Nekem is furcsa volt elsőre a hozzászólás, de én úgy értelmeztem, hogy arra céloz, abban a méretben butaság annyit költeni projira, ha most adott oldeddel is a megvalósíthatósága. Ergo a te hírdetésedet helyzte előnybe. De lehet én sem tudtam megfejteni pontosan.Jalso írta: ↑2025.07.24., csüt. 21:47Azért ezt gondold át mégegyszer.Ijk írta: ↑2025.07.24., csüt. 12:02Aki 5 milliót elkölt projektorra úgy hogy 100" képet vetít, az bolond.Vhiktor írta: ↑2025.07.18., pén. 12:24Aki nem tud 100"-nál lényegesen nagyobb képet vetíteni és szán ennyit egy projektorra, annak egy G4 ezerszer jobb választás.
Hogy miért?
- Egyrészt mert 2024-ben az egyik legjobb TV volt a piacon, igazi referencia minőségű képpel.
- Projektorokkal ellentétben itt valóban van igazi HDR és Dolby Vision megjelenítés 1500 nit körüli csúcsfénysűrűséggel
- Jelenettől függetlenűl mindig végtelen, tökéletes kontraszt arány, tökéletes fekete szint megjelenítés blooming nélkül
- sötét jeleneteknél is tökéletes, kontrasztos kép megjelenítés az összes sötét részlet megőrzése mellett
- Tökéletesen éles kép, nem homályosodik a sarkok felé mint projektorok esetében, tökéletes homogenitás, nincs konvergencia hiba sem
- 10-szer ennyibe kerülő projektor sem rúghat labdába mellete képminőség terén
Számos helyen jártam, ahol bőven volt/lenne rá keret, de a ház/lakás adottságai miatt 100-110"-nál nagyobb kép nem vetíthető, mert amerikai konyhás nappaliban megy a mozizás és nincs dedikált szoba, mert ott családtagok élnek.
Ezeken a helyeken ár/érték arányban remek választás egy ilyen méretű OLED, főleg ha belegondolsz, hogy nem kell ordas hosszú HDMI kábelt bekötni (pláne elrejteni, csatornázni), tápkiállást projektornak biztosítani, sötétíteni, falat festeni (amiért a Női családtagok általában harapnak...). Az a projektor ami megközelítőleg tud olyan képet (olyan vászonnal ami megint nem olcsó) vetíteni, ami felveheti a versenyt (kontraszt, dinamika stb, NATÍV 4K), az meg sokkal de sokkal többe kerül.
Vagy szerinted építsen a kertben moziszobát, hogy 120+ zollban tudjon vetíteni? Az szerinted mennyibe kerül? Vagy költözzön el és vegyen nagyobb lakást vagy házat, hogy elférjen egy nagyobb vászon/projektor?
Szóval óvatosan a jelzőkkel, ha kérhetem.

Mindenesetre ez egy bomba vétel és kivételes lehetőség. Valaki nagyon jól fog járni ezekkel a készülékekkek.