Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Taya DP-510

Vinyl, Cd, Sacd, Dvd, Bluray, Vhs, Minidisc analóg és digitális lejátszók, futóművek, kazettás deckek, hordozható és multimedia playerek
Lezárt
kanyol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Re: Taya DP-510

Hozzászólás Szerző: kanyol »

Tegnap óta nálam muzsikál a Taya. Bár még nem tudtam nagyon belemerülni, de kipróbáltam pár régi lemezemmel, és meg kell állapítanom, hogy szuper kis gépezet. Nagyon tetszik a hangja. Az eddigi "mindenegyben" lemezjátszóimhoz nem hasonlítható, más ligában játszik. Bizos vannak hiper-szuper lemezjátszók, amik sokkal jobbak, de én nem akartam sokszázezreket költeni rá, és ár-érték arányban nekem teljesen megfelel a készülék. Köszi lorr! :tutiok:

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2749

Hozzászólás Szerző: mishow »

lorr írta:
2022.10.23., vas. 16:48
Gyári gumilábak újra cserélve, a régi elporladt
Lemezalátét szintén cserélve, új, szürke szilikon gumira / a régi törős lett /
A gyáriakra jellemző „dobozhang” belső rezgéscsillapítással és merevítéssel kiküszöbölve
Ezek mind ismert hibái voltak ennek a lejátszónak + a vezérlésben szoktal elfáradni az alkatrészek, amitől hajlamos lesz nyávogni.
Ha ezek mind pipa, akkor ez egy tisztességes retro belépő gép, még egy kicsivel jobb hangszedőt is kiszolgál, mint a benne lévő alap Akai (ami eredetileg talán a Sanyotól származik, ha jól emlékszem, de nem vennék rá mérget ;) )
Egy fotó érdekes lenne a módosított lábakról! :smile32:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1584

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Szép ez a TAYA. Mindig megállapítom, mikor látok egyet, visszafogott letisztult stílusa nem volt jellemző a kor megfizethető japán gépeire.
Ez meg ezek szerint, már jól is szól. :D
/ Nekem is van két Kacsám, ne unatkozzanak a szekrényben.../

lorr
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: lorr »

Heti UP gondolkodik.gif
A 80-85-es évek igen érdekes időszak volt, benzin 7.20 , kenyér 3.60 , átlagkereset 2000 – 4500 Ft között mozgott… Akkor ez luxuscikknek számított. Emberek > mérnökök tervezték a gépeket, nem voltak olyan szempontok, hogy „tervezett élettartam” vagy az alkatrészeknél ( félvezetők ) „beépített avulás” … A tartós fogyasztási cikk tényleg tartós volt.. Nálam is megfordult, épült és átépült néhány gyalu, szekrény alján őrizgetek még egy „rút kiskacsát” is…
viewtopic.php?f=31&t=140311&p=2457427&h ... r#p2457427
üdv mindenkinek
Lorr

Rapsic88
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 84

Hozzászólás Szerző: Rapsic88 »

Ilyen volt az első LP gyalum. Kölyökként 5200 JMF-ért vettem anno a helyi Keravill-ban. Meghajolt előttem az eladó '83-ban. Nagyon szerettem, pöpec kis jószág volt, egy AKAI 4000DS szalagos magnó és egy Hitachi erősítő társaságában, Orion HS 280-as dobozokkal. Ma is bármikor bevállalnám, csak azóta már sok lemezjátszó megfordult nálam és most is van vagy 5-6... :tutiok:

lorr
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 9

Taya DP-510

Hozzászólás Szerző: lorr »

Állapot a fotókon látható, minimális karcok a plexi tetőn, semmi bántó-sértő durva , teljesen vállalható. Ezt még használatra tervezték, nem eladásra…
Minden funkció megfelelően működik, a gyári hangszedő tökéletes állapotú, nem ment sokat.
Módosított-átépített lejátszó :
Gyári gumilábak újra cserélve, a régi elporladt
Lemezalátét szintén cserélve, új, szürke szilikon gumira / a régi törős lett /
A gyáriakra jellemző „dobozhang” belső rezgéscsillapítással és merevítéssel kiküszöbölve
Megváltoztatott belső földelés, nincs statikus pattogás és bármiféle brumm
Kimenet a gyári din helyett minőségi rca aljzatokat kapott, + földelő kábel csatlakozót
( kicsit több mint 20 munkaóra egy jól felszerelt műhelyben + anyag )
Teszteltük többféle hangszedővel-kábellel-riaa korrektorral, minden beépített módosítás kivétel nélkül javított a lejátszási minőségen. Hang : mivel itt minden a kiszolgáló környezettől függ ( hangszedő-riaa-kábelek-stb ) sokféle lehet, a gép ismerősöm szavai szerint „nagyon egyben van”, a gyári hangszedővel is nyugodt hangkép, sokáig hallgatható, súgás-búgás-rezonancia mentes. Eladása nem lét-kérdés, ez egy igen jó lemezjátszó, jelenleg tartaléknak beüzemelve, mindenféle frissen érkezett lemez fogadására.
Ár : 165 Euró, napi középárfolyamon / minimálisan alkuképes /
A fotókon látható gyári hangszedőjével. ( megbeszélhető hangszedő nélkül is, a fotón látható rca kábel nem tartozéka, de eladó lehet ) Mindenféle kötelezettség nélkül meghallgatható egyeztetett időpontban, akár hozott elektronikával és hanganyaggal is.
Kizárólag személyes próba-átvétel, Budapest belváros, Nyugatihoz közel.
Lehetőleg telefonon, nem vagyok mindig web közelben.
06 húsz 387 tizenhét 12 napközben.
Köszi, hogy benéztél.
Üdv mindenkinek!
Lorr
Csatolmányok
DSC03775.JPG
DSC03775.JPG (6.56 MiB) Megtekintve 2519 alkalommal
DSC03779.JPG
DSC03779.JPG (5.78 MiB) Megtekintve 2519 alkalommal
DSC03778.JPG
DSC03778.JPG (5.88 MiB) Megtekintve 2519 alkalommal
DSC03777.JPG