Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Calyx Femto DAC/Pre

Vinyl, Cd, Sacd, Dvd, Bluray, Vhs, Minidisc analóg és digitális lejátszók, futóművek, kazettás deckek, hordozható és multimedia playerek
Lezárt
giotto14
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 398

Calyx Femto DAC/Pre

Hozzászólás Szerző: giotto14 »

A DAC elkelt, köszönöm a lehetőséget
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/

giotto14
Beköltözött
Beköltözött

Calyx Femto DAC/Pre

Vasárnapig jég
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/

giotto14
Beköltözött
Beköltözött

Calyx Femto DAC/Pre

Most komolyan? Fessem le feketére és áruljam Audio-gd-nek?  Egy éves NOS11-et cseréltem a Calyxra és ha a digitális

hangerőszabályozását használod, akkor is sokkal jobb a hangja. Ha rákötsz egy analóg előfokot, akkor nincsenek is egy bolygón.

Nem akarom bántani az Audio-gd-t, mert megéri az árát, de egy alkatrésztemető filléres órajelekkel, olyan kivitelben, mit egy kőbalta.

A 800.000 Ft-os NOS11-en még egy árva XLR bemenetre sem futotta, a csatlakozókról leválik az aranyozás, éles, sorjás lemezek

és extraként vásárolható fekete csavarok 

A Calyx Femto egy 18,5 kg-os gyönyörűség, borostyán színű pontmátrix kijelzővel, CNC-vel készített alu ház és távszabályzó, 3 femtoclock

egy közvetlenül az USB kártyán. A hangja szellős, gyors, rendkívül dinamikus, hatalmas felbontással és természetes tónussal, Minőségi

csatlakozók tömkelege, phase/inv phase és 3 filter állítási lehetőség. Hogy negatívumot is írjak: kell idő bőven a bemelegedéshez és számomra

érthetetlen módon a távszabályzó kb 2-3 hét alatt elfogyaszt 2 db átlagos AAA elemet. A Calyx még egy Master7-nek is a háromszorosába

került újonnan. Nem, nem jobb 3x a hangja, de a Calyx mostani használt árán eszem ágában sem lenne azt venni.

450.000 Ft de kisebb ajánlatokkal kérlek ne bombázzatok.

giotto14
Beköltözött
Beköltözött

Calyx Femto DAC/Pre

He eljössz érte: 480.000 Ft

giotto14
Beköltözött
Beköltözött

Calyx Femto DAC/Pre

Feltettem a teljes kezelési útmutatót és a saját képeket nagy felbontásban:
https://1drv.ms/f/s!Am7TOSdy65som3FXa65e8RbB5VFY

Itt is lehet érdeklődni : o6 3o 53o 7838

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 685

Calyx Femto DAC/Pre

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

On 2018. 05. 31. at 8:53 PM, viri said:

Hallottam egy ilyen dacot nemrég, brutál erő, dinamika, óriási felbontás, mikro-makro részletek . Érdemes elolvasgatni a cikkeket, milyen elgondolások, megvalósítások vannak mögötte. Nagyon komoly megépítés, de szerintem ezt a képek is jól visszaadják. Szerintem bomba áron van, és az eladó is korrekt úriember, mi kell még?

Michel még? Szerény véredényem szerint egy kis elvonatkoztatás. Többen használunk USB-SPDIF konvertereket Audio PC után kötve, mivel a DAC-ok többségében szerény minőségű USB-bemenetek vannak. Ez a DAC már üti azt a minő-segget, ahol ezeket a konvertereket akár már el is hagyhatjuk. Bezonyám, itt már az XMOS-panelen is Femto-clock csücsül, nagyon jó "tápolással". Viszont van egy "bibi", forrás oldalról is igényli, ugyanezt a szintet. Én ugyanezt a DAC-ot etetem egy JCAT-Femto USB-kártyáról. Már egy alap AudioQuest Forest USB-kábellel is átlépi egy Audiobyte Hydra konverter szintjét, ami szerintem elég bizonyíték, nem igéret. DAC-csipsz alapján hangminőséget megitélni pedig botorság, ne is hallgassunk az ilyen véleményekre!
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Calyx Femto DAC/Pre

Hozzászólás Szerző: viri »

2018. 05. 31. at 23:48, paye írta:

"...Szerintem bomba áron van, és az eladó is korrekt úriember, mi kell még?..."

Cca 500,000 Ft...

Az új ár kevesebb mint egyharmadáért, ilyen szép új állapotban, azt gondolom hogy igen.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

giotto14
Beköltözött
Beköltözött

Calyx Femto DAC/Pre

MF M1, Heed DA, Metrum Musette, Audio-gd NOS11 - ezeket váltotta - kényszerűségből adom el, nem úri hóbort.

Elképesztően szép kidolgozású és hangú készülék. Előre utalás esetén az országon belül ingyenesen házhoz viszem.

paye
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Calyx Femto DAC/Pre

Hozzászólás Szerző: paye »

"...Szerintem bomba áron van, és az eladó is korrekt úriember, mi kell még?..."

Cca 500,000 Ft...

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Calyx Femto DAC/Pre

Hozzászólás Szerző: viri »

Hallottam egy ilyen dacot nemrég, brutál erő, dinamika, óriási felbontás, mikro-makro részletek . Érdemes elolvasgatni a cikkeket, milyen elgondolások, megvalósítások vannak mögötte. Nagyon komoly megépítés, de szerintem ezt a képek is jól visszaadják. Szerintem bomba áron van, és az eladó is korrekt úriember, mi kell még?
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

giotto14
Beköltözött
Beköltözött

Calyx Femto DAC/Pre

friss, a belső netes

giotto14
Beköltözött
Beköltözött

Calyx Femto DAC/Pre

Calyx Femto DAC/digitális Pre - ezüst színű, mind a készülék, mind a táv kifogástalan. A saját hangerőszabályzása sem kutya, deegy komoly előfokkal simán végső állomás lehet. DSD-t nem tudja. Ára: 500.000 Ft

bemenet: Aszinkron USB Audio Class 2.0: legfeljebb 24 bites, 44,1, 48, 88,2, 96, 176,4, 192 kHz;

Két koaxiális, két optikai, két AES-EBU, BNC, SPDIF Akár 24 bites, 44,1, 48, 88,2, 96, 176,4, 192 kHz 

Kimenet: RCA  és  XLR 

Új Ár: $ 6,850.00 ~ 1,8 M forint

Tesztek:
http://www.stereomojo.com/CalyxFemtoDAC ... Review.htm
https://www.audiostream.com/content/calyx-femto-dac
http://www.6moons.com/audioreviews/calyx4/1.html

Lezárt

Vissza: “Lejátszók, felvevők, tunerek, DAC-ok, konverterek”