Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Alpine AL-90 csúcs deck eladó
Re: ALPINE AL-90 csúcs deck eladó
Utoljára wittao ugrasztotta előre 2025.10.01., szer. 13:16-kor.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Alpine AL-90 csúcs deck eladó
Sziasztok,
eladóvá vált a gyűjteményem részét képező ALPINE AL-90, a gyártó csúcskategóriáját jelentő deckje (Luxmann-nál K05 néven futott, miután felvásárolták az Alpine-t).
Műszaki részletek
3-fejes, egykazettás deck
4 sávos, 2 sztereo csatornával
Szalagsebesség: 4.76 cm/s
Fejek: 1 x felvevő, 1 x lejátszó, 1 x törlő
Kazetta típus: Type I (Normal), CrO2, Metal
Zajcsökkentés: Dolby B, C
Frekvencia átvitel: 20Hz-től 22kHz-ig (Metal kazetta)
Jel-zaj arány: 64dB (dolby C)
Nyávogás: 0.03%
Torzítás: 2%
Kimenet: 0.58V
Méretek: 435 x 126 x 347mm
Tömeg: 10.1kg
Egy nem rég készült teszt a készüléktípusról:
http://hifimagazin.net/alpine-al-90-kaz ... abbahagyni
Az adott készülékről néhány infó:
- most érkezett vissza teljeskörű revízióról
- forrasztások is átnézve, szükséges recap megcsinálva minőségi alkatrészekkel
- kalibrációs tesztek is elvégezve, 23kHz-ig visz át, amit nem sok magnóról lehet elmondani
- a készülékház tetején vannak használat nyomai, terveztem, hogy egy porfestéssel rendbe hozatom, végül elmaradt
- a jobb oldali készülék széle felé eső VU-méter részen van egy húzás, ami szakember szerint kipolírozható (nekem most már erre sem volt időm, inkább a sok készülék mellett örültem, ha megfelelő módon járatni tudtam és élvezni a produkciót).
- sok Nakamichi gépem van és volt, és biztosan állíthatom, hogy az egyetlen gép, amit a felső kasztba sorolt Nakamichik mellé bármikor oda mernék állítani (DRAGON, 700ZXL, 1000ZXL ennek a magnónak a "vadászterülete").
- akinek megtetszik és akár az esztétikai dolgoktól el tud tekinteni egy jó ideig nem lesz rá gondja, emiatt 3 hónap működési garanciát vállalok (természetesen, ha nincs belenyúlva, szervizesem mindig fotózza belül).
- semmilyen gyári csomagolása nincsen meg sajnos, sem távirányító vagy egyéb nem jár hozzá
(digitális formában a Service Manual az megvan, tudom küldeni hozzá).
Érd: PM
Elérhető: Bp. XXIII, Dunaharaszti
Posta: vevő felelősségére megoldható, de szerintem ezt érdemes személyesen megnézni, meghallgatni
(és a doboz hiány miatt sem, bár be tudom úgy csomagolni, hogy szállítás működhet).
Ára: 1.000.000 Ft (vagy annak megfelelő EUR), ebben már korrigáltam az esetleges plusz költségekkel - porfestés és polírozás - és a doboz hiányát.
A készülék mellé adok 5db ajándék TDK SA és 1db TDK MA kazettát az új tulajdonosnak.
eladóvá vált a gyűjteményem részét képező ALPINE AL-90, a gyártó csúcskategóriáját jelentő deckje (Luxmann-nál K05 néven futott, miután felvásárolták az Alpine-t).
Műszaki részletek
3-fejes, egykazettás deck
4 sávos, 2 sztereo csatornával
Szalagsebesség: 4.76 cm/s
Fejek: 1 x felvevő, 1 x lejátszó, 1 x törlő
Kazetta típus: Type I (Normal), CrO2, Metal
Zajcsökkentés: Dolby B, C
Frekvencia átvitel: 20Hz-től 22kHz-ig (Metal kazetta)
Jel-zaj arány: 64dB (dolby C)
Nyávogás: 0.03%
Torzítás: 2%
Kimenet: 0.58V
Méretek: 435 x 126 x 347mm
Tömeg: 10.1kg
Egy nem rég készült teszt a készüléktípusról:
http://hifimagazin.net/alpine-al-90-kaz ... abbahagyni
Az adott készülékről néhány infó:
- most érkezett vissza teljeskörű revízióról
- forrasztások is átnézve, szükséges recap megcsinálva minőségi alkatrészekkel
- kalibrációs tesztek is elvégezve, 23kHz-ig visz át, amit nem sok magnóról lehet elmondani
- a készülékház tetején vannak használat nyomai, terveztem, hogy egy porfestéssel rendbe hozatom, végül elmaradt
- a jobb oldali készülék széle felé eső VU-méter részen van egy húzás, ami szakember szerint kipolírozható (nekem most már erre sem volt időm, inkább a sok készülék mellett örültem, ha megfelelő módon járatni tudtam és élvezni a produkciót).
- sok Nakamichi gépem van és volt, és biztosan állíthatom, hogy az egyetlen gép, amit a felső kasztba sorolt Nakamichik mellé bármikor oda mernék állítani (DRAGON, 700ZXL, 1000ZXL ennek a magnónak a "vadászterülete").
- akinek megtetszik és akár az esztétikai dolgoktól el tud tekinteni egy jó ideig nem lesz rá gondja, emiatt 3 hónap működési garanciát vállalok (természetesen, ha nincs belenyúlva, szervizesem mindig fotózza belül).
- semmilyen gyári csomagolása nincsen meg sajnos, sem távirányító vagy egyéb nem jár hozzá
(digitális formában a Service Manual az megvan, tudom küldeni hozzá).
Érd: PM
Elérhető: Bp. XXIII, Dunaharaszti
Posta: vevő felelősségére megoldható, de szerintem ezt érdemes személyesen megnézni, meghallgatni
(és a doboz hiány miatt sem, bár be tudom úgy csomagolni, hogy szállítás működhet).
Ára: 1.000.000 Ft (vagy annak megfelelő EUR), ebben már korrigáltam az esetleges plusz költségekkel - porfestés és polírozás - és a doboz hiányát.
A készülék mellé adok 5db ajándék TDK SA és 1db TDK MA kazettát az új tulajdonosnak.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása