Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audio Note DAC átépítés

Vinyl, Cd, Sacd, Dvd, Bluray, Vhs, Minidisc analóg és digitális lejátszók, futóművek, kazettás deckek, hordozható és multimedia playerek
Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Audio Note DAC átépítés

Hozzászólás Szerző: Pianno »

1 minute ago, viri said:

Én már csak ismételni tudnám magamat, azt meg már nem szeretném.

Feketén fehéren le van írva a módosítás miértje, és mikéntje, a dac tizen éve így teszi a dolgát, ha valakit a végeredmény, tehát a hangja is érdekel, részemről jöhet a meghallgatás.

Én mindent értek, de itt nem arról van szó, hogy bárki azt állítaná, hogy nem lehet jó hangja ennek a doboznak.

Egyszerűen nem lehet egy dobozt AN dac-3-nak se AN dac 5-nek nevezni annak okán, mert beleraktunk a dobozba 1 db AN panel, ami ráadásúl egyiknek sem a párja.

Ne gondoljuk már azt, hogy vásárolunk egy AN digit panelt az ebeyen, belarakjuk egy dobozba valamilyen trafókkal és valamilyen kábelekkel, keresünk hozzá egy nem hozzávaló AN analóg panelt és kész a 2 milliós Audio Note Dac 3.

Ezt ugye senki nem gondolja itt komolyan?

Sajnálom, hogy nekem kell ezt leírni és off lesz belőle, de legyünk már objektívek. A jófogáson még elmegy az ilyesmi, de itt?

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1655

Audio Note DAC átépítés

Hozzászólás Szerző: viri »

17 perce, Pianno írta:

Akkor egészen pontossan, az AN dac 3-ból csak az az 1db. analóg panel maradt meg, ami elég fura, de legalább az az egy db. alkatrész hasonlít rá. 

Ha 1 db panel miatt lehet valamit AN dac 3-nak nevezni, akkor nagy zűr van kiskínban.

Én csak azt nem értem, hogy egy ilyen szakmainak nevezhető fórumon, miért kell még ezt magyarázni.

Bárki ránéz a belső képekre, azonnal látható, hogy szó sem lehet  AN dac 3-ról.. Még a doboza előlapja sem egyezik.

Ezek a száraz tények!

Én már csak ismételni tudnám magamat, azt meg már nem szeretném.

Feketén fehéren le van írva a módosítás miértje, és mikéntje, a dac tizen éve így teszi a dolgát, ha valakit a végeredmény, tehát a hangja is érdekel, részemről jöhet a meghallgatás.

Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Audio Note DAC átépítés

Akkor egészen pontossan, az AN dac 3-ból csak az az 1db. analóg panel maradt meg, ami elég fura, de legalább az az egy db. alkatrész hasonlít rá. 

Ha 1 db panel miatt lehet valamit AN dac 3-nak nevezni, akkor nagy zűr van kiskínban.

Én csak azt nem értem, hogy egy ilyen szakmainak nevezhető fórumon, miért kell még ezt magyarázni.

Bárki ránéz a belső képekre, azonnal látható, hogy szó sem lehet  AN dac 3-ról.. Még a doboza előlapja sem egyezik.

Ezek a száraz tények!

viri
V.I.P.
V.I.P.

Audio Note DAC átépítés

33 perce, Vinkler írta:

Ok, ha ez valóban így van, akkor ok, csak valaki azt írta, hogy a dac 3-hoz sem sok köze van. Ezért kerdeztem rá, biztos, ami biztos.

Akkor sikeres eladást.

Köszi!

Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9441

Audio Note DAC átépítés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Ok, ha ez valóban így van, akkor ok, csak valaki azt írta, hogy a dac 3-hoz sem sok köze van. Ezért kerdeztem rá, biztos, ami biztos.

Akkor sikeres eladást.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

viri
V.I.P.
V.I.P.

Audio Note DAC átépítés

13 perce, Vinkler írta:

Ok, de akkor ez most valóban dac 3 és csak a digit panel lett cserélve, vagy a 3-hoz is kevés köze van?

Ez eredetileg egy dac3, csak a digit panel lett cserélve az 5-ösére. 

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Audio Note DAC átépítés

Ok, de akkor ez most valóban dac 3 és csak a digit panel lett cserélve, vagy a 3-hoz is kevés köze van?

viri
V.I.P.
V.I.P.

Audio Note DAC átépítés

16 perce, Vinkler írta:

Srácok, akkor ez most mi valójában?

Bevallom elveszítettem a fonalat, de jó lenne, ha a termék és a cím megegyezne.

Elvesztetted mert közben már mindenről volt szó, kitek meg kondik...

Ahogy az elején is írtam, gyári dac 3 digipanelja helyett a dac 5 gyári digitpanelje került be, ez egy kis módosítással (az AN útmutatása szerint) lett összehozva a dac 3 analóg paneljával. 

Ezt a módszert több ismerősöm is elkövette, igaz utánépített dac5 digipanellel,( a Krahling Zoli is tudja reprodukálni,) meg kisebb trafókkal, de náluk is nagy előrelépés volt a pcm 62 meg pcm 63 után. Én már így vettem, nekem a régi dac 2 volt előtte, amit imádtam, már azt sem tudta leváltani sem egy zodiac gold, sem sokminden más, ami 4 év alatt nálam járt, ez a "felturbózott" dac3 meg annyival jobb volt a dac2-nél, hogy nem mertem megmutatni a wobgtinak, mikor elvitte a dac2-őt, nehogy elvegyem a kedvét

Én bízom annyira a tudásában, hogy szerintem csak az első meghallgatást kell kivárni.

Irányár; 480eft.

06203450959

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Audio Note DAC átépítés

Srácok, akkor ez most mi valójában?

Bevallom elveszítettem a fonalat, de jó lenne, ha a termék és a cím megegyezne.

Vikunya
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 357

Audio Note DAC átépítés

Hozzászólás Szerző: Vikunya »

Egész pontosan e88cc.

Anélkül, hogy Viri prókátora akarnék lenni, az árult Dac igen jó hangú készülék.

A táp kivételével gyári panelek házasítása (nem kit), nem minősíteni kell, hanem meghallgatni. Arról meg úgyis örök vita fog folyni, hogy az I/V trafókkal vagy anélkül jobb.

Vikunya
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 357

Audio Note DAC átépítés

Hozzászólás Szerző: Vikunya »

De, ecc88 akart az lenni. Pont ilyenek.

viri
V.I.P.
V.I.P.

Audio Note DAC átépítés

7 órája, birola71 írta:

Nem ECC88-as csövek vannak benne?

Dehogynem, bocs elirtam. 

Sycambria
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 48

Audio Note DAC átépítés

Hozzászólás Szerző: Sycambria »

7 órája, suzukidrz400 írta:

Annyit ha tehetek hozzá hogy a 3.1 gyári kit 2000 dollár körül van a 4.1 meg 3000  új árak persze . Az alkatrészekről meg annyit érdemes tudni hogy a nagy cégek mint az Audio Note is  berendel pl Mundorf ból   2-3 ezer kondit  .Rendel a Rubicon tól is szintén pár ezret azokat nagyon szigórúan bevizsgállja,  kiválogatja  belőlük a legjobbakat majd a háromnegyedét visszaküldi a gyártó hoz amik természetesen nem selejtes darabok máshová tökéletes még .Ezt jelenti a válogatott alkatrész .Magyarul, ki tud rendelni Mundorf ezüst arany  olaj kondikból  mondjuk csak 100 db ot ?Abból  kiválogat  pár darabot mondjuk 5 db ot  ami a 4.1 hez kell a többi 95 öt visszaküldi a gyárba. Ja és a gyár vissza is veszi ! Ezt csak a nagy gyárak tehetik meg ! És mégegyszer szertném hangsúlyozni hogy a Mundorf is természetesen meg a Rubycon is bevizsgált kifogástalan alkatrészeket ad .De az Audio Note  és a nagy High End cégeknél mégszigorúbb az ellenőrzés .Bocs a beleszólásért  ettől persze lehet ez is kiváló termék hajrá!

Így születnek a városi legendák, -- amiket ha szembesítünk a valósággal, akkor jön a felocsúdás.

suzukidrz400
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 58

Audio Note DAC átépítés

Hozzászólás Szerző: suzukidrz400 »

8 órája, Pianno írta:

Én is megadnám az esélyt neki, mert lehet kib...túl jó hangja van ennek a dacnak, csak ha az ember kicsit is járatos az AN cuccok terén, akkor azonnal szemet szúr, hogy se az AN dac 3-hoz, se a dac 5 höz nincs sok köze az eladó dac-nak. Ezért egyetértenék a beidézett írás szerzőjével, aki azt írta, nem követné el még egyszer azt a hibát, hogy AN DAC3 >> DAC5 néven árulja ezt a cuccot. Leszögezhető  hogy az eredeti alkatrészek 70%-a hiányzik a AN dac 3- hoz is és az AN dac 5-höz is. A dac hagja lehet szuper jó, csak a megnevezés hibádzik. 

Annyit ha tehetek hozzá hogy a 3.1 gyári kit 2000 dollár körül van a 4.1 meg 3000  új árak persze . Az alkatrészekről meg annyit érdemes tudni hogy a nagy cégek mint az Audio Note is  berendel pl Mundorf ból   2-3 ezer kondit  .Rendel a Rubicon tól is szintén pár ezret azokat nagyon szigórúan bevizsgállja,  kiválogatja  belőlük a legjobbakat majd a háromnegyedét visszaküldi a gyártó hoz amik természetesen nem selejtes darabok máshová tökéletes még .Ezt jelenti a válogatott alkatrész .Magyarul, ki tud rendelni Mundorf ezüst arany  olaj kondikból  mondjuk csak 100 db ot ?Abból  kiválogat  pár darabot mondjuk 5 db ot  ami a 4.1 hez kell a többi 95 öt visszaküldi a gyárba. Ja és a gyár vissza is veszi ! Ezt csak a nagy gyárak tehetik meg ! És mégegyszer szertném hangsúlyozni hogy a Mundorf is természetesen meg a Rubycon is bevizsgált kifogástalan alkatrészeket ad .De az Audio Note  és a nagy High End cégeknél mégszigorúbb az ellenőrzés .Bocs a beleszólásért  ettől persze lehet ez is kiváló termék hajrá!

birola71
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Audio Note DAC átépítés

Hozzászólás Szerző: birola71 »

Nem ECC88-as csövek vannak benne?

viri
V.I.P.
V.I.P.

Audio Note DAC átépítés

2018. 06. 17. at 8:56, Lacipeti írta:

Én már többször is hallottam ezt a DAC-ot és bizony nagyon rendben van a hangja. Lehet itt vitázni és nagyon okosnak is lenni (nyilván vannak szakértők és tisztelet is nekik), no és persze minden ízlés kérdése is, de én úgy értékeltem, hogy pc-ről a Note-al soha nem hallottam jobb hangot, mint Virinél. Hozzáteszem, hogy csak 44,1-el futott a zene és az csak áradt, áradt és olyan tér volt, amit még soha és sehol nem tapasztaltam. A zene teljesen levált a hangfalakról. A félhomályban úgy tűnt, mintha azok csak valami díszítő elemek lettek volna a szobában. Abszolút hosszan hallgatható és sehol sem tolakodó és műfajfüggetlen megszólalás, amihez csak volt valami köze ennek a DAC-nak is!

El kell menni és meg kell hallgatni, bár most már kicserélődtek a rendszer elemei és nem tudom, hogy az új kiépítés közepén hozza-e azt az élményt, mint anno?

Köszi Lacipeti  Te vagy a tanú, hogy nem én szóltam neked, hogy írj be valami jót is  Jól esik tőled, hiszen főleg analógot hallgatsz, raadásul egy Gyrophon lp-ről. Pont ez a lényege ennek a dacnak, hogy feledtetni tudja, hogy digitális a forrás, annyira az anlóg hangot idéző sima, jó felbontású, testes, jó súlyos, életszerű a megszólalása. Persze kell hozzá a körítés is, de elhiszem revoxnak, hogy bárhová betéve megmutatja magát. El is fogom egy bő hét múlva a tibikecsokihoz, aki a dackoljunk topikban panaszkodik a 3D tér hiányára, és a dacban látja a megváltást, ha ezzel sem lesz meg, akkor nyugodtan keresheti máshol a hibát.

Szóval ha valaki a digitális, vékony, éles hangot keresi, akkor ne ezzel a dackal próbálkozzon.

A múltkor hülyeséget írtam az előlapról, az új logós előlapot rendelte meg hozzá az első tulaj, de egy ledes nem kettő (3évig bámultam, nem tudom hogy emlékezhettem rosszul, bocs  ) Azt természetesen jól irtam, hogy tudja a 96-os felbontást is.

Még Vikunya fórumtarstól vettem egy pár aranylábú angol NOS Mullard ecc83 cső párt, annyira NOS, hogy még karcolás sem volt a lábacskakon, azzal adom.

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Audio Note DAC átépítés

Én is megadnám az esélyt neki, mert lehet kib...túl jó hangja van ennek a dacnak, csak ha az ember kicsit is járatos az AN cuccok terén, akkor azonnal szemet szúr, hogy se az AN dac 3-hoz, se a dac 5 höz nincs sok köze az eladó dac-nak. Ezért egyetértenék a beidézett írás szerzőjével, aki azt írta, nem követné el még egyszer azt a hibát, hogy AN DAC3 >> DAC5 néven árulja ezt a cuccot. Leszögezhető  hogy az eredeti alkatrészek 70%-a hiányzik a AN dac 3- hoz is és az AN dac 5-höz is. A dac hagja lehet szuper jó, csak a megnevezés hibádzik. 

Lacipeti
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 255

Audio Note DAC átépítés

Hozzászólás Szerző: Lacipeti »

Én már többször is hallottam ezt a DAC-ot és bizony nagyon rendben van a hangja. Lehet itt vitázni és nagyon okosnak is lenni (nyilván vannak szakértők és tisztelet is nekik), no és persze minden ízlés kérdése is, de én úgy értékeltem, hogy pc-ről a Note-al soha nem hallottam jobb hangot, mint Virinél. Hozzáteszem, hogy csak 44,1-el futott a zene és az csak áradt, áradt és olyan tér volt, amit még soha és sehol nem tapasztaltam. A zene teljesen levált a hangfalakról. A félhomályban úgy tűnt, mintha azok csak valami díszítő elemek lettek volna a szobában. Abszolút hosszan hallgatható és sehol sem tolakodó és műfajfüggetlen megszólalás, amihez csak volt valami köze ennek a DAC-nak is!

El kell menni és meg kell hallgatni, bár most már kicserélődtek a rendszer elemei és nem tudom, hogy az új kiépítés közepén hozza-e azt az élményt, mint anno?

viri
V.I.P.
V.I.P.

Audio Note DAC átépítés

Bemásoltam az írást, amiben benne vannak a részletek, hogy még a linkre se kelljen rákattintani  :

Semmi érdekes, csak most van szusszanásnyi idő, így tolom az elmaradásokat.

Mi is lenen ez a nagyság átka? Az apropót ami adja, rég nálam van, vagyis volt. Daray Gyuszi kölcsön is kérte egyszer valami futóműcserés AN kipróbálásához, és mikor érte mentem, Vele is erről trécseltünk. Egyébként ez egy Audio Note DAC3, kicsit felturbózva.

A története a régi időkbe nyúlik vissza, amikor még emberünk megvásárolta a Merlinben régivágású DAC3-asát. Nem gatya rendszerbe vitte, mert az akkor zászlóshajóként tündöklő AN CDT2 futómű volt a párja, míg erősítő terén Kondo Neiro hajtott, Avanatgarde Duo hangsugárzókat. Nem is volt sok gondja vele, mindaddig, míg meg nem hallgatta IstvánCsontos (akkor újnak számító)szűrőmentes DAC5-ösét. Gondolom ismerős a sztori. Elégedett vagy, aztán belekóstolsz a jóba és nincs megállás.

A DAC5 azért akkor se volt kétfillér, de fertőzött betegünk szeretett volna ebből valamit megkapni, így jött az agyalás, mit kellene ezzel az egésszel kezdeni. Megindultak a konzultációk az AN.UK-vel és a vége az lett, kapott egy digitális szűrőmentes DAC5 panelt és egy leírást, mi egyéb dolgot kell átépíteni a nirvánához. A Szakik itthon is összedugták  fejüket és még akkor upGrade KIT-ek hiányában körbeszagoltak, mi az, ami még beépítésre érdemes. Fő kérdés a trafó volt, mert a tápellátást is átdolgozták ezek  a gazemberek.

Valamikor azért került hozzám, hallgassam be, lőjem be az árát és segítsek eladni. Az eleje jól sikerült, a második felével már voltak problémák Egyébként nagyjából 650.000 jómagyarFrotinra taksáltam, ezt a köz véleménye kevésbé osztotta. Nem is kelt el, de mire ezt a valamit is megírom, ha esetleg valaki kedvet kapna, már nincs nálam. Nézegeti valaki, csak az árat illetően kellene dűlőre jutni. Egyébként tanulságos volt ez az eladási kísérlet. Egyrészt, azt a hirdetési szöveget, hogy DAC3 >> DAC5 bazira nem értik a népek. Tanultam is belőel, soha ilyet nem írok ki többet, mert a kukacoskodók, bár nem tudják mit jelent, belekötnek. Azt jelenti, amit az elején leírtam. Ettől ezt rövidebben megfogalmazni nem tudom és az a fura, aki belterjes értette. Persze a többiek se azért kérdezgették a dolgokat, mert őrültmód meg akarták venni, csak szakértettek.

De vissza a DAC-unkhoz. Megkapta a digit panelt és trafó terén volt gond. AN trafó nem volt hozzá, így máshol kellett keresni. Mondanom se kell, ha emberünk az M3 előfokba(egy másik projekt kapcsán) megvette a gyári M8 panelt és ezüst kimenőtrafókat, ha lett volna ehhez is AN trafó, megveszi, de nem volt. Kérdésre, mi is akkor ez a trafó benne, ez a válasz jött: "WAASNER M-102 típusú vas, a gyár legjobb 111-es minőségű készítménye. 0,35mm vastag, 1,11watt/kg a vasveszteség ( nagyon kicsi, tehát kiemelkedően jó a hatásfoka! ), melegen hengerelt, szemcse kiegyenlített. Gyorsan fel- ill lemágneseződik, az egyik legjobb vas jelenleg a piacon!!!"

Én ehhez nem értek, sose értettem, most se értek és már nem is akarok érteni. Egy dolog érdekel, az a valami hogyan szól.

Első randinkon a 47Lab Shigaraki futóműre kötöttem be. Mocskosul jól szólt. Ekkor elméláztam a nemrég hallott DAC3.1x Signature(még a régebbi, kb tizenX évvel ezelőtti verzióról van szó) hangján és eladási árán, így mindent összevetve ezt 650-re lőttem be. És ezt az árat tudta/tudja is. Jó volt hallgatni. Gyors, szikár, pörgős. Semmi henyélés, lustálkodás. Semmi nyoma a rossz értelmebe vett csöves szirupnak, vagy lágyságnak, mindezek mellett, nem vált soha tolakodóvá. Igazi nagyvad(igazi csöves felsőház hang), amilyen már kevés van. A dologhoz hozzátartozik, hogy a Shigaraki futómű se gatya. Érezhető volt, hogy a futóműben sokkal több van, mint a Shiga DAC-ban. Nem jelelemző a 47Labra, hogy az adott szinten az egyik komponens magasabb tudással bírna, de ez van/volt. A Shiga DAC nem rossz DAC, de a futómű jobbakat is röhögve kiszolgál.

Eztán eltettem a sarokba a DAC-ot, mondván ne használjam, mikor az eladó. Ledobozoltuk és belekezdett csipkerózsika álmába, mert a kérők, vagyis az érdeklődők nem tolongtak. Pontosabban tolongtak volna, csak a megszokott "xarérhugyér" és  "mit engedsz  feléből". Semmit. Tanuljuk már meg, ha valaminek ára van, akkor annak ára van és ne sértegessük az eladót félár alatti ajánlatokkal. Velem mindig lehet beszélni, de aki úgy kezdi, hogy "mi az alja annak a xarnak?" annak nem sok jót jósolok :) Hogy belenyúltak? Persze. Eredeti alkatrészek megvannak e? Minek? Nincsenek, mert sokkal jobb lett így és ha adtak érte pénzt, miért ne. Sokat vesztett így az értékéből? szerintem akinek van füle, nem ezt mondja, de spongyát rá, kicsit lentebb mentünk az árával.

DAC-unk szunnyadt, mígnem kérő érkezett. Gondoltam, mivel rég ment, bekötöm. A Shiga futómű már a múlté, így jobb híján elővettem a hét(7)ezer forintos Akai DVD-játszót. Van egy rövidke AN-C digitkábelem és azzal bekötöttem. Nem parádéztam túl a dolgot, csak simán rádobtam a DAC tetejére, hisz csak az volt a kérdés, működik e, vagy sem. Betettem egy Moby lemezt és leseggeltem. Brutál energiák mozdultak meg a szobában és,... és valami elementáris erővel tört elő minden apró taktusa a zenének. Hiába szólt halkan, bődületesen nagy volt mindene. Kedves kopaszunk embernagyságú volt és ott élt, lélegzett a szobában. És elértünk a címhez, illetve oda,amit Daray Gyuszival beszéltünk, hogy egy valóban nagy vas, bárhova kötöd, nagyot fog szólni. Még emlékszem, amikor a Neiro-t kötözgettem butábbnál- butább rendszerekbe és az mindenhol jól tudott szólni. Bárhova tettem, az a rendszer mindig jó volt. Ez történt ezzel a DAC-al is. A ledobált rendszer fittyet hányt mindenre, csak szólt, pedig ez az akai DVD nem egy túlbonyolított valami. Persze sok esetben ez nem is baj, illetve semmi ellentmondást nem látok abban, hogy a DAC-ban van anyag(14kg) és ezért jó, míg pl egy 47Labban kevésbé. Más a megvalósítás, máshogy jutnak el rómába, de ezen semmi meglepő nincs. Míg a csöves világban él a van benne anyag, addig a kimurai minimalizmus teljesen másra alapoz. Azért ha jól megnézzük, a tápellátás ott sincs elhanyagolva, de közel sincs akkora trafóigénye a félvezetős minimálgépeknek, mint a nagy áramokkal dolgozó csöves elektronikáknak.

Még előkapartam néhány lemezt, illetve két fontosat. Egy Négy évszak vonósokra. Ez  nehéz feladat. Hajlamos nyafogni, nyávogni, vagy ha nem teszi, elnagyolt a produkció, nem lélegzik rendesen. Most tette amit tenni kellett. A másik problémás lemezem, amit elég ritkán hallgatok(azóta javult a helyzet saját Cd-vel is, de amikor ez történt, még volt híja) a The White Stripes / Elephant. Egyszerűen sok rendszeren nem képes megszólalni, igényli a csövet és főleg félvezetős rendszeren nehéz összehozni, de nem lehetetlen. Mondanom sem kell, hogy ez a lemez is hozta, amit hoznia kellett.

Egy biztos, nem szép dolog az irigység, de majdani gazdájának már van egy irigye. Lelki békém megóvása érdekében nem tartottam meg, de... de...kéne. Ami jó az jó, és ami nagy az –bizony- NAGY!

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Audio Note DAC átépítés

Az máris jó hír, ha a trafók beazonosíthatóak. Nekem ettől függetlenül fura az egész látvány, újabb típusú előlap, régebbi belső, függőleges analóg panel, AN trafók hiánya, AN kábelek hiánya stb... DE ez nem jelenti azt, hogy nem lehet jó hangja. Én is azt javaslom, hogy megér egy próbát, ha valaki lát benne fantáziát és nem foglalkozik a részletekkel. Sikeres eladást kívánok!

viri
V.I.P.
V.I.P.

Audio Note DAC átépítés

8 órája, Pianno írta:

Senki nem írta, hogy bármi köze lenne a DAC 5-höz.  Hogy is lehetne? Ahhoz édes kevés egy panel csere, hogy megkapjuk a dac 5 hangját.

Nekem az a gyakorlati tapasztalatom, hogy legtöbb esetben inkább ront az összhangon, ha telepakoljuk nem oda illő ismeretlen alkatrészekkel a cuccot. Okkal vannak beépítve összeválogatott alkatrészek egy AN dac-ba és nem szerencsés noname trafókkal, ismeretlen kábelekkel analóg-digitális szekciókat összekötni, pláne nem egy elismerten komoly hangú Dac 3 esetében.

Természetesen nincs kizárva, hogy egyénileg jobban tetszik valakinek, egy átépített öszvér AN dac hangja, de értékmegőrzés szempontjából nem szerencsés egy méltón jó hírű, kiemelkedően jó hangú AN Dac 3-mat noname alkatrészekkel telepakolni.

Nekem az analóg panel is nagyon gyanús, de ha meglennének a dac 3 eredeti gyári alkatrészei, akkor komolyabban érdekelt volna cucc..

Amikor ilyet látok, az inkább a diy kategóriával jelent egyet, de még ott is fontos minden összetevő ismerete, ha ekkora összegről van szó.

Én sem szeretem, ha egy gyári készülékbe belenyúlkálnak, értékét is veszti, és a hangját is csúnyán elhangolhatják. DE! Ez esetben egyrészt a gyártó utasításait követték, másképp nem akarom ismételni a sztorit, de hátha valaki nem olvasta el (én most a személyes elmesélés alapján írom): az első tulaj amikor megvette a dac3-at (kb. 1.-1.5 millióért húsz éve) nagyon örült neki egészen addig, amíg Csontosék behozták a dac5-öt, és egymás mellett meg nem hallgatták. Ehhez képest mondta, hogy szőrös hangú a dac3. Ekkor álltak neki a levelezésnek, beszerzésnek, és az átalakításnak. A végeredmény egyértelműen jobb lett. Nem "egyénileg" valaki szerint, hanem egyértelműen. Nyilván nem ér fel egy 5 milliós dac5-el, ez nem is kérdés. Engem nem érdekel, hogy milyen alkatrészek, meg milyen elrendezésben, engem a hangja érdekel, és remélem rajtam kívül mások is vannak ezzel így. A Jadist sem vettem volna meg, ha nem így lenne, Takiszerrel beszélgettem, ő mondta, hogy olcsó alkatrészek vannak benne, nem tudja, hogy mi a titka.

Amúgy a noname trafó pl (darabja 60eft volt akkor!):

"WAASNER M-102 típusú vas, a gyár legjobb 111-es minőségű készítménye. 0,35mm vastag, 1,11watt/kg a vasveszteség ( nagyon kicsi, tehát kiemelkedően jó a hatásfoka! ), melegen hengerelt, szemcse kiegyenlített. Gyorsan fel- ill lemágneseződik, az egyik legjobb vas jelenleg a piacon!!!"

Ha tényleg érdekel a dac, azt javaslom hallgasd meg a saját rendszeredben, hogy miről is beszélgetünk. Ha pedig nálad kizáró ok a nem gyári állapot, akkor nézelődj tovább, és légyszíves ne akard mindenáron mások kedvét elvenni tőle, mert ez nekem sem jó, és annak sem, aki ennyiből "megúszná" az AN világában gyakorlatilag 1-2 kábel árából a dac választást. Ezt teljes nyugalommal, túlzás nélkül állíthatom, miután szereztem némi rálátást a jóval drágább, nevesebb dacokkal kapcsolatban. Köszi a megértést!

Az ár irányár!

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Audio Note DAC átépítés

On 6/12/2018 at 11:23 AM, Vikunya said:

Bocs, hogy közbeszólok. Az eredeti digit  panel, hálózati trafók, I/V trafók, qssc kábelezés, s az előlap nálam van, jó tíz éve egy emelt szintű Dac 3 készült belőle.

Kapott egy méretre azonos vörösréz házat (Dac 4 mintájára) épített analóg fokozatot (Black Gate kondik, tantál ellenállások) és egy külső csöves tápegységet.

Az enyém is sokkal jobb lett, de a Viri fórumtársé is (ott az analóg panel az eredeti maradt, a korai szériákban előfordul a függőleges panel).

Ez legalább majdnem úgy néz ki, mint egy AN dac 3. Nem sikerült mindennek az eredeti helyét eltalálni, de ez nem is annyira fontos.

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Audio Note DAC átépítés

7 hours ago, SoundMania said:

Olvasd át szerintem mégegyszer akkor. 

A dac hoz annyit, az újabb dacolva amik AD1865tel készültek , már a dac2x- ben is van I/v trafó. Ha jól tudom a régi pcm dacosoknál a dac3 is azzal volt már szerelve. 

Ez a dac3 abból lett átalakítva úgy , hogy a pcm helyett megkapta a jobb hangú ad1865- ösöket. De az I/v trafó kat elvesztette miatta. 

Ettöl még szólhat jobban mint a régi dac 2. De ez nem lett egy új dac 3 ettöl még. 

Pláne nem egy dac5. 

Na, csak ennyit akartam. 

A jadis persze hogy jobb nála a fentiek miatt. Drágább is. 

Még azt is tudom melyik hogy szól a másikhoz képest, mert hallottam őket. 

Sőt abban az AN dacban még az I/v trafók is benne voltak. 

Nos ez így áll a valósághoz közelebb. 

Jó lenne ha értenétek hozzá és tudnátok mit adtok el és mit vesztek meg. 

Senki nem írta, hogy bármi köze lenne a DAC 5-höz.  Hogy is lehetne? Ahhoz édes kevés egy panel csere, hogy megkapjuk a dac 5 hangját.

Nekem az a gyakorlati tapasztalatom, hogy legtöbb esetben inkább ront az összhangon, ha telepakoljuk nem oda illő ismeretlen alkatrészekkel a cuccot. Okkal vannak beépítve összeválogatott alkatrészek egy AN dac-ba és nem szerencsés noname trafókkal, ismeretlen kábelekkel analóg-digitális szekciókat összekötni, pláne nem egy elismerten komoly hangú Dac 3 esetében.

Természetesen nincs kizárva, hogy egyénileg jobban tetszik valakinek, egy átépített öszvér AN dac hangja, de értékmegőrzés szempontjából nem szerencsés egy méltón jó hírű, kiemelkedően jó hangú AN Dac 3-mat noname alkatrészekkel telepakolni.

Nekem az analóg panel is nagyon gyanús, de ha meglennének a dac 3 eredeti gyári alkatrészei, akkor komolyabban érdekelt volna cucc..

Amikor ilyet látok, az inkább a diy kategóriával jelent egyet, de még ott is fontos minden összetevő ismerete, ha ekkora összegről van szó.

viri
V.I.P.
V.I.P.

Audio Note DAC átépítés

Az előző DAC2-őmben volt i/v trafó aztán hangban még is Makó-Jeruzsálem a dolog... Na mindegy, ők akkor Qvortrup utasításai alapján alakították át, Te valószínűleg másképp csinálnád, ha lehet zárjuk le ezt a vitát, köszi. Aki megfogja hallgatni, majd a hangja magáért fog beszélni.

Valaki kérdezte, hogy Vikunya kis összefoglalójában említi, hogy az eredeti előlap hozzá vándorolt, hogy akkor ezen mi van? Erre az a válasz, hogy az eredeti régi dac3 csak 44.1 felbontást tudott, ezért egy piros led volt az elején, és az első tulaj volt annyira maximalista, hogy megrendelte az új előlapot, amin a 44.1 - 96 felbontást jelzi két led, mivel az AD1865 mindkét felbontást tudja. Egyébként a V kábel se véletlenül lett kidobva (én sem szeretem) neki sem tetszett, nem tudom milyen kábel van helyette, de eszembe nem jutna kicserélni.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1281

Audio Note DAC átépítés

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

17 órája, Satlock írta:

A SPC  - hangfal- kábellel kapcsolatos véleményedet már azt hiszem "jól" ismerjük. Tényleg van ettől jobb kábel. Tudjuk. De mi köze ennek az adott témához...???

" Vagy csak jólesett leírni hátha beveszik? "

Vagy csak jól esik leírni hátha beveszik? 

Ez egy AN DAC eladásáról szóló topic.

Ez a stílus így... fura...a témára való tekintettel (is).

Olvasd át szerintem mégegyszer akkor. 

A dac hoz annyit, az újabb dacolva amik AD1865tel készültek , már a dac2x- ben is van I/v trafó. Ha jól tudom a régi pcm dacosoknál a dac3 is azzal volt már szerelve. 

Ez a dac3 abból lett átalakítva úgy , hogy a pcm helyett megkapta a jobb hangú ad1865- ösöket. De az I/v trafó kat elvesztette miatta. 

Ettöl még szólhat jobban mint a régi dac 2. De ez nem lett egy új dac 3 ettöl még. 

Pláne nem egy dac5. 

Na, csak ennyit akartam. 

A jadis persze hogy jobb nála a fentiek miatt. Drágább is. 

Még azt is tudom melyik hogy szól a másikhoz képest, mert hallottam őket. 

Sőt abban az AN dacban még az I/v trafók is benne voltak. 

Nos ez így áll a valósághoz közelebb. 

Jó lenne ha értenétek hozzá és tudnátok mit adtok el és mit vesztek meg. 

Lezárt

Vissza: “Lejátszók, felvevők, tunerek, DAC-ok, konverterek”