Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd/Sacd javítás
-
hurby15
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 2
Re: Cd/Sacd Javítás
Sziasztok
Van egy marantz cd 5005...
Egyszer csak nem lehet a távirányító-val kezelni...érdekesség hogy,egy Reg IO hang erejét szabályoza ...Elemet cseréltem.
Valakinek valami vélemény?
Távirányító típusa RC002PMCD
Van egy marantz cd 5005...
Egyszer csak nem lehet a távirányító-val kezelni...érdekesség hogy,egy Reg IO hang erejét szabályoza ...Elemet cseréltem.
Valakinek valami vélemény?
Távirányító típusa RC002PMCD
- Julot
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Sziasztok!
Van egy Pioneer PD-M650 6 lemezes CD lejátszóm. Tökéletesen működött, de az egyik reggel nem volt hajlandó beolvasni a lemezeket sem az egylemezes sem a hatlemezes magazinból. Nagy néha el-elkap egyet, de gyakorlatilag használhatatlan. Elvittem itt Pécsett egy szerelőhöz, de ő nem igazán találkozott még ezzel a típussal. Azt mondta, hogy olvasófej hibás.
Tudnátok ajánlani valakit aki meg tudná javítani?
Köszönöm!
Üdv mindenkinek!
Zsolt
Van egy Pioneer PD-M650 6 lemezes CD lejátszóm. Tökéletesen működött, de az egyik reggel nem volt hajlandó beolvasni a lemezeket sem az egylemezes sem a hatlemezes magazinból. Nagy néha el-elkap egyet, de gyakorlatilag használhatatlan. Elvittem itt Pécsett egy szerelőhöz, de ő nem igazán találkozott még ezzel a típussal. Azt mondta, hogy olvasófej hibás.
Tudnátok ajánlani valakit aki meg tudná javítani?
Köszönöm!
Üdv mindenkinek!
Zsolt
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1051
Örülök, hogy sikerült megoldanotok!BÓTAJÓZSEF írta: ↑2023.01.24., kedd 12:31BLX írta: ↑2023.01.24., kedd 10:44Örülök, hogy újra jól működik.BÓTAJÓZSEF írta: ↑2023.01.24., kedd 07:22A CD5i-t sikerült megjavítani. A fejforgató motor egyik kábelének visszaforrasztása megoldotta a dolgot, tehát a mechanika teljesen rendben van szerencsére.![]()
Ki segített megoldani a Naim cd problémáját?
Gondoltam, hogy semmit sem veszíthetek, ezért szétkaptam darabokra. Így láttam, hogy egy forrasztás elengedett. Egyik barátom nagyon ügyes hifi téren és jól forraszt (együtt dolgoztunk anno házimozi telepítések során).

- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
BLX írta: ↑2023.01.24., kedd 10:44Örülök, hogy újra jól működik.BÓTAJÓZSEF írta: ↑2023.01.24., kedd 07:22A CD5i-t sikerült megjavítani. A fejforgató motor egyik kábelének visszaforrasztása megoldotta a dolgot, tehát a mechanika teljesen rendben van szerencsére.![]()
Gondoltam, hogy semmit sem veszíthetek, ezért szétkaptam darabokra. Így láttam, hogy egy forrasztás elengedett. Egyik barátom nagyon ügyes hifi téren és jól forraszt (együtt dolgoztunk anno házimozi telepítések során).
Naim-ZU
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1051
Örülök, hogy újra jól működik.BÓTAJÓZSEF írta: ↑2023.01.24., kedd 07:22A CD5i-t sikerült megjavítani. A fejforgató motor egyik kábelének visszaforrasztása megoldotta a dolgot, tehát a mechanika teljesen rendben van szerencsére.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

A CD5i-t sikerült megjavítani. A fejforgató motor egyik kábelének visszaforrasztása megoldotta a dolgot, tehát a mechanika teljesen rendben van szerencsére.
Naim-ZU
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Naim Cd5i lejátszó mechanika cseréjében kérnék tanácsot.
VAM1202/12 van benne, ami cserére szorul. A Soner Audio-nak már írtam, de már 4 éve sem vállalt Zoli cserét. Persze még várom a választ, de gyanítom, hogy ugyanaz lesz.
A Totel egy horrorisztikus árat mondott.
1. kérdés: van valaki, akit javasoltok ilyen ügyben?
2. Nagyon bonyolult itthon cserélni a mechanikát, ha rendelek?
VAM1202/12 van benne, ami cserére szorul. A Soner Audio-nak már írtam, de már 4 éve sem vállalt Zoli cserét. Persze még várom a választ, de gyanítom, hogy ugyanaz lesz.
A Totel egy horrorisztikus árat mondott.
1. kérdés: van valaki, akit javasoltok ilyen ügyben?
2. Nagyon bonyolult itthon cserélni a mechanikát, ha rendelek?
Naim-ZU
OK, köszönöm a segítséget, srácok!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6490
Az lesz az érdekes játék, pontos éxíj méreteket szinte sehol sem találsz. Ki kell operálni és a mért átmérőnél 10%-al kisebbet venni.Én így cseréltem nemrég az egyik kollégám H/K bluray játszójában.
szerk.:
Ez DVD 585AS-hez való (lehet, hogy ugyanaz a modell ?):
https://webspareparts.com/en-gb/product ... r-dv-585as
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tonee73 2023.01.06., pén. 19:39-kor.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ez jó hír! Hol tudnék venni? Sztenderd méretek vannak?trane írta: ↑2023.01.06., pén. 10:0699%, hogy a tálcamozgató ékszíjat kell kicserélniTas írta: ↑2023.01.06., pén. 09:59Sziasztok!
Van egy Pioneer DV-585A (CFW) készülékem. Kezdetben azt vettem észre, hogy a tálca ki-be lassabban ment neki, mint a szokott. A lemezeket is komótosabban kezelte. Most odáig jutott, hogy a tálca nem nyílik. Hallani, hogy próbálkozik, de semmi. A lemezt, ami benne maradt, nem tudja olvasni. Zümmög egy kicsit és elcsendesedik. Találkoztatok hasonlóval, lehet vele valamit kezdeni?![]()
Sziasztok!
Van egy Pioneer DV-585A (CFW) készülékem. Kezdetben azt vettem észre, hogy a tálca ki-be lassabban ment neki, mint a szokott. A lemezeket is komótosabban kezelte. Most odáig jutott, hogy a tálca nem nyílik. Hallani, hogy próbálkozik, de semmi. A lemezt, ami benne maradt, nem tudja olvasni. Zümmög egy kicsit és elcsendesedik. Találkoztatok hasonlóval, lehet vele valamit kezdeni?
Van egy Pioneer DV-585A (CFW) készülékem. Kezdetben azt vettem észre, hogy a tálca ki-be lassabban ment neki, mint a szokott. A lemezeket is komótosabban kezelte. Most odáig jutott, hogy a tálca nem nyílik. Hallani, hogy próbálkozik, de semmi. A lemezt, ami benne maradt, nem tudja olvasni. Zümmög egy kicsit és elcsendesedik. Találkoztatok hasonlóval, lehet vele valamit kezdeni?
- béres-jános
- Fórumlakó

- Értékelés: 298
Szia!
Keress meg privátban!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Sziasztok!
Audio Analogue Paganini CD játszó bekapcsol, de se kép se hang....tálca sem nyílik ki.
Kihez fordulhatna a tulaj? (barátom)
Előre is köszönöm a választ!
Audio Analogue Paganini CD játszó bekapcsol, de se kép se hang....tálca sem nyílik ki.
Kihez fordulhatna a tulaj? (barátom)
Előre is köszönöm a választ!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Keresd privátban Soundmania-t, ő nagyon ott van a Teac VRDS témában, talán segíthet.
viewtopic.php?f=31&t=85874&hilit=teac+vrds+7&start=150
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Üdv,
Teac VRDS 25 X lejátszó tálcanyitó mechanikájához (fogaskerék probléma) keresek megbízható szerelőt. Előre is köszönöm a segítséget.
Teac VRDS 25 X lejátszó tálcanyitó mechanikájához (fogaskerék probléma) keresek megbízható szerelőt. Előre is köszönöm a segítséget.
- fenyő
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Köszönöm béres-jános fórumtagnak a kedves, gyors, szakszerű segítséget. A lejátszó tökéletes lett.
Teljes tisztítás, gumiszíj csere. Mindenkinek ajánlom.

Teljes tisztítás, gumiszíj csere. Mindenkinek ajánlom.
- filusj
- Nincs visszaút

- Értékelés: 22
Üdvözlet mindenkinek
Segítségre lenne szükségem. Van egy Roksan Caspiam M Series CD lejátszóm (M1), aminek olvasási problémái vannak.
Tegnap még kb2 percenként elhallgatott egy-egy másodpercre, ma mmár sűrűbben csinálja és egyszer csak kiírja, hogy No Disc.
https://www.dutchaudioclassics.nl/the_c ... er_list/#R
alapján:
ROKSAN CASPIAN M Series-1 PCM1730E Sanyo SF-P101N
Tudna valaki ajánlani egy szervizt?
Köszönettel: filusj
Segítségre lenne szükségem. Van egy Roksan Caspiam M Series CD lejátszóm (M1), aminek olvasási problémái vannak.
Tegnap még kb2 percenként elhallgatott egy-egy másodpercre, ma mmár sűrűbben csinálja és egyszer csak kiírja, hogy No Disc.
https://www.dutchaudioclassics.nl/the_c ... er_list/#R
alapján:
ROKSAN CASPIAN M Series-1 PCM1730E Sanyo SF-P101N
Tudna valaki ajánlani egy szervizt?
Köszönettel: filusj
Roksan Caspian M2 erősítő, Roksan Caspian M1 CD, Dynaudio Evoke 10, Heed Bee, Royd Seven, Celestion 3, Marantz tuner, Alces 3, Canare, QUED, Arzachel, Nordost Blue Haven klón (ezek tetszés szerint keverve :) )
- fenyő
- V.I.P.

Ennek a topiknak van értelme?
Visszaolvasva senki nem kapott választ.
Ez megnyugtat, hogy nem csak én maradok segítség nélkül.

Visszaolvasva senki nem kapott választ.
Ez megnyugtat, hogy nem csak én maradok segítség nélkül.
-
H.Krisztián
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Sziasztok!
Két Sony discmant szeretnék megjavíttatni.
Sony D-NE241 - A lemezforgatója nem pörgeti fel a lemezt. A lézerfej próbálja beolvasni a lemezt, pár alkalommal kattog majd kiírja "no disc". Másik lemezforgató tányér megoldaná a problémáját... (eddig tökéletesen működött).
A lemezforgató rugója kilövi a kis fémgolyót a széléről.
Sony D-NE300 - Hasonló problémája volt, mint az előző discmannek. A lemeztforgatót akartam átrakni az előzőbe. Ahogy próbáltam a lemezforgatót megmozgatni, kijött a motorból a tengely. Lemezforgató tányér eltört. Ebbe is azt kellene cserélni.
Mivel mindkét model a leírt hibák előtt működőképesek voltak, ezért szeretném megjavíttatni.
Köszönettel
Krisztián
Két Sony discmant szeretnék megjavíttatni.
Sony D-NE241 - A lemezforgatója nem pörgeti fel a lemezt. A lézerfej próbálja beolvasni a lemezt, pár alkalommal kattog majd kiírja "no disc". Másik lemezforgató tányér megoldaná a problémáját... (eddig tökéletesen működött).
A lemezforgató rugója kilövi a kis fémgolyót a széléről.
Sony D-NE300 - Hasonló problémája volt, mint az előző discmannek. A lemeztforgatót akartam átrakni az előzőbe. Ahogy próbáltam a lemezforgatót megmozgatni, kijött a motorból a tengely. Lemezforgató tányér eltört. Ebbe is azt kellene cserélni.
Mivel mindkét model a leírt hibák előtt működőképesek voltak, ezért szeretném megjavíttatni.
Köszönettel
Krisztián
- fenyő
- V.I.P.

Sziasztok!
Denon DVD-2910 lemezajtó nem nyilik-csukódik.
Ami benne van, szépen lejátsza.
Szétszedtem, de túl bonyi.
Inkább szakemberre bíznám.
Köszönöm!
Denon DVD-2910 lemezajtó nem nyilik-csukódik.
Ami benne van, szépen lejátsza.
Szétszedtem, de túl bonyi.
Inkább szakemberre bíznám.
Köszönöm!
-
Soli1
- Nincs visszaút

- Értékelés: 6
Üdv,
Sacd lejátszóm néha nehezen olvassa be az sacdt cd-vel nincs gondja.
Még tudná nézni,mit lehet tenni?
Előre is köszönöm.
Sacd lejátszóm néha nehezen olvassa be az sacdt cd-vel nincs gondja.
Még tudná nézni,mit lehet tenni?
Előre is köszönöm.
Megjavítottam. A lemezkiadó tálca volt rossz pozícióban, mert zárt állapotban beleért a forgó CD-be. (Vicces, de egy M20-as csavarral lett nehezebb a lejátszó a javítást követően.)
Üdv!
Frissen megvásárolt használt Marantz cd 74 problémával kapcsolatban szeretnék tanácsokat, véleményeket kérni.
Csak gyári lemezeket hallgatok. A lejátszó van amelyik lemezt tökéletesen lejátssza és van amelyikhez hozzá se tud szólni. Ezen két véglet között aztán tud még csinálni elég sok mindent, akadozik, ingadozik a hang, stb, stb. Vannak lemezek, amiket jól hallhatóan vibrálva forgat. Ezek a tünetei ennek a jó öreg CD masinának, amelynek a hangja egyébként, ha jól működik, nagyszerű.
Arra gondolok, hogy a CD-t leszorító mechanikus egység megfáradt az eltelt közel 40 év alatt és már nem tudja a kellő erővel megfogni, leszorítani a lemezt. Mit gondoltok, lehet-e ez a hiba?
Amennyiben ez lenne a hiba, hogyan tudnám orvosolni? (Mekkora tömeget kellene rátenni a leszorító mechanizmusra, hogy biztosan tegye ismét a dolgát, de a tálca ki-be csukogatásnál se okozzon galibát?
Frissen megvásárolt használt Marantz cd 74 problémával kapcsolatban szeretnék tanácsokat, véleményeket kérni.
Csak gyári lemezeket hallgatok. A lejátszó van amelyik lemezt tökéletesen lejátssza és van amelyikhez hozzá se tud szólni. Ezen két véglet között aztán tud még csinálni elég sok mindent, akadozik, ingadozik a hang, stb, stb. Vannak lemezek, amiket jól hallhatóan vibrálva forgat. Ezek a tünetei ennek a jó öreg CD masinának, amelynek a hangja egyébként, ha jól működik, nagyszerű.
Arra gondolok, hogy a CD-t leszorító mechanikus egység megfáradt az eltelt közel 40 év alatt és már nem tudja a kellő erővel megfogni, leszorítani a lemezt. Mit gondoltok, lehet-e ez a hiba?
Amennyiben ez lenne a hiba, hogyan tudnám orvosolni? (Mekkora tömeget kellene rátenni a leszorító mechanizmusra, hogy biztosan tegye ismét a dolgát, de a tálca ki-be csukogatásnál se okozzon galibát?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Átküldtem mailben.
Egyébként itt online is nézheted:
https://manualmachine.com/philips/cd614 ... ce-manual/
- John
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 42
Sziasztok!
Philips 614-es cd pörgető kapcsolási rajzát tudna küldeni valaki?
Esetleg linket,ahonnan le tudnám tölteni?
Philips 614-es cd pörgető kapcsolási rajzát tudna küldeni valaki?
Esetleg linket,ahonnan le tudnám tölteni?