Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Audio Note DAC átépítés
Audio Note DAC átépítés
Hú, de sokan lettünk itt hirtelen.....
A lényeg, hogy ez egy nagyon jó hangú átalakító - szerintem, - mielőtt valaki belém kötne -e sommás kijelentésem miatt.
Érdemes meghallgatni, ha valaki ebben az ársávban keresgél.
Audio Note DAC átépítés
4 hours ago, SoundMania said:
Ezt írtam. Hogy a régi pcm dacosnál lehet jobb.
Hogy kivel nem szoktál egyetérteni azt nem tudom. De azt látom végigmászttad már az AN meg Kondó kábeleket. Pedig hogy bizonygattad milyenek a jó az spc. Én meg azt hogy nem. Szóval lehet nem értettél velem egyet, de végül magaddal sem? Vagy most már egyetértesz velem csak akkor nem?
Vagy csak jólesett leírni hátha beveszik?
A SPC - hangfal- kábellel kapcsolatos véleményedet már azt hiszem "jól" ismerjük. Tényleg van ettől jobb kábel. Tudjuk. De mi köze ennek az adott témához...???
" Vagy csak jólesett leírni hátha beveszik? "
Vagy csak jól esik leírni hátha beveszik?
Ez egy AN DAC eladásáról szóló topic.
Ez a stílus így... fura...a témára való tekintettel (is).
Audio Note DAC átépítés
2 hours ago, viri said:
Én eladtam az összes drága kábelemet, nagyjából abból finanszíroztam, úgyhogy noname kábelekkel vagyok most, azzal majd fogok még reszelni, de úgy érzem most baromira ráér....
hej ez lehetne sokaknak tanulsag !
es SoundMania szivebe most loptad be magad igazan ! teljes egyetertes :-)))))
3 hours ago, viri said:
...ami meghatározza a végső hangzást, az a forrás....
meg a többi. hisz az ATC vilagitott, DAC-ot ennyiert kerestel, ...csak epp azok a noname drotok cseréje ér rá !!!!!!!!
tovabbi sok jo zenehallgatast.
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1656
Audio Note DAC átépítés
Én eladtam az összes drága kábelemet, nagyjából abból finanszíroztam, úgyhogy noname kábelekkel vagyok most, azzal majd fogok még reszelni, de úgy érzem most baromira ráér.
Írtam privit.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- tibikecsoki
- Törzsvendég

- Értékelés: 130
Audio Note DAC átépítés
Ugyan ebben a cipőben járok,én is dac-ot keresek,én is egy jadis hallgatása után bolondultam meg,( az alábbi videóban látható) de nekem sajnos nincs rá 2 millám. Azért azt leírnád,akár privátban,hogy mik voltak azok a dacok,amiket kipróbáltál?
Marantz SR-7013,Zidoo X20 Pro,Naim Nap 300DR,Naim Nac-252pre, Naim Supercap2,Innuos Zenith Mk3,Holo Spring2 KTE, ProAc Respone D38, REL T/7x, Infinity Kappa 600, JMlab Electra cc900,JMlab electra sr900,JMlab tantal505,2db Monitor Audio mrw-10 sub.
- viri
- V.I.P.

Audio Note DAC átépítés
18 órája, asebestyen írta:
Nah, most lett biztos számomra, hogy tényleg és biztosan másik útra léptél. Sok sikert hozzá, illetve a DAC eladáshoz is, biztosan hamar lecsapnak rá.
Ez igaz is, meg nem is
Új út, másik megközelítés, de pl. az ízlésem szemernyit sem változott. Csak arról van szó, hogy az aktív ATC-ben találtam (a passzív hangsugárzókhoz képest) egy pár olyan plusz képességet, ami engem fokozottabban emlékeztet az élő zenére. De ezt az ATC-t valójában csak egy tiszta, semleges közvetítőnek tekintem, ami meghatározza a végső hangzást, az a forrás.
És itt jön képbe a dac, ami akár maradhatott volna, hiszen eddigi rendszerem legerősebb eleme volt (ha a Kondo Neiro- Avandgarde duot is kiszolgálta, talán nem is csoda). De én fejembe vettem, hogy végig viszem a szimmetrikus jelutat, és találok egy olyan dacot, ami hangban tudja pótolni az AN dacot. Először kipróbáltam egy Teac 503-as dacot, hátha a szimmetrikus összeköttetésnek egy olyan előnye lesz, hogy olcsón megúszom, és a végeredmény jó lesz. Na ez az "élmény" egyértelművé tette, hogy jóval feljebb kell keresgélnem. Nem egész két hónap alatt pontosan 8 dacot hallgattam meg 1-3 millió között, voltak köztük nagyon jók (is). Voltak amik ebben-abban jobbak voltak, de sajnos nem mindenben, sőt.. Sokszor a lényegben, az analógos folyékony zeneiségben nem! Ennyi pénzért pedig már semmilyen kompromisszumot nem akartam kötni (tudom naívság)
Végül is egy Jadis JS2 mklll. dac talált rám (nem is én kerestem) ami végre betalált, egy az egyben olyan számomra, mint egy még nagyobb AN dac, persze ez is csöves (pedig örültem volna ha nincs cső) de úgy néz ki legalább ennyi cső kell a rendszerembe, hogy nekem tetsző legyen Megjegyzem majdnem 2 milliót kellett fizetnem érte, új, demo darab, órási bukta, ha egyszer elakarnám adni, de most tényleg úgy érzem, hogy ezt már nem tudnám, és nem is akarom semmire sem cserélni. Nyilván jobb "üzlet" lett volna egy újonnan 3 milliós dacot 1.5-ért megvenni, ami tartja az árát, de akkor inkább megtartottam volna a DAC3-at, ha nem jön ez a Jadis.
Na kb. ennyi dióhéjban a történet, amivel kicsit arra is ráakartam világítani, hogy két dologban biztos vagyok: ez nem egy 500eft-os hang, és valaki nagyon örülni fog neki, ha hozzá kerül
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1290
Audio Note DAC átépítés
26 perce, viri írta:
Gondolod, hogy az első tulaj, meg Csontosék annyira bénák voltak, hogy sok pénzt ráköltve, őt idézve "a szőrösebb hangú dac3-ból" kihoztak egy rosszabb hangot?? Ha ezt gondolod szíved joga, amúgy is pont veled nem szoktunk egyetérteni szinte egyik topikban sem
Amikor ez meglett hirdetve akkor is ment az iv trafó hiány megkérdőjelezése, én ahelyett meghallgattam, és úgy nyugdíjazta a dac2-őt, mint egy zseniális lp lemezjátszó egy sima cd játszót.
Vikunyának köszönöm a választ!
Aesebestyén holnap lesz időm hosszasabban megválaszolnám a "talányt"
Ezt írtam. Hogy a régi pcm dacosnál lehet jobb.
Hogy kivel nem szoktál egyetérteni azt nem tudom. De azt látom végigmászttad már az AN meg Kondó kábeleket. Pedig hogy bizonygattad milyenek a jó az spc. Én meg azt hogy nem. Szóval lehet nem értettél velem egyet, de végül magaddal sem? Vagy most már egyetértesz velem csak akkor nem?
Vagy csak jólesett leírni hátha beveszik?
- viri
- V.I.P.

Audio Note DAC átépítés
18 perce, SoundMania írta:
Sziasztok! Ez egy furcsa történet. Virié úgy néz ki mint egy dac 1x. Kb. Mivel a dac 2-ben már van I/v trafó is. Szóval lehet , hogy a dac2x szintjét sem éri el, nemhogy a dac 3 vagy pláne dac 5-ét. Ahol már ezüst kondik meg kábelek meg trafók meg BG kondik meg tantalumok vannak Persze a PCM dacosoknál még lehet hogy így is jobb.
Gondolod, hogy az első tulaj, meg Csontosék annyira bénák voltak, hogy sok pénzt ráköltve, őt idézve "a szőrösebb hangú dac3-ból" kihoztak egy rosszabb hangot?? Ha ezt gondolod szíved joga, amúgy is pont veled nem szoktunk egyetérteni szinte egyik topikban sem
Amikor ez meglett hirdetve akkor is ment az iv trafó hiány megkérdőjelezése, én ahelyett meghallgattam, és úgy nyugdíjazta a dac2-őt, mint egy zseniális lp lemezjátszó egy sima cd játszót.
Vikunyának köszönöm a választ!
Aesebestyén holnap lesz időm hosszasabban megválaszolnám a "talányt"
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1290
Audio Note DAC átépítés
Sziasztok! Ez egy furcsa történet. Virié úgy néz ki mint egy dac 1x. Kb. Mivel a dac 2-ben már van I/v trafó is. Szóval lehet , hogy a dac2x szintjét sem éri el, nemhogy a dac 3 vagy pláne dac 5-ét. Ahol már ezüst kondik meg kábelek meg trafók meg BG kondik meg tantalumok vannak Persze a PCM dacosoknál még lehet hogy így is jobb.
- Vikunya
- Fórumlakó

- Értékelés: 357
Audio Note DAC átépítés
Bocs, hogy közbeszólok. Az eredeti digit panel, hálózati trafók, I/V trafók, qssc kábelezés, s az előlap nálam van, jó tíz éve egy emelt szintű Dac 3 készült belőle.
Kapott egy méretre azonos vörösréz házat (Dac 4 mintájára) épített analóg fokozatot (Black Gate kondik, tantál ellenállások) és egy külső csöves tápegységet.
Az enyém is sokkal jobb lett, de a Viri fórumtársé is (ott az analóg panel az eredeti maradt, a korai szériákban előfordul a függőleges panel).
Audio Note DAC átépítés
Szia! Két kérdésem lenne: Megvan-e az eredeti digitális panel? Miért lett átépítve az analóg szekció?
Nah, most lett biztos számomra, hogy tényleg és biztosan másik útra léptél. Sok sikert hozzá, illetve a DAC eladáshoz is, biztosan hamar lecsapnak rá.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7782
Audio Note DAC átépítés
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- viri
- V.I.P.

Audio Note DAC átépítés
Sziasztok!
Eladnám eddigi rendszere(i)m alapkövét, mozdíthatatlan darabját, a fix pontot
Második tulajdonos vagyok, az első tulaj újonnan vette a Merlinben, én nem a revoxtól, hanem tőle vettem.
Hogy ne kelljen hosszasan bemutatnom, megtaláltam azt a cikket, amit revox erről a dacról írt amikor nála járt eladás céljából, (mivel a tulaj nem egy hirdetős típus)
Ha elolvassátok az írást, mindent részletez, a trafókat, a Qvortruptól rendelt eredeti DAC 5 digipanelt (amit azóta elég sokan utángyártottak) de ha bármi kérdés van, szívesen válaszolok.
http://www.halfnote.hu/blogs/revox/nagysag-atka
A gyors eladás reményében 499eft-ra gondoltam.
Érdeklődni priviben, vagy 06203450959
Köszönöm, hogy benéztél!:)