Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd/Sacd javítás

Vinyl, Cd, Sacd, Dvd, Bluray, Vhs, Minidisc analóg és digitális lejátszók, futóművek, kazettás deckek, hordozható és multimedia playerek
jeni
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -1

Re: Cd/Sacd javítás

Hozzászólás Szerző: jeni »

Üdv!
Boccsi,elsőre nem találtam az új hozzászólás letehetőségét. :smile53:
Nekem van egy régebben vásárolt(használtan) egy Onkyo Integra DX-6850 CD lejátszóm.
Ritkán használtam és így állásban a tálca nem nyitódik ki vagy záródik rendesen. Lassan reagál de utána többszöri gombra javulgat.
Újra zsírozni és esetleg szíjat szeretnék cseréltetni rajta. A CD lemezt jól olvassa be még az írottakat is.
Bp-i szakember előnyben aki vállalná az átnézését.

matsui
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: matsui »

Üdv!
KSS-213C beszerezhető még valahonnan?
Köszönöm

davidfeher96
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 21

Hozzászólás Szerző: davidfeher96 »

Sziasztok! Sony SCD-777ES valamint SCD-XA777ES is azt a hibát produkálja, hogy a Hibrid SACD lemezeket szinte midig csak sima CD lemeznek olvassák be. Lehet ezeket kalibrálni, vagy inkább fejcserére érettek már?
Erősítő: Sony FA70ES, E/N77ES, VA777ES
CD: Sony XA555ES, XA7ES, XA50ES, Marantz CD-73
SACD: Sony SCD-777ES, SCD-XA777ES
DVD: Sony S9000ES, NS999ES, S7700
MiniDisc: Sony JA555ES, JA50ES
Deck: Sony KA6ES
Tuner: Sony D777ES, SA5ES
Lemezjátszó: Yamaha PF-800
Hangfal: Bösendorfer VC7

after7
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: after7 »

Sziasztok! Mechanika problémás lejátszóhoz ( Musical Fidelity M2SCD )keresek szakembert.

vargi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: vargi »

vidor2009 írta:
2025.01.26., vas. 19:16
vargi írta:
2025.01.26., vas. 08:02
Sziasztok,
érdeklődnék, hogy valakinek van Magyarországon Sony SACD lejátszókhoz kalibráló lemeze???
Le kellene kalibrálni a lejátszómat Sony SCD-XA333ES, mert elfelejtette az SACD-k lejátszását!
Köszönöm,
Üdv,
Szép napot, Mindenkinek!
Üdv.
Engem is érdekelne! :napsut:
van egy emberke németben, aki ezeket újra kalibrálja, csak egyetlen szépséghibája van az egésznek, hogy messze van, küldeni kell oda-vissza és 400-500 Eur-ba kerül kb. :smile51:

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

vargi írta:
2025.01.26., vas. 08:02
Sziasztok,
érdeklődnék, hogy valakinek van Magyarországon Sony SACD lejátszókhoz kalibráló lemeze???
Le kellene kalibrálni a lejátszómat Sony SCD-XA333ES, mert elfelejtette az SACD-k lejátszását!
Köszönöm,
Üdv,
Szép napot, Mindenkinek!
Üdv.
Engem is érdekelne! :napsut:

vargi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: vargi »

Sziasztok,
Köszönöm,
Üdv,
Szép napot, Mindenkinek!

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 295

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

kasumi írta:
2025.01.03., pén. 21:00
béres-jános írta:
2025.01.03., pén. 20:53
kasumi írta:
2025.01.03., pén. 12:13
Üdvözletem!

Milyen hibaokra utalhat, ha a bekapcsolt CD-lejátszó, benne a lemezzel önmagától indítja el a lejátszást...
gondolkodik.gif
Pontos típus?
Lehet nyomógomb hiba esetleg egy eltévedt infra jel más távirányítótól.
Sony CDP-XE900
Más táv nincs, ami van, abban még elem sincs.
Ha a táv kizárható akkor a nyomógombra tippelnék.
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 420

Hozzászólás Szerző: kasumi »

béres-jános írta:
2025.01.03., pén. 20:53
kasumi írta:
Üdvözletem!

Milyen hibaokra utalhat, ha a bekapcsolt CD-lejátszó, benne a lemezzel önmagától indítja el a lejátszást...
gondolkodik.gif
Pontos típus?
Sony CDP-XE900
Más táv nincs, ami van, abban még elem sincs.
Újratervezés

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 295

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

kasumi írta:
Üdvözletem!

Milyen hibaokra utalhat, ha a bekapcsolt CD-lejátszó, benne a lemezzel önmagától indítja el a lejátszást úgy, hogy előtte órákig stand-by volt, senki nem nyúlt sem a lejátszóhoz, sem annak távirányítójához. Programozni nem lehet, időzítő nincs.
Ugyanilyen hibát korábban egyszer már tapasztaltam, akkor is a semmiből, véletlenszerűen.
gondolkodik.gif
Pontos típus?
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 420

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Üdvözletem!

Milyen hibaokra utalhat, ha a bekapcsolt CD-lejátszó, benne a lemezzel önmagától indítja el a lejátszást úgy, hogy előtte órákig stand-by volt, senki nem nyúlt sem a lejátszóhoz, sem annak távirányítójához. Programozni nem lehet, időzítő nincs.
Ugyanilyen hibát korábban egyszer már tapasztaltam, akkor is a semmiből, véletlenszerűen.
gondolkodik.gif
Újratervezés

koviati
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 51

Hozzászólás Szerző: koviati »

Van egy Cyrus Dad3 cd lejátszóm.
Egy időre fejtetőre volt fordítva és azóta nem pörgeti fel a lemezt, No disc-t ír ki.
Mi lehet a gond.
Előtte könnyen beolvasta a lemezeket.
Talán valamilyen kábel lecsúszott?

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Köszi, ki fogom próbálni.
Igaz, hogy legközelebb csak karácsonykor leszek Magyarországon.
Naim-ZU

Rapsic88
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 83

Hozzászólás Szerző: Rapsic88 »

Szia! Próbáld ki hogy kb 30 fokkal megdöntöd hátra és úgy is jelentkezik -e a lejátszási hiba...

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Sziasztok!

Adott egy Rega Planet 2000 cd játszó, amit itt vettem a fórumon jó pár hónapja.
Ki lett takarítva, de sajnos a lejátszás eléggé hektikus még így is.
Ha beolvas egy lemezt, akkor hibátlanul végigviszi, de sokszor csak felpörög és jön a no disc felirat.
Eredeti, tökéletes lemezeknél is ez van sokszor. Nem tudom, hogy a rögzítő hibája ez, vagy az olvasó fej gyenge, vagy mindkettő akár.
Nagyon enyhe kocogtatásra is megáll.

Van, aki javít ilyen lejátszót?
Naim-ZU

4312MKII
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: 4312MKII »

Tisztelt tonee73!

Köszönöm a segítséget!

Üdv: Laci

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6151

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

4312MKII írta:
2024.10.11., pén. 16:15
Sziasztok !
Marantz CD m4 szerkezetű lejátszóban kellett tálcamozgató fogaskerteket cserélnem.
Az alkatrészt Kínából rendeltem.
A fogaskerék tökéletes, de az ékszíj használhatatlan, mert túl hosszú.
Tud valaki hazai beszerzési forrást ékszíjra?
Külföldi link is jó lehet, ha már bevált az alkatrész amit küldtek.
Köszönöm.
Laci
https://dindiki.com/?belt
A menüből kiválasztod a játszód típusát, az ára 6.80 EUR, a postázása nem tudom mennyi, de németből küld így ÁFÁT meg vámot nem kell fizetned.
Ettől jobb minőségű szilikongumi ékszíj szerintem nem nagyon van a piacon
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

4312MKII
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: 4312MKII »

Sziasztok !
Marantz CD m4 szerkezetű lejátszóban kellett tálcamozgató fogaskerteket cserélnem.
Az alkatrészt Kínából rendeltem.
A fogaskerék tökéletes, de az ékszíj használhatatlan, mert túl hosszú.
Tud valaki hazai beszerzési forrást ékszíjra?
Külföldi link is jó lehet, ha már bevált az alkatrész amit küldtek.
Köszönöm.
Laci

öcsi67
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: öcsi67 »

Sziasztok!
Egy Pioneer UDP LX-800 lejátszóm van, a probléma az vele hogy a kimeneti Hdmi csatlakozásnál nem adja át a hangot az erősítőnek. Ami egyik pillanatról a másikra alakult ki.
Valaki tudna ebben segíteni hogy mi által van ez a hiba?

Dezső
Front: Sonus Faber Olympica 2
Center: Sonus Faber Olympica
Hátterek: Sonus Faber Sonetto 2
Sub - Elac 2070
Erősítő - Lexicon RV - 9
Médialejátszó - Pioneer UDP LX-800
Hangfalkábelek - Neotech nes 3003 II.
Összekötő kábelek - AudioQuest Dragon 48G eARC és Vodka 48G HDMI
Subkábel - AudioQuest Wolf

Taarzan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: Taarzan »

Sziasztok,
Keresek szakembert "lézer" cserére, esetleg beszerzésre is..
Köszönöm :smile53:
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 206

Re: Marantz CD rebuild

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

ViXi78 írta:
2024.04.25., csüt. 14:38
Sziasztok!
Remélem tud valaki tuti ötletet adni! Pár éve vettem egy CD74-est és aztán jött még hozzá pár donor készülék is. Most megint foglalkozom vele és úgy gondoltam, hogy újraépítem a gépet. Jelen esetben, a váz az érdekes. Ez egyébként az eredeti váz a 74-ből, amit itt vettem még a fórumon. Nem 20 évet volt a pajtában a gép, de biztosan pár kézen átment. Fizikai értelemben is jó pár kézben lehetett, mert nem volt szép az alja. Nekem ez jobban szúrja a szememet, mint az, hogy hány switch van sorba kötve a rendszerben. Tehát koszos volt, a sok fogdosástól meg látszódtak a sokéves ujjnyomok. Még anno szét szedtem és meg mostam és van ez a fém dörzsike azzal is adtam neki. Már utána nem sokkal éreztem a dörzsizett felületen, hogy ragad. Most előszedtem és tegnap este újra lemostam Ciffel meg sima szivaccsal. Anno dörzsizve az alja és a két oldala lett kívül.
A 2 oldalával semmi probléma nincs, de az alján látok ilyen sötétebb foltokat, ahová a körmömmel tudok rajzolni. Ez jól látszik fényben. Ez valami zsíros réteg lehet. Az biztos, hogy a dörzsizés után jelent meg, mert akkor szép fényes lett a felület. Mi lehet ez? Tegnap kapott Cifes mosást. Az nem szedte le, akkor mitől jönne le? Fontos volna, hogy kárt az anyag felületén ne tegyen, ne színeződjön el.

IMG_1613.jpegIMG_1614.jpegIMG_1615.jpegIMG_1616.jpeg

Tovább nézve még termeltem ki a donor készülékekből vagy inkább roncsokból alkatrészeket. A tálcát tartó elemeken is jól látszik, hogy a bal oldali retkes, nem szép, addig a jobb oldali jól néz ki, de a kép nem jól adja vissza, mert tiszta sárga az egész. Az életben ez sokkal durvábban néz ki. Valószínűleg egy dohányzós helységben tölthetett sok időt a készülék. Ennek a sárgának a fiók mozgató mechanikáját tartó konzolt már megmostam. A villanymotort tartó fülnél fogtam és közben ecsettel kapott lefolyótisztitó gélt, amit rögtön le is mostam róla. Látszik, hogy a sárgaság le is jött róla csak ott van, ahol fogtam. Viszont pár napra rá a belső oldalán látszik, hogy kissé befeketedett a lemez. A fogaskerekeket tartó tengelyek is kissé el mattultak, főleg az a nejlon(?) fogaskereket tartó tengelycsonk az még egy kicsit feketés is lett. Amúgy ezek az alkatrészek már mind meg lettek mosva szappanos vízzel, de az nem fogja ezeket a dolgokat leszedni!

IMG_1617.jpegIMG_1618.jpegIMG_1620.jpegIMG_1621.jpeg

Ugyanitt, de képet nem csináltam most róluk, vannak a kis műanyag szürke a CD84 esetében kék gombocskák az előlapon. Azok is el vannak színeződve. Mivel lehetne visszaállítani ezeket, hogy jobban hasonlítson a gyári új árnyalatra? A kék gombok konkrétan már majdnem feketék, de csak azon oldaluk, ami a külvilág fele van. Ja, van 84-es donor is távval. Lehet, hogy lesz valami modifikáció is.

Az egész cumót nem merem lemosni lefolyótisztítóval, mert félek, hogy elszíneződne. Van, amiből több darab is van, lehet próbálkozni, de biztosra szeretnék menni.
Valakinek tapasztalata, ötlete? Mivel pucoljam meg, vagy mivel próbálkozzam?
Üdv!
Próbáld meg gyógyszertárban kapható alkohollal(ha lehet 96%-ossal),de ne szivaccsal,hanem ujbeggyel.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

rega
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: rega »

Philips dvd 963s-t szeretnék javítattni.
Valaki tud esetleg segíteni?Előre is köszönöm!

fsalgo
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: fsalgo »

Találtam Pécsen egy Denon 2930 as, Denon 3930 as DVD készüléket is javító szervízt! Fejcserével is!
Garanciálisan javít, ha valakit érdekel kérem jelezze, hogy privátban megadjam az elérhetőségét.

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 54

Marantz CD rebuild

Hozzászólás Szerző: ViXi78 »

Sziasztok!
Remélem tud valaki tuti ötletet adni! Pár éve vettem egy CD74-est és aztán jött még hozzá pár donor készülék is. Most megint foglalkozom vele és úgy gondoltam, hogy újraépítem a gépet. Jelen esetben, a váz az érdekes. Ez egyébként az eredeti váz a 74-ből, amit itt vettem még a fórumon. Nem 20 évet volt a pajtában a gép, de biztosan pár kézen átment. Fizikai értelemben is jó pár kézben lehetett, mert nem volt szép az alja. Nekem ez jobban szúrja a szememet, mint az, hogy hány switch van sorba kötve a rendszerben. Tehát koszos volt, a sok fogdosástól meg látszódtak a sokéves ujjnyomok. Még anno szét szedtem és meg mostam és van ez a fém dörzsike azzal is adtam neki. Már utána nem sokkal éreztem a dörzsizett felületen, hogy ragad. Most előszedtem és tegnap este újra lemostam Ciffel meg sima szivaccsal. Anno dörzsizve az alja és a két oldala lett kívül.
A 2 oldalával semmi probléma nincs, de az alján látok ilyen sötétebb foltokat, ahová a körmömmel tudok rajzolni. Ez jól látszik fényben. Ez valami zsíros réteg lehet. Az biztos, hogy a dörzsizés után jelent meg, mert akkor szép fényes lett a felület. Mi lehet ez? Tegnap kapott Cifes mosást. Az nem szedte le, akkor mitől jönne le? Fontos volna, hogy kárt az anyag felületén ne tegyen, ne színeződjön el.
alja foltos 1
alja foltos 1
alja foltos 2
alja foltos 2
oldal jó
oldal jó
alja szép elfogadható rész
alja szép elfogadható rész

Tovább nézve még termeltem ki a donor készülékekből vagy inkább roncsokból alkatrészeket. A tálcát tartó elemeken is jól látszik, hogy a bal oldali retkes, nem szép, addig a jobb oldali jól néz ki, de a kép nem jól adja vissza, mert tiszta sárga az egész. Az életben ez sokkal durvábban néz ki. Valószínűleg egy dohányzós helységben tölthetett sok időt a készülék. Ennek a sárgának a fiók mozgató mechanikáját tartó konzolt már megmostam. A villanymotort tartó fülnél fogtam és közben ecsettel kapott lefolyótisztitó gélt, amit rögtön le is mostam róla. Látszik, hogy a sárgaság le is jött róla csak ott van, ahol fogtam. Viszont pár napra rá a belső oldalán látszik, hogy kissé befeketedett a lemez. A fogaskerekeket tartó tengelyek is kissé el mattultak, főleg az a nejlon(?) fogaskereket tartó tengelycsonk az még egy kicsit feketés is lett. Amúgy ezek az alkatrészek már mind meg lettek mosva szappanos vízzel, de az nem fogja ezeket a dolgokat leszedni!
tálca tartó, vezető, leszorító egységek
tálca tartó, vezető, leszorító egységek
a nagyon sárga
a nagyon sárga
tálca mozgató konzolja belül
tálca mozgató konzolja belül
tálca mozgató konzolja kívül
tálca mozgató konzolja kívül

Ugyanitt, de képet nem csináltam most róluk, vannak a kis műanyag szürke a CD84 esetében kék gombocskák az előlapon. Azok is el vannak színeződve. Mivel lehetne visszaállítani ezeket, hogy jobban hasonlítson a gyári új árnyalatra? A kék gombok konkrétan már majdnem feketék, de csak azon oldaluk, ami a külvilág fele van. Ja, van 84-es donor is távval. Lehet, hogy lesz valami modifikáció is.

Az egész cumót nem merem lemosni lefolyótisztítóval, mert félek, hogy elszíneződne. Van, amiből több darab is van, lehet próbálkozni, de biztosra szeretnék menni.
Valakinek tapasztalata, ötlete? Mivel pucoljam meg, vagy mivel próbálkozzam?
Apple Mac Mini M1(Audirvana Studio, Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth

project6
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: project6 »

sziasztok!
Van egy Jungson wg cd1 lejátszóm a következő problémával.:tökéletes műkdés után egyszercsk egyik oldala elnémúlt.Totel
audiónál javították.de service munuál nélkűl nem vállalták hazahoztam és semmire nem ragált miútán kifizettmem a vizsgáat visszavíttem.hogy semmire nem reagál újabb vizsgálat után azt mondták kontakthiásak az üzemmód kapcsolói és megjavították.Azóta ki se mertem próbálni.Keresek egy lelkismeretes szerelőt aki átvizsgálná
Köszönettel Hacknauer József
Erősítő: Kenwood KAF 3030 R
CD:Philips 624
LP: Pink Triangle LPT Empire 8000 hangszedő
Casette deck: AIWA ADF 880
Hangsugárzó:TDL Studio 1 M
Az első benyomásra nincs második lehetőség!

Válasz küldése

Vissza: “Lejátszók, felvevők, tunerek, DAC-ok, konverterek”