Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pioneer N-30 - modifikált

Vinyl, Cd, Sacd, Dvd, Bluray, Vhs, Minidisc analóg és digitális lejátszók, futóművek, kazettás deckek, hordozható és multimedia playerek
mrzoltan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 23

Hozzászólás Szerző: mrzoltan »

Gyári kivitelnél nincs gond, de az átalakításról hiányolom a dokumentációt. Amennyiben meghibásodik, a szerviz csak gyári dokumentációval rendelkezik – lehet, hogy nem fogják elvállalni a javítást. 

Amelyik ilyen eszközökkel foglalkozó szervizes csak gyári dokumentációból tud hibát detektálni, és javítani az nem nevezném szervízesnek! Persze lehet, hogy a hivatalos szervizben, tényleg elzárkóznak a javítástól (bár egyszerű tlefonhívással tisztázható a kérdés). De akár itt a fórumon is találni hozzáértőt szeintem aki látott már karón varjút 

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 231

Hozzászólás Szerző: madibalage »

Gyári kivitelnél nincs gond, de az átalakításról hiányolom a dokumentációt. Amennyiben meghibásodik, a szerviz csak gyári dokumentációval rendelkezik – lehet, hogy nem fogják elvállalni a javítást. 
Kedves KirályKő! Nem véletlenül az egykori sok kerekű hobbytársunk reinkarnációja vagy? Már nem azért, de ha valaki van olyan "tökkelütött", hogy a "márkaszervízbe" visz egy modifikált készüléket, akkor lelke rajta... Ne trollkodj légyszíves!

Königstein
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Königstein »

"mindenkit biztatok, hogy mérési jegyzőkönyvek nélkül is bártan vegye, mivel a jó hanghoz - még ha lenne is hozzá - egyébként sem elégséges feltétel a kiváló mérési eredmény.

mrzoltan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

A meghallgatásra vonatkozó teljesen jóindulatú javaslat, teljesen felesleges volt, hiszen ez természetes.

Nem gond ingyen volt  
Sajnos nagyon sokan vannak akik műszaki paraméterek alapján vásárolnak (ami nyilván egy bizonyos szempontból logikusnak tűnhet) - de ebben a szegmensben hibás. Rossz döntést, "kidobott" pénzt eredményezhet. 

Szóval a lényeg: ne vedd teljesen magadra - a megszólalásaid által kiváltot hozzászólás volt csupán.  Másnak hátha segít  

Az "off"-ot elkerülendő mindenkit biztatok, hogy mérési jegyzőkönyvek nélkül is bártan vegye, mivel a jó hanghoz - még ha lenne is hozzá - egyébként sem elégséges feltétel a kiváló mérési eredmény.

Szóval fülre fel, hallgassátok, vegyétek ha jól szól!

Königstein
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Teljes jóindulattal javaslom - ha egy terméknél tetszenek is a műszaki paraméterek, jegyzőkönyvek - mindig ejts meg egy végső "mérést": ..meghallgatás.. 
A meghallgatásra vonatkozó teljesen jóindulatú javaslat, teljesen felesleges volt, hiszen ez természetes.

mrzoltan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

El kell hogy keserítselek! Ezeknél a „HIFI” berendezéseknél  olyan fontos paraméterek vannak, melyeket csak műszeres beállításokkal lehet és szabad változtatni, beállítani! Ez csak füllel nem megy!   

Véleményem szerint audio cuccokat soha nem műszaki paraméterek és specifikációk alapján érdemes választani. (az csak iránymutató lehet - egyes paramétereket tekintve)
Félre értés ne essék: a fizikát meghazuttolni nem lehet. Mérni mindig érdemes - lehetőleg többször is, mert egy mérés nem mérés...  
Ám a sok mérnöki munka, fejlesztés, mérés után az elkészült eszközök között a végső ítéletet (az audio témakörnél maradva) mégis a fül hozza.  Gondolj csak a vaktesztekre. 
Szóval ha mérési jegyzőkönyv nem áll rendelkezésre akkor egy "összehallgatás" más hasonló eszközzel objektív eredményt tud hozni (a meghallgató számára)
Teljes jóindulattal javaslom - ha egy terméknél tetszenek is a műszaki paraméterek, jegyzőkönyvek - mindig ejts meg egy végső "mérést": ..meghallgatás.. 

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó

El kell hogy keserítselek! Ezeknél a „HIFI” berendezéseknél  olyan fontos paraméterek vannak, melyeket csak műszeres beállításokkal lehet és szabad változtatni, beállítani! Ez csak füllel nem megy!   
Akkor kérlek lapozz tovább, mert nem tudom kielégíteni a szakmai kíváncsiságodat! A többieknek szabad a meghallgatás!

Königstein
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Felejtsük már el ezt a méricskélést a hifiben!!! Én a fülemre hallgatok! Szó sem volt arról, hogy a Gold Note-hoz lett hangolva - arra gondoltam, hogy azzal összevetve/egymás mellett meghallgatva egy rendszerben - kinek hogy tetszik - egyértelműen minden tekintetben jobb hangot kaptunk!!! Nem az rca ill. jelkábel csere hozta meg a nagy változást, hanem az analóg rész "megpiszkálása". Passzolom mi lett vele csinálva - nem értek hozzá. Annyit tudok, hogy az ic-ről le lett kábelezve egy új panelig, aminek a kijárata már az rca csatival van összekötve...

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó

Szerintem ez a tuning inkább bizonytalanná teszi még az érdeklődőket.
Ami rendben: „Kácsás aranyozott rca és IEC csatit ill. a nyáktól az rca csatiig Hivoxos szénkábel fut.”
Az első, ami nincs rendben: „Az analóg rész lett megpiszkálva.” - Ez pontosan mit takar, mi vátozott, mely alkatrészek lettek cserélve, ezek milyen megbízhatóságúak? Mely mérhető paraméter lett ettől jobb és mely mérhető paraméter lett rosszabb? Ehhez csatolni kéne mérési jegyzőkönyvet és dokumentációt, hogy a változás papíron is bizonyítást nyerjen.
A második, ami nincs redben: „Gold Note DAC 7-tel összehallgatva jobb hangot kaptunk.” - Tehát egy eszközzel, össze lett hangolva, ha mással szeretné valaki használni akkor meg rosszabb eredményt kap. Mi lett elhangolva, milyen értékről, milyen értékre lett állítva – dokumentáció, mérési jegyzőkönyv?

Felejtsük már el ezt a méricskélést a hifiben!!! Én a fülemre hallgatok! Szó sem volt arról, hogy a Gold Note-hoz lett hangolva - arra gondoltam, hogy azzal összevetve/egymás mellett meghallgatva egy rendszerben - kinek hogy tetszik - egyértelműen minden tekintetben jobb hangot kaptunk!!! Nem az rca ill. jelkábel csere hozta meg a nagy változást, hanem az analóg rész "megpiszkálása". Passzolom mi lett vele csinálva - nem értek hozzá. Annyit tudok, hogy az ic-ről le lett kábelezve egy új panelig, aminek a kijárata már az rca csatival van összekötve...

Königstein
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Eladó a címben szereplő Nagy Gábor Pál - audio world blog - által tuningolt/ modifikált hálózati zenejátszó. Az analóg rész lett megpiszkálva általa, később kapott még Kácsás aranyozott rca és IEC csatit ill. a nyáktól az rca csatiig Hivoxos szénkábel fut. Gold Note DAC 7-tel összehallgatva jobb hangot kaptunk... Doboza sajnos nincs - én újonnan vettem másfél éve. Posta ON. Ára legyen kerek: 100k.
Szerintem ez a tuning inkább bizonytalanná teszi még az érdeklődőket.
Ami rendben: „Kácsás aranyozott rca és IEC csatit ill. a nyáktól az rca csatiig Hivoxos szénkábel fut.”
Az első, ami nincs rendben: „Az analóg rész lett megpiszkálva.” - Ez pontosan mit takar, mi vátozott, mely alkatrészek lettek cserélve, ezek milyen megbízhatóságúak? Mely mérhető paraméter lett ettől jobb és mely mérhető paraméter lett rosszabb? Ehhez csatolni kéne mérési jegyzőkönyvet és dokumentációt, hogy a változás papíron is bizonyítást nyerjen.
A második, ami nincs redben: „Gold Note DAC 7-tel összehallgatva jobb hangot kaptunk.” - Tehát egy eszközzel, össze lett hangolva, ha mással szeretné valaki használni akkor meg rosszabb eredményt kap. Mi lett elhangolva, milyen értékről, milyen értékre lett állítva – dokumentáció, mérési jegyzőkönyv?

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó

De az nem tuningolt... A gyári hallgathatatlan, gombócos hang! És mint említettem nincs kőbe vésve...

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó

sajnos még nem volt hozzá szerencsém, de nagyon jókat hallottam róla, részemről ajánlott vétel...kár, hogy nem tudtam meghallgatnia rendszered, mikor Debrecenben jártam...azok a GX100-ak, de szépek
Majd ha legközelebb erre jársz

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó

Drága, új ára 119 eFt!
De az nem tuningolt... A gyári hallgathatatlan, gombócos hang! És mint említettem nincs kőbe vésve az ára...

straw
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 69

Hozzászólás Szerző: straw »

Drága vagy senki nem akar mostanában hálózati "zenepörgetőt"?
Drága, új ára 119 eFt!

Ragadozó
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 48

Hozzászólás Szerző: Ragadozó »

sajnos még nem volt hozzá szerencsém, de nagyon jókat hallottam róla, részemről ajánlott vétel...kár, hogy nem tudtam meghallgatnia rendszered, mikor Debrecenben jártam...azok a GX100-ak, de szépek
Kép: Panasonic  TX-P50GW20
Hang: Házimozi: Pioneer BDP-LX71, Dune HD BASE 3.0, Pioneer VSX-LX70, HTPC, Philips FA951, Pioneer A-509R, SVS SB12-NSD, Monitor Audio GX350, GX200, GX100, Kácsa - Neotech - Isotek kábelek 

http://logout.hu/blog/ragadozo/index.html pár saját cikk a témában...

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó

Drága vagy senki nem akar mostanában hálózati "zenepörgetőt"?

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó

Egy esélyt ki ad neki?

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó

Előre!

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó

Nincs kőbe vésve az ár...

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó

Upp!

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó

Karc és sérülés mentes!

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó

A távirányítója természetesen megvan!

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó

Eladó a címben szereplő Nagy Gábor Pál - audio world blog - által tuningolt/ modifikált hálózati zenejátszó. Az analóg rész lett megpiszkálva általa, később kapott még Kácsás aranyozott rca és IEC csatit ill. a nyáktól az rca csatiig Hivoxos szénkábel fut. Gold Note DAC 7-tel összehallgatva jobb hangot kaptunk... Doboza sajnos nincs - én újonnan vettem másfél éve. Posta ON. Ára legyen kerek: 100k.

Lezárt

Vissza: “Lejátszók, felvevők, tunerek, DAC-ok, konverterek”