE 300B-XLS - Audio Note QSSC - Tang Band W8-2145 szélessávú
- csaktibi
- Nincs visszaút
Diy Neiro
Ismerem az alkatrészlistát.
Diy Neiro
Szépen megépített erősítő, de 1 milliós alkatrészköltséget erős túlzásnak tartom.
Sajnos ez csak addig tűnik túlzásnak, amíg kapsz egy alkatrészlistát, és elkezded megvásárolni a hozzávalókat.
- csaktibi
- Nincs visszaút
Diy Neiro
Szépen megépített erősítő, de 1 milliós alkatrészköltséget erős túlzásnak tartom.
Diy Neiro
Olvasnivaló bevezetésként:
http://www.ear.hu/?p=488
http://www.ear.hu/?p=3563
http://carbon4copy.blogspot.hu/2013/3/m ... kedni.html
Diy Neiro
Köszönöm!
Mindenki dicséri a saját "portékáját", de dicséret helyett inkább arra bíztatok minden érdeklődőt, jöjjön el és hallgassa meg!
Az alkatrész költsége meghaladta az 1 millát + építésköltség! (De szerintem aki ilyenen töri a fejét, úgyis tudja.) Hangja, persze megfelelő "kiszolgálás" mellett, meg több milla felett van.
- K/L
- V.I.P.
- Értékelés: 100
Diy Neiro
Amiről én tudok,ez az erősítő jobb volt,mint a gyári AN Oto SE, Soro,Gyuri bácsi-féle 2a3 átépítés és a Vindicator-nál és a Meishu-nál is jobban zenél.
Úgy gondolom ez a legjobbak között van. A teljesítménye több,mint elegendő.
Analóg: Technics SL1200mk2, Denon DL103, HANG MC transzformátor
Digitális: Philips CD 880
Erősítő: G. Rankin 2A3 Baby Ongaku, mod. HANG
Előerősítő: DIY M7, mod. HANG
Hangsugárzó: Orion PD256 mod.HANG
Kábelek: DIY, Audio Note Japan
Diy Neiro
Utazz Sopronba féláron! Akció!!!
Ha érdekel az erősítő és meghallgatnád, segítek.
Ha komolyan érdekel az erősítő, állom az utazási költséged felét.
Diy Neiro
Meghallgatás, alkudozás belefér.
Diy Neiro
Na, közben kiderítettem, mert nem voltam ott, milyen neves kimenőtrafók maradtak alul Pávó Feri trafójával szemben.
Hammond 1630SEA
Lundhal (ez nem biztos 1623)
Egy kedves érdeklődő az Audio Note trafót is kérdezte. Ennek is utána néztem 345 angol font/darab. Ez talán egy kicsit sok, persze lehet, hogy a hangja megéri.
Diy Neiro
Az erősítőt Kovács István (hidrokinon) építette Sopronban. A kapcsolási tervek alapjai Vass Andrási Gyuri bácsitól származnak. A Triódás Találkozón valóban megfordult és valóban szép sikere volt, de nem ennek, hanem a "testvérének". De megfordult ez az erősítő összehallgatásra Gyuri bácsinál, Kürthy Tamásnál is és szép elismerést kapott. Pávó Feri a trafókat készítette és el kell mondani, hogy néhány neves trafó kipróbálásra került előtte, de a Pávó trafók mindent vittek és nem az áruk miatt.
- K/L
- V.I.P.
Diy Neiro
Én úgy tudom,hogy egy soproni úriember készítette.
Pávó Ferenc nem épített Neiro-t.
Volt egy ilyen erősítő a triódás találkozón is. Ott nagy sikere volt!
- K/L
- V.I.P.
Diy Neiro
Nos,a készítő egyéb munkáit ismerve,ez egy igen jó erősítő.
Szép munka!