Sziasztok!
Remélem tud valaki tuti ötletet adni! Pár éve vettem egy CD74-est és aztán jött még hozzá pár donor készülék is. Most megint foglalkozom vele és úgy gondoltam, hogy újraépítem a gépet. Jelen esetben, a váz az érdekes. Ez egyébként az eredeti váz a 74-ből, amit itt vettem még a fórumon. Nem 20 évet volt a pajtában a gép, de biztosan pár kézen átment. Fizikai értelemben is jó pár kézben lehetett, mert nem volt szép az alja.
Nekem ez jobban szúrja a szememet, mint az, hogy hány switch van sorba kötve a rendszerben. Tehát koszos volt, a sok fogdosástól meg látszódtak a sokéves ujjnyomok. Még anno szét szedtem és meg mostam és van ez a fém dörzsike azzal is adtam neki. Már utána nem sokkal éreztem a dörzsizett felületen, hogy ragad. Most előszedtem és tegnap este újra lemostam Ciffel meg sima szivaccsal. Anno dörzsizve az alja és a két oldala lett kívül.
A 2 oldalával semmi probléma nincs, de az alján látok ilyen sötétebb foltokat, ahová a körmömmel tudok rajzolni. Ez jól látszik fényben. Ez valami zsíros réteg lehet. Az biztos, hogy a dörzsizés után jelent meg, mert akkor szép fényes lett a felület. Mi lehet ez? Tegnap kapott Cifes mosást. Az nem szedte le, akkor mitől jönne le? Fontos volna, hogy kárt az anyag felületén ne tegyen, ne színeződjön el.

- alja foltos 1

- alja foltos 2

- oldal jó

- alja szép elfogadható rész
Tovább nézve még termeltem ki a donor készülékekből vagy inkább roncsokból alkatrészeket. A tálcát tartó elemeken is jól látszik, hogy a bal oldali retkes, nem szép, addig a jobb oldali jól néz ki, de a kép nem jól adja vissza, mert tiszta sárga az egész. Az életben ez sokkal durvábban néz ki. Valószínűleg egy dohányzós helységben tölthetett sok időt a készülék. Ennek a sárgának a fiók mozgató mechanikáját tartó konzolt már megmostam. A villanymotort tartó fülnél fogtam és közben ecsettel kapott lefolyótisztitó gélt, amit rögtön le is mostam róla. Látszik, hogy a sárgaság le is jött róla csak ott van, ahol fogtam. Viszont pár napra rá a belső oldalán látszik, hogy kissé befeketedett a lemez. A fogaskerekeket tartó tengelyek is kissé el mattultak, főleg az a nejlon(?) fogaskereket tartó tengelycsonk az még egy kicsit feketés is lett. Amúgy ezek az alkatrészek már mind meg lettek mosva szappanos vízzel, de az nem fogja ezeket a dolgokat leszedni!

- tálca tartó, vezető, leszorító egységek

- a nagyon sárga

- tálca mozgató konzolja belül

- tálca mozgató konzolja kívül
Ugyanitt, de képet nem csináltam most róluk, vannak a kis műanyag szürke a CD84 esetében kék gombocskák az előlapon. Azok is el vannak színeződve. Mivel lehetne visszaállítani ezeket, hogy jobban hasonlítson a gyári új árnyalatra? A kék gombok konkrétan már majdnem feketék, de csak azon oldaluk, ami a külvilág fele van. Ja, van 84-es donor is távval. Lehet, hogy lesz valami modifikáció is.
Az egész cumót nem merem lemosni lefolyótisztítóval, mert félek, hogy elszíneződne. Van, amiből több darab is van, lehet próbálkozni, de biztosra szeretnék menni.
Valakinek tapasztalata, ötlete? Mivel pucoljam meg, vagy mivel próbálkozzam?
Apple Mac Mini M1(Audirvana Studio, Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth