Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Audio Note DAC 3
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 88
Re: Audio Note DAC 3
Elkelt itt a fórumon... 

-
- Fórumlakó
Így van
, én értettem az egészet rosszul és bambáztam el az elején 

- takiszer
- Fórumlakó
- Értékelés: 101
- Kapcsolat:
A dátumot jól saccoltuk Vikunya kollégával 

Avantgarde Uno Nano 572B SE DIY amp. Townshend Allegri Jadis JD1 drive-Lumin U1 mini akkus táppal JS1 MKIII DAC Wireworld Platimun mains Zensati hangszóró és összekötők meg pár Hidiamond
Townshend Elite Rock-Excalibur Benz Glider Borbély phono
-
- Fórumlakó
Hát én elfelejtettem feltenni amit most felteszek...
Én a comment lavinát átküldtem a Cseh mesternek Google fordítón keresztül és megjöt a válasz már régen amit én az elején próbáltam leírni, de lehet, hogy nem sikerült :))
Tehát a képpel alátámasztott válaszmagyarázat a követző, idézem:
" Az alap az egy DAC1 amiből a mérnökök kezték fejleszteni a DAC3mat, ez egy ilyen prototípus DAC3 és így lett megcsinálva, tehát még egy ilyen nincs, ezekből lett később a DAC3 Mkl"
Én a comment lavinát átküldtem a Cseh mesternek Google fordítón keresztül és megjöt a válasz már régen amit én az elején próbáltam leírni, de lehet, hogy nem sikerült :))
Tehát a képpel alátámasztott válaszmagyarázat a követző, idézem:
" Az alap az egy DAC1 amiből a mérnökök kezték fejleszteni a DAC3mat, ez egy ilyen prototípus DAC3 és így lett megcsinálva, tehát még egy ilyen nincs, ezekből lett később a DAC3 Mkl"
Az eredeti gyári adattábla matrica, ami tartalmazza a gyári sorozatszámot és a modell információt nincs meg?
-
- Fórumlakó
Upp... 

-
- Fórumlakó
Upp...
-
- Fórumlakó
HOPP...
Azért hasznos, ha egy ilyen nagy értékű, "kultikusnak" is tartható készülékről megismerhetőek azok a részletek, amik a leendő tulajdonos számára is fontosak lehetnek. Köszönet a hozzászólóknak!
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.
-
- Fórumlakó
Hát ez az, ha valaki azt írná érdekel, hozd el kipróbálni..., de, hogy azon rágódni, hogy mikor volt gyártva ezt nem értem

- takiszer
- Fórumlakó
- Értékelés: 101
- Kapcsolat:
A DAC chip 1992-es , tehát nagyjából 1992-1994 között készülhetett, de ez annyira számít??
Avantgarde Uno Nano 572B SE DIY amp. Townshend Allegri Jadis JD1 drive-Lumin U1 mini akkus táppal JS1 MKIII DAC Wireworld Platimun mains Zensati hangszóró és összekötők meg pár Hidiamond
-
- Fórumlakó
Kedves és tisztelt moderátor!
Én ennyit tudok a DACról amit írtam..., amit még tudok csinálni, hogy sok-sok képet csinálok a belsejéről kérésre. Nem titok ki bcsinálta benne a pluszokat, egy nagyon elimert csehoszági HIFImester akinek még a neve is kimondhatatlan a magyar ember számára
Én ennyit tudok a DACról amit írtam..., amit még tudok csinálni, hogy sok-sok képet csinálok a belsejéről kérésre. Nem titok ki bcsinálta benne a pluszokat, egy nagyon elimert csehoszági HIFImester akinek még a neve is kimondhatatlan a magyar ember számára

- Vikunya
- Fórumlakó
- Értékelés: 351
Nem prototipus, ez a legelső verzió. A saccolásom csak arra vonatkozik, hogy a kínált (fehér logós, álló paneles) Dac 3 a 90-es évek első felének terméke (1992-1994). Az 1992-es árlistán még nincs csak Dac 1 és 2., az 1993. márciusin már van Dac 1,2,3,4., nyilván közte dobták piacra. Az álló panelesek gyártása 1995-re biztosan megszűnt. Onnantól fekvő panellal szerelték. Ahogy írtam is, csaknem 30 éve vettem ilyen fehér logós (PCM 63) AN Dac-ot, de már fekvő panellel.
P.Q. - valahol a Kondóval történt szakítás környékén - átállt az arany logóra (1997-1998), majd hamar kijött a már (előbb AD.1862, majd AD.1865 motorral szerelt) szűrő nélküli és nevében is más (a dac 3 esetében 3.1X jelölésű) készülékkel.
Saccolgatásom alátámasztandó - mert a tények makacs dolgok - csatolok forgalmazói árlista fotókat. (Az internet világában ezek már nem elérhetőek, de én elraktam, mert elvész, s igaza van a generáció kutatóknak, hogy az internet kitermeli az "aranyhal" memóriájú generációkat.)
Az utolsó Merlines árlistám, ahol kínált PCM-es dac van az AN kinálatában 1998-as.(De az már arany logós és fekvő paneles.)
A 2000-es árlistán pedig már csak az új, szűrő nélküli készülékek vannak.
Persze a "hozzáértő" eladód vehette 2004-ben és tárolhatták 10 évig, de az biztos, hogy nem akkori gyártási széria.
Részemről befejeztem, mert olyan az egész, mintha két nyelven folyna a társalgás.
P.Q. - valahol a Kondóval történt szakítás környékén - átállt az arany logóra (1997-1998), majd hamar kijött a már (előbb AD.1862, majd AD.1865 motorral szerelt) szűrő nélküli és nevében is más (a dac 3 esetében 3.1X jelölésű) készülékkel.
Saccolgatásom alátámasztandó - mert a tények makacs dolgok - csatolok forgalmazói árlista fotókat. (Az internet világában ezek már nem elérhetőek, de én elraktam, mert elvész, s igaza van a generáció kutatóknak, hogy az internet kitermeli az "aranyhal" memóriájú generációkat.)
Az utolsó Merlines árlistám, ahol kínált PCM-es dac van az AN kinálatában 1998-as.(De az már arany logós és fekvő paneles.)
A 2000-es árlistán pedig már csak az új, szűrő nélküli készülékek vannak.
Persze a "hozzáértő" eladód vehette 2004-ben és tárolhatták 10 évig, de az biztos, hogy nem akkori gyártási széria.
Részemről befejeztem, mert olyan az egész, mintha két nyelven folyna a társalgás.
- Csatolmányok
-
- árlista 2000.jpeg (69.53 KiB) Megtekintve 2866 alkalommal
-
- 1998.jpeg (45.65 KiB) Megtekintve 2866 alkalommal
-
- 1993.-2.jpeg (73.64 KiB) Megtekintve 2866 alkalommal
-
- 1993.1.jpeg (67.55 KiB) Megtekintve 2866 alkalommal
-
- 1992-2..jpeg (79.61 KiB) Megtekintve 2866 alkalommal
-
- 1992-1.jpeg (92.85 KiB) Megtekintve 2866 alkalommal
Az AN a DAC3-at 1992-ben indította.
A belenyúlást pedig tételesen fel kéne sorolni és nem ártana megnevezni sem, ki csinálta.
6.7.3. Kötelező az ismert hibák, sérülések, módosítások, javítások felsorolása, és lehetőség szerint azok fényképes bemutatása is.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7512
Nem világos, mit értesz az alatt, hogy: "Tehát ez egy nagyon egyedi legelső "kiadás", mondhatnám prototipus, vagy 0-adik széria az Audio Note-tól, kinek hogy tetszik, 2003-2004re datálható..."EriAtti írta: ↑2024.01.30., kedd 14:41Kedves fórumtársak, hogy megelőzzem a kérdéseket és a vitákat..., már jönnek a kérdések privátban, hogy hány éves, belenyúlás mentes, stb ?
Tehát ez egy nagyon egyedi legelső "kiadás", mondhatnám prototipus, vagy 0-adik széria az Audio Note-tól, kinek hogy tetszik, 2003-2004re datálható..., nem belenyúlés mentes azért vannak a képek a belsejéről, új originál kondikat és plus Jantzen kondikat is kapott nem rég, de más is látható a képeken..., nem az én művem, én személyszerint egy biztositekot sem tudom kicserélni, egy nagyon hozzaáértő mester mesterműve. Hát ennyi lenne...
Az AN a DAC3-at 1992-ben indította.
A belenyúlást pedig tételesen fel kéne sorolni és nem ártana megnevezni sem, ki csinálta.
6.7.3. Kötelező az ismert hibák, sérülések, módosítások, javítások felsorolása, és lehetőség szerint azok fényképes bemutatása is.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
-
- Fórumlakó
Egy szóval sem írtam megbántásról !!! csak a saccolásról írtam, meg amit én tudok a cuccról... A Jansen és Jantzen elírásomat észrevettem, de már késő volt, mert ugye nincs javítási lehetőség, az okos telefónom a vétkes ebben az elírásban, mert ugye okoskodik és ha beütsz két betüt ö már írja is ami az eszében van és a Jantzen előrébb volt az eszében 

Csak egy megjegyzés...
Jantzen és Jensen kondenzátor között oly különbség van, hogy ha zongorázni tudnám a különbséget én lennék a Fischer Annie...
És ebben Jensen van....ami ugye egyesek szerint a világ tetéjén üldögél.
Fórumtárs pedig szerintem teljesen korrektül, nem megbántva sem a terméket, sem az eladót tett egy megjegyzést.
Jantzen és Jensen kondenzátor között oly különbség van, hogy ha zongorázni tudnám a különbséget én lennék a Fischer Annie...
És ebben Jensen van....ami ugye egyesek szerint a világ tetéjén üldögél.
Fórumtárs pedig szerintem teljesen korrektül, nem megbántva sem a terméket, sem az eladót tett egy megjegyzést.
-
- Fórumlakó
Nem csapott be engemet a Jantzen kondenzátor és írom is, hogy pluszban lettek beletéve...Az időpontot amit írtam az az úr mondta akitől hozzám került, ő egy eléggé hozzáértő ember és hiszek neki, miért is ne hinnék, miért ne mondana igazat, de persze mindenki tévedhet..., de Te viszont Vikunya fórumtárs azt írod, hogy saccolod az időpontot, hát tessék tessék lehet saccolgatni tvább, én maradok az időpontnál amit én írtam 

- Vikunya
- Fórumlakó
- Értékelés: 351
2003-2004
A fehér logós AN készülékek korszaka 1990-es évek eleje és a utolsó negyede közzé esett. Nem esküdnék meg az évre, de mintha 1997-1998 lett volna az arany logóra váltás. Én 1993. novemberében vettem egy fehér logós AN erősítőt a Merlinben, s kicsivel később, 1995-ben (megvan máig a szerződés róla) már az újabb, fekvő paneles, de még fehér logós AN Dac-ot vettem meg egy hifista cimbitől (második tulajként). Az álló paneles AN Dac széria ezekből a fehér logós készülékekből a korábbi verzió, szóval én 1992-1993-ra saccolnék.
A 0,47-es Jensen kondi gyártási időpontja csaphatta be a hirdetőt (2004.12. hó). Az már - helyesen - ki lett cserélve. Az pedig, hogy 0,39 helyett 0,47 csak javít a mélyeken.
Mindez semmit nem von le a készülék értékéből, sőt. Szervizeletlenül értéktelenebb. Ugyanakkor 2003-2004 már a szűrő nélküli, AD chip világa volt bőven. Kinek a pap, kinek a...., hogy melyik vált be.

A fehér logós AN készülékek korszaka 1990-es évek eleje és a utolsó negyede közzé esett. Nem esküdnék meg az évre, de mintha 1997-1998 lett volna az arany logóra váltás. Én 1993. novemberében vettem egy fehér logós AN erősítőt a Merlinben, s kicsivel később, 1995-ben (megvan máig a szerződés róla) már az újabb, fekvő paneles, de még fehér logós AN Dac-ot vettem meg egy hifista cimbitől (második tulajként). Az álló paneles AN Dac széria ezekből a fehér logós készülékekből a korábbi verzió, szóval én 1992-1993-ra saccolnék.
A 0,47-es Jensen kondi gyártási időpontja csaphatta be a hirdetőt (2004.12. hó). Az már - helyesen - ki lett cserélve. Az pedig, hogy 0,39 helyett 0,47 csak javít a mélyeken.
Mindez semmit nem von le a készülék értékéből, sőt. Szervizeletlenül értéktelenebb. Ugyanakkor 2003-2004 már a szűrő nélküli, AD chip világa volt bőven. Kinek a pap, kinek a...., hogy melyik vált be.
-
- Fórumlakó
Kedves fórumtársak, hogy megelőzzem a kérdéseket és a vitákat..., már jönnek a kérdések privátban, hogy hány éves, belenyúlás mentes, stb ?
Tehát ez egy nagyon egyedi legelső "kiadás", mondhatnám prototipus, vagy 0-adik széria az Audio Note-tól, kinek hogy tetszik, 2003-2004re datálható..., nem belenyúlés mentes azért vannak a képek a belsejéről, új originál kondikat és plus Jantzen kondikat is kapott nem rég, de más is látható a képeken..., nem az én művem, én személyszerint egy biztositekot sem tudom kicserélni, egy nagyon hozzaáértő mester mesterműve. Hát ennyi lenne...