Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

EAT C-Major lemezjátszó Clearaudio Concept MC hangszedővel

Vinyl, Cd, Sacd, Dvd, Bluray, Vhs, Minidisc analóg és digitális lejátszók, futóművek, kazettás deckek, hordozható és multimedia playerek
Lezárt
Drumagick
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 14

Re: EAT C-Major lemezjátszó Clearaudio Concept MC hangszedővel

Hozzászólás Szerző: Drumagick »

Csatolok pár képet a használati nyomokról is:
Karcok a plexin
Karcok a plexin
IMG_20230203_105338.jpg (7.87 MiB) Megtekintve 1243 alkalommal
A plexi alsó sarka kifényesítette a felületet
A plexi alsó sarka kifényesítette a felületet
IMG_20230203_171849.jpg (8.17 MiB) Megtekintve 1243 alkalommal
Van egy kis benyomódás is
Van egy kis benyomódás is
IMG_20230203_172001.jpg (8.17 MiB) Megtekintve 1243 alkalommal

Utoljára Drumagick ugrasztotta előre 2023.06.04., vas. 07:34-kor.
Eladó: Core Audio prototípus monoblokkok

Drumagick
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Továbbra is eladó!

Mukucs
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 4
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Mukucs »

Pickup nélkül érdekel, ha még elérhető ! ?

Drumagick
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Egy sajnálatos baleset miatt kénytelen vagyok módosítani a hirdetésen.
A lemezjátszó változatlan feltételekkel eladó, viszont a hangszedőben eltört a tűszár. Ráadásul - egyelőre - nem is találom. Nem mintha sokat számítana, a hangszedő - legalábbis gyári körülmények között - nem javítható. Pontosan ezért kínál a gyár beszámítási lehetőséget a kopott vagy sérült hangszedőkre.
Ez a konkrét példány is úgy került hozzám, hogy egy régi, kopott hasonlót bevittem a forgalmazóhoz, aki jelentős árengedményt adott cserébe az újra.

Tehát ez a sérült hangszedő annak lehet érdekes, aki valamilyen új Clearaudio hangszedő vásárlásán gondolkodik, mert a beszámítással nagyobb kedvezményt tud elérni.

Árak:
Lemezjátszó: 330e Ft
Hangszedő (sérült): 110e Ft
A kettő együtt: 420e Ft

Drumagick
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Némi infó a lejátszóhoz.

Az EAT rövidítés az European Audio Team nevet takarja, amely márka a Pro-Ject-hez tartozik, annak kifejezetten high-end részlege. Első lejátszójuk a Forte volt, ami meglehetősen jó kritikákat kapott világszerte. Nem mellesleg 2 millió forint körüli áron lehet hozzájutni használtan. Aztán a sikereken felbuzdulva elkezdték kiadni az olcsóbb lejátszóikat, a technológiából felhasználva mindazt, amit a keret megenged.

Így született meg az itt hirdetett C-Major is. A látszat ellenére ez egy függesztett lemezjátszó. Pontosabban a váz három speciális rezgéselnyelő műanyag bakon áll (anyaga TPE). Emellett az anyaga is elég különleges, MDF és szénszálas műanyagból készült szendvics szerkezet. Ennek előnye, hogy kis tömeg mellett is nagy merevség érhető el. A kis tömeg itt azért hasznos, mert ez egyfajta energiatárolóként működik, összegyűjti, majd kisugározza a rezgéseket és ez a jelenség annál kisebb, minél kisebb a tömeg.
Ehhez rögzítették a bronzperselyes tányércsapágyat és a kart, melynek csöve szintén karbonból készült, integrált shellje pedig alumínium-karbon szendvics. A kar csapágya unipivot kialakítású.

A kar minden paraméterében állítható, hossza 9 coll. C-Note névre hallgat és szintén EAT gyártmány.

A lejátszó kerete teljesen hagyományos módon fából készült, viszont raktak rá három állítható magasságú lábat, melyek részben rezgéselnyelő TPE anyagból vannak, így válik teljessé a rezonanciaelnyelő rendszer.

A kerethez rögzül a motor, melynek külső tápegysége van. Ennél a típusnál ez még egy egyszerűbb verzió, emiatt a sebesség csak a szíj áthelyezésével váltható 33 és 45 között.

A szíj egyébként lapos és a szubtányért hajtja. A tányér és a szubtányér is alumínium-magnézium ötvözet. A tányér kétféle csillapítást is kapott, egyrészt a pereme mentén alulról egy vastag csík TPE van rajta, másrészt felül a gyári lemezalátét. Mindezt kiegészíti a szintén gyári lemezleszorító.

A lemezjátszó tömege 9 kg.

Ha további kérdés merülne fel, keressetek nyugodtan!

Drumagick
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

EAT C-Major lemezjátszó Clearaudio Concept MC hangszedővel

Eladó EAT C-Major típusú lemezjátszóm. Új korától egy ideig bemutató darab volt, majd az első tulajtól vettem én tavaly áprilisban. Kisebb használati nyomok vannak rajta, ezt leszámítva szép állapotú, műszakilag pedig tökéletes. A plexi tető kicsit karcos.
Az előző tulaj átkábeleztette a kart, ezt Vass-Andrási György végezte el.
Gyári csomagolása is megvan, illetve van hozzá egy tartalék szíj is.

Én a lejátszót a képeken is látható Clearaudio Concept MC hangszedővel használtam, ami szintén eladó. Ezt én vettem újonnan a magyar forgalmazótól tavaly februárban. Díszdobozos, minden gyári tartozék és a papírjai is megvannak. Beregisztráltam a Clearaudio honlapján, szóval jár rá a kiterjesztett garancia még jövő februárig.
Becslésem szerint kb. 350-400 óra lehet benne.

Az erősítők topikban hirdetek egy MZperX phonot, ami a Clearaudio Balanced Reference utánépítése. Jó párosítás ehhez a hangszedőhöz. ;)

Megtekinthető, kipróbálható a Bács-Kiskun megyei Dunatetétlenen. Saját rendszerben meghallgatás a készülékek – különösen a hangszedő – sérülékenysége miatt csak külön megbeszélés után, kizárólag a jelenlétemben lehetséges.
Szállításban tudok segíteni. Postázását is vállalom a vevő felelősségére.

Ár:
Lemezjátszó: 330e Ft
Hangszedő: 250e Ft

Tel: 20/5210157

Képek:
IMG_20221213_152737.jpg
IMG_20221213_152737.jpg (7.59 MiB) Megtekintve 2688 alkalommal
IMG_20221213_152815.jpg
IMG_20221213_152815.jpg (7.98 MiB) Megtekintve 2688 alkalommal
IMG_20221213_152845.jpg
IMG_20221213_152845.jpg (8.19 MiB) Megtekintve 2688 alkalommal
IMG_20221213_152943.jpg