Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audio Note DAC átépítés

Vinyl, Cd, Sacd, Dvd, Bluray, Vhs, Minidisc analóg és digitális lejátszók, futóművek, kazettás deckek, hordozható és multimedia playerek
viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Re: Audio Note DAC átépítés

Hozzászólás Szerző: viri »

Üdv Mindenkinek az “új” fórumon!
Bezárom ezt a szét offolt topikot, mer elcserétlem egy Audio Physic monitorra, meg egyebekre, mert még a saját ismeretségi körömben is, akik ismerik, és tudják mennyire jó hangú darab, a topik hatására eladhatatlannak,de minimum nagyon nehezen eladhatónak nyilvánították. Mindez köszönhető Pianno es Soundmania kitartó “ munkásságának”, akik rendkívül meggyőzőek voltak, műszaki jartasságuk okán, eltudták hitetni, hogy itt biztosan nagy hiányosságok lehetnek!
Ez a dac a szememben továbbra is egy kincs, sajnálom, hogy így járt, annyit mindenképp megérdemel búcsúzóul, hogy még egyszer leírjam, mi is volt ez valójában:
Felhívtam az előző tulajt, és kijavított, hogy Csontos István volt az első tulaj, ő a második, én már a harmadik. A dac3 analóg paneljéhez egyáltalán nem nyúltak, a kapott eredeti dac5 digipanellel való párosításhoz Peter Qvortrup küldött egy 4 oldalas leírást (nem Pianno, és nem Soundmania) hanem Peter Qvortrup utasításai szerint került ki az Iv trafó, és a kis AN trafó, a V kábel kikerülését már lehet egyéni ízlésnek nevezni (szerencsére az enyémmel pont egybe vág) így született meg, pontos leírás alapján, az én szememben abszolút autentikus, még ha nem is nevezhető gyári darabnak.
Ennyi, erre jött a 70% kikerült, nincs benne az aminek benne kéne lennie, miért függőlegesen van a panel, miért nem vízszintes stb... Maradjon ez meg örök tanulságnak, biztos érezhető, hogy még most is bosszant, bocs mindenkitől, hogy egy hétig ez a topik foglalta az első helyet.
Sok jó zenét, és minnél több élő zenét kívánok Mindenkinek! :drum: :guitar:
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

suzukidrz400
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 58

Audio Note DAC átépítés

Hozzászólás Szerző: suzukidrz400 »

6 órája, Vinkler írta:

MOST KÉREK MEG MINDENKIT, HOGY FEJEZZE BE!

Üdv szerintem is így lenne  helyes .Béke.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9149

Audio Note DAC átépítés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

MOST KÉREK MEG MINDENKIT, HOGY FEJEZZE BE!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Audio Note DAC átépítés

Hozzászólás Szerző: Pianno »

1 hour ago, suminator968 said:

Gondolom most büszke vagy magadra. Nyílván csak Te vagy akkora zseni, hogy tudd használni a google keresőt.... Szánalmas! 

Bocsánat! Jó szórakozást!

Ennyire unatkozól, hogy személyeskedsz és szerencsétlen ostoba megjegyzéseket teszel? Építő jellegű és hasznos beszólás volt! Gratulálok, hogy ennyire futotta.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Audio Note DAC átépítés

50 minutes ago, tothn said:

Újból van élet a nyári kovászosuborkaszezonban:-) ígérjük addig sem hagyjuk elsüllyedni a hirdetésed :-) 

Megkérek mindenkit, hogy ne tegye! Ne csesszetek ki jobban a hirdetővel!

2.7.10. Az adás-vétel részt ne használd csevegésre!

2.7.12. Ha és amennyiben úgy véled, fontos az infó és közérdekre tarthat számot, akkor légy szíves keresd meg az aktuális, termékhez tartozó topicot (ha nincs, kérd meg a moderátort/admint, hogy csináljon egyet), és oda írd a véleményed. Gondold meg, ha fontos: akkor az máskor és másokat is érdekelhet, de az adás-vétel eltűnik, a fórum fennmarad. Azaz, ha oda írod, az segítség, míg az adás-vétel részben bosszantás.

dpeti1970
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 103

Audio Note DAC átépítés

Hozzászólás Szerző: dpeti1970 »

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Audio Note DAC átépítés

Hozzászólás Szerző: tothn »

Újból van élet a nyári kovászosuborkaszezonban:-) ígérjük addig sem hagyjuk elsüllyedni a hirdetésed :-) 
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Audio Note DAC átépítés

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

1 órája, viri írta:

Ne srácok, ne toljuk el még jobban ezt az amúgy is elcseszett topikot!

Most indulunk egy fesztiválra, mindenkinek jó időt, és sok élő zenét kívánok a nyárra! 

Bocsánat! Jó szórakozást!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

study
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 47

Audio Note DAC átépítés

Hozzászólás Szerző: study »

55 perce, viri írta:

Most indulunk egy fesztiválra, mindenkinek jó időt, és sok élő zenét kívánok a nyárra! 

Nézd a jó oldalát ! A Te hirdetésed van általában első helyen.

BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS 
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF

HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i

viri
V.I.P.
V.I.P.

Audio Note DAC átépítés

35 perce, suminator968 írta:

Gondolom most büszke vagy magadra. Nyílván csak Te vagy akkora zseni, hogy tudd használni a google keresőt.... Szánalmas! 

Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Audio Note DAC átépítés

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

13 órája, Pianno írta:

,....és az itt eladó dac

Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Audio Note DAC átépítés

2 hours ago, suzukidrz400 said:

Adok elérhetőséget szembesülhetsz a valósággal.  Kb 1 éve  kerestem őket  szerintem maradt a cím meg a tel szám .  Audio Note   Uk  Ltd.  Viscount House Partridge Green West Sussex rh 138 ra  Uk.         Tel.    +44 0 1273 830800 .

Én sem értettem azt a szellemesnek szánt megjegyzését és csak azért nem reagáltam rá, mert az ilyen szintű beszólás már válaszra sem méltó. Valószinű nem ismeri a gyártót és annak hitelességét, történetét, múltját és azért írkál ilyen badarságokat.

suzukidrz400
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 58

Audio Note DAC átépítés

Hozzászólás Szerző: suzukidrz400 »

14 órája, Sycambria írta:

Így születnek a városi legendák, -- amiket ha szembesítünk a valósággal, akkor jön a felocsúdás.

14 órája, Sycambria írta:

Így születnek a városi legendák, -- amiket ha szembesítünk a valósággal, akkor jön a felocsúdás.

Adok elérhetőséget szembesülhetsz a valósággal.  Kb 1 éve  kerestem őket  szerintem maradt a cím meg a tel szám .  Audio Note   Uk  Ltd.  Viscount House Partridge Green West Sussex rh 138 ra  Uk.         Tel.    +44 0 1273 830800 .

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Audio Note DAC átépítés

2 minutes ago, asebestyen said:

Ennek a DAC3-nak is van vagy 5 ezer féle verziója, kor, gyári upgrade, akármi szerint. Van amelyikhez képest nagy a különbség ránézésre, van amelyikhez képest nem. Viri leírt mindent, amit tudott a dologról, biztos vagyok benne, hogy senkit nem akar megtéveszteni, félrevezetni. Leírta, lefényképezte mit árul, a nevén lehet vitatkozni, de abban is biztos meg lehet egyezni, ahogy Őt ismerem. Ezt a hsz-t nyugodtan lehet törölni, de úgy érzem itt nagyon rá akarják húzni a vizes lepedőt, pedig végig nyílt lapokkal játszott.

Elhiszem, hogy a tulaj nem akart senkit megtéveszteni, ezt senki nem feltételezte róla.  Az AN dac 3, -5 megnevezés nem állta meg a helyét. Végül is javították a címet és így már senkit sem érhet meglepetés.

A képen látható AN dac sem a gyári szerelés.  Nem jellemző a zöld és piros paneleket párosítása csak a frissített verziókban.

Itt is érdekes  a függőleges analóg panel építés. Talán mintha a legkorábbi AN Dac2-nél alkalmaztak volna álló analóg zöld paneleket, de hamar lealhattak róla, mert nagyon ritka volt. Kb mintha 20-22 éve egyszer láttam volna valami hasonlót.

Gondolom ez a kép, nagyon régi AN Dac 2-ről készült, ami már upgraden esett át.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7665

Audio Note DAC átépítés

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Ennek a DAC3-nak is van vagy 5 ezer féle verziója, kor, gyári upgrade, akármi szerint. Van amelyikhez képest nagy a különbség ránézésre, van amelyikhez képest nem. Viri leírt mindent, amit tudott a dologról, biztos vagyok benne, hogy senkit nem akar megtéveszteni, félrevezetni. Leírta, lefényképezte mit árul, a nevén lehet vitatkozni, de abban is biztos meg lehet egyezni, ahogy Őt ismerem. Ezt a hsz-t nyugodtan lehet törölni, de úgy érzem itt nagyon rá akarják húzni a vizes lepedőt, pedig végig nyílt lapokkal játszott.

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Audio Note DAC átépítés

,....és az itt eladó dac

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Audio Note DAC átépítés

Ez lenne a hasonló kornak megfelelő  AN Dac 5

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Audio Note DAC átépítés

Ez lenne a hasonló kornak megfelelő AN Dac 3. Eredeti analóg és digitális panelek, trafó, AN kábelek stb...

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Audio Note DAC átépítés

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Viri, fogadd el a hozzáértőbbek hozzászólását! Sajnos az eredeti eladásból sem tanultál, pedig ott is ki lett tárgyalva. Ez se nem dac3 a dac5höz meg köze nincs. 

Attól még lehet egész jó hangja de egy ad1865-ös dac 2 mellett sem rúg ez nagyon labdába. Nem csoda,hogy a Jadis jobban tetszett. 

Ha akarod elhozhatod és megmutatom. 

viri
V.I.P.
V.I.P.

Audio Note DAC átépítés

7 perce, Pianno írta:

Nagyon sajnálom, hogy így jött le neked! Egyszerűen arról van szó, hogy aki az AN szerelmese, mint én is, több mint 20 éve váltogatom a terméküket, ezért nehéz szó nélkül hagyni az ilyesmit. Volt többek közt AN dac 3 a régebbi és az újabb szériából is és nagyon zavaró, ha ilyet lát az ember. Aki nincs tisztában az AN termékekkel, azokat illik pontossabban informálni, hogy mit is próbálunk eladni. Ne vedd sértésnek, de így korrekt.

Tisztelem az elhivatottságod, de szerintem a tőlem telhető legpontosabban próbáltam informálni mindenkit a teljes leírással (amit nem mindenki olvasott végig az egyértelmű a postokból) és a nyitó hozzászólásban kérés nélkül tettem be a belső képeket.

Ennyi tellett tőlem, az átépítési megoldásról nem tudok veled vitatkozni, mert nem érzek hozzá, csak bíztam Csontosék hozzáértésében, azért hallgattam meg 3 éve, és nem bántam meg, mert bitang jó hangja van.

Viszont azt az infót kaptam, hogy ha így folytatjuk törlik a topikot, ezért tedd be a képeket amiket szeretnél, aztán hagyjunk másokat is érvényesülni itt legelöl.

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Audio Note DAC átépítés

13 minutes ago, Vinkler said:

Miért lenne off? Nekem spec fogalmam sincs, hogy hogy néz ki belülről egy an dac. Ezért kérdeztem, de kezd egy Monty Python sorozatra hasonlítani. Azért kértem, hogy öntsünk tiszta vizet a pohárba! 

Amíg nem tisztázódik a dolog, javítom a címet.

Keresek majd képeket a régebbi és az újabb verziókból, hogy látható legyen hogy kéne kinéznie.

Persze csak ha az eladót nem zavarja.

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Audio Note DAC átépítés

Nagyon sajnálom, hogy így jött le neked! Egyszerűen arról van szó, hogy aki az AN szerelmese, mint én is, több mint 20 éve váltogatom a terméküket, ezért nehéz szó nélkül hagyni az ilyesmit. Volt többek közt AN dac 3 a régebbi és az újabb szériából is és nagyon zavaró, ha ilyet lát az ember. Aki nincs tisztában az AN termékekkel, azokat illik pontossabban informálni, hogy mit is próbálunk eladni. Ne vedd sértésnek, de így korrekt.

viri
V.I.P.
V.I.P.

Audio Note DAC átépítés

1 perce, Vinkler írta:

Miért lenne off? Nekem spec fogalmam sincs, hogy hogy néz ki belülről egy an dac. Ezért kérdeztem, de kezd egy Monty Python sorozatra hasonlítani. Azért kértem, hogy öntsünk tiszta vizet a pohárba! 

Ez már ténylegbegy bohózat, csak az a kár, hogy én is szerepelek benne. Annak idején ugyanígy lett meghirdetve, gondoktam erről más is megismeri. Nem kell kitakarítani, így minden látszik pro és kontra, a belső képeket is azért tettem fel hogy látszódjék hogyan van átalakítva a dac3. Hogy ez nem mindenkinek tetszik, ez van, majd másnak tetszeni fog remélem.

viri
V.I.P.
V.I.P.

Audio Note DAC átépítés

Milyen ebayen? Mi az hogy keresünk hozzá egy analóg panelt? Kiforgatod az egészet, kezdem úgy érezni hogy érintett vagy az AN kereskedésben, azért csípi ennyire a szemedet. 

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Audio Note DAC átépítés

1 minute ago, Pianno said:

Én mindent értek, de itt nem arról van szó, hogy bárki azt állítaná, hogy nem lehet jó hangja ennek a doboznak.

Egyszerűen nem lehet egy dobozt AN dac-3-nak se AN dac 5-nek nevezni annak okán, mert beleraktunk a dobozba 1 db AN panel, ami ráadásúl egyiknek sem a párja.

Ne gondoljuk már azt, hogy vásárolunk egy AN digit panelt az ebeyen, belarakjuk egy dobozba valamilyen trafókkal és valamilyen kábelekkel, keresünk hozzá egy nem hozzávaló AN analóg panelt és kész a 2 milliós Audio Note Dac 3.

Ezt ugye senki nem gondolja itt komolyan?

Sajnálom, hogy nekem kell ezt leírni és off lesz belőle, de legyünk már objektívek. A jófogáson még elmegy az ilyesmi, de itt?

Lezárt

Vissza: “Lejátszók, felvevők, tunerek, DAC-ok, konverterek”