Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Digital Projection M-Visiton Cine 260 HC (300eFt)

Plazma, Lcd, Led, Oled, Crt és projektoros tévék, kivetítők, vásznak, szemüvegek, lencsék, izzók
Lezárt
gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 807

Re: Digital Projection M-Visiton Cine 260 HC (300eFt)

Hozzászólás Szerző: gyulaipal »

Ijk írta:
2020.11.29., vas. 21:15
Igazán beruhazhatnal már valami alap Logitech Harmony távirányítóra. :D
Volt már másik ilyen géped is, eladni is könnyebb abban a tudatban hogy a tavvezerlese működik. Meg ki tudja mikor szerzel megint valami popec gépet, csak épp táv nélkül.
Hej,

köszönöm a kedves szavakat és a segítő szándékot!

Teljesen igaz, de attól félek, hogy nem a távirányítóval van gond, hanem a gép "felejtette el" fogadni a távpiszka jelét.

Viszont az nagyon jó ötlet és köszönöm, hogy RS232-n szépen kommunikál a gép, úgyhogy automatizált rendszerrel be lehet kapcsolni. Meg valószínűleg a benne levő web serveren keresztül is ... de azt sem próbáltam még.

A gép hátán van komplett gomb-garnitúra, azokkal minden funkció elérhető ugyanúgy mint a távpiszkával, szóval csak a vetítés elején kell felnyúlni egyszer és megnyomni a power gombot (majd a film végén megint) és kész. Ha valaki olyan magasra teszi a gépet, hogy nem éri el, akkor ez komoly probléma, de pl. polcra telepített gép esetén semmiség (ugyis illik kikapcsolni a gép áramát amikor nem használjuk, ami szintén tipikusan kézzel történik).

Nem mondom, hogy nagy öröm lenne az, hogy a gép nem vezérelhető távirányítóval, de azt igen, hogy ezért az optikai- és képminőségért (meg fényerőért, kontrasztért) ez az ár még így is nagyon megéri. Szerintem. És úgy tűnik nem én vagyok egyedül ezen a véleményen, ugyanis egy kolléga épp most foglalózta le a gépet, úgyhogy "ennek már annyi". :-)

Mégegyszer köszönöm a segítséget!

GyP

Ijk
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: Ijk »

gyulaipal írta:
2020.11.27., pén. 12:14
OK, úgy látszik ez a távirányító probléma nagyobb gond másoknak, mint nekem ... úgyhogy a gép ára mostantól 250eFt.

Pedig pár éve mit nem adott volna kb. bárki egy ilyen gépért ... amikor még nem volt tele az ország Barco gépekkel... de az jó hír, hogy ezért a pénzért ez már így, távirányítás nélkül is igen jó vétel ... szerintem.

Borzalmasan éles a kép, fényes, dögös, 0,95"-es a DMD a gépben ... mi kell még?

Szóval 250eFt ...
Igazán beruhazhatnal már valami alap Logitech Harmony távirányítóra. :D
Volt már másik ilyen géped is, eladni is könnyebb abban a tudatban hogy a tavvezerlese működik. Meg ki tudja mikor szerzel megint valami popec gépet, csak épp táv nélkül.
PD F22
Screenline 2.35:1 270cm

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 602

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

devil-k írta:
2020.11.28., szomb. 17:13
De távirányító nélkül hogyan lehet irányítani?
Egyszer kell beállítani manuálisan, utána már csak on/off gombok kézzel, vagy esetleg trigger kapcsolat útján ha bekapcsol az erősítő akkor a proji is. De pl. a Logitech rendszerben biztos fent van a vetítő, így egy ilyen táv beszerzése nem lehet probléma (szinte mindig van használtan vmelyik modell)
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

devil-k
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 234

Hozzászólás Szerző: devil-k »

De távirányító nélkül hogyan lehet irányítani?

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

OK, úgy látszik ez a távirányító probléma nagyobb gond másoknak, mint nekem ... úgyhogy a gép ára mostantól 250eFt.

Pedig pár éve mit nem adott volna kb. bárki egy ilyen gépért ... amikor még nem volt tele az ország Barco gépekkel... de az jó hír, hogy ezért a pénzért ez már így, távirányítás nélkül is igen jó vétel ... szerintem.

Borzalmasan éles a kép, fényes, dögös, 0,95"-es a DMD a gépben ... mi kell még?

Szóval 250eFt ...

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Mivel az eddigi, igen komolynak látszó vevőjelölt hirtelen eltűnt (remélem nem meghalt koronavírusban) ezért up.

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Hello,

sajnos olyan lencsém nincs. Ehhez a géphez konkrétan semmim nincs, mivel eddig azt hittem, hogy ezek csak a horror drága gyári lámpákkal fognak menni, innentől kezdve "törvényen kívülivé" minősítettem a típust. Most viszont, hogy szabadon cserélhetünk lámpát, már nagyon is van értelme a típussal foglalkozni, mivel amúgy ez egy igen jó projektor. Gondolom hamarosan ehhez a típushoz is minden lesz ... de ez azért idő, megjósolhatatlan, hogy mikor botlok bele egy ilyen távolabbra vetítős lencsébe... olyat meg nem akarok ígérni, amit nem tudok betartani...

GyP

JaSSeR
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: JaSSeR »

DP 110-158 Zoom 1.85:1-2.40:1 lencséd nincs hozzá? :)
"Ha a gazdagok harcolnak a szegények ellen, akkor azt háborúnak nevezik. Ha pedig a szegények küzdenek a gazdagok ellen, azt terrorizmusnak hívják."

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Digital Projection M-Visiton Cine 260 HC (300eFt)

Kedveseim,

ennek a gépnek az a különlegessége, hogy nem kell bele drágán (kb. 10x-es áron) gyári lámpát venni (rajta a gyárilag titkosított adatokat tartalmazó chip-pel) ahogy a Digital Projection gépeibe általában kell (ezért nem is szoktam a DPI gépeit javasolni, akármilyen jó képet is vetítenek, mert a 10x-es lámpaköltség szerintem nem normális dolog). Most azonban, hogy ez a probléma meg van oldva e példány esetén, már a (nagyon is) javasolt gépek közé tartozik az M-Vision. Főleg mivel:

- ez a legkevésbé szivárványozó 1 chip-es DLP (UHP fényforrással). A dolog oka az, hogy a gép színkerekén van fehér szegmens, de ezt "fordítva" használja az átlagos DLP-hez képest. Ez mindent, amit csak lehet, a fehér szegmens segítsévével vetít (nem pedig csak kiegészíti az RGB szegmensek fényerejét a fehér szegmenssel). A szivárvány emiatt alig látható ... milyen kár, hogy semelyik másik általam ismert DLP nem csinálja ugyanezt...

- borzalmasan éles a gép képe, mivel igen minőségi optika van rajta (Zoom 1.56:1-1.86:1)

- 0,95"-es a DMD (FullHD) és nem az olcsó verzió, ami nagyon is látszik a képen

- a gép fényereje igen becsületes (3m szélesség sima ügy, de még állítható is a lámpa áramának a hullámformája, ha esetleg még több fény kell valakinek)

- a lámpa ebben sokkal modernebb, mint a (kétlámpás) Barco gépekben. Konkrétan ez egy jó "csodalámpa" is lehetne, csak sajnos nehéz lenne betenni a Barco lámpaházba (más a foncsor formája). De pont ennek a gépnek a 3 chip-es "nagytesójából" jött az ötlet, hogy valami hasonlóan modern, rövid ívhosszú és nagy kamranyomású lámpát lehetne használni a PD/Barco gépekben is. A lámpa ebben 1 milliméter ívhosszú, emiatt kisebb foltra világít, így vékonyabb lehet a tüköralagút és kisebb szögben jut a fény a DMD-re. Eredmény: nagy fényerő ÉS jó kontraszt egyszerre. Ez az előnye annak, hogy ez egy modernebb gép, ezt már akkor tervezték, amikor rendelkezésre álltak a modern UHP lámpák. A natív kontraszt 3000:1 és ehhez nem kell dinamikus írisz meg hasonló képrontó csacskaság. Ez azon nagyon kevés gépek egyike, amelyek MÁR elég komolyan vannak megépítve ahhoz, hogy jó legyen a kép, de ebben még nagy a DMD, mégis ez MÁR képes GYÁRILAG kihasználni a modern UHP lámpák előnyeit ... gyárilag ... és ezen felül még ki is tudjuk fizetni. Ez így együtt eddig kevés gépnek jött össze ... sajnos. :-)

- a gép hátránya viszont az, hogy egy ideje nem reagál a távirányítóra. Lehet, hogy a gép nem érzékeli a jelet, de az is lehet, hogy a távpiszka szomorodott el. Ha lenne itt egy másik ilyen gép (meg távpiszka) akkor ki lehetne találni, hogy mi a gond ... de így én sem tudom. Viszont ennek a projinak nem kell piszkálni a menüjét, csak a be- és kikapcsoló gombot kell megnyomni. Ha a gép elérhető magasságban van, akkor ez nem gond. Akinek meg gond, az úgysem veszi meg így a gépet ... mindenesetre ezért a pénzért ez a gép (főleg a gyári-lámpa-macera megoldása után) szerintem nagyon is reális vétel.

- a kedvencem: a gépnek nincsenek képi üzemmódjai. Nincs bright, meg movie meg vivid meg semmilyen más képi mód sem. On meg off mód van. Ez a komoly projektor egyik első, alapvető ismérve... de ezt már úgyis tudta mindenki...

- viszont a lencse kézzel élesíthető meg tologatható, tehát NEM motorosak ezek a funkciók. Szerintem kibírjuk ...

- a gép tetejét valami olyan vegyszerrel tisztították, ami nem tett jót a felületnek. Ha valakinek fontos a szépség, le lehet fóliázni ... vagy festeni ... vagy tudja a fene. De mivel ilyen komoly gépet már ritkán tesznek be a mozi nézőterére, szerintem ezen nem érdemes görcsölni.

- ami a legfontosabb: a gépben csupán 2050 vetített óra van (RS232-n lekérdezhető). Ez a gép csak házimoziban volt használva, tehát ezt nem ütötték-vágták. Mivel alig van benne vetített óra, ezzel a géppel még soktízezer órát lehet vetíteni (főleg így, hogy már olcsó bele a lámpa) így ez nem csak házimoziban, de akár tévé helyett, nappaliban is lehet használni éjjel-nappal. Kertmozira, meccsnézésre, teraszi-mozira, gyakorlatilag bármire jó lehet.

Irányár: 300eFt. Helyileg: Budapest, XI. kerület. Postázni nem postáznék egy ilyen értékes gépet, Tel: 30/2515498.

GyP

Lezárt

Vissza: “Megjelenítők és tartozékaik (kínál-keres)”