Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Benq W5000 (FullHD, DLP, DC2, üveg optika)
A lámpamodul jelenleg batyo-nál van, izzócserén = a gyári kínai helyett, japán Ushio-t kap = +20% fényerő/+1500óra a mester szerint.
Az ára fix. 155e ft lesz ha elkészül és kipróbáltam és hibátlanul működik.
Ui: anno batyo-tól vettem, ennek nem volt baja, de az ominózus alkatrészt akkor előre kicserélte, ne legyen később bibi.
A lámpamodul jelenleg batyo-nál van, izzócserén = a gyári kínai helyett, japán Ushio-t kap = +20% fényerő/+1500óra a mester szerint.
Az ára fix. 155e ft lesz ha elkészül és kipróbáltam és hibátlanul működik.
Ui: anno batyo-tól vettem, ennek nem volt baja, de az ominózus alkatrészt akkor előre kicserélte, ne legyen később bibi.
- Xuy
- Törzsvendég

- Értékelés: 261
Nekem volt ilyen projim. Képminősége mozira kiemelkedő az árkategóriájában.
Olyan mint én : jóképű ( nagyképű??? )
Bladelius Oden Valhalla, Franco Serblin Ktema, Rockna Wavedream... állandóan változik...
Hello érdeklődnék hogy megvan e még eladó a projektor?
Még eladó.
Ezt is tessék fényezni mint samu sp600-at.
Annál azért komolyabb gép.
Hát persze, hogy komolyabb gép, de nem is annyiba kerül!!! :-)
Az tévedés, hogy mindegyik elromlik. Az alaplapon egy dióda vagy mi a fene szokott tönkremenni, amin keresztül a tápot kapja az a memória chip amiben a DMD vezérlő a képet ideiglenesen tárolja. Ez egy "100 forintos" alkatrész, csak ha nem cserélik ki időben, a memória is meghalhat, az már drágább javítás. Ha a kép egyik fele elsötétedik vagy villog, azonnal gép "kikapcs" és küldeni Batyo-nak, még mielőtt nagyobb baj lesz az apróságból. Ez fontos szabály, aki betartja, annak olcsó lesz a javítás akkor is ha esetleg egyszer tényleg elromlik a gép.
De az NEM IGAZ az, hogy mindegyik ilyen gép elromlik! Az első sorozatban volt gyakoribb ez a hiba, a később gyártott gépekkel már ritkábban van gond. A másik dolog, hogy az elromlás oka az szokott lenni, hogy belül poros a gép és túlmelegszik az alkatrész. Ha a gép rendszeresen takarítva van belül, akkor NEM szokott gond lenni vele. Egyszerűen nem szabad elhanyagolni a gépet és akkor igen valószínűtlen, hogy gond legyen vele.
A harmadik lényeges adat, hogy szerintem érdemes NAGY lámpateljesítménnyel használni a gépet amikor meleg van. Mondjuk ezt most csak én mondom, esetleg egy profit is érdemes lenne megkérdezni, de tudtommal a gépben a légáramlás lassabb akkor, ha alacsony lámpamódban megy a gép. A lámpa ekkor kevesebb hőt termel, de az elektronika kb. ugyanannyit, viszont a légáramlás lassabb, tehát az elektronika jobban melegszik.
Az is fontos szabály, hogy nem fúrjuk fel a plafontól 10 centire és járatjuk nyáron a kánikulában 20 órát egyfolytában klíma nélküli helyiségben a gépet. Ekkor a szoba teteje megtelik kb. 50-60 fokos levegővel, tehát ezt szívja be a gép. A forró levegő nem hűti le a belső alkatrészeket, szóval ettől MINDEN projektor tönkremegy.
És az is fontos adat, hogy ez az egyetlen megfizethető DLP gép amiben a nagyméretű, 0,95"-es DMD van. Ez az első és utolsó ilyen "békebeli" gép, azóta a Benq csak a kicsi, 0,65"-es DMD-vel gyárt projektort. Emiatt (és persze a teljesen üveg, ráadásul jó minőségű optika miatt) olyan éles a képe ennek a gépnek, ami ebben az árkategóriában példátlan.
Ja, és ebben egy "RENDES" dinamikus írisz is van, ami (olcsó gyártónál talán először és utoljára) értelmesen van programozva és 5000:1 környékére javítja a kontrasztot.
És hát ennek a gépnek a fényereje is "kemény". Csak 200W benne a lámpa teljesítménye, de retro-reflektív lámpa van benne, ami drasztikusan hatékonyabbá teszi és a fény natív színhőmérséklete is alacsonyabb mint a normál, parabola-reflektoros lámpáknak (mivel az ívben levő plazmán a fény fele ismét áthalad, ezáltal a fényben több lesz a vörös mint eredetileg volt, a részletekről szó lesz a projektoros előadáson). Magyarul "darabra" is több foton jut be a lámpából a gép tüköralagútjába és abból még kevesebbet is kell "eldobni" ahhoz, hogy D65 közelébe kerüljön a színhőmérséklet. Ez is elég nagy királyság.
Nem kérdés, hogy ez egy jó gép, de nem kellene a samu-hoz hasonlítani, mert az újonnan is sokkal olcsóbb volt és használtan is jóval olcsóbb.
Ó Ittenem, de édik vagytok...
Nos, én vettem egy W5000-et, mert kíváncsi voltam, hogy milyen a képe.
Nagyon tetszett.
Kifejezetten élvezet volt mozizni vele.
Egyetlen egy dolog miatt cseréltem el, hogya rendelkezésemre álló távolságból nem tudta bevetíteni a vásznamat. (A vásznam meg túl nagy, korábban sem tudtam eladni)
Így menni kellett.
De egyébként most is szívesen használnám ha megtartottam volna.
Szóval meglepőidk majd aki ezt megveszi.
A Samunál jobb képe van azért nagyságrendekkel. (Volt olyan vetítőm is korábban és nagyon szerethető volt az is)
Nekem is volt. Tényleg kicsi a képe átlagos magyar lakás szobájában használva.Itt sem vetitette tele a vásznat. Másik bosszantó hibája hogy tönkre megy mindegyikben az alaplap,batyo tudna erről sokat mesélni,mivel kb ő javította már mindet.Nem nagy összeg,de bosszantó hogy ilyen. Nálam 1x, az uj gazdájánál még 1x alaplap hibás lett.Érdekes hogy az én vevőm Samsung 600ról váltott W5000re, majd miután nem felelt meg ismét Sp600 lett vásárolva mert az jobb.
Itt jön az hogy kinek mi tetszik.
Tény hogy az egyik leg élesebb képű projektor, nulla szivárvánnyal.
Mikor nekem megvolt nem bírtam mellette nézni sony, JVC, Epson projektort,mert a Benq után túl lágy volt mind,ezért életlennek hatott,minimális képi dinamikával.
Szóval az éles,penge,dinamikus képet kedvelőknek ajánlott gép,a hibái ellenére is. Én szerettem.
Nagyon tetszett.
Egyetlen egy dolog miatt cseréltem el, hogya rendelkezésemre álló távolságból nem tudta bevetíteni a vásznamat. (A vásznam meg túl nagy, korábban sem tudtam eladni)
Így menni kellett.
A Samunál jobb képe van azért nagyságrendekkel. (Volt olyan vetítőm is korábban és nagyon szerethető volt az is)
Nekem is volt. Tényleg kicsi a képe átlagos magyar lakás szobájában használva.Itt sem vetitette tele a vásznat. Másik bosszantó hibája hogy tönkre megy mindegyikben az alaplap,batyo tudna erről sokat mesélni,mivel kb ő javította már mindet.Nem nagy összeg,de bosszantó hogy ilyen. Nálam 1x, az uj gazdájánál még 1x alaplap hibás lett.Érdekes hogy az én vevőm Samsung 600ról váltott W5000re, majd miután nem felelt meg ismét Sp600 lett vásárolva mert az jobb.
Itt jön az hogy kinek mi tetszik.
Tény hogy az egyik leg élesebb képű projektor, nulla szivárvánnyal.
Mikor nekem megvolt nem bírtam mellette nézni sony, JVC, Epson projektort,mert a Benq után túl lágy volt mind,ezért életlennek hatott,minimális képi dinamikával.
Szóval az éles,penge,dinamikus képet kedvelőknek ajánlott gép,a hibái ellenére is. Én szerettem.
Még eladó.
Nagyon tetszett.
Így menni kellett.
OLED55C9PLA oled tv, Xgimi Elfin led projektor, Varamorph anamorphic lens(eladó lehet-fogalmam sincs hova tettem), Sony blu-ray player , Denon AVR-1312 , Jamo S418 , Jamo E-350 , Magnat Vector Center 13 (2db) , Wharfedale Vardus VR-SUB8 ,
Még eladó.
Még eladó.
Mondom nem kell mínuszolni, az a sony miben, mennyivel jobb??? <=> jöhet priviben is
Árcsökkenés, mivel izzócserés így 125e ft-ra módosul az ára.
(batyo-nál ~35e ft)
Mondom nem kell mínuszolni, az a sony miben, mennyivel jobb??? <=> jöhet priviben is
Árcsökkenés, mivel izzócserés így 125e ft-ra módosul az ára.
(batyo-nál ~35e ft)
Lehet csak a tv marad filmezni, szóval eladó, vihető, ~1500órával, ami dlp-nél abszolút nem sok!
Most kelt el egy sony, uez a kategória+évjárat, aminek tuti nincs jobb képe, cirka 60e ft-tal többért besz@rás
Nem kell mínuszolni...
Lehet csak a tv marad filmezni, szóval eladó, vihető, ~1500órával, ami dlp-nél abszolút nem sok!
Most kelt el egy sony, uez a kategória+évjárat, aminek tuti nincs jobb képe, cirka 60e ft-tal többért besz@rás
Nem kell mínuszolni...
árcsökkenés, 160e ft
tudom voltak olcsóbban is, de azok nem tökéletes műszaki állapotúak.
(idén még be sem kapcsoltam, hála a fantasztikus filmtermésnek)
Igaz régebbi nála, de NE keverjük a mostanában divatos belépőszintű w1070 és társaival!
vihető
árcsökkenés, 160e ft
Igaz régebbi nála, de NE keverjük a mostanában divatos belépőszintű w1070 és társaival!
vihető
árcsökkenés, 160e ft
árcsökkenés, 160e ft
még vihető
Szia
Most ismerkedek ezzel a műfajjal, eddig erről a típusról hallottam a legtöbb jót, az érdekelne, hogy erre hogy lehet egyéb eszközt rákötni. Példának okért pl egy PS4-et? nekem minden eszköz az erősítőbe megy bele, de gondolom a plusz eszközt a projektorral kellene összekötni nem? Illetve megoldható egyáltalán, hogy erősítőröl szóljon a hang a kép a vetítőről jöjjön és egy konzolt használok.
Összehozható e ez így?
Üdv
Tibee80
még vihető
az ára pedig , elnézve, hogy ugyan ilyen évjáratú(2008) lcd projektor 50e ft-tal többért kelleti magát...nocomment.
hajrá, lehet tolongani.
az ára pedig , elnézve, hogy ugyan ilyen évjáratú(2008) lcd projektor 50e ft-tal többért kelleti magát...nocomment.
hajrá, lehet tolongani.
az árát nem igazán akarnám csökkenteni, mivel ennél jóval gyengébb projektorok vannak nem sokkal kevesebbért itt avx-en is.
pár karc(nem nálam keletkeztek):
pár karc(nem nálam keletkeztek):
+ de azért
a nyárra való tekintettel:
iár. 170e ft
a nyárra való tekintettel:
iár. 170e ft
Nem vitatkozok tovább. A D60 a W10000-ből lett. A vevő majd úgyis utánanéz.
Hátha közben benéz batyo és leírja a tutit.
Itt van a mit balagee írt, ha érdekel valakit.: http://prohardver.hu/tema/milyen_projek ... -3025.html
Mondjuk nem értek egyet a véleményével.
Sok sikert az eladáshoz!
valóban, nem jól írtam, a w6000-ből lett elvileg egy 'átcsomagolt' sim2.
az optika viszont úgy, ahogy írtam, sim2 gépekbe is került, még mindig kiemelkedően jó képe van.
Itt van a mit balagee írt, ha érdekel valakit.: http://prohardver.hu/tema/milyen_projek ... -3025.html
Sok sikert az eladáshoz!
valóban, nem jól írtam, a w6000-ből lett elvileg egy 'átcsomagolt' sim2.
az optika viszont úgy, ahogy írtam, sim2 gépekbe is került, még mindig kiemelkedően jó képe van.
- Deadpool
- V.I.P.

- Értékelés: 464
- Kapcsolat:
UP neki!
Ugyanezt használom és nem bántam meg hogy ezt vettem. Az optika nagyon jó, apróbb hátránya hogy viszonylag kicsi a zoom átfogása, de ez csak apró szobánál gond.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
...akkor beszélj vele még1x és figyelj oda.
Sok sikert az eladáshoz!
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
Sok sikert az eladáshoz!
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Beszéltem vele. De anélkül is tudok egysmást róluk.
Nem kell felkapni a vizet, éppen dícsértem a vetítődet.
kalmi22:
nem tudom pontosan, lehet semmi, bár azt nem sokáig bírnám.
vagy megmarad, mert nemrég néztem a trancsiforcsi 4-et és elbizonytalanodtam...
Beszéltem vele. De anélkül is tudok egysmást róluk.
Nem kell felkapni a vizet, éppen dícsértem a vetítődet.
kalmi22:
nem tudom pontosan, lehet semmi, bár azt nem sokáig bírnám.
vagy megmarad, mert nemrég néztem a trancsiforcsi 4-et és elbizonytalanodtam...