Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Taya DP-510
- kanyol
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 7
Re: Taya DP-510
Tegnap óta nálam muzsikál a Taya. Bár még nem tudtam nagyon belemerülni, de kipróbáltam pár régi lemezemmel, és meg kell állapítanom, hogy szuper kis gépezet. Nagyon tetszik a hangja. Az eddigi "mindenegyben" lemezjátszóimhoz nem hasonlítható, más ligában játszik. Bizos vannak hiper-szuper lemezjátszók, amik sokkal jobbak, de én nem akartam sokszázezreket költeni rá, és ár-érték arányban nekem teljesen megfelel a készülék. Köszi lorr! 
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2749
Ezek mind ismert hibái voltak ennek a lejátszónak + a vezérlésben szoktal elfáradni az alkatrészek, amitől hajlamos lesz nyávogni.
Ha ezek mind pipa, akkor ez egy tisztességes retro belépő gép, még egy kicsivel jobb hangszedőt is kiszolgál, mint a benne lévő alap Akai (ami eredetileg talán a Sanyotól származik, ha jól emlékszem, de nem vennék rá mérget
Egy fotó érdekes lenne a módosított lábakról!
Szép ez a TAYA. Mindig megállapítom, mikor látok egyet, visszafogott letisztult stílusa nem volt jellemző a kor megfizethető japán gépeire.
Ez meg ezek szerint, már jól is szól.
/ Nekem is van két Kacsám, ne unatkozzanak a szekrényben.../
Ez meg ezek szerint, már jól is szól.
/ Nekem is van két Kacsám, ne unatkozzanak a szekrényben.../
Heti UP
A 80-85-es évek igen érdekes időszak volt, benzin 7.20 , kenyér 3.60 , átlagkereset 2000 – 4500 Ft között mozgott… Akkor ez luxuscikknek számított. Emberek > mérnökök tervezték a gépeket, nem voltak olyan szempontok, hogy „tervezett élettartam” vagy az alkatrészeknél ( félvezetők ) „beépített avulás” … A tartós fogyasztási cikk tényleg tartós volt.. Nálam is megfordult, épült és átépült néhány gyalu, szekrény alján őrizgetek még egy „rút kiskacsát” is…
viewtopic.php?f=31&t=140311&p=2457427&h ... r#p2457427
üdv mindenkinek
Lorr
A 80-85-es évek igen érdekes időszak volt, benzin 7.20 , kenyér 3.60 , átlagkereset 2000 – 4500 Ft között mozgott… Akkor ez luxuscikknek számított. Emberek > mérnökök tervezték a gépeket, nem voltak olyan szempontok, hogy „tervezett élettartam” vagy az alkatrészeknél ( félvezetők ) „beépített avulás” … A tartós fogyasztási cikk tényleg tartós volt.. Nálam is megfordult, épült és átépült néhány gyalu, szekrény alján őrizgetek még egy „rút kiskacsát” is…
viewtopic.php?f=31&t=140311&p=2457427&h ... r#p2457427
üdv mindenkinek
Lorr
Ilyen volt az első LP gyalum. Kölyökként 5200 JMF-ért vettem anno a helyi Keravill-ban. Meghajolt előttem az eladó '83-ban. Nagyon szerettem, pöpec kis jószág volt, egy AKAI 4000DS szalagos magnó és egy Hitachi erősítő társaságában, Orion HS 280-as dobozokkal. Ma is bármikor bevállalnám, csak azóta már sok lemezjátszó megfordult nálam és most is van vagy 5-6... 
Taya DP-510
Állapot a fotókon látható, minimális karcok a plexi tetőn, semmi bántó-sértő durva , teljesen vállalható. Ezt még használatra tervezték, nem eladásra…
Minden funkció megfelelően működik, a gyári hangszedő tökéletes állapotú, nem ment sokat.
Módosított-átépített lejátszó :
Gyári gumilábak újra cserélve, a régi elporladt
Lemezalátét szintén cserélve, új, szürke szilikon gumira / a régi törős lett /
A gyáriakra jellemző „dobozhang” belső rezgéscsillapítással és merevítéssel kiküszöbölve
Megváltoztatott belső földelés, nincs statikus pattogás és bármiféle brumm
Kimenet a gyári din helyett minőségi rca aljzatokat kapott, + földelő kábel csatlakozót
( kicsit több mint 20 munkaóra egy jól felszerelt műhelyben + anyag )
Teszteltük többféle hangszedővel-kábellel-riaa korrektorral, minden beépített módosítás kivétel nélkül javított a lejátszási minőségen. Hang : mivel itt minden a kiszolgáló környezettől függ ( hangszedő-riaa-kábelek-stb ) sokféle lehet, a gép ismerősöm szavai szerint „nagyon egyben van”, a gyári hangszedővel is nyugodt hangkép, sokáig hallgatható, súgás-búgás-rezonancia mentes. Eladása nem lét-kérdés, ez egy igen jó lemezjátszó, jelenleg tartaléknak beüzemelve, mindenféle frissen érkezett lemez fogadására.
Ár : 165 Euró, napi középárfolyamon / minimálisan alkuképes /
A fotókon látható gyári hangszedőjével. ( megbeszélhető hangszedő nélkül is, a fotón látható rca kábel nem tartozéka, de eladó lehet ) Mindenféle kötelezettség nélkül meghallgatható egyeztetett időpontban, akár hozott elektronikával és hanganyaggal is.
Kizárólag személyes próba-átvétel, Budapest belváros, Nyugatihoz közel.
Lehetőleg telefonon, nem vagyok mindig web közelben.
06 húsz 387 tizenhét 12 napközben.
Köszi, hogy benéztél.
Üdv mindenkinek!
Lorr
Minden funkció megfelelően működik, a gyári hangszedő tökéletes állapotú, nem ment sokat.
Módosított-átépített lejátszó :
Gyári gumilábak újra cserélve, a régi elporladt
Lemezalátét szintén cserélve, új, szürke szilikon gumira / a régi törős lett /
A gyáriakra jellemző „dobozhang” belső rezgéscsillapítással és merevítéssel kiküszöbölve
Megváltoztatott belső földelés, nincs statikus pattogás és bármiféle brumm
Kimenet a gyári din helyett minőségi rca aljzatokat kapott, + földelő kábel csatlakozót
( kicsit több mint 20 munkaóra egy jól felszerelt műhelyben + anyag )
Teszteltük többféle hangszedővel-kábellel-riaa korrektorral, minden beépített módosítás kivétel nélkül javított a lejátszási minőségen. Hang : mivel itt minden a kiszolgáló környezettől függ ( hangszedő-riaa-kábelek-stb ) sokféle lehet, a gép ismerősöm szavai szerint „nagyon egyben van”, a gyári hangszedővel is nyugodt hangkép, sokáig hallgatható, súgás-búgás-rezonancia mentes. Eladása nem lét-kérdés, ez egy igen jó lemezjátszó, jelenleg tartaléknak beüzemelve, mindenféle frissen érkezett lemez fogadására.
Ár : 165 Euró, napi középárfolyamon / minimálisan alkuképes /
A fotókon látható gyári hangszedőjével. ( megbeszélhető hangszedő nélkül is, a fotón látható rca kábel nem tartozéka, de eladó lehet ) Mindenféle kötelezettség nélkül meghallgatható egyeztetett időpontban, akár hozott elektronikával és hanganyaggal is.
Kizárólag személyes próba-átvétel, Budapest belváros, Nyugatihoz közel.
Lehetőleg telefonon, nem vagyok mindig web közelben.
06 húsz 387 tizenhét 12 napközben.
Köszi, hogy benéztél.
Üdv mindenkinek!
Lorr
- Csatolmányok
-
- DSC03775.JPG (6.56 MiB) Megtekintve 2519 alkalommal
-
- DSC03779.JPG (5.78 MiB) Megtekintve 2519 alkalommal
-
- DSC03778.JPG (5.88 MiB) Megtekintve 2519 alkalommal
-