Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Projectiondesign F32 vizsim bright
Re: Projectiondesign F32 vizsim bright
Tisztelt Fórumtársak!
A mérés miatt ugyebár beüzemelésre került a vetítő. Szembesültem ismét a képével, és csodálkoztam mit árulok ezen az áron.
Így az árát változtatom 280000 forintra, ha nem kell senkinek remek tartalék gép lesz az f35 mellett.
A mérés miatt ugyebár beüzemelésre került a vetítő. Szembesültem ismét a képével, és csodálkoztam mit árulok ezen az áron.
Így az árát változtatom 280000 forintra, ha nem kell senkinek remek tartalék gép lesz az f35 mellett.
- hopetorture
- Nincs visszaút

- Értékelés: 14
koszi. mekkora es milyen vasznon tortentek ezek a meresek? nem igazan akarom osszeoffolni a hirdetest, esetleg mas topicba at lehetne helyezni...gyulaipal írta: ↑2026.03.24., kedd 14:51Az átalakítást én csináltam. A lényege annyi, hogy csak egy lámpával tud vetíteni a gép, de a (vízszintesen kúpos) tüköralagútból a fénysugarak (átlagosan) fele vízszintes szög alatt lépnek ki, ezért a fény nagyobb része át tud jutni a (be)szűk(ített) íriszeken.hopetorture írta: ↑2026.02.26., csüt. 12:34olyan sokat irtal mar az atalakitasrol, de azt nem tudjuk, hogy ez mit eredmenyezett. mennyi az onoff es esetleg ansi kontraszt merve? mekkora fenysuruseg mellett?
priviben is johet a valasz, koszi.
A fentiekből kikövetkeztethető, hogy a gyakorlatban ez az átalakítás alig okoz különbséget akkor, ha az íriszek teljesen nyitva vannak (és igen, kb. itt vesztik el a fonalat egyesek :-) ). Ekkor egy picit nőhet a fényerő (pl. szűkebb íriszű, pl. EN43 lencsével) meg picit jobb lehet a kontraszt, de ezek minimális különbségek.
A tuning lényege akkor jön elő, ha az íriszeket elkezdjük szűkíteni. Ekkor a módosított gép jóval kevesebb fényerőt veszít, mint a gyári rendszer, viszont a kontraszt meredekebben emelkedik. Adott íriszméret alatt gyakorlatilag a két lámpával járatott (gyári) rendszer fényerejét és kontrasztját produkálja a gép, miközben csak egyetlen lámpa világít benne.
Bár erős kétségeim vannak, hogy ennek van értelme, de leírom a mérési eredményeket, mivel a minap elmentem és megmértem a gépet (a "klikkek" azt jelentik, hogy az íriszmozgató motorok hány "szűkítő impulzust" kaptak):
00 klikk 23,9fl 1220:1 kontraszt (ez magyarul a teljesen nyitott írisz)
03 klikk 23,5fl 1341:1 (GyK: 1,7% fényveszteség hatására 10% plusz kontraszt)
06 klikk 22,2fl 1600:1 (GyK: 7,1% fényveszteség hatására plusz 31% kontraszt)
09 klikk 20,2fl 1980:1 (GyK: 15,5% fényveszteség hatására plusz 62% kontraszt)
12 klikk 18,2fl 2420:1 (GyK: 23,8% fényveszteség hatására plusz 98% kontraszt)
15 klikk 15,6fl 3000:1 (GyK: 34,7% fényveszteség hatására plusz 146% kontraszt)
Az íriszek további szűkítése természetesen tovább javítja a kontrasztot, de a további mérés nem lett volna megbízható (a tulajdonos eredeti beállítása mellett nem tudtam mérni a feketeszintet, az Eye1 Display Pro "nullát" mutatott a feketeszint mérésekor, ami nyilván mérési hiba).
Amúgy én sem gondolom, hogy ennyiért el kellene adni egy ilyen gépet. Egyszer majd lesz RGB lézer fényforrás ezekhez a gépekhez (meglepne, ha valaki nem csinálná meg, de előbb vagy utóbb én is megcsinálom, ha egyszer megint lesz időm, mivel nekem is van hasonló gépem és még életemben látni akarom, mit tud egy ilyen nagy chip-es gép egy modern fényforrással ... de ha UHP lámpával ennyi lehet a natív kontraszt, akkor ez lézerrel egész durva lesz).
GyP
viszont nyitott irisszel az 1220 nativ kontraszt az standard egy f32 gepnel? en kicsit keveslem. egy f22 bright is 2000 korul tud, nem?
Az átalakítást én csináltam. A lényege annyi, hogy csak egy lámpával tud vetíteni a gép, de a (vízszintesen kúpos) tüköralagútból a fénysugarak (átlagosan) fele vízszintes szög alatt lépnek ki, ezért a fény nagyobb része át tud jutni a (be)szűk(ített) íriszeken.hopetorture írta: ↑2026.02.26., csüt. 12:34olyan sokat irtal mar az atalakitasrol, de azt nem tudjuk, hogy ez mit eredmenyezett. mennyi az onoff es esetleg ansi kontraszt merve? mekkora fenysuruseg mellett?
A fentiekből kikövetkeztethető, hogy a gyakorlatban ez az átalakítás alig okoz különbséget akkor, ha az íriszek teljesen nyitva vannak (és igen, kb. itt vesztik el a fonalat egyesek :-) ). Ekkor egy picit nőhet a fényerő (pl. szűkebb íriszű, pl. EN43 lencsével) meg picit jobb lehet a kontraszt, de ezek minimális különbségek.
A tuning lényege akkor jön elő, ha az íriszeket elkezdjük szűkíteni. Ekkor a módosított gép jóval kevesebb fényerőt veszít, mint a gyári rendszer, viszont a kontraszt meredekebben emelkedik. Adott íriszméret alatt gyakorlatilag a két lámpával járatott (gyári) rendszer fényerejét és kontrasztját produkálja a gép, miközben csak egyetlen lámpa világít benne.
Bár erős kétségeim vannak, hogy ennek van értelme, de leírom a mérési eredményeket, mivel a minap elmentem és megmértem a gépet (a "klikkek" azt jelentik, hogy az íriszmozgató motorok hány "szűkítő impulzust" kaptak):
00 klikk 23,9fl 1220:1 kontraszt (ez magyarul a teljesen nyitott írisz)
03 klikk 23,5fl 1341:1 (GyK: 1,7% fényveszteség hatására 10% plusz kontraszt)
06 klikk 22,2fl 1600:1 (GyK: 7,1% fényveszteség hatására plusz 31% kontraszt)
09 klikk 20,2fl 1980:1 (GyK: 15,5% fényveszteség hatására plusz 62% kontraszt)
12 klikk 18,2fl 2420:1 (GyK: 23,8% fényveszteség hatására plusz 98% kontraszt)
15 klikk 15,6fl 3000:1 (GyK: 34,7% fényveszteség hatására plusz 146% kontraszt)
Az íriszek további szűkítése természetesen tovább javítja a kontrasztot, de a további mérés nem lett volna megbízható (a tulajdonos eredeti beállítása mellett nem tudtam mérni a feketeszintet, az Eye1 Display Pro "nullát" mutatott a feketeszint mérésekor, ami nyilván mérési hiba).
Amúgy én sem gondolom, hogy ennyiért el kellene adni egy ilyen gépet. Egyszer majd lesz RGB lézer fényforrás ezekhez a gépekhez (meglepne, ha valaki nem csinálná meg, de előbb vagy utóbb én is megcsinálom, ha egyszer megint lesz időm, mivel nekem is van hasonló gépem és még életemben látni akarom, mit tud egy ilyen nagy chip-es gép egy modern fényforrással ... de ha UHP lámpával ennyi lehet a natív kontraszt, akkor ez lézerrel egész durva lesz).
GyP
- hopetorture
- Nincs visszaút

- Értékelés: 14
olyan sokat irtal mar az atalakitasrol, de azt nem tudjuk, hogy ez mit eredmenyezett. mennyi az onoff es esetleg ansi kontraszt merve? mekkora fenysuruseg mellett?
Gyönyörű élesség, és kontraszt.
200000 forint.
200000 forint.
Próba nézést minden szempontból megér.
Ha valaki még nem látott ilyen gépet beüzemelve, annak elég magasra csúszik az elvárt szint.
Ha valaki még nem látott ilyen gépet beüzemelve, annak elég magasra csúszik az elvárt szint.
A sima vizsim-hez képest a bright verzió fényereje tette lehetővé a kontraszt tuning megvalósulását a tüköralagút átalakításával.
Megnézhető htpc-ről, oppóról.
Megnézhető htpc-ről, oppóról.
280000.- forint az ára. Ha valaki igényli Bátyóval való átnézést, tisztítást állom.
Letét ellenében próbára vihető.
Oppo kiesik, ár leesik. 300000 forint.
Képmegjelenítés...
Semmi más.
Semmi más.
Kicsit késve, de itt vannak a képek az Oppo clone playerekről. Szép állapotban vannak. Ezek közül választható egy ami ajándék a vetítő mellé. Ezek is referencia minőséget képviselnek, akár az eredetiek.
Nem igazán a helyhiány, de aki alku nélkül elviszi kap mellé egy Oppo clone (M9702) média playert is. Abból is kettő van, lehet válogatni. Hibátlan állapotban vannak, a fórumon is praktizáló kollégától származnak. Külön (még) nem hirdetem őket. Ezért mivel nincs áruk hanem gratisként jelölöm meg, és a moderátoroknak nincs ellenvetése rakok majd fel képet.
Mivel csak a helyet foglalja így könnyelműbben fogadok árajánlatokat.
Ez egy folyamatos használatra tervezett gép, 4-5 mesefilm, vagy egy komplett Star Wars nap meg sem kottyan neki. Nem ég szét, nem kell ventilátort cserélgetni benne minden második izzó után, stb. Erről egy köztiszteletben álló fórumtárs anno mindent elmondott nekem oda-vissza. Az utód egy ledes f35 lett, ami nagy színtérrel bír de kontrasztban az f32 sajnos lenyomja. (megnézhető) A tüköralagút átalakítás tette igazán mozi kompatibilissá a vetített képet. A lámpa jelen állás szerint 100 Euro alatt Bátyónál cserélhető, a masina is tőle származik. Szóval mehet reggeltől estig, lámpával kell csak bírni.
Vevő-eladó felé jó szájízzel záruló alku természetesen ok, magamnak nem alkudom le.
Tisztelettel, i have spoken.
Vevő-eladó felé jó szájízzel záruló alku természetesen ok, magamnak nem alkudom le.
Tisztelettel, i have spoken.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6674
A felesleg az általános vetítős topikban, ott lehet folytatni.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Végre tudtam foglalkozni az ígéretemmel. itt vannak az adatok, és kép a távról is.
Projectiondesign F32 vizsim bright
Eladóvá vált projektorom. Bátyótól vásároltam úgy bő két éve. Átesett egy tüköralagút átalakításon Gyulai Palinál, így egy lámpás lett. Cserébe "hűha" kontraszt lett, mondom ezt három JVC után. Azért nem JVC a kontraszt, de dlp dc4 szintre akkreditálta magát, tű éles képpel (utóbbit az lcd nem tudta hozni). Van benne élesben egy tuning lámpa ami szintén Bátyótól származik, és Pali tette kompatibilissá ezzel a géppel. A "vak" fakkban szintén egy jó minőségű lámpa van ami nem használt.
Az átalakítás természetesen visszacsinálható, de a dupla lámpás üzem már brutál fényt eredményez.
En13 lencse jár hozzá és gyári táv. Cyviz vizuáltechnikai cég száára gyártott modell.
Budapest XXII. kerületben megtekinthető.
Ára: 400000. forint (ebből az árból ha levonjuk az átalakítási költséget azt hiszem elég elfogadható)
Telef: +36209133924
Az óraszámokat elfelejtettem megnézni azt vasárnap pótolom.
Az átalakítás természetesen visszacsinálható, de a dupla lámpás üzem már brutál fényt eredményez.
En13 lencse jár hozzá és gyári táv. Cyviz vizuáltechnikai cég száára gyártott modell.
Budapest XXII. kerületben megtekinthető.
Ára: 400000. forint (ebből az árból ha levonjuk az átalakítási költséget azt hiszem elég elfogadható)
Telef: +36209133924
Az óraszámokat elfelejtettem megnézni azt vasárnap pótolom.